E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"CHP yüzde 20-25 oy alıyor, Atatürk'ün partisi olsaydı böyle olur muydu?" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP kaç oy alıyor, yüzde 20 ile yüzde 25. Atatürk'ün partisi olsaydı, Atatürk'ün kurduğu parti gibi kalsaydı böyle olur muydu? Madem Atatürk'ün partisisin neden yüzde 20 ile 25 arası oy alabiliyorsun, neden? Çünkü siz yoldan çıkmışsınız yoldan" dedi.

28.03.2019 - 09:09
 CHP yüzde 20-25 oy alıyor, Atatürk ün partisi olsaydı böyle olur muydu?


Çavuşoğlu, Çorlu ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, gece gündüz demeden çalıştıklarını, 31 Mart'tan sonra da güzel hizmetler yapmaya devam edeceklerini söyledi, vatandaşların hizmetkarı olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Konuşması sırasında miting alanındaki binalardan "dede" diyerek seslenen çocuklara Çavuşoğlu, "Ben o kadar yaşlı mıyım da ikide bir oradan 'dede' diyorsun, gencecik adamım. Tamam televizyonda yaşlı görünüyoruz ama burada gördün. Balkondan bakan vatandaşlarımıza da saygılar sevgiler sunuyorum, göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim. Tayyip dede demek istedin galiba, ben anladım." diye espri yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiren Çavuşoğlu, "CHP'yi eleştirdiğin zaman hemen ne diyor, 'sen beni eleştiremezsin' neden, ben 'Atatürk'ün kurduğu partiyim.' diyor. Doğru Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizi kurdu, Atatürk ve arkadaşlarına vefa borcumuz var ama Atatürk, Türkiye için hedef gösterdi, 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine Türkiye'yi çıkarın' dedi. Bugün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi kim çıkarıyor, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları çıkarıyor." diye konuştu.

'SİZ YOLDAN ÇIKMIŞSINIZ'

Bakan Çavuşoğlu, Atatürk'ün kurduğu partinin ilkelerinden birisinin de milliyetçilik olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Nerede kaldı milliyetçilik. Giderek marjinalleşmişsin. Cumhuriyet Halk Partisi kaç oy alıyor, yüzde 20 ile yüzde 25 değil mi, yani en iyi ihtimalle milletimizin sadece yüzde 25'i bu partiye oy veriyor. Atatürk'ün partisi olsaydı, Atatürk'ün kurduğu parti gibi kalsaydı böyle olur muydu? Madem Atatürk'ün partisisin neden yüzde 20 ile 25 arası oy alabiliyorsun, neden? Çünkü siz yoldan çıkmışsınız yoldan. 'Atatürk'ün partisiyiz' diyeceksin ondan sonra gideceksin yurt dışında Türkiye'yi şikayet edeceksin. Gece gündüz HDP ile bunlar yurt dışında Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Kimi kime şikayet ediyorsun sen. İnsan kendi vatanını şikayet mi eder başkasına. Düşünceni özgürce söyle. Her gün hakaret ediyorsun cumhurbaşkanımıza, bir de fikir söyle, düşünceni söyle. Niye gidip şikayet ediyorsun? Kime şikayet ediyorsun, efendine mi şikayet ediyorsun Türkiye'yi, Türk milletini? İşte bunlara haddini bildireceğiz. Bunlar Atatürk'ün ilkelerinden uzak bir parti haline geldi. Esasen bunlar sadece ve sadece Atatürk'ten geçiniyorlar. Atatürk'ün size ihtiyacı mı var? Atatürk'ü dünya biliyor, senin korumana ihtiyacı yok."

Cumhur İttifakı adaylarının hepsinin arkasında olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepsi bizim adayımızdır. Hepsinin arkasında Cumhur İttifakı var, hepsinin arkasında Recep Tayyip Erdoğan var, Devlet Bahçeli var ve bizler varız. Cumhurbaşkanımız geldiğinde müjdeyi verdi mi? Çorlu Havaalanı'nın adını değiştirdi mi? Ne oldu Çorlu Havaalanı'nın ismi? Çorlu Atatürk Havaalanı oldu. İşte Atatürk'ün ismini böyle yaşatacaksın. Bu sabah tabelalarımız asıldı, sabah Ankara'ya bir uçak gitti ama eğer o uçakta siyasi yoksa ilk uçan siyasi ben olacağım. En azından ilk uçan bakan ben oluyorum oradan, inşallah. Çorlu Havaalanımızı da büyütmemiz lazım."

YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Nisan 2019 Cumartesi 05:56

onyedi yıldır ülkeyi yönettiğini sanan, aslında lonrdadaki faiz lobisine vatandaşın alın terini sömürterek besleyen, o beğenmedikleri cümhuriyetin seksen yılda yaptığı bütün sanayi-ticaret-ziraat-bankacılık-hizmet kuruluşlarını satıp savuran ve yerine bir tek fabrika kurmayanların vatandaşa sunacakları bir tek proje yokken ancak cehapenin geçmişine saldırmaları şaşırtmadı. (DilaverElyaver)

Yorumu oyla      18      10  
hursit dilaver 2 Nisan 2019 Salı 16:23

ne demek bu. 1950 de ne almıştı CHP ki şimdi ne alsın.1950de sıkı bir laikçi, üstenci, yogacı, turk müziğinin yasak olduğu,padişahlarına söven, tarihine nefretli,1923den öncesini reddeden bir partinin yetiştirdiği nesil devraldı DP.ne olacaktı ki..bak millet patates derdinde. yarın bu ülke işgal edilirse, suriyeliler gibi başka yerde kağıt toplıcaz.BEKA deyince tavla oyunu sanıyorlar ama işgale uğrayıp ulke musul bagdat haline gelirse göreceğim ben bunları.(hursit dilaver)

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 29 Mart 2019 Cuma 08:11

yav cehapenin derdi seni neden gerdi? onlar kendi derdine yansın. AKAPE ONYEDİ YILDIR ÜLKE YÖNETİYOR, GELDİĞİMİZ NOKTA VARLIK KUYRUKLARINDA BİR KİLO PATATES İÇİN DÖRT SAAT BEKLEMEK. SEN NELER YAPACAĞINIZI ANLAT DA DİNLEYELİM, anlatacak yüz varsa...

Yorumu oyla      19      11  
hursit dilaver 28 Mart 2019 Perşembe 17:56

ne yani.yüzde 25 bu ülkenin elit, aydınlıkçı,laikçi, yogacı,demokrat,ilerici,gericiliğe,dinciliğe, yobazlıga geçit vermeyen,batıcı, çağdaş,seküler dininin vicdanında yaşayan,hurafelere inanmıyan,eskaza kılacağı cumayı bile gizlice evimde kıldım diyen,1400 yıl önceki hurafelere gülen,ahalinin ve biz ölümlülerin de hala bu hurafelere uyarak namaz kılıp oruç tutup kuran okuduğunu görüp,hele sol elle yemek yemeyi ögrenmemiş insanımsıları görüp üzülenler yüzde 25 ise bittik tabi.(hursit dilaver)

Yorumu oyla      19      12  
Misafir 28 Mart 2019 Perşembe 10:55

Aaaaa, Akape zihniyeti ATATÜRK diyebiliyor. Hayret! ATATÜRK diyebilmelerinde seçimlerin bir etkisi, yani menfaat sağlamak, yani oy avcılığının bir etkisi olabilir Mİ ??????

Yorumu oyla      21      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Perinçek: Akşener, gladyo görevini yerine getiriyor
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Akşener, Amerikan emperyalizminin ...
Kurtulmuş: 1940’larda uçağımızı yapsaydık, bugün F-35’ler tartışılmazdı
İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Pendik’teki temel atma töreninde konuşan ...
Meral Akşener: Arkadaşlarımızın ortak noktası hepsinin Kürt olması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Şimdi gelelim bu 29 arkadaşımızın ...
 
Bahçeli: Kandil'de hazırlanan listeler aziz milletimize dayatılmaktadır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kandil'de hazırlanan listeler aziz ...
Zillet ittifakı milli güvenlik sorunudur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmalarını sürdürürken Millet ...
İmamoğlu: Kötü söz sahibine aittir
Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ...
 
Boydaklarla Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da görüştü
Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki, hakkındaki FETÖ iddialarına ...
Erdoğan çayı bıraktı gül dağıttı
Daha önceki mitinglerinde vatandaşlara çay dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Antalya'da İYİ Partililer, Cumhur ittifakına geçtiler
CHP ve AK Parti arasında kıyasıya bir yarışın yaşanacağı Antalya'da İYİ ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
borsa istanbul
TCMB
İstanbul Başakşehir
Yeni Zelanda
voleybol
Mesut Bakkal
Kocan Kadar Konuş
uzaktan çalışma