E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan, “Gençlik Buluşması” programında konuştu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan yüzde 52’lik oranı bile, ‘Yüzde 52 ile kazanmak, kazanmak değildir’, bunu söyleyecek kadar da bunlar arsız. Bu çapsızların sadece varlıklarının değil sözlerinin de bir hükmü kalmadığı için biz kendi işimize bakıyoruz" dedi.

14.09.2023 - 21:21
Erdoğan, “Gençlik Buluşması” programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen “Gençlik Buluşması” programına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına ülkenin her köşesini temsil eden gençlerle bir arada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımdaki bu gençliği, maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

Burada Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her üniversitesinde temsilciliği olan bir gençlik hareketinden söz ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir başka ifadeyle sizler, teşkilatlanma yaygınlığı ve üye sayısıyla sadece ülkemizin değil, dünyanın en güçlü gençlik teşkilatının mensuplarısınız. Rabb'ime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamdediyorum. Sizin gençliğinizin enerjisi, üretkenliği ve coşkusu, siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır."

“GENÇLERİ HER ZAMAN EMANETİ TESLİM EDECEĞİMİZ YOL ARKADAŞLARIMIZ OLARAK GÖRDÜK”

Bunun için Ankara ve İstanbul'un yanı sıra ziyaret ettikleri tüm illerde, hatta yurt dışı seyahatlerinde gençlerle bir araya gelmeye özel önem verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, gençlere asla arka bahçemiz olarak bakmadık. Tam tersine, biz gençleri her zaman emaneti teslim edeceğimiz yol arkadaşlarımız olarak gördük. Biz kuşaklar arasındaki anlayış farklılıklarını tehdit olarak kabul etmedik, tam tersine zenginlik vesilesine dönüştürmeye çalıştık. Böylece, kültürümüze yabancı kavramlarla gençlerimizi kuşatmayı ve küresel bir bataklığın içine çekmeyi planlayanların oyunlarını bozduk. Nice farklı yer ve platformda gençlerimizle yüzlerce kez bir araya gelip saatlerce karşılıklı sohbet ettiğimiz, şiir ve şarkı söylediğimiz, dertleştiğimiz programların hiçbirinde kendimizi o ortama yabancı hissetmedik. Hatta 1-1,5 saat diye planlanan programlardan 3 saatte zor ayrılabildiğimizi hatırlıyorum. Bizi orada tutan mecburiyet değildi, gençlerimizle olan muhabbetimizin koyuluğu, içtenliği, hasbiliğiydi."

Milletin her bir ferdi gibi gençlere tepeden bakarak faşist dayatmalarıyla onları yönlendirebileceklerini sanan siyasetçilere, genel başkanlara, adaylara şahit olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Biz gençlerimize karşı hiçbir zaman böyle bir yaklaşım sergilemedik. Hiçbir zaman gençlerimize 'tıpış tıpış gidip şunu yapacaksınız, böyle davranacaksınız' demedik. İçinde debelendiği dipsiz karanlığa gençleri de çekmeye çalışan kifayetsiz muhterisler gibi de olmadık. Hayatın her alanında gençlerimize alan açmanın, destek olmanın, onların dinamizmini ve heyecanını ülkenin ve milletin hayrına yönlendirmenin gayreti içinde olduk. Bunun için eğitimi önceliklerimizin en başına aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için istihdamdan spora, teknolojiden girişimciliğe her alanda gençler için güçlü bir altyapı kurduklarını, AK Parti'nin tabelasını astıkları günden beri gençlik kollarında yetişen kadrolara, teşkilat yönetiminden milletvekilliğine ve belediye başkanlığına kadar siyasetteki tüm kariyer kapılarını sonuna kadar açtıklarını anlattı.

“BİZ ARTIK SİZİN ZAMANINIZIN MİSAFİRİYİZ”

Parti genel merkezindeki ve Cumhurbaşkanlığındaki çalışma ekibinin çoğunun ya gençlik yıllarından beri kendileriyle birlikte olduğunu ya da son yıllarda genç yaşta aralarına katılanlardan oluştuğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Partimizin gençlik kollarında yetişen evlatlarımızın, hayatın her alanında gösterdikleri başarılarla hep gurur duyduk. Yarın sizlerin arasından da siyasetteki, iş ve çalışma hayatındaki, akademideki, spordaki, sanattaki başarılarıyla gurur duyacağımız nice evlatlarımız çıkacak. Hep söylediğim gibi biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz. Vakti geldiğinde siyasette de yönetimde de ülkeye ve millete hizmet etme sorumluluğunu tümüyle sizlere bırakıp kendi köşemize çekilecek, torunlarımızı seveceğiz. Sizlerden istediğim, kendinizi, siyaset dâhil, iş hayatı dâhil, spor ve kültür dâhil her alanda en iyi şekilde yetiştirerek, bu kutlu emaneti teslim alıp daha ileriye taşıyacak yetkinliğe erişmenizdir. Hâlihazırda üstlendiğiniz sorumluluklar, bunun için çok iyi birer fırsattır. Gerisi sizin sırat-ı müstakimden ayrılmadan çalışmanıza, azminize, gayretinize, mücadelenize bağlıdır."

“VATANIMIZIN, MENSUBU OLDUĞUMUZ MİLLETİN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLMELİYİZ”

"Ülkemizin, vatanımızın, mensubu olduğumuz milletin kıymetini çok iyi bilmeliyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu değerlerle bağları kalmayan bir ferdin, tıpkı ağaçtan kopan bir yaprak gibi esen rüzgârın önünde savrulmaya ve nihayetinde yok olup gitmeye mahkûm olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi başka türlü alt edemeyeceğini görenlerin, uzunca bir süredir değerlerimize saldırması bu yüzdendir" dedi.

Cumhuriyetin ilk asrını geride bırakmaya hazırlandıkları şu dönemde, bu kirli senaryonun yine sahnelenmeye çalışıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Açık konuşmak gerekirse Türkiye'nin son iki asrı, bu doğrultuda sürekli bir kavgayla kayıpla arayışla ve bedel ödemeyle geçmiştir. Çanakkale'den Millî Mücadele'ye kadar her cephede vatanını ve namusunu kurtarmak için canını dişine takarak mücadele eden milletimiz, bedellerin en büyüğünü ödemiştir. Bir yandan her biri ciğerimizden bir parça olan vatan topraklarının bir kısmının elimizden kayıp gitmesinin, diğer yandan işgal ve zulümden kaçan milyonların Anadolu'ya yığılmasının sancılarını yaşadık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii, bugün olduğu gibi o devrin mandacıları da boş durmuyordu. Kendi aralarında ülkeyi emperyalist güçlerden hangisine peşkeş çekeceklerinin kavgasını yapan mandacılara rağmen Millî Mücadele zafere ulaşmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca da Millî Mücadele'mizi, farklı görünüm ve söylemlerle milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, istiklalimizin sembolü bayrağımıza, şehadetleri dinin temeli ezanımıza saldıran alçaklara karşı hep sürdürdük ve sürdüreceğiz. Terör örgütü mensuplarından aydın, akademisyen, gazeteci, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu üyesi kisvesine bürünmüş nice beşinci kol elemanlarının tuzaklarıyla boğuştuk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece AK Parti'nin iktidarda olduğu son 21 yılda yaşananların bile başlı başına bir Millî Mücadele örneği olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE'Yİ YAŞANMAZ HÂLE GETİRMEYE NİYETLENENLERİN FOYALARINI ORTAYA DÖKECEĞİZ”

Mehmet Akif Ersoy'un, Millî Mücadele'nin henüz yeni yeni filizlenmeye başladığı bir dönemde yazdığı mısraların, milletin ve devletin üzerinde iki asırdır oynanan bir oyunu ifşa ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şairin şiirinden mısralar okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de bu sese kulak vermek suretiyle Allah'a dayanarak, saye sarılarak, hikmete ram olarak, milletimizle birlikte şanlı bir mücadele verdik. Vesayetin sinsi oyunlarından PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin kanlı saldırılarına kadar sayısız oyunu bozduk. Son yıllarda ekonomi ve sosyal yapımızı tahrip üzerinden yürütülen kampanyaları da inşallah aynı şekilde akamete uğratacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bu mücadele boyunca milletin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeri geldiğinde meydanlarda verdiği destekle, yeri geldiğinde sandığa yansıttığı iradesiyle, yeri geldiğinde 15 Temmuz'da olduğu gibi gövdesiyle bizim yanımızda yer aldı, bizimle birlikte yol yürüdü, hatta bize siper oldu. Yarın sizler de aynı yola girdiğinizde, sadece Allah'a dayanacağınızı, sadece millete güveneceğinizi asla unutmayın. Her ne kadar birileri milletimizin umudunu, şevkini, azmini kırmaya çalışmak için gece gündüz yalan, iftira, çarpıtma çarkını çevirmeyi sürdürüyor olsa da bu asla sizi yeise sürüklemesin."

Cemil Meriç'in, her fırsatta ülkelerine ve onun üzerinde yaşayan insanlara dudak bükerek kendilerini ayrı bir sınıf olarak görenleri tarif ettiği "Türkiye'yi yaşanmaz bulanlar, Türkiye'yi yaşanmaz kılanlardır" sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi karamsarlık bataklığına sürükleyerek bu ülkeye bühtan edenler, bizatihi bu tablonun müsebbipleridir" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar Türkiye üzerinde oynanan nice oyunları bozdukları gibi, bu oyunu da bozacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin her bir ferdinin, bilhassa da siz gençlerimizin dirayeti ve kararlılığıyla Türkiye'yi yaşanmaz hâle getirmeye niyetlenenlerin foyalarını ortaya dökeceğiz" diye konuştu.

“SAHİP OLDUĞUMUZ TÜM DEĞERLERE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

"İnancımız, ezanımız, bin yıllık vatanımız ve onun üzerinde kurduğumuz son devletimiz Cumhuriyetimiz başta olmak üzere, sahip olduğumuz tüm değerlere sıkı sıkıya sahip çıkacağız" sözlerini sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zamanki gibi bu konuda da en büyük güçlerinin milletten aldıkları destek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugüne kadar girdiğimiz her seçimde açık ara birinci olmasaydık, inanın bizi bir kaşık suda boğmak için sabırsızlananlar çoktu. Güçleri yeter miydi, ayrı mesele. Ama suratlarından dökülen ve gizlemeye dahi gerek duymadıkları kin ve nefret izleri, niyetlerini ele veriyordu. Son seçim öncesinde, sosyal medyasından sokağına, mandacı zihniyetin aynı heveslerine bir kez daha şahit olduk. Hamdolsun başaramadılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçi, yüzde 52'lik tartışmasız zaferi bile gölgelemeye çalışmaktan geri durmuyorlar. Her fırsatta bize ve Cumhur İttifakı'na saldırarak, kendi içlerindeki büyük kavgayı gizlemeye çalışıyorlar. Utanmadan, sıkılmadan, yüzde 52'lik oranı bile, 'Yüzde 52 ile kazanmak, kazanmak değildir...' Bunu söyleyecek kadar da bunlar arsız. Bu çapsızların sadece varlıklarının değil, sözlerinin de bir hükmü kalmadığı için, biz kendi işimize bakıyoruz. Bakın bugün burada, bu salonda biriz, beraberiz, altılı masanın veya on altılı masanın altından tekme oyunları yapmıyoruz. Tam aksine, biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz, Türkiye'yiz ve geleceğe yürüyoruz ve biz Cumhur İttifakı'yız" diye ekledi.

Şimdi önlerinde yeni bir seçim, yeni bir imtihan ve yeni bir mücadelenin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimin ne söylediğine aldırmayın" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de her kesim gibi, gençlerin de ezici çoğunlukla bir numaralı partisi olduklarını vurguladı.

Sadece kendilerine oy veren değil, tercihini diğer partilerden yana kullanan gençlere de iradelerine sahip çıktıkları ve ülkelerinin geleceği için harekete geçtikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet gençlerin, bilhassa da ilk defa oy kullanan milyonlarca evladımızın teveccühü olmasaydı, Cumhur İttifakı ve şahsımız olarak mayıs seçimlerinde o muhteşem zaferi kazanabilir miydik? Demek ki gençlerimizin çoğunluğunun kararı belli" görüşünü paylaştı.

“100 BİN GENCİMİZLE, YÜZYILIN BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Gençlerin bu muhabbetini karşılıksız bırakmadıklarına, bunun en somut ifadesinin de Meclis'teki 30 yaş altı beş milletvekilinden dördünün AK Parti sıralarında oturması olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece gençleri, siyasetin "nesnesi değil öznesi yapma" sözünü yerine getirdiklerini söyledi.

31 Mart 2024 seçimlerinde de aynı doğrultuda hareket etmeyi sürdüreceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden şimdiden mahalli seçimler için hazırlanmaya başlamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Akranlarınızdan başlayarak milletimizin her bir ferdine ulaşmalı, bugüne kadar yaptıklarımızı, Türkiye Yüzyılı programımızı ve AK Parti'nin gerçek belediyecilik vizyonunu anlatmalısınız. Bunu gerçekleştirdiğimizde büyükşehirleri, illeri, ilçeleri ve beldeleriyle ülkemizin tamamını hizmet ve eser belediyeciliğiyle buluşturacağımızdan en küçük bir şüphe duymuyorum."

İstikbalin teminatı gençlerle bir araya gelmeyi sürdüreceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzüncü yılı kutladığımız bu sene, 100 bin gencimizle, inşallah, yüzyılın buluşmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Buradaki kardeşlerimin her birinden, şimdiden bunun hazırlıklarını yapmalarını bekliyorum" ifadesini kullandı.

ETİKETLER:
recep tayyip erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Saadet Partisi ile mecliste canla başla çalışacağız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ile birleşerek ...
Erdoğan'dan Sezgin Tanrıkulu'na sert tepki: Gereken dersi vereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde ...
Kılıçdaroğlu duyurdu: Özgür Özel adaylığını ilan edecek! Altılı masa ittifakı bitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısı gerçekleştirdi. İYİ ...
 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. ...
AK Parti'den Zeydan Karalar'ın anketine tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Vedat Gündoğan, CHP'li Adana Büyükşehir Belediye ...
Barış Terkoğlu 'tarihte ilk' diyerek duyurdu: Kılıçdaroğlu'na 'Sanık' yazılı tebligat!
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, tarihte ilk kez bir CHP genel başkanının ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin Türkiye raporuna tepki!
Dışişleri Bakanlığı, AP Genel Kurulu'nda kabul edilen tavsiye kararı niteliğinde ...
Avrupa Parlamentosunda 2022 Türkiye Raporu kabul edildi
Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yapılan oylamada, 2022 Türkiye Raporu, 18'e ...
İYİ Parti yerel seçimler kararını açıkladı: Her ilde...
İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, “Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla gidecek” dedi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
İstanbul
Ak Parti
yunanistan
MERSİN
ütopya
TV8
yakmak
yargıtay