E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

12 ilde dev FETÖ operasyonu 

İçişleri Bakanlığı, FETÖ’ye yönelik İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

11.06.2026 - 11:59
12 ilde dev FETÖ operasyonu

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince yürütüldüğü belirtildi.

Operasyonların İzmir'in yanı sıra Adana, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Düzce, Isparta, Kütahya, Manisa, Niğde ve Uşak'ta gerçekleştirildiği bildirildi.

ŞÜPHELİLERE YÖNELTİLEN İDDİALAR
Bakanlık açıklamasında, gözaltına alınan şüphelilerin örgütün "güncel eğitim yapılanması", "kadın yapılanması" ve "erkek yapılanması" içerisinde faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şüphelilerin örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyetlerine devam ettikleri, örgüte finansal destek sağladıkları, yurt dışına gezi adı altında farklı tarihlerde düzenlenen örgütsel eğitim kampı faaliyetlerine katıldıkları ve örgüt evlerinin kira, iaşe ile temel ihtiyaçlarını karşıladıklarının belirlendiği kaydedildi.

Operasyonlar kapsamında 80 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 3 milyon 324 bin 786 lira değerinde döviz, değerli maden ve Türk lirası ele geçirildi.

Operasyonlarda ayrıca çok sayıda doküman ve dijital materyale de el konuldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince FETÖ’ye yönelik İzmir merkezli 12 ilde operasyonlar gerçekleştirildi.

İzmir, Adana, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Düzce, Isparta, Kütahya, Manisa, Niğde ve Uşak’ta düzenlenen operasyonlarda; örgütün 'güncel eğitim yapılanması', 'kadın yapılanması' ve 'erkek yapılanması' içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyetlerine devam ettikleri, örgüte finansal destek sağladıkları, yurt dışına gezi adı altında farklı tarihlerde örgütsel eğitim kampı faaliyetlerine katıldıkları ve örgüt evlerinin kira, iaşe ile temel ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edilen şüpheliler yakalandı.

Operasyonlar kapsamında 80 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 3 milyon 324 bin 786 TL değerinde döviz, değerli maden ve Türk lirası ile çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Kahraman polislerimizi, İstihbarat Başkanlığımızı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığımızı, Cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 1’i bebek 3 kişi hayatını kaybetti
İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeki hafif ticari aracın ...
Günün hava durumu tahminleri: Meteoroloji'den 6 ile kuvvetli yağış uyarısı!
Bugünün Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji'nin son dakika raporu ...
Aynur Kanbur'u öldürdüğünü itiraf eden sanık, cinayetin detaylarını anlattı
Mezdeke grubu dansçısı Aynur Kanbur'u 2016 yılında "aile itibarı" gerekçesiyle ...
 
İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Türker'in "çıplak arama" iddiasına emniyetten açıklama
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İBB davası duruşmasında gözaltındayken ...
Seçil Erzan için yeni karar
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, gizli fon davasında Seçil Erzan’a verilen ...
10 Haziran 2026 Turktime Günün Özeti
10 Haziran 2026/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
Akılalmaz olay! Evden 42 yılan çıktı
İstanbul’da bir evde yapılan denetimde, gerekli izinleri olmadığı belirlenen ...
Erdem Demir'in katil zanlısının 25 suç kaydı olduğu ortaya çıktı!
İzmir'de çıkan bıçaklı kavgada öldürülen Erdem Demir'in katil zanlısının ...
Bakan Tekin'den Irmak Öğretmen açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, anasınıfı öğretmeni Irmak Ayşe Koparan'ın ölümüne ilişkin konuştu.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Gaziantepspor
Türkmenistan
konya
Netanyahu
premier lig
Vedat İnceefe
Zlatan Ibrahimoviç
serdar ortaç twitter