E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tunay Demirtaş paylaştı: Her okula sokak hayvanı 

AK Parti Ankara kurucu il başkan yardımcısı Tunay Demirtaş, Sokak Hayvanlarını Koruma ve Hayvan Sevgisi Aşılama Projesi ile ilgili detayları paylaştı.

9.12.2022 - 10:47
Tunay Demirtaş paylaştı: Her okula sokak hayvanı

AK Parti Ankara kurucu il başkan yardımcısı Tunay Demirtaş, Sokak Hayvanlarını Koruma ve Hayvan Sevgisi Aşılama Projesi ile ilgili detayları paylaştı.

"HER OKULA SOKAK HAYVANI"

Her okula sokak hayvanı teslim edilerek sokak hayvanlarının sahiplendirilebileceğini belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de 67.125 adet Devlet okulu, 13.501 adet özel okul olmak üzere toplamda 80.626 adet okul vardır.

Proje şudur, her okula bu rakamlara göre uygun olan sayıda sokak hayvanı teslim edilerek sahiplendirilecektir.

,

Bu sayede hem evlatlarımızın okul korumasında dahi olsa sokak hayvanı sahiplenmelerini sağlamış hem de biraz olsun hayvan sevgisini evlatlarımıza aşılamış olacağız. Bu arada da yüzbinlerce sokak hayvanı için garantili bir barınma ortamı sağlamış olacağız.

İnsan içine giren hayvanlarımız da bu şekilde daha evcil olacak ve bakım dertleri kalmayacaktır. Bu sayede kedi köpek korkusu olan evlatlarımız da bu korkularını yenmiş olacaklardır. Okullarda müfredata çocukların hayvanları daha iyi anlamasına ve doğru iletişim kurmasına yönelik olarak konuyla ilgili uygun bir ders kapsamına ayrı bir konu başlığı olarak veya seçmeli bir dersin eklenerek veteriner hekimler tarafından verilecek bir eğitim ile çocuklarımızın hayvanları doğru anlaması ve onlara doğru yaklaşımı sağlanarak çok daha özgüvenli çocuklar yetiştirilecektir.

Bunu sadece hayvanlar için değil çocukların sağlıklı gelişimi için de değerlendirmeliyiz. Binlerce öğrencinin evinden getireceği atık yemek, mama vb. gıdalarla sahiplenilmiş hayvanlara gıda temini de sağlanmış olacaktır.

Ayrıca bu proje kapsamında ülke genelinde büyük bir kısırlaştırma ve aşılama operasyonu ile köpek popülasyonunun hızlı artışı engellenerek sağlıklı olan hayvanların okullarda korunmaları da sağlanacaktır. (Dişi bir köpek kısırlaştırılmazsa 7 yılda 150 yavru köpek doğurabilir, bir anneden doğacak dişi yavruların da aynı hızda doğum yaptığını düşününce bu rakamın ne kadar artacağının hesabını siz yapın).

Proje kapsamında kedi ve köpek üretim ve satışları için de oldukça ağır şartlar getirilerek, ülke olarak bir ilke imza atmış olacağız. Ülkemize ait olan bazı özel ırkların üretiminin üniversiteler veya başka ilgili kurumlarca yapılması sağlanacaktır. Yasaklı ırk dışında diğer tüm kedi ve köpek türlerindeki serbest olan üretim durdurulacak, belirli bir koruma içerisinde ve yasal olarak belirlenecek uygun şartlarda gerekli görülen üretimler yapılacaktır. Bugüne kadar önüne gelen bu hayvanları satarken bir kuruş dahi vergi ödememiştir, bu sayede üretilen hayvanlar aynı küçük baş veya büyük baş hayvanlarda olduğu gibi küpe ile nüfus kâğıdı ile sahiplendirilerek bu işler böylelikle ehil insanlar tarafından yapılmış olacak ve bu şekilde de devlet hakkı olan vergisini alarak hayvanlara daha çok bütçe ayıracaktır.

İnsanımız elbette çok kıymetlidir ama yaratılmış tüm hayvanlar da kıymetlidir. Herkesin refahı ve huzuru için sokak hayvanlarının ülke meselesi haline geldiği bu günlerde bu proje oldukça büyük önem arz etmektedir. Onlar bize Rabbimin birer emanetidir. Gelin hep beraber bu canlara el uzatalım, birlikte elele güven altına alalım.

NOT: Bu projenin tüm kullanım hakları sadece Tunay Demirtaş’a ait olup Ankara 35. Noterliği tarafından 20500 yevmiye numarası ile tasdiklenmiş ve kayıt altına alınmıştır. Tunay Demirtaş’ın izni olmadan hiçbir kurum, kuruluş ve şahıslar tarafından hiçbir yerde kullanamaz.

YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 27 yorum var.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Cemile Bakar 13 Aralık 2022 Salı 22:23

Doğanın bir parçası olan bu canlara yaşam haklarına saygı duymak bukadar zor olmamalı bu ve bunun gibi projeler çoğalmalı hiç bir canlının yeri barınak olamaz ve olmamalı devlet yönetenlerinde bu ve bunun gibi projeleri üretmesi dileğiyle

Yorumu oyla      0      0  
Barannnnn 11 Aralık 2022 Pazar 15:33

Çok iyii üzerinde durulursa ve hayata geçirilirse çok başarılı olacağına inanıyorum

Yorumu oyla      2      0  
Misafir 11 Aralık 2022 Pazar 15:31

Çok güzel bi proje hem çocuklara hayvan sevgisi aşılanır hem hayvanlar açıkta kalmaz.. bir an önce hayata geçirilmesi dileğiyle..

Yorumu oyla      2      0  
Handan Erdem Gönül 11 Aralık 2022 Pazar 09:53

Hem can dostlarimizin bakımı, beslenmesi hem çocuklarımizin sağlikli bağlar kurabilmesi için çok faydalı bir proje. Tebrikler

Yorumu oyla      2      0  
Kasıf 10 Aralık 2022 Cumartesi 22:35

Guzel bır proje uygulamaya bır an once gecılırse cok yararlı olur emegı gecenlere sımdıden teşekkurler

Yorumu oyla      2      0  
Nihat 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:35

Çok güzel bir proje gönüllü bir hayvansever olarak Projenizi destekliyorum.

Yorumu oyla      2      0  
Nihat 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:33

Çok güzel bir proje gönüllü bir hayvan sever olarak projenizi canı gönülden destekliyorum.

Yorumu oyla      2      0  
Nilgun Karakas 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:04

Ben galen meb.de calisan bir ogretmenim projeniz cok guzel umarim basariya ulasir ve devamli olur .Bir onceki Milli egitim bakani boyle bir calisma baslatmisti ama cok basarili olamadi cunku okul idarecileri ve ogretmenlerin de benimsemesi ve bilincli olmasi gerekiyordu.Sahiplrnilen bircok kopek tekrar barinaga yollandi.Buradaki projede yapilan isin devâmliligina dikkat cekmek lazim.Bir kedi veya kopegin yasam suresi 14 yil diyelim, bu 14 yil boyunca okulun kopegi olarak kalmsli .Her turlu hastalikta zor durumda veya idareci degistiginde bunlarin kaderi de degismemeli.Projeniz cok guzel okullarda cocuklar bircok seyi yasayarak ogrenmeli hayvanlara nasil davranmak gerrktigini ve sevgiyi yasayarak ogrenebilir Su an bizim cocuklarimizin cogu kor?utularak yetistiriliyor.Genellikle erkek cocuklar oyun zannederek sakin kopekleri bile kiskirtmaktan zevk aliyorlar ve bunun ne gibi sonuc doguracagini bilmiyorlar cunku onlara dogruyu ogretemiyoruz.Ne okulda ne evde ogrenemiyorlar.Okullarda dogayi hayvanlari taniyip sevip yasatacaklari ortamlar olmali.Gecenlerde Yasamjent Ugur okullarinda gordum bahcede 3 tane kopekleri vardi cocuklarla ic ice ,ne kacan cocuk var ne kiskirtan .Birarada yasayarak ogrenmisler yanlisi dogruyu.Projenizi daha da gelistirip cocuk yuvalarina , yetistirme yurtlarina huzurevlerine ve resmi kurumlarin bahcelerine yayabilirseniz cok iyi olur.Ozellikle kimsesiz cocuklarin oldugu cocuk yuvalarina ve yetistirme yurtlarina yapilacak sahiplendirmeler, o cocuklarin sevgi eksikligini giderecektir.Basarilar diliyorum

Yorumu oyla      3      0  
Selda karahan 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:04

Çok güzel bir proje olmuş ?????? emeği geçen herkese teşekkürler en kısa zamanda hayata geçmesini temenni ediyorum

Yorumu oyla      3      0  
Misafir 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:56

Sedat bey olaya bakış açınız ve yorumunuz gerçekten üzücü. Biz hayvanseverler can dostlarımız için güzel ortamlar hazırlamak istiyoruz. Bu proje onlar için şahane olur hayata geçerse. İtler dediğiniz can dostlarımızı umarım onları bir gün sevmeyi öğrenirsiniz. Köpekler sağlık kontrolleri aşıları yapılarak okullarda uygun alanlarda tutulur ve çocuklar onlarla iletişim kurarsa inanın sevgi dolu bir gelecek onları bekliyor olacak.

Yorumu oyla      3      0  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALES sonuçları açıklandı
Adaylar, ALES sınav sonuçlarına 09 Aralık 2022 tarihinde saat 10.00’dan ...
AVM'de korkutan yangın
Rusya'nın başkenti Moskova'da bir alışveriş merkezinde büyük çaplı yangın ...
MSB duyurdu: Etkisiz hale getirildiler
Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde tespit edilen 2 PKK/YPG'li ...
 
Silindir Operasyonu: 22 gözaltı!
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde Organize Suç Örgütleri ...
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu plan yapanlar dikkat! 68 ili vuracak
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İstanbul dahil 68 ilde sağanak ...
Hakim ve savcıların görev yeri değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan HSK kararnamesine göre, 282 hakim ve savcının görev yeri değişti.
 
Diyarbakır'da iki grup arasında sokak çatışması!
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde iki grup arasında sokak ortasında silahlı ...
İzmir açıklarında 133 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ve Menderes ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca ...
Mehmetçik zor şartlarda terörle mücadeleyi sürdürüyor
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) soğuk ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
şampiyonlar Ligi
dolar
İsrail
işte benim stilim
mehmet özkan
Abdullah Ercan
A Milli Takım
Fernandao