E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir 

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde, "Şehitler Tepesi boş kalacak" diyen Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Bu ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir." ifadelerini kullandı.

4.03.2020 - 11:29
Erdoğan: Ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir

Kılıçdaroğlu'nun sarfettiği  'Şehitler tepesi boş kalmayacak' ifadesine tepki gösteren Erdoğan, "sözünü anlamak için de içinden çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Hala ısrarla 'Şehitler tepesi boş kalacak' diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Bin yıldır kanlarımızla sulayarak vatan toprağımız bu topraklarda hür bir şekilde yaşayabilmemiz, ezanımızı semamızda yankılatabilmemiz için hayatını veren tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Terörle mücadelede verdiğimiz binlerce şehide Suriye'de yenileri ekleniyor. İdlib'de rejimin saldırısında hayatını kaybeden 36 askerimizin de aralarında olduğu nice canları toprağa verdik. Bin yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir şehidimizin, hiçbir gazimizin kanı boşa gitmiyor. Bu mücadeleyi hedeflediğimiz gibi sonuçlandırdığımızda büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında önemli yol almış olacağız.

Bunu anlayabilmek için gaza nedir, şehadet nedir, şehit nedir gibi soruların cevaplarını bilmek gerekiyor. Bu soruların cevaplarına ancak yüreğinde ülke ve millet sevgisi varsa, zihin pak ve berraksa, vücudunuzun her zerresinde hissederek ulaşabilirsiniz. Önceki günkü konuşmamda da ifade etmiştim, şehit tam 56 kez tekrarlanıyor. Şehitlikle ilgili en önemli müjde Bakara Suresi'dir. Bu tablo bize ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı için mücadele ederken can veren herkesin şehit olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösteriyor. Askerlerimizin, polisimizin, jandarmamızın, korucularımızın şüheda makamına yükseldiği konusunda şüphesi olanlar önce kendi inancını sorgulasın.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ŞEHİTLER TEPESİ' TEPKİSİ

'Şehitler tepesi boş kalmayacak' sözünü anlamak için de içinden çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Hala ısrarla 'Şehitler tepesi boş kalacak' diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir. Tabi 15 Temmuz'da milletimiz sokaklarda şehit olurken, tankların arasından sıyrılıp belediye başkanının konutunda kahvesini yudumlayanlardan bu millete şahadet yolunda gitmek gibi bir şey olmaz. Bu tipler bize dönüp 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' derken, diğer ülkelere asla böyle bir soru yöneltmiyor. Bunların gözünde ülkemizin mücadelesinin zerre dertleri yoktur. Tek dertleri siyasi çıkar elde etmektir. Suriye tartışması ülkemizdeki beşinci kol faaliyetlerinin nerelere uzandığının göstergesidir.

Bu zihniyet bugün "Suriye'ye savaş açsak banko Esad'ı tutarım" diyerek, karşımıza sürekli terör örgütlerinin tezleriyle çıkarak yerini zaten yıllar önce belli etmiştir. Bay Kemal'in yeri bellidir. Ne vatandır ne millettir. Onun yanı Esed'in yanıdır. Bir de onu tavsiye ediyor. Buyur sen git. Ona cevap vermek gerçekten ağrıma gidiyor. Aslında millete olan kinini kusuyor. Esed Kılıçdaroğlu'nu tarfisiz bir zevkle takip ediyordur. Hafter alkışlıyordur. Terör örgütleri Kılıçdaroğlu'nu şükranla dinliyordur.

'O GECE NEREDEYDİM SÖYELEYEYİM'

Bu zat çıkmış dün kürsüye "O gece neredeydiniz?" diye soruyor. Madem merak ediyor söyleyeyim. O gece sabaha kadar bu ülkenin Cumhurbaşkanı görevin başındaydı. Ertesi sabah da telefon diplomasisine devam ediyordu hiç ara vermeden. O gece tüm bakan ve sorumlular görevlerinin başındaydı. TSK'nın tüm mensupları görevlerinin başındaydı. Kılıçdaroğlu kahve içip televizyon seyrederken, ülkeyi yönetenler şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için canla başla çalışıyordu.

'SEN ARA! NİYE ARAMIYORSUN?'

Benden telefon bekliyormuş, eğer çok merak ediyorsan diğer parti liderlerimiz gibi arardın sana da bilgi verirdik. Cumhurbaşkanlığının seni araması zaten devlet protokolde yok. Sen ara. Niye aramıyorsun? Hatay Valiliğinden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na kadar tüm kesimlerden gerekli açıklamalar o gece yapılmıştır. Milletimiz he rşeyi takip etmiştir. Bir yandan Esed'le dans eden, beri tarafta diplomasi dokundurması yapan bir kişi, elbette Türkiye'nin çıkarlarının nerede olduğunu göremez.

"TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ KILIÇDAROĞLU'NU ŞÜKRANLA İZLİYORDUR"
Zaman zaman Kılıçdaroğlu'nun ülkemizin Suriye meselesinden Akdeniz'deki politikalarına kadar hayati politikalarının söz konusu olduğunda söylediği sözleri acaba kimler keyifle dinliyordur diye merak ediyorum. Önümüzdeki fotoğrafa baktığımızda cevap hemen karşımıza çıkıyor. Mesela Esed, tarifsiz bir şekilde takip ediyordur. Hafter, alkışlayarak dinliyordur. PKK'sından FETÖ'süne kadar tüm terör örgütleri Kılıçdaroğlu'nu şükranla izliyordur. Amerika'daki Avrupa'daki Rusya'daki İran'daki bazı çevreler takdirle takip ediyordur. Bu zatın ağzından ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini savunma anlamında tek kelime çıkmazken her sözü ve tutumuyla karşımızdakilere destek veriyor. Bu zat, dün de çıkmış kürsüne o gece neredeydiniz diye soruyor. Madem merak ediyor söyleyeyim. O gece bu ülkenin cumhurbaşkanı sabaha kadar görevinin başındaydı. Ertesi gün erken saatlerden itibaren de hiç ara vermeden cumhuriyet tarihinin liderler düzeyindeki telefon diplomasisini yürüterek görevine devam ediyor. O gece bu ülkenin Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, diğer bakanlarımız, MİT Başkanımız ve diğer tüm sorumlular görevlerinin başındaydı. Genelkurmay başkanı, Kara Hava Kuvvetleri komutanı, diğer tüm komutanlar görevinin başındaydı. TSK'nın tüm mensupları görevinin başındaydı. Sağlık kurumlarından güvenlik birimlerimize kadar herkes görevinin başındaydı.

ŞEHİDİN MESAJINI KÜRSÜDEN OKUDU: CONCONLARI CENAZEME SOKMAYIN
Bir şehidimiz, "Sizden ricam sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Gittim, gördüm. Tam da olmamız gereken yerdeyiz" mesajını verirken karşımızdaki zihniyetin sefaletini tasvir ediyorum. Bir şehidimizin babası bakın ne diyor? "Soğan patates dediler, ekonomimize saldırdılar. Biz o soğanı yemeden yaşarız ama vatansız yaşayamayız" diyordu. İdlib şehitlerimizden birinin ağabeyi cenaze merasiminde "Canımız feda olsun yeter ki vatan millet sağ olsun. Ezanımız dinmesin bayrağımız inmesin. Başka bir derdimiz yok bizim" diyerek metanet gösteriyordu. Bölgede görev yapan kahramanımız, devre arkadaşına " Sen demiyor muydun? Köpek gibi yaşamaktansa aslan gibi ölmek evladır diye. Bu iş şu aşamada bitirilmezse oyun büyük. Sana vasiyetimdir olur da görüşmemiz mahşere kalırsa bizi bahane edip kaos çıkarmaya çalışan o conconları cenazeme sokarsan hakkımı helal etmem" mesajını gönderiyor.

ETİKETLER:
Erdoğan , AK Parti , TBMM , grup toplantısı ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Babacan: Parti programını önümüzdeki birkaç haftada açıklayacağız
Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gençlerle Ankara'da buluşarak sohbet ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ''kim yönlendirdi'' sorusu
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ...
Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Vay gafil vay' çıkışı
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasında ...
 
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun elini neden sıkmadı?
MHP Lideri Devlet Bahçeli, İdlib şehitlerinden Uzman Onbaşı Halil Çankaya'nın ...
Akşener'den Erdoğan'a zor soru
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı ...
İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur'un şehit cenazesindeki pozları tepki çekti!
İdlib Şehidi Süleyman Şahin'in cenaze töreninde akıllara durgunluk veren ...
 
Ömer Çelik: Türkiye Rusya ile karşı karşıya değildir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, ...
Kurultay yolundaki CHP’de neler oluyor?
CHP'de 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar devam ederken CHP kulisleri ...
İYİ Parti'den teşkilatlara talimat
İYİ Parti kongrelerde, İdlib şehitleri için Kur'an-ı Kerim okutulması ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
yangın
Jose Mourinho
uzaktan çalışma
Ayşe Ersöz
Brezilya
film
ismail kartal
bugün