E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Gülistan Doku' soruşturmasında eski valinin oğlu Mustafa Türkay Sonel'in ifadesi ortaya çıktı 

Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.Sonel, gizli tanığın gündeme getirdiği kan donduran iddiaları reddetti.

20.04.2026 - 10:21
 Gülistan Doku  soruşturmasında eski valinin oğlu Mustafa Türkay Sonel in ifadesi ortaya çıktı

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında sular durulmuyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in savcılık ifadesine ulaşıldı. Sonel, gizli tanığın gündeme getirdiği kan donduran iddiaları reddederken; baz istasyonu çakışmaları, silah iddiaları ve Gülistan Doku'nun çalıştığı kafeyle ilgili dikkat çekici detaylar paylaştı.

Türkiye'nin yıllardır sonucunu beklediği Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ve çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, şüpheli sıfatıyla verdiği ifadede hakkındaki tüm iddialara yanıt verdi.

Soruşturmada adı geçen Uğurcan Açıkgöz, Umut Altaş ve Ercem Çelebi'yi Tunceli'deki arkadaş ortamından tanıdığını belirten Sonel, Umut Altaş'ın aylar önce kendisini yurt dışı kaynaklı bir numaradan arayarak 10 bin dolar borç istediğini de ifadesine ekledi.

"GÜLİSTAN'I HİÇ TANIMADIM, VERİLERİNİ SİLMEDİM"

İfadesinin merkezine Gülistan Doku'yu "hiç tanımadığı" vurgusunu yerleştiren Sonel, kayıp genç kızla herhangi bir iletişiminin olmadığını savundu. Sonel, "Ben Gülistan Doku'yu şahsen tanımam. Hiçbir şekilde iletişimim olmadı, sadece kaybından sonra herkes gibi basından duydum. Sosyal medya hesaplarından veya verilerinden bir şey silmedim, bu mümkün değildir. Kendi arkadaş grubumdan da kimsenin Gülistan'ı tanıdığını sanmıyorum" dedi.

Soruşturmanın en kritik noktalarından birini oluşturan ve 'Şubat' kod adıyla ifade veren gizli tanığın iddiaları da Sonel'e soruldu. Kırsal yolları kullandığı ve silah taşıdığı yönündeki beyanları kesin bir dille yalanlayan Sonel, ilginç bir savunma yaptı:

"Ben bu zamana kadar herhangi bir gerçek silaha sahip olmadım. Benim, 'Airsoft' adı verilen, renkli boncuk atan tüfeklere merakım vardır. Bu, dönemin MİT Müdürünün oğlu olan bir arkadaşımın yönlendirmesiyle başladığım bir spor dalıdır. Hatta kullandığımız silahların faturaları mevcuttur. Boncukları internetten sipariş ederdik, pahalı olduğu için de attıktan sonra yerlerden geri toplardık."

"BİRİNİ VURDUM" İDDİASI YALANLADI

Dosyada yer alan, Celal Altaş'ın "Oğlum Umut'a 'Ben bu tabancayla birisini vurdum' demiş" şeklindeki suçlaması da Sonel'e yöneltildi. Bu beyanın kesinlikle yalan olduğunu ifade eden Sonel, şahsın neden böyle bir ifade verdiğini bilmediğini ve duruma çok şaşırdığını belirtti. 

Savcılık sorgusunda Sonel'e, Gülistan Doku'nun çalıştığı 'Hanımeli' isimli kafenin bulunduğu bölgedeki baz istasyonu kayıtları (HTS) ve gizli tanığın "Gençlik merkezinde tecavüze uğradı" şeklindeki ağır iddiaları da soruldu.

Daraltılmış baz kayıtlarının, o bölgede arkadaşlarıyla gittiği kafeler ve gençlik merkezi üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Sonel, tecavüz iddiaları için "Korkunç ve iğrenç bir iftira, hiçbir alakam yok. Benim de kız kardeşim var" ifadelerini kullandı.

Gülistan Doku'nun çalıştığı Hanımeli Kafe'ye gidiş nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

"Kafenin sahibinin oğlu okuldan arkadaşımdır. Oraya topu topu bir ya da iki kez gitmişimdir. Gitme sebebim de arkadaşlarım Umut ve Ekincan'ın o kafenin tatlılarını çok sevmesidir. Ben tatlı seven biri değilim; onlar için uğrar, paket olarak tatlı alırdık. Benim en çok gittiğim yer Balkon isimli kafeydi."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteler bugün ne yazdı? (20 Nisan)
Gazeteler bugün ne yazdı? (20 Nisan)
Abbas Güçlü yazdı: Felaket sonrası ahkam kesen çok, çözüm üreten yok
Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırısıyla ...
Talat Atilla ile Memleket TV100'de başladı: Çocuklarda tehlikeli karışım
Gündemdeki sıcak gelişmelere odaklanan program "Talat Atilla ile Memleket" ...
 
Gazeteler bugün ne yazdı? (19 Nisan)
Gazeteler bugün ne yazdı? (19 Nisan)
Yeraltı dizisi bitti mi, yayından kaldırıldı mı? İşte son karar
Artan şiddet nedeniyle NOW dizisi Yeraltı'nın yayından kaldırılması gündeme ...
Tuğrul Sarıtaş yazdı: Herkes ağlıyor: Hayaller uçtu gitti
Tuğrul Sarıtaş yazdı: Herkes ağlıyor: Hayaller uçtu gitti
 
Ahmet Hakan yazdı: Gülistan Doku için çok teşekkürler
Gazeteci Ahmet Hakan, Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan ...
Gazeteler bugün ne yazdı? (18 Nisan)
Gazeteler bugün ne yazdı? (18 Nisan)
Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...
Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
twitter
İstanbul
İstanbul Başakşehir
Chelsea
Volero
ygs soru ve cevapları
ismail kartal
Everton