ABD'de özel jet yere çakıldı: Pilotun son sözleri ortaya çıktı
ABD'nin Florida eyaletinde düşerek 9 kişinin ölümüne neden olan özel jetin pilotuna ait son telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Pilotun kokpitten duyulan son sözleri ise "Vaktimiz kalmadı" oldu.
- Son Güncelleme:

ABD'nin Florida eyaletindeki Palm Beach bölgesinde meydana gelen özel jet kazasına ilişkin yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Learjet 60 tipi uçağın yere çarparak alev aldığı anlar araç kamerasına yansırken, uçakta bulunan 9 kişinin tamamı hayatını kaybetti.
SOSYAL MEDYADA FÜZE İDDİALARI GÜNDEME GELDİ
Uçağın yüksek hızla ve dik açıyla yere çakılması sosyal medyada çeşitli iddialara yol açtı. Bazı kullanıcılar düşen cismin uçak değil füze olabileceğini öne sürdü. Çarpmanın ardından zeminde oluşan büyük krater de görüntülerde dikkat çekti.
Teksas'ın Austin kentinden Bahamalar'a gitmek üzere havalanan jetin kazasıyla ilgili ABD Ulaştırma Bakanı Sean Duffy açıklama yaptı. Duffy, uçaktaki 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulunun (NTSB) soruşturması için bölgeye ekip gönderildiğini duyurdu.
Florida Valisi Ron DeSantis ise kazanın yerel altyapıda önemli hasara neden olduğunu ve bazı yolların uzun süre ulaşıma kapalı kalabileceğini açıkladı.

PİLOTUN SON TELSİZ KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI
LiveATC.net tarafından paylaşılan hava trafik kontrol kayıtları, kazadan önce kokpitte yaşananlara ilişkin önemli bilgiler içeriyor.
Kayıtlara göre pilot, kazadan birkaç dakika önce uçakta kontrol edilebilir seviyede şeffaf buzlanma bulunduğunu bildirdi. Dışarıdaki sıcaklığın eksi 47 derece olduğunu belirten pilot, orta şiddette türbülansla karşılaştıklarını da aktardı.

37 BİN FEET'E ÇIKMAK İSTEDİ
Pilot, yağış bulunduğunu bildirdikten sonra uçağı 37 bin feet irtifaya çıkarmak istediğini hava trafik kontrolüne iletti. Ancak kısa süre sonra uçakta aşırı hızla ilgili bir sorun yaşandığını bildirdi.
Dakikada 20 bin feet'e ulaşan hızlı alçalma sırasında acil durum çağrısı yapan pilot, "Yere çakılacağız" ifadesini kullandı.
ABD'nin Florida eyaletinde özel jet yere çakıldı: Pilotun son sözleri ortaya çıktı https://t.co/Ce5A1TwZf4 https://t.co/oy3AjVHuTh
— TURKTIME (@turktimecom) November 2, 2026
KOKPİTTEN SON DUYULAN SÖZ: VAKTİMİZ KALMADI
Pilotun yaptığı "Mayday" çağrısından yaklaşık 35 saniye sonra kokpitten son bir mesaj duyuldu. Pilotun son sözlerinin "Vaktimiz kalmadı" olduğu belirtildi.
Flightradar24 verileri de uçağın kaza öncesinde dik bir dalışa geçtiğini ortaya koydu. Uçağın alçalma hızının bir noktada dakikada 32 bin feet'i aştığı kaydedildi.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...