İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Danyıldız’ın içeriklerinin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "müstehcenlik" suçlarını oluşturduğu belirtildi.
KADINLARA YÖNELİK AŞAĞILAMA VE TACİZİ NORMALLEŞTİRME SUÇLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Danyıldız’ın "Sosyal Mühendis Akademi" başlıklı videolarını inceleme altına aldı. Savcılık, bu videolarda yer alan davranışların toplum nezdinde sıradan ve kabul edilebilir eylemler gibi sunulduğunu, bu durumun kadınlara yönelik taciz eylemlerinin normalleştirilmesine zemin hazırladığını vurguladı. Ayrıca, paylaşımların genel ahlakı zedeleyici nitelikte olduğu ve geniş kitlelere ulaştırılarak toplumsal bir tehlike oluşturduğu ifade edildi.

Soruşturma çerçevesinde Taylan Özgüç Danyıldız Kocaeli’de, diğer şüpheliler Y.H. ve U.U. ise İstanbul’da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Y.H. ve U.U. daha önce tutuklanırken, Danyıldız’ın emniyetteki işlemleri bugün tamamlandı.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen fenomen, savcılık ifadesinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, savcılığın talebini yerinde bularak Taylan Özgüç Danyıldız hakkında tutuklama kararı verdi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...