Turk Time
DOLAR
47,7390 %0.08
EURO
55,1172 %0.02
ALTIN
6704,1810 %-0.41
BIST-100
13811,60 %0
PETROL
87,9700 %1.17
BONO
41,6000 %0.73
ISTANBUL
BUGÜN
24/30°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Alkollü sürücülerin aracına el konulacak!

Polonya'da bugünden itibaren geçerli olan yasayla, alkollü araç kullanan sürücülerin araçlarına el konulacak. Doğu Avrupa ülkesi Polonya, alkollü araç kullananlara yönelik geniş kapsamlı tedbirleri resmen yürürlüğe koydu.

  • Son Güncelleme:
Alkollü sürücülerin aracına el konulacak!

Polonya'da alkollü araç kullananlara yönelik sıkı önlemler içeren yasa bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Alkollü araç kullanımının yaygın olduğu Polonya'da, trafik kontrollerinde 1,5 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücülerin araçlarına el konulacak.

YASANIN KAPSAMI GENİŞLEDİ

Yürürlüğe giren yasaya göre, trafik kazasına karışan ve kontrolde kanında 1 promil ve üzeri alkol tespit edilen ile kazaya karıştıktan sonra olay yerini terk eden sürücülerin araçlarına el konulmasını da kapsıyor.

ARAÇ KENDİSİNİN DEĞİLSE...

Alkollü sürücünün kullandığı araç kendisinin değilse, aracın değeri kadar para cezası kesilecek. Polonya'da istatistiklere göre her gün 255 kişi alkollü şekilde trafiğe çıkıyor. 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz