E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ahmet Hakan… Çünkü… 

Balbay tavrıyla yeminli bir taraf değil, kendi doğrularının peşinde koşan bir gazeteci olduğunu gösterdiği için…

23.03.2009 - 02:13
Ahmet Hakan… Çünkü…

Cumhuriyet Ankara temsilcisi Mustafa Balbay Ergenekon soruşturması çerçevesinde ikinci kez gözaltına alınınca gazeteciler de hemen ikiye ayrıldı. Cephenin birinde her ne olursa olsun Balbay’a destek olanlar, diğerinde ise yeminli karşıtlar vardı. Oysa henüz ne gözaltına neden alındığı tam olarak biliniyordu ne de tam olarak neyle suçlandığı.

 

Ama olsun… Nasıl olsa içeriğe bakan pek yoktu ve hangi cepheyi tutmuşsanız oradan sallamak köşe yazarlığı, özgür gazetecilikti bizim camiada.

 

Ancak zaman geçti, Balbay’ı gözaltına götüren günlükleri ortaya çıktı ve gördük ki Balbay, gazeteci-haber kaynağı ilişkisinden öte askerlere darbe yapmaları için akıl hocalığına soyunmuş, darbe planlarını günü gününe not etmesine rağmen gerçekleşse, Türkiye’nin zaten güdük demokrasi sürecini tekrar başa döndürecek bilgileri en hafif ifadeyle kendisine saklamış.

 

Tabii ortaya çıkan günlükler ilk günlerde Balbay adına kitaplarını imzalayan pek çok gazeteciyi sessizliğe gömdü, bazıları ısrarla desteğini sürdürdü.

Ancak Ahmet Hakan ilk gün Mustafa Balbay’a destek verirken gösterdiği yürekliliği sonrasında ortaya çıkan bilgilerle değişen havada da gösterdi: Kendisiyle dayanıştığım Mustafa kardeşim, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında, karargáhları, garnizonları, orduevlerini kendisine mesken etmiş. Mesafesiz bir temas kurmuş ordunun ileri gelenleriyle... Kuvvet komutanlarıyla Genelkurmay Başkanı’nı çekiştirmiş. Darbe için gaz vermiş, akıl öğretmiş... Eli silahlı güçlere yaslanmış. Tank sesiyle uyanma rüyası görmüş. Halkın oylarıyla alt edilemeyeceğini anladığı iktidarı, zorbalıkla alt etmenin yollarını aramış. Belindeki silaha güvenenlerin arasında izlenim toplayan bir gazeteci" olmamış, "belindeki silaha güvenenlerin akıl hocalığını yapan gazeteci" olmuş. Hasılı kelam, "Darbecinin gazetecisi" olmuş bizim Mustafa... Elinde silah bulunan güce, "Hadi paşam, hadi aslanım... Yap bir darbe" diye gaz veren bir adamla benim işim olmaz...” diyerek açıkça tavrını koydu ve yeminli bir taraf olmaktan ziyade kendi doğrularının peşinde koşan bir gazeteci olduğunu ispatlayarak, kazandı.

 

YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
murtaza 28 Mart 2009 Cumartesi 21:39

Helal be dostum. "Hakkın hatırı alidir,hiçbir hatıra feda edilmemek gerektir." düsturuna ilelebet bağlı olman ı temenni ederim.

Yorumu oyla      18      10  
kareas 26 Mart 2009 Perşembe 20:48

başlarken kardeş biterken gülün oluyorum ölemi.üslubuna dikkat et.benim yorumum şahsınla ilgili değildir.gocunmuşsun.muhatabım değilsin sende olma.bana bida bu şekil hitap etme ...anla!!!

Yorumu oyla      19      10  
TOTEM 25 Mart 2009 Çarşamba 13:44

Kareas kardeşim,bilirmisin akıl hastanesindeki delilerin çoğu,dışardakilerin deli olduğunu düşünürmüş.ve emin ol bu kafa ile hem çok acı çekeceksiniz,hemde bu ülkeye çok acı çektireceksiniz. okadar şartlanmış ve sabit fikirlisinizki,bırak başka fikirleri değerlendirmeyi tahammül bile edemiyorsunuz, bu saldırgan ve çirkef tavrınız yanıt buluncada madur edebiyatı yapıyorsunuz.biraz tahammüllü olun ve fanatizmden sıyrılıp objektif düşünmeye çalışın tedavinizin ilk süreci böyle başlayabilir gülüm.

Yorumu oyla      18      12  
kareas 24 Mart 2009 Salı 23:14

bazı hanımlar sinirlenmişler ama değmez inanın.sinirlenmeyin.kendi haline bırakın.dotorlar psikologlor böle tavsiye ediyorlar.yokmuş gibi davranın.bir gün evrim sürecini tamamlayacak.hepimiz insanlık noktasında buluşacağız.bizim coğrafyaya geç geliyor.matbaa bize niye 100 sene sonra geldi.ampül geç yanıyor bilmiyormusunuz.ama sonuçta geldi.artık bilgilenmeyebaşladık.100 sene sonrada öğreneceğiz.ülke bize altın tepside sunulduğu için değerini öğrenecez.biraz canımız yanacak o kadar.acı çekecez.

Yorumu oyla      20      10  
Nurhan 24 Mart 2009 Salı 23:10

Yazının tamamını okudum ben aslında A.Hakanın yaptığı şey Aydın Doğanın darbeci olmadığını vurgulamak için kaleme almış.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 24 Mart 2009 Salı 23:04

Kareas kardeşim.ben elektronikle,özellikle dinleme ile ilgili konulardan çok haberdarım.teknoloji gerçekten çok ileri ve bir sesin bir kişiye ait olup olmadığı %99 oranında tespit edilebiliyor.allah aşkına biraz gözünüzü açıp insafa gelin.herşeye komplo ve düzmece demek vicdanınıza sığarmı?yada şöyle sorayım buna gerçekten inanıyormusunuz?yoksa sadece olayı saptırmayamı çalışıyorsunuz.ikiside birbirinden kötü ya beyniniz yıkanmış,yada maksatlısınız.lütfen elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar.

Yorumu oyla      18      11  
kareas 24 Mart 2009 Salı 22:26

ya sayın yorumcular kusura bakmayın ben aynaya başka bi kristalden bakayım.içinizde hiç elektronik ve dijital dünyasından haberdar olan varmı.bu konulardaki teknolojik gelişmelerden haberi olan?dalga seslerini-kuş seslerini ormanın sesini insan konuşmalarına çevirip dijital dünyada kayıt yapıldığını hiç duydunuzmu.rasgele insanların konuşmalarını giydirmek-bindirmek istedikleri insana rahatça yükleyebildiklerinden haberiniz varmı.yokmu.vah vah benim çok bilmiş ülkemin zavallı saf insanları vah.

Yorumu oyla      19      10  
BEKTAŞ 24 Mart 2009 Salı 16:45

Ahmet HAKAN COŞKUN senin gibi insanlara alışamadık.Doğruda yazsan, insanların kafasının değişmesi zor

Yorumu oyla      18      11  
TOTEM 24 Mart 2009 Salı 16:02

Gülay vatandaş,trübünlere oynama ve kendi saldırganlığını lütfen başkalarına yükleme,sana gülayım,ramsesim gibi esprili bir hitapta bulunmuştum bunu taciz olarak algılayıp lanse etmen senin seviyenin göstergesidir.birşey söylemek istiyorsanda,yorumcu arkadaşlar deyip taraftar toplama kurnazlığına gitmez direk söylersin.ben sana,senin bana yaptğın saygısızlığın yarısını bile yapmadım.bu sitede en çok saldırıya maruz kalan kişi benim senin hakaretlerin ise bini bir para.evet lütfen muhatap olma.

Yorumu oyla      18      11  
Mehmet Ali METİNYURT 24 Mart 2009 Salı 15:48

Yorumcu arkadaşlar daha sakin olsak diyorum. Malum şimdilerde 'sakin güç(!)2 olmak revaçta ya.. Sadece olayları yorumlayalım yeter. Nasılsa kimsenin-kimseyi ikna etmesi de -gerçekler ne kadar ortada olursa olsun- pek mümkün gözükmüyor. Bakınız Allah Kur'an'da inanmayanlar karşısında üzülen Peygamberimize nasıl hitap ediyor: "Sen sadece tebliğcisin" Bir başka ayet: "Onlar ahirete gelince bizi gördklrinde 'gerçekmiş' derler, fakat onları yeryüzüne tekrar göndersek yine aynı(eski) hal üzre olurlar"

Yorumu oyla      18      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Çekirge… Çünkü…
Akif Beki ile ilgili bu güne kadar yapılan en iyi tanımlamayı yapıp noktayı koyduğu için…
Vatan… Çünkü…
AKP’li CHP’li demeden her güne birkaç bomba özel haberle gündemi belirlediği için…
Halk… Çünkü…
Dağıtılanlar her ne kadar seçim rüşveti olsa da belki de hayatlarında ...
 
Tayyip Erdoğan… Çünkü…
İsrail’e karşı gelen siyasetçi biter, onun için yönetenler İsrail kuklasıdır ezberini bozduğu için…
Hugo Chavez… Çünkü…
İsrail’e yığınla yüksek perde laflar edip aslında hiçbir şey demeyen yöneticilerimizin ...
Muntazar El Zeydi… Çünkü…
Bush’a fırlattığı ayakkabıyla ABD’nin Irak’a götürdüğünü iddia ettiği ...
 
Gürsel Tekin… Çünkü…
CHP’nin üstünden ölü toprağını kaldırdığı için...
Köksal Şengün… Çünkü…
Duruşmadaki tavırlarıyla mahkemenin soğuk salonuna sıcak ve insani bir hava kattığı için…
Erhan Göksel… Çünkü…
Ne baskılar sonucu programının yayından kaldırılması ne de bazı medya ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
İsrail
moskova
Sosyal Medya
sınav stresi
PETROL
İstanbul Başakşehir
ygs puan hesaplama
İstihdam