Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkede 1 Ocak 2027 tarihinden itibaren 15 yaş ve altındaki çocukların sosyal medya platformlarına erişiminin yasaklanacağını duyurdu. Miçotakis, yasak kararının gerekçesini sosyal medya kullanımının çocuklarda kaygı bozukluğu oranlarını artırması, uyku problemleri ve çevrimiçi platformlara olan bağımlılık olarak açıkladı.

Başbakan, kararını şu sözlerle açıkladı:
ÇOCUKLARA VE EBEVEYNLERE MESAJ
Miçotakis, kararın çocuklara etkilerini açıklarken şunları söyledi:
“Eminim ki birçok küçük çocuk bana kızacak. Eğer sizin yaşınızda olsaydım belki ben de aynı şekilde hissederdim, ama bizim rolümüz hoş görünmek değil. Size karşı dürüst olmak istiyorum. Son yıllarda birçok ebeveynle konuştum ve hepsi bana aynı şeyi söylüyor; çocuklarının iyi uyumadığını, kolayca strese girdiğini ve sürekli cep telefonlarıyla meşgul olduğunu söylüyorlar.”
Başbakan ayrıca çocuklara yönelik hitabında, kararın uzun vadede olumlu etkileri olacağını belirterek, “Birkaç yıl içinde olumlu olarak değerlendireceksiniz” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYA YASAKLARI VE SİBER ZORBALIK
Yunanistan’da sosyal medya yasakları kararında, çocuklara yönelik siber zorbalığın da etkili olduğu belirtiliyor. Ülkede kurulan yardım merkezleri üzerinden alınan veriler, merkeze başvuranların yüzde 75’inin ilkokul çağındaki çocuklar olduğunu gösteriyor. Bu durum, yasağın alınmasında çocukların çevrimiçi ortamda karşılaştığı risklerin önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |