E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: Bütün partilere kapımız açık 

İktidarın olumlu adımlarını gördüklerinde iktidarla görüşme yapabileceklerini söyleyen Davutoğlu, "Her yerde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere logomuzla seçime girmeye hazır olacağız" dedi.

24.09.2023 - 19:56
Davutoğlu ndan ittifak açıklaması: Bütün partilere kapımız açık

Gelecek Partisi, bugün Ankara'da Etimesgut 2. Olağan İlçe Kongresi'ni yaptı. Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimler ittifak ihtimaline ilişkin, "İnsanları, iktidarı ve iktidar sahiplerini iyiye, hayra davet etmek için siyaset yapıyoruz. Eğer onlarda olumlu bir adım görürsek, gerçek bir çete mücadelesi yürütürlerse, eğer özgürlükleri arttıran, yasakları azaltan bir adım görürsek, evet onlarla da görüşür, onlarla da siyasetimizin gereği olarak olumlu olan her şeye destek veririz. Ama asla iktidarın payandası konumunda kalmak isteriz. Önce eylemi görmek isteriz. 4 aylık karneleri çok kötü söyleyeyim. Karneleri düzelirse 'iyi yaptınız' deriz... Bir ittifak ihtimali olma durumunda da bütün partilere kapımız açıktır. Hiç Kimseyi dışlamıyoruz hiç kimseyi kenarda tutmuyoruz" dedi.

ANKA'nın aktardığına göre Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

"BU EKONOMİK KRİZİN ARKASINDA DIŞ MİHRAK FALAN YOK"

Bütün bunların arkasındaki faktör ne?  Seçimden önce Türkiye'deki ekonomik krizlerin hepsine ne diyorlardı? 'Türkiye yüzyılını engellemeye çalışan dış mihraklar' diyorlardı. Ortada dış mihrak kaldı mı? Son bir dış mihrak kalmıştı İsrail Başbakanı Netanyahu. Yani Mavi Marmara'da 10 kardeşimizi şehit eden Netanyahu... Mescid-i Aksa'nın işgalci çizmesiyle çiğnenmesine teşvik eden Netanyahu'nun elini Sayın Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de, New York'ta sıktı. Hem de tebessüm ederek sıktı. Kimdi dış mihrak? ABD Başkanı Biden'dı. G-20'de Biden'e ne kadar mesaj gittiğini tahmin edemezsiniz? Onunla da el sıkıştı... Arkadaşlar bu ekonomik krizin arkasında dış mihrak falan yok. Bu ekonomik krizin arkasında bunların cehaleti, bunların yolsuzlukları bunların israfları var. Acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Şu anda Türkiye'de nüfusun yüzde milli gelirin yüzde 40'nı alıyor.yani 850 bin kişi geri kalan 84 milyon 250 bin kişinin payının yarısını alıyor... Dünyada ekonomik gelir adaleti en bozuk ülke biziz. Çünkü Kur Korumalı Mevduatla faizcileri tefecileri desteklemek için yandaşlarına kaynak aktarmak için Kur Korumalı Mevduatla 700 milyar Türk Lirası dağıttılar bu nu da hazineden ödediler.

Şimdi burada bakanların isimlerini sorsam, üç veya dört bakan biliriz değil mi? Ama size son dönemde kendisine operasyon yapılan, sosyal medyada birtakım ifşaatlarda bulunan ya da sokak ortalarında çatışan mafya liderlerini sayın desem bakanlardan daha çok isimler aklınıza gelir. Saymayayım isimlerini, reklamını yapmayayım bu çetelerin. 2016'da biz ayrıldığımızda tek bir çete var mıydı sokaklarda? Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı bütün ekibiyle tasfiye ediliyor. Allah aşkına gören de der ki, 'Herhalde bu parti iktidardan gitti yerine yeni bir Cumhurbaşkanı geldi.' İçişleri Bakanı eski İçişleri Bakanı ile ilgili ne varsa tasfiye diyor. İyi yapıyor mu, yapıyor. Peki ama daha önce onlara kim izin verdi. Süleyman Soylu'yu bu ülkenin en güçlü adamı haline kim getirdi? Onun etrafında çeteleşmelere kim izin verdi?

Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamasını iyi takip edin. Geçen dedi ki, 'Mülakatı mülakat gibi yapacağız.' Ne demek bu biliyor musunuz? Bir önceki bakan mülakatı mülakat gibi yapmamış demek ki. Torpillileri almış geri kalanı almamış. Dünde dedi ki, 'Kul hakkına girmeyeceğiz' demek ki bir ilerleme var. Demek ki mülakatta birilerini eleyip kendi damadını yakınlarını çocuklarını kadroya almak kul hakkıymış öyle mi? Yeni mi öğrendin ey Bakan bunu, yeni mi öğrendin. Sen o bakanlıkta müsteşarlık yaptın. Hepiniz bu işin içindeydiniz. Neden bizim damatlarımız çocuklarımız kimse tarafından bilinmez de sizinkiler bütün hayat hikayeleriyle her an kamuoyundadır.

Liseli bir öğrencinin elindeki Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerine ilişkin ise Davutoğlu, “Türkiye'nin en seçkin kurumlarından birinde bir gencimiz bunu yapıyor. İktidarın iki şeyi sorması gerekir. Bu kurumlar bu hale nasıl düştü? Nasıl en seçkin öğrenci diye getirdiğimiz ve yeni bir nesil yetiştireceğiz dediğimiz yere bu geldi. Çünkü Sayın Erdoğan bir toplantıda 'Biz kindar nesil, kinine sahip çıkan nesil yetiştireceğiz' demişti. Problem bu... Bizimle görüşmekten korkan İmam hatiplerle ilgili dernek yöneticilerinin, vakıf yöneticilerinin şimdi bir düşünmesi lazım. Neden bu çocuk tutuklandı da o çocuğu bu hale getiren sistem tartışılmıyor. Neden bu çocuk tutuklandı? Bir sebebi de ne biliyor musunuz? Çünkü aynı yaşta Cumhurbaşkanı'na hakaret eden çocuklar da tutuklandı. Biz bunları karşımıza alıp konuşacağız, eğiteceğiz. Ben de bir eğitimciyim... Tek bir çocuğun kaybı insanlığın kaybıdır.... Birçok iktidara yakın isim benim bu mesajı göndermemden sonra doğrudan dolaylı mesaj gönderip teşekkür ettiler. Ama bana teşekkür edeceklerine şimdiye kadar görüşmekten korktukları eski başbakanım dedikleri birine teşekkür edeceklerine sayın Erdoğan'a ve bugün Milli Eğitim’i yönetenlere sorular sorsunlar. İktidara, sahiplerine soru sormaya cesareti olmayanların bize teşekkür etmeye hakları, yetkileri yoktur. O hale gelmiş olan bütün gençlerimiz için yüreğim yanıyor.

 "HİÇ KİMSEYİ DIŞLAMIYORUZ"

Biz iktidarı cezalandırmak, insanları cezalandırmak için siyaset yapmıyoruz. İnsanları, iktidarı ve iktidar sahiplerini iyiye, hayra davet etmek için siyaset yapıyoruz. Eğer onlarda olumlu bir adım görürsek, gerçek bir çete mücadelesi yürütürlerse, eğer özgürlükleri arttıran, yasakları azaltan bir adım görürsek, evet onlarla da görüşür, onlarla da siyasetimizin gereği olarak olumlu olan her şeye destek veririz. Ama asla iktidarın payandası konumunda kalmak isteriz. Önce eylemi görmek isteriz. 4 aylık karneleri çok kötü söyleyeyim. Karneleri düzelirse 'iyi yaptınız' deriz. Karne bozulursa, sonuna kadar mücadele ederiz... Parti yönetimimizde aldığımız karar mucibince Türkiye'nin her yerinde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere kendi logomuzla seçime girmeye hazır hale geleceğiz. Ama bir ittifak ihtimali olma durumunda da bütün partilere kapımız açıktır. Hiç kimseyi dışlamıyoruz hiç kimseyi kenarda tutmuyoruz. 

ETİKETLER:
ahmet davutoğlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den seçim mesajı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Manisa İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. ...
Erdoğan'ın yeni maç videosu geldi: Mücadeleye devam!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basketbol performansına ilişkin ...
İlber Ortaylı'dan CHP tepkisi: Ben olsam atarım partiden!
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, KAFA TV Genel Yayın Yönetmeni ve programın ...
 
Erdoğan Nahçıvan'a hareket edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Nahçıvan'a gidecek. Erdoğan, ...
Seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor
YSK Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
Talat Atilla yazdı: Erdoğan'a Sinkaflı Küfüre Terfi, Etmeyin Diyen İdari Müdüre İşten Çıkarma!
Talat Atilla yazdı: "Erdoğan'a Sinkaflı Küfüre Terfi, Etmeyin Diyen İdari Müdüre İşten Çıkarma!"
 
CHP Ankara İl Başkanı belli oldu
CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 38. Olağan Kongresi'nde Ümit Erkol il başkanı seçildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan flaş açıklamalar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta Birleşmiş Milletler 78. Genel ...
Bakan Fidan, Stoltenberg ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
hamza hamzaoğlu
Recep Tayyip Erdoğan
Chelsea
Ankara
Murat Yıldırım
haşim kılıç
ygs 2015
Elif Erbakan