E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tank Palet Fabrikası’nda yeni gelişme 

Hükümetin özelleştirme kapsamına aldığı ancak daha sonra kısmen geri adım attığı Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda nasıl bir yol izleneceği belli oldu.

19.07.2019 - 10:30
Tank Palet Fabrikası’nda yeni gelişme

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, fabrikanın durumu hakkında bilgi almak için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile görüştü. Dere, görüşmede özelleştirme kapsamına alınan Tank Palet Fabrikası’nın MSB’ye bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ’ye (ASFAT) devredileceğini açıkladı.

 

Fabrika, devir işleminin tamamlanmasının ardından tüm faaliyetlerini ASFAT A.Ş içerisinde devam ettirecek. 


Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Bakan yardımcısı ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, “Sıkıntı kalmadı. İşçiler Milli Savunma Bakanlığı’nın işçisi, sendikaları da Türk Harb-İş olacak” diye konuştu.

 

Yardım edecekler


Bozal’ın verdiği bilgiye göre, fabrikadaki mevcut işçiler eskiden yaptıkları işleri yapmaya devam edecek. Bu işçiler obüs, palet yapım işlerini sürdürecek. Katar ortaklı BMC ise fabrikada Altay tankını üretecek. Bunun için de BMC fabrikaya kendi işçilerini getirecek. Gerek duyulması halinde mevcut işçiler, BMC’ye Altay tankının yapımında destek verecek. Bu arada BMC’nin işçilerinden bir grubun fabrikaya gelerek bilgi aldığı, kurs gördüğü de öğrenildi.

 

Toplusözleşme için görüşmeler sürüyor

 

Tank Palet Fabrikası’nda halen Türk Harb-İş Sendikası’na üye yaklaşık 700 işçi bulunuyor. Bu işçilerin MSB’nin işçisi olarak kalması için ASFAT AŞ’nin Sakarya SGK’ye başvuruda bulunması gerekecek. Bakan Yardımcısı Dere, işçilerin hiçbir hak kaybı yaşamadan fabrikada istihdamının devam edeceğini söyledi. 


Bu arada fabrikadaki işçilerin toplusözleşme görüşmeleri de devam ediyor. Fabrikadaki işçiler kamu işçisi oldukları için Türk-İş ile hükümet arasında yürütülen toplusözleşme görüşmeleri kapsamında bulunuyor. Türk-İş ile hükümet arasındaki görüşmelerin sonucu, işçilerin ücret zamları için de belirleyici olacak.

ETİKETLER:
Tank Palet Fabrikası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Joachim Löw
Brezilya
poyraz karayel
ütopya
yargıtay
Çaykur Rizespor
Duygun Yarsuvat
kamu