YORUMLAR
Toplam 37 yorum var. Onay bekleyen 27 yorum var.
Cemile Bakar 13 Aralık 2022 Salı 22:23

Doğanın bir parçası olan bu canlara yaşam haklarına saygı duymak bukadar zor olmamalı bu ve bunun gibi projeler çoğalmalı hiç bir canlının yeri barınak olamaz ve olmamalı devlet yönetenlerinde bu ve bunun gibi projeleri üretmesi dileğiyle

Yorumu oyla      0      0  
Barannnnn 11 Aralık 2022 Pazar 15:33

Çok iyii üzerinde durulursa ve hayata geçirilirse çok başarılı olacağına inanıyorum

Yorumu oyla      2      0  
Misafir 11 Aralık 2022 Pazar 15:31

Çok güzel bi proje hem çocuklara hayvan sevgisi aşılanır hem hayvanlar açıkta kalmaz.. bir an önce hayata geçirilmesi dileğiyle..

Yorumu oyla      2      0  
Handan Erdem Gönül 11 Aralık 2022 Pazar 09:53

Hem can dostlarimizin bakımı, beslenmesi hem çocuklarımizin sağlikli bağlar kurabilmesi için çok faydalı bir proje. Tebrikler

Yorumu oyla      2      0  
Kasıf 10 Aralık 2022 Cumartesi 22:35

Guzel bır proje uygulamaya bır an once gecılırse cok yararlı olur emegı gecenlere sımdıden teşekkurler

Yorumu oyla      2      0  
Nihat 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:35

Çok güzel bir proje gönüllü bir hayvansever olarak Projenizi destekliyorum.

Yorumu oyla      2      0  
Nihat 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:33

Çok güzel bir proje gönüllü bir hayvan sever olarak projenizi canı gönülden destekliyorum.

Yorumu oyla      2      0  
Nilgun Karakas 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:04

Ben galen meb.de calisan bir ogretmenim projeniz cok guzel umarim basariya ulasir ve devamli olur .Bir onceki Milli egitim bakani boyle bir calisma baslatmisti ama cok basarili olamadi cunku okul idarecileri ve ogretmenlerin de benimsemesi ve bilincli olmasi gerekiyordu.Sahiplrnilen bircok kopek tekrar barinaga yollandi.Buradaki projede yapilan isin devâmliligina dikkat cekmek lazim.Bir kedi veya kopegin yasam suresi 14 yil diyelim, bu 14 yil boyunca okulun kopegi olarak kalmsli .Her turlu hastalikta zor durumda veya idareci degistiginde bunlarin kaderi de degismemeli.Projeniz cok guzel okullarda cocuklar bircok seyi yasayarak ogrenmeli hayvanlara nasil davranmak gerrktigini ve sevgiyi yasayarak ogrenebilir Su an bizim cocuklarimizin cogu kor?utularak yetistiriliyor.Genellikle erkek cocuklar oyun zannederek sakin kopekleri bile kiskirtmaktan zevk aliyorlar ve bunun ne gibi sonuc doguracagini bilmiyorlar cunku onlara dogruyu ogretemiyoruz.Ne okulda ne evde ogrenemiyorlar.Okullarda dogayi hayvanlari taniyip sevip yasatacaklari ortamlar olmali.Gecenlerde Yasamjent Ugur okullarinda gordum bahcede 3 tane kopekleri vardi cocuklarla ic ice ,ne kacan cocuk var ne kiskirtan .Birarada yasayarak ogrenmisler yanlisi dogruyu.Projenizi daha da gelistirip cocuk yuvalarina , yetistirme yurtlarina huzurevlerine ve resmi kurumlarin bahcelerine yayabilirseniz cok iyi olur.Ozellikle kimsesiz cocuklarin oldugu cocuk yuvalarina ve yetistirme yurtlarina yapilacak sahiplendirmeler, o cocuklarin sevgi eksikligini giderecektir.Basarilar diliyorum

Yorumu oyla      3      0  
Selda karahan 10 Aralık 2022 Cumartesi 21:04

Çok güzel bir proje olmuş ?????? emeği geçen herkese teşekkürler en kısa zamanda hayata geçmesini temenni ediyorum

Yorumu oyla      3      0  
Misafir 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:56

Sedat bey olaya bakış açınız ve yorumunuz gerçekten üzücü. Biz hayvanseverler can dostlarımız için güzel ortamlar hazırlamak istiyoruz. Bu proje onlar için şahane olur hayata geçerse. İtler dediğiniz can dostlarımızı umarım onları bir gün sevmeyi öğrenirsiniz. Köpekler sağlık kontrolleri aşıları yapılarak okullarda uygun alanlarda tutulur ve çocuklar onlarla iletişim kurarsa inanın sevgi dolu bir gelecek onları bekliyor olacak.

Yorumu oyla      3      0  
Misafir 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:53

İnsanların büyük çoğunluğu hayvan davranışları ve hayvana nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmadıkları için korkuyorlar ve bu duygunun etkisiyle çözüm bulmak istiyorlar. Bir varlığın yaşam hakkı ve ozgurlugu konusunda korkularımızın etkisiyle yanlış kararlar almak, vicdanlı hiçbir insana yakışmaz. Okul çağındaki çocuğun eğitiminin içine bu konuyu dahil etmek kalıcı ve sağduyulu çözümlere bizi taşıyacaktır. İyi düşünülmüş, umarim hayata geçer.

Yorumu oyla      3      0  
Misafir 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:53

çocukların yani gelecek neslin sevgi içerisinde büyümesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      2      0  
Avukat 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:50

Bir hukukçu olarak,yaşama hakkının, her türlü hak karşısında önceliği olduğunu da belirterek , Tüm canlılar için evrensel olan kurallar ışığında yaşama hakkını ilgilendiren bir husus var ise , siyasi ve politik pencereyi kenara bırakmalı ve konuya yaşama hakkı olarak bakmalıyız. Bu projeyi, tüm siyasi hususlardan bağımsız olarak hayvanların en azından asgari seviyede bir yaşam alanında bulunacakları ve sokakta tehlike içinde olmayacaklarını düşündüğüm için destekliyorum. Önceliği hayvanlar olan herkesin, bu projeyi desteklemesi gerektiğini hatta sadece okullar özelinde değil tüm kurumlar için bu hususun uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Bu projeyi parti bazında değerlendirmemeliyiz aksi takdirde siyasi tedirginlikler uğruna sokaktaki canlarımız için olan tedirginliğimiz hiç bir zaman bitmeyecek..

Yorumu oyla      3      0  
Ayça Yalçin Varol 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:43

Çok güzel düşünülmüş bir proje umarim hayata geçer

Yorumu oyla      3      0  
Canan 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:35

Hayvanlar için iyi olacak inşallah

Yorumu oyla      3      0  
Zehra Acar 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:23

Çok güzel bir proje, hem çocuklarımız hayvanları sevmeyi ve onlara nasıl davranması gerektiğini öğrenir.

Yorumu oyla      3      0  
Zehra Acar 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:23

Çok güzel bir proje, hem çocuklarımız hayvanları sevmeyi ve onlara nasıl davranması gerektiğini öğrenir.

Yorumu oyla      3      0  
Nilüfer Orhan 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:22

Gerçekten her okula sahipsiz canları yerleştirsek aç susuz bırakmasak veterinerde gönüllü baksa ne olur sanki çocuklar merhameti paylaşmayı ögrense

Yorumu oyla      3      0  
Misafir 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:21

Çok güzel fikir, tüm okullar ve kamu kurumlarının birer sokak hayvanı paylaşması harika olur

Yorumu oyla      3      0  
İbrahim Sayın 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:14

Her okulda sokak hayvanları projesi devlet desteği ile hayata geçirilmesi gereken bir projedir

Yorumu oyla      3      0  
Turhan 10 Aralık 2022 Cumartesi 20:05

Bu proje umarım hayata geçer

Yorumu oyla      2      0  
Münevver 10 Aralık 2022 Cumartesi 10:07

Sayın Dr. Tuna Demirtaş projeniz harika Sokaklarda açlık ve hastalık için de mücadele veren canlarımız bu sayede bir yuva sahibi olcak Diğer yandan hızla devam eden kısırlaştırma ve gönüllülerin yuva bulma çabası ile bu canlarımız rahata kavusucaklar inşallah ??

Yorumu oyla      2      0  
Ayper öztürk 9 Aralık 2022 Cuma 23:14

Sadece okullar değil devlet ve özel kuruluşların tamamına sokakta yaşamak zorunda kalan canlarımızdan bir yada iki adet tüm sağlık durumları kontrol edilerek yuvalandırılması yapılmalıdır kurumların yiyecek artıkları ile canlar hem aç kalmazlar hemde sokaklarda başı boş gezmezler ne kendi canları tehlike altında olur nede insanların Ayrıca sahiplenilen tüm canlarında kontrolleri sağlanması kolaylaşır

Yorumu oyla      2      0  
Sedat 9 Aralık 2022 Cuma 21:44

E hadi bakalım geçirin hayata da bakalım seçimlerde ne oluyor. Siz kimden yanasınız? Akparti seçmeni itlerden kurtulmak istiyor siz itleri okula evlerine mi sokmaya çalışıyorsunuz? Kafayı mı yediniz siz?

Yorumu oyla      0      3  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 20:35

Maalesef harika bir düşünce ama toplum buna hazır değil. Mutlaka tekme atan zarar veren olacağı gibi, velilerden tek derdi bu gibi okulu darlayan hayvanlara kafayı takan da olacaktır. Henüz erken. Önce tecavüz edeni, sürükleyeni zehirleyeni hapse attırabilmek, sonra bunlara sıra severek gelir. Çocuklar zaten seviyor onları. Ama arada bozuklar çıkabiliyor.

Yorumu oyla      0      2  
Beytullah Bilgin 9 Aralık 2022 Cuma 20:17

Harika bir proje umarım gerçekleşir. Proje için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım.

Yorumu oyla      4      0  
Kedican 9 Aralık 2022 Cuma 19:51

Güzel bir proje ancak AKP hükümetinin yıllardır sergilediği tutum nedeniyle bu projenin gerçekleşeceğine hiç inanmıyorum. Çocukları rahat bıraksaydınız ve bırakırsanız, çocukları bu abuk eğitim sistemiyle un ufak etmeyip onlara şefkatle yaklaşırsanız, çocuklar doğal olarak daha iyi kalpli bireyler olurlar, kötülüğü örnek almazlar. Çocuklar zaten her zaman sever hayvanları... Hayvanları sevmeyenler hasta ruhlu yetişkinlerdir. Bunun bir seçim yatırımı olduğunu ve hayvanseverlerin ağzına bir parmak bal çaldığınızı düşünüyorum. Bu bir kandırma çabası ve 3-5 göstermelik okul dışında, yaygın bir uygulama yapacağınıza hiç ama hiç inanmıyorum. Hadi utandırın beni !

Yorumu oyla      0      3  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 17:49

Ne güzel bir proje biz gönüllü hayvanseverler için oldukça önemli bu. Lütfen bu proje hayata geçsin hayvansever idareciler hayvansever çalışanlar istiyoruz barınaklar berbat durumda. Ne kadar çabalasanız saray da yapsanız canlara barınaklar ölüm kampı. Hastalık yoğunluk sefalet yaralanma saldırı bitmez. Okullarda bakılırsa herşey eminim çok daha güzel olur. Onlara on yuva sözüm olsun yeterki bu proje hayata geçsin. Eminim başka destek verenler de çıkacaktır. Hayvansever iş adamları çoktur bir defalık destekleriyle çok güzel ortamlar yaparız tatillerde hepimiz bakarız. Sokak hayvanları adına canı gönülden teşekkür ediyorum. İyiki güzel yürekler güzel düşünenler var.

Yorumu oyla      4      0  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 17:49

Ne güzel bir proje biz gönüllü hayvanseverler için oldukça önemli bu. Lütfen bu proje hayata geçsin hayvansever idareciler hayvansever çalışanlar istiyoruz barınaklar berbat durumda. Ne kadar çabalasanız saray da yapsanız canlara barınaklar ölüm kampı. Hastalık yoğunluk sefalet yaralanma saldırı bitmez. Okullarda bakılırsa herşey eminim çok daha güzel olur. Onlara on yuva sözüm olsun yeterki bu proje hayata geçsin. Eminim başka destek verenler de çıkacaktır. Hayvansever iş adamları çoktur bir defalık destekleriyle çok güzel ortamlar yaparız tatillerde hepimiz bakarız. Sokak hayvanları adına canı gönülden teşekkür ediyorum. İyiki güzel yürekler güzel düşünenler var.

Yorumu oyla      6      0  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 17:39

BU PROJE SOKAK HAYVANLARINI SEVENLER KADAR İSTEMEYELERİ VEYA KORKANLARI DA İLGİLENDİRİYOR. ÇOK ÖNEMLİ SOKAK HAYVANLARI SAHİPLENDİRİLİRSE BU HERKES İÇİN İYİ OLACAKTIR.

Yorumu oyla      6      0  
Deniz Seçkin 9 Aralık 2022 Cuma 17:31

Yaz tatili ve ara tatiller gibi sürelerde hayvanların mağdur olmaması için bölge gönüllüleri ile koordineli çalışılmalı. Çocuklarla daha iyi anlaşabilen hayvanların sahiplenilmesi için de gönüllü desteği alınsın lütfen. Kedi ve köpeklere ters davranışı kontrol altında tutmak için bahçe nöbeti tutan öğretmenin görebileceği biryer seçilmeli

Yorumu oyla      6      0  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 16:47

Gerçekten harika bir proje olur hayata geçerse yıllardır hepimizin istediği beklediği bir proje olacak. Etkin birilerinin bu projeye sahip çıkması sokak hayvanları için bu hassasiyeti göstermesi çok kıymetli bir adım oldu. Devamını bekliyoruz. Nihayet Ak Partiden birileri sesimizi duydu canların sesini duydu. Dr. Tunay DEMİRTAŞ a bu düşüncesi için teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      7      0  
Aslıhan günel 9 Aralık 2022 Cuma 16:33

Hayata geçerse muhteşem bir proje inşallah emeline amacına ulaşır. Bu proje için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

Yorumu oyla      6      0  
turkan erbil 9 Aralık 2022 Cuma 16:10

bizler bu hayvanları yaşatmak ve açlık sefaleti eziyetlerden uzak ve yaşamalarını istiyoruz inanın artık hayvanlar normal yaşlarına gelip olen yok hep her yerde vahşet ve yok edilme muslumanlıga sıgmayan bir yaşama bu her okula her sokaga bir can sahiplendirilip korunsa zaten ortalıkta daglara çopluklere atılıp yok edilmekten kurtulurlar ama noylede bir sorun var okullar tatil olunca bu hayvanlar yine ortalıkta kalmalırı soz konusu olabilir bunun yanı sıra her parkada olmalı bu hayvanları yaşatmak için çozum daha kolay gorevlerini yapmayan belediyelerde kapatılmalı yok etmekten başka bişi yaptıkları yok zaten her barınak olum kampıdır ne barınaklar ne devasa orman yaşam alanları bunlar çozum degil bizler çocuklarımıza bu hayvanların sevgisini aşılamalıyız korkmayı kini nefreti yok edilmeyi yerine sokaklarda hayvanlar aç kimse ne yedigini veya bir lokma ekmek vermez ama saldırgan deyip şikayet ediliyorlar biz gonulluler yetişebildigimiz kadar ama bizlerde tukendik aç olan her varlık agrasif olur nasılki oruçluyken iftara yakın bir sinir katsayı yukselmesi olur insanlarda e bu hayvanlar her gun açlar ve bu kimin suçu hepimizin tum insanlık suçudur bu hayvan katliyamından dolayı allah bizi asla af etmiyecek

Yorumu oyla      7      0  
Sebahattin SENGÜL 9 Aralık 2022 Cuma 12:38

Degerli dostum öncelikle aklına ve yüreğine sağlık çok önemli bir öneri ve düşunce. Hayvanları korumanın ve beslenmenin yanısıra sosyolojik yanınıda çok değerli buldum. Umarım bu projeyi dikkate alacak birileri çıkar. Selam ve sevgilerimle...

Yorumu oyla      5      0  
Mine Özdemir 9 Aralık 2022 Cuma 11:03

Saygı Değer Dr.Tunay DEMİRTAŞ''a Bu Projesi İçin Tebrik eder ,Çalışmaların''da Başarılar Dilerim Hayvan Hakları Açısından Güzel Bir Çalışma olup Devlet Büyüklerinden Bu Projeye Destek Bekliyoruz . Uzun Zaman Sürecinde Üzerinde Çalıştığı Bu Proje Çokça Ses Getireceğine İnanıyorum . Saygılar

Yorumu oyla      8      0  
Misafir 9 Aralık 2022 Cuma 10:59

Sanırım kendi projesini açıklamış.Bu güzel bir sahiplenme ve hayvan sevgisini aşılama projesi olabilir.Şayet hükümette bu projeye onay verirse

Yorumu oyla      6      0