E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Halk… Çünkü… 

Sanılanın ve sunulanın aksine hiçbir şeyden anlamayan, kolayca satın alınabilecek yığın olmadığını gösterdiği için.

31.03.2009 - 22:34
Halk…  Çünkü…

Göbeğini kaşıyan yığınlar olarak gösterilmeye çalışıldı küçümsendi, bidon kafa dendi tercihleriyle dalga geçildi, oylarını bir çuval kömüre, birkaç erzak torbasına satan zavallılar olarak tercihlerine burun kıvrıldı.

 

Ama onların sessizliği derin bir bilgelik yüklüydü. Nasıl ki 2001 krizinin aktörleri olan iktidardaki üç partiyi gizli bir konsensüs sağlamış gibi iktidara taşıdıkları gibi hepsini birden meclis dışına gömdülerse, nasıl ki reel hiçbir karşılığı olmayan muhalefet tarzından vazgeçmeyen müzmin uzlaşmazları belli bir oy oranına mahkum ettilerse, aynı şekilde umut olabileceğini düşündükleri partiye “yap o zaman” diyerek teveccüh göstermeyi de bildiler, “madem zamanınız yetmedi alın size ek süre” diyerek zaman tanıdılar.

 

Ama bu teveccühün karşılığını şımarıklık, iktidar kaynaklarının yandaşlara dağıtılması, kendilerini vazgeçilmez olarak göstermeleri karşısında verilen kredinin geri alınabileceğini de gösterdi ve ilk uyarıyı yerel seçimlerde yaptılar.

 

Ve hem muhalefet boşluğunu görmeyip iktidarın aymazlığını sadece halkın bir şeyden anlamayan yığın olmasına bağlayan ahkam kesicilere hem de artık şımarıklığı ve despotluğu ele avuca sığmayan iktidara okkalı bir ders verdiler.

YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
sabriye 2 12 Nisan 2009 Pazar 01:21

İÇLERİ TEMİZ OLMADIKTAN SONRA,HACI HOCA OLMUŞLAR KAÇ PARA...HIRKA,TESBİH,POST,SECCADE GÜZEL...AMA YÜCE RABBİM KANARMI BUNLARA???tabikii halkta kanmadı...ha bu arada KAYA arkadaş YORUMUNADA İMZAMI ÇAKIYORUM.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 1 12 Nisan 2009 Pazar 01:12

bu güruhun BİZLERİN PARASIYLA sosyal yardım adı altında dağıttığı seçim rüşvetlerinin bütçeyi ne kadar sarstığını biliyormusunuz??kömür işletmeleri 265 milyon,istanbul ve ankara belediyesi yardım kuponu ve yardım sandığı diye 200 milyon bütçeyi zarara uğratarak HALKI KENDİLERİNE MECBUR ve MAHKUM hale getirip,adeta bir SÜRÜYE DÖNÜŞTÜRDÜLER..ya sağlık konusunda yaptıkları??BELEDİYECİLİKLE ASLA ÖRTÜŞMEYEN TAVIRLAR BUNLAR.tabii bir yandanda SİYASİ ŞANTAJLARI ÇABASI.ama HALK VERDİ CEVABI:)

Yorumu oyla      18      10  
HalkCocuku 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:47

Yaşasın kazandık.... :)

Yorumu oyla      18      10  
kaya 1 Nisan 2009 Çarşamba 20:13

ak partililer kendilerini göbeğini kaşıyan sınıfından görmeyerek yüzde otuzdokuz hakkında yorum yapıyorlar.seçim süresince ortaya çıkan bunca yolsuzluğa,usulsüzlüğe, adam kayırmacılığa,haksız edinimler,dudak uçuklatan avanta servetlere rağmen bir parti bu kadar oy alıyorsa yaptığın azdır denmiştir.halkı tehdir eden,rüşvet veren bakanlar,gıda kömür yardımları.göbeğini kaşıyan adamlar senden iyisi dürüstü bize gelmez demektedir.eşkiya,hırsız türkiyeye hkim olmaz,yaptıkları yanlarına kar kalmaz.

Yorumu oyla      18      10  
ERKAN 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:41

MERHABA ARKADAŞLAR BU ÜLKEDE TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTAN İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE İYİ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN, ÜLKESİNİ SEVEN VE MİLLETİ İÇİN ÇALIŞAN İNSANLAR SEÇİLEMEZ. ŞİMDİ YOLSUZLUK YAPAN RANT SAĞLAYAN YANDAŞLARINI ZENGİN EDEN BURSLA OKUYAN OĞLUNA PIRLANTA DÜKKANI AÇAN GEMİCİKLER ALAN BAŞKA PARTİNİN OYUNU ÇÖPE ATTIRAN SİYASETÇİLER ZAMANI. İŞSİZLİK, KRİZ, YOKSULLUK KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL.

Yorumu oyla      18      10  
sevecen 31 Mart 2009 Salı 20:10

heyecanlanmayın arkadaşlar, sakin olun. yağmurdan kaçarken, doluya tutulmayasınız sakın. ak partiyle gidersek, saadetle geliriz. siz seçin biz oy'layalım.biz varken iktidar artık size yok bu memlekette. %23lerle kendinizi avutun. daha çok kişi sinir hastalığına yakalanacak bu memlekette.. hehehehehe

Yorumu oyla      18      10  
ASKOROS DERESİ 31 Mart 2009 Salı 17:33

HALKI UMURSAMAYAN AKP VE TAYYİP ERDOĞAN MİLLİ GÖRÜŞ ÇAKMALARI İLK ŞAMARI YEDİLER.ESAS OKKALI OSMANLI ŞAMARINI YAKINDAKİ GENEL SEÇİMDE YİYECEKTİR.HALK SAYESİNDE KENDİNİ İMPAROTOR YERİNE KOYANLAR,HALKA ARTİSTLİK YAPMA LAN DİYE MAGANDALAŞANLACEZALARINI OY SANDIĞINDA MUTLAKA ÇEKECEKLERDİR.BUZDOLABI,GIDA TORBALARIYLA MİLLETİ KANDIRDIKLARINI ZANNEDENLER,ETTİKLERİNİ ÇEKECEKLERDİR.BEYAZ OY HERŞEYDEN GÜÇLÜDÜR.DERS VERME YENİ BAŞLIYOR.EY BÜYÜK MİLLETİM GAZANIZ MÜBAREK OLSUN.SAĞ OLUNUZ,VAR OLUNUZ.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 31 Mart 2009 Salı 10:37

Ben bu halk birilerinin söylediği gibi cahil ve bidon kafalı değildir,hatta siyasetle birçok ülkedekinden daha fazla ilgilidir dediğimde bana saldırmışlardı.şimdi bu sonuçlardan sonra ne diyecekler merak ediyorum doğrusu.bu halk birilerinin sandığı gibi aptal değil. halk bence bu seçimde rüştünü tekrar ispatlamış ve birilerine gereken cevabı vermiştir.kendi halkını aşşağlıyan insanlar bu ülkeye asla hükmedemeyecekler.

Yorumu oyla      18      10  
saffet sancak 31 Mart 2009 Salı 10:37

Bu söylem hiç doğru değil ...Kazananı halk koymuşsanız kaybedeni Ak parti koyamazsınız çünkü bu ikisi ne rakip ne de karşıt...Elbette ki her durumda kazanan halktır ... Kaybeden ve kazanan seçimindeki hatadan dolayı Türktime kaybedendir. Eğer Ak parti kaybettiyse kazanan ya MHP olmalı ya da CHP olmalı... Ak partinin her zaman baş tacı ettiği halk ise daima kazanandır

Yorumu oyla      18      10  
Kubilay 31 Mart 2009 Salı 01:57

Kazananın halk olduğu biraz iddialı bir söylem çünkü liderlerin halkı anladıklarını söylemek zor. Halk şu durumlarda kazanabilir: 1)Deniz Baykal artık çekilerek CHP'nin önünü açmayı akıl ederse 2)Başbakan bunun gelecek seçimler için çok kötü bir işaret olduğunu görebilirse 3)Bahçeli merkez sağa oturmak için gereken yapısal değişiklik atağına girişirse 4)DTP iktidar için Türk kökenlilerden de oy alması gerektiğini anlarsa 5)DTP'ye yüzde beşin temsilcisi olarak gereken saygı gösterilirse

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan… Çünkü…
Balbay tavrıyla yeminli bir taraf değil, kendi doğrularının peşinde koşan ...
Fatih Çekirge… Çünkü…
Akif Beki ile ilgili bu güne kadar yapılan en iyi tanımlamayı yapıp noktayı koyduğu için…
Vatan… Çünkü…
AKP’li CHP’li demeden her güne birkaç bomba özel haberle gündemi belirlediği için…
 
Halk… Çünkü…
Dağıtılanlar her ne kadar seçim rüşveti olsa da belki de hayatlarında ...
Tayyip Erdoğan… Çünkü…
İsrail’e karşı gelen siyasetçi biter, onun için yönetenler İsrail kuklasıdır ezberini bozduğu için…
Hugo Chavez… Çünkü…
İsrail’e yığınla yüksek perde laflar edip aslında hiçbir şey demeyen yöneticilerimizin ...
 
Muntazar El Zeydi… Çünkü…
Bush’a fırlattığı ayakkabıyla ABD’nin Irak’a götürdüğünü iddia ettiği ...
Gürsel Tekin… Çünkü…
CHP’nin üstünden ölü toprağını kaldırdığı için...
Köksal Şengün… Çünkü…
Duruşmadaki tavırlarıyla mahkemenin soğuk salonuna sıcak ve insani bir hava kattığı için…
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Suudi Arabistan
sanayi
Chloe Loughnan
mülteci
kardemir karabükspor
Emre Belözoğlu
Danimarka
Medical Park