Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, İncirlik Hava Üssü'nden yapılan canlı yayınlar ve alınan görüntülerle ilgili başlattığı resen soruşturma kapsamında ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener hakkında gözaltı kararı verdi.
SORUŞTURMANIN GEREKÇESİ: STRATEJİK BÖLGEDEN YAYIN
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, ANKA Haber Ajansı'nın İncirlik Hava Üssü çevresinden gerçekleştirdiği "canlı yayın" ve üs içerisinden paylaşılan görüntüler üzerine başlatıldı. Yargı makamları, askeri yasak bölge kapsamında olan tesisin görüntülerinin izinsiz paylaşılmasını gerekçe göstererek süreci resen başlattı.
Akşam saatlerinde Koza TV Genel Müdürü, 1 Adana Büyükşehir Belediye personeli ve ANKA bünyesinde çalışan 2 muhabir gözaltına alınmıştı.
Soruşturmanın "askeri yasak bölgelere girme", "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" veya "yayın yasağını ihlal" gibi maddeler üzerinden yürütüldüğü tahmin ediliyor. Gözaltına alınan isimlerin Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |