Turk Time
DOLAR
49,0174 ▲ %0.06
EURO
55,6514 ▲ %0.1
ALTIN
6611,8140 ▲ %0.38
BIST-100
12169,67 ▼ %-0.98
PETROL
95,5600 ▲ %0.14
BONO
40,1300 ▼ %-0.1
ISTANBUL
BUGÜN
16/20°
ISTANBUL
YARIN
14/19°

ABD, Küba'ya yaptırımları sıkılaştırdı

ABD yönetimi, Küba'ya yönelik seyahatlere yeni kısıtlamalar getirirken, bazı finansal işlemlere ilişkin yasağı genişletti ve Küba'nın özel sektörüne yönelik bankacılık kısıtlamaları getirdi.

  • Son Güncelleme:
ABD, Küba'ya yaptırımları sıkılaştırdı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamaya göre, ABD yargı yetkisine tabi kişilerin Küba'da mesleki toplantı veya konferans düzenlemesi ya da bunlara katılması yasaklandı.

Eğitim amaçlı Küba seyahatlerinin ise akredite ABD lisans veya lisansüstü eğitim kurumları, bunların öğrencileri ve belirli eğitim faaliyetlerini yürüten tam zamanlı daimi çalışanlarına ilişkin istisna dışında, ABD yargı yetkisine tabi bir kuruluşun himayesinde gerçekleştirilmesi ve neredeyse tüm yolcuların sponsor kuruluşun bir temsilcisiyle birlikte seyahat etmesi zorunluluğu getirildi.

Daha önce izin verilen "halklar arası" eğitim amaçlı grup seyahatlerine de artık izin verilmezken, 30 Eylül'den önce uçak bileti alımı gibi işlemlerini başlatmış kişilerin söz konusu seyahatlerinin izin kapsamında kalacağı belirtildi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz