E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Lozan'ı bırakalım tarihçiler konuşsun" 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuştu.

9.12.2017 - 10:00
 Lozan ı bırakalım tarihçiler konuşsun


MHP Lideri Bahçeli'nin gündeminde 2019 yerel seçimleri, ABD'deki Rıza Sarraf'ın tanık olduğu dava, ABD'nin Kudüs kararı ve Lozan Anlaşması konusundaki tartışmalar vardı.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyereti ile birlikte tartışılmaya başlayan Lozan için, "8 aylık Lozan mücadelesini bırakalım tarihçiler konuşsun, bizlerin yolunu aydınlatsın." dedi.

ABD’de görülen, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davada iddia makamının tanığı olarak ifade veren ve Türkiye’deki üst düzey siyasetçiler ile yetkililere rüşvet verdiği yönünde açıklamalarda bulunan Reza Zarrab’ı “şarlatan” olarak nitelendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortada bir suç varsa yargılamanın ABD değil Türkiye’de yapılması gerektiğini söyledi. 

Bahçeli, "İranlı bir şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan, adeta sanık yapan ABD'yi kınıyoruz. Gayri ahlaki ve gayri meşru bir alçalma halidir. Ortada bir suç varsa, milletin kaynakları ona buna dağıtılmışsa bunun yargılamasının yapılacağı yer ABD değil Türkiye'dir. Türkiye bağımsız bir ülke değil midir? Kimlerle ticaret ilişkisine gireceğimizi kendimiz belirleriz. ABD'nin keyfine bakarak siyasi çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz. Türkiye dış güçlerin izniyle kurulmadı” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle: 

Belediyeler hayatın bizatihi içindedir. Bu itibarla toplumun en ücra hüclerine sirayet etmesi gereken belediyelerdir. İnsanların sorunlarına çözüm arayan kim olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Bununla birlikte sorunlara sırtını dönmüş belediyelerde hayır yoktur.  MHP üretken belediyecilik anlayışıyla Türk siyasetinde müstesna bir yeri vardır.
MHP'li belediyeler yurdun her yerinde hakkını vermiştir. Ancak bununla kalmamalı öne çıkmalıyız. 

Eğer yerelde aşı tutmuşsa, partimize geçer not verilmişse emin olun iktidarımızı kimse  tutamaz. İlk siyaset sahası yerel yönetimlerdir. Önümüzde ilk hedef Mart 2019 yerel seçimleridir. 

Bu seçimler aynı zamanda Kasım 2019 genel seçimleri için de istikamet hakkında bir fikir verecektir. Şimdiden çalışmaları derinleştirmek, milletimizin kapısını çalmak gereklidir. Sanki yarın seçim varmış gibi hazır ve dakik olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır.
Kendini davadan üstün görene tahammülümüz yok

"Bizim kökümüz sağlam, gövdemiz canlıdır"

Koçi Bey diyor ki: Her yanlış karar zulümdür. Biz arkamıza değil önümüze bakıyoruz. Yanlış ve yalan davaları parlatmaya çalışanlar beyhude çabalıyor. Asıl dava hak, millet ve ülkü davasıdır. Davayı satanlarla işimiz yoktur. Yakamızdan düşmüşlerdir. Bizim kökümüz sağlam, gövdemiz canlıdır. 

MHP'li belediyeler göz doldururken, muhaliflerine taş çıkarırken bizlerin göğsünü kabartıyor. 3 seçimin nihayetinde 3 hilal layık olduğu demokratik mevkiye çıkacaktır. İç ve dış mihrakları birlikte şaşkına çevireceğiz. 

Dalga dalga geliyoruz. Anketler şunu demiş, medya bunu yazmış. Bunları boşverin. Vatandaşa gidin.

İranlı bir şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan, adeta sanık yapan ABD'yi kınıyoruz. Gayri ahlaki ve gayri meşru bir alçalma halidir. Ortada bir suç varsa, milletin kaynakları ona buna dağıtılmışsa bunun yargılamasının yapılacağı yer ABD değil Türkiye'dir. Türkiye bağımsız bir ülke değil midir? Kimlerle ticaret ilişkisine gireceğimizi kendimiz belirleriz. ABD'nin keyfine bakarak siyasi çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz. Türkiye dış güçlerin izniyle kurulmadı.

"Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmıştır"

ABD terör örgütleri ile koyun koyuna girerken Türkiye'ye mi sordu? Şarlatan şeytanın Türkiye'ye iadesi, kesilecek hükme razı gelmesi başlıca isteğimizdir. Bu mahkeme ile nereye varılmak istenmektedir? Türkiye müstemleke bir devlet değildir.  
Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmıştır. Artık bu kadarı da fazladır.

"Kudüs kan ağlıyor"'

Kudüs tam 100 yıl önce İngilizler tarafından işgal edilmiştir. O gün bugündür Kudüs ağlıyor. Kubbet-üs-Sahra bu nedenle mahsundur. Kudüs Türkler'in derin izlerini taşımaktadır. Kudüs düştü demekle düşmez. ABD'nin maceracı yönetimi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaktadır. Bölge barut fıçısı. 

ABD Başkanı barış diyor. Yalan, dolan, riya ABD yönetimine egemen olmuştur. Siyonistlerin çalışması meyvesini vermiştir. Evenjelist ve Kabalı tezgahı Trump'ın iradesine zincir vurmuştur.

Yoğun istikrarasızlık kapıdadır. 3. intifada çağrısı yapılmıştır. İslam alemi infial halindedir. Tehlike anormal boyuttadır. ABD 1947 ve 1980 yıllarındaki kararları hiçe saymıştır. Sürekli engeller çıkarmaktadır. Elbette Kudüs'ün başkent olarak tanınması manen imkansızdır. Türkiye'nin öncülüğünde Erdoğan başkanlığında 13 Aralık'ta yapılacak İİT toplantısı tarihi önemdedir.

 "Lozan mücadelesini bırakalım tarihçiler konuşsun"

Filsitin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet olarak kabul edilmelidir. Türkiye de İsrail ile diplomatik ilişkisini düşürmeli hatta elçiliğini kapatmalıdır. BM toplanmakla kalmamalı kalıcı kararları alacak iradeyi sergilemelidir. 

(Lozan Tartışması) Lozan anlaşmasına bakışımız bellidir, bu değişmemiştir. Erdoğan'ın çıkışı özenle yorumlanmalıdır. Tarihçi ve bilim insanlarından oluşan bir komisyon olabilir. Lozan'a hakettiği şekilde muhtevasına sadık kalarak kenara konan hükümlerinin yeniden anlamlandırılmasına sıcak bakarız. Lozan'ı kötülemek Sevr'e methiyeler yağdıranları umutlandıracaktır. 8 aylık Lozan mücadelesini bırakalım tarihçiler konuşsun, bizlerin yolunu aydınlatsın.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve HDP'den bütçe tasarısına şerh
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), önümüzdeki ...
Partilerde erken seçim telaşı
İyi Parti, CHP ve AKP'deki hazırlıklar seçimlerin 2019'a kalmayacağı, ...
Akşener'den MHP'nin önerisine destek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP'nin gündeme getirdiği seçim ...
 
AK Partili Şentop'tan rüsvet iddialarına ilişkin açıklama
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Habertürk TV'de Kübra Par'ın ...
MHP'den 'rüşvet alanların mallarına da el konsun' talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Zarrab'tan rüşvet alanların ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a, "Uyutmayacağım seni"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine bir dizi dava açan iktidara ...
 
Mahkemeden Demirtaş kararı
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü yöneticiliği' başta olmak ...
Erdoğan, Papa ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa ile son gelişmelerle ilgili sgörüşmesi yaptı.
Erdoğan'dan Yunan yargısına çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ sanıklarının iadesine ilişkin, "Yunan yargısına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs sonuçları
Kobani
1. Lig
premier lig
Southampton
Murat Yıldırım
Kırgızistan
Ferit Şahenk
Binyamin Netanyahu