E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

PUTİN'DEN ÇİN'E RADİKAL ÖNERİ: "İkili Ticarette Dolardan Çıkalım!"

İkisinin de ABD ile ilişkileri iyi değil. Çin Başbakanı Wen Jiabao dün Moskova'daydı. Rusya Başbakanı Putin, bu görüşmede meslektaşına bakın ne önerdi?

29.10.2008 - 07:55
PUTİN DEN ÇİN E RADİKAL ÖNERİ:

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Çin Başbakanı Wen Jiabao ile Moskova'da biraraya geldi. Uzun vadeli enerji işbirliğinin görüşüldüğü toplantıda Putin, Çinli meslektaşına, ikili ticarette adım adım dolardan çıkarak ulusal para birimlerinin kullanılmasını önerdi.

2008 yılında, iki ülke toplam ticaret hacminin 50 milyar doları aşması bekleniyor.

Putin, dolar üzerinden ticaretin devam etmesinin beraberinde büyük riskler taşıdığına dikkat çekerek, «İki ülke arasıdaki ticarette doların dışında başka bir yol geliştirmeliyiz. Ulusal para birimlerimizin kullanımını yaygınlaştırmalıyız' önerisi getirdi.

Moskova'da düzenlenen Çin-Rusya İş Formu'nda bir konuşma yapan Jiabao da dünyanın yeni bir finans sistemine doğru ilerlediğine dikkat çekerek, Rusya-Çin işbirliğinin stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Jiabao, 'Rusya ve Çin gelişmekte olan ekonomilerle birlikte dünya ekonomisinin istikrarlı hale gelmesini sağlayabilir. Küresel mali kriz nedeni ile bir kısım etkilenmeler olsa da iki ülke de ekonomik büyümeye devam edecek.' dedi. Çin Başbakanı, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğini de desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, Küresel mali kriz ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeni ile yatırım projelerinde sorun yaşayan Rus enerji şirketleri Rosneft ve Transneft'e Çin'den destek geldi.

Çin'in, Rusya'da 20 yıllık uzun bir dönemi kapsayan yıllık 300 milyon ton petrol alım anlaşması için çalışmaları sürdürdüğü kaydediliyor. Buna göre Rosneft, Çin'den 12-15 milyar dolarlık kredi alırken, Transneft de 8-10 milyar doalrlık kredi alacak. Ödemeyi peşin alacak Rus enerji şirketleri petrol sevkiyatını da 20 yıl içinde gerçekleştirecek.

YORUMLAR
Toplam 40 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
sadi 23 Ekim 2008 Perşembe 08:38

mi" diye Bektaşiye çıkışınca Bektaşı lafı gediğine koymuş "Ora meyhane değil ama,ya ora kerhane mi"

Yorumu oyla      18      10  
sadi 23 Ekim 2008 Perşembe 08:37

Anlayana bir fıkra anlatayım;Bektaşinin birisi ramazan vakti bir caminin önünden geçiyormuş.Hoca Efendinin (ki muhtemelen H. ÜZMEZ tipinde birisidir) vaazı kulakığına gelmiş ve içeri girmiş.Hoca Efendi;Yararlı, iyi işler işleyenlerin Allah katında ödüllendirileceğini,orada altlarından ırmaklar akan yeşillikler olduğunu,huri kızları bulunduğunu anlatıyormuş.Bektaşi hafif kısık bir ses ile "Hoca Efendi Şarap'ta var mı" diye mırıldanmış.Bu ifade Hocanın kulağına gitmiş ve "Bre zındık orası meyhane

Yorumu oyla      18      10  
Realist 23 Ekim 2008 Perşembe 01:32

Buralarda takiyenin kralını yapanlar şimdide gelmiş ahkam kesiyor.Ne gariptirki biz binbir denetimden geçerken,bazılarının yobaz diyerek hakaret ettikleri eski cumhurbaşkanımızın atadıgı hukukçular iptal, iktisatçı üyeler ise onay diyor! sonrada hak hukuk edebiyatı:) Hem site adaletsizliği var hemde yorumcu takiye ve komedisi.

Yorumu oyla      18      10  
yavuzer 23 Ekim 2008 Perşembe 01:28

Tabiki Sn Sezer kendi kafasındaki adamları dolduracak...Çünkü Sezer'in kafası da, vicdani görevi de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası... Onun en tepedeki temsilcisi...Siyasetin içinden gelmedi o ki, siyasi tercihleri doğrultusunda atama yapsın...Anayasa Mahkemesi Başkanlığından gelmiş bir hukuk adamı...Anayasaya uyduğu için Ecevit ona kızarken, bugün kü AKçeParti milletvekillerinin yer aldığı RP ile dinci medya bayram yapıyordu...Hukuku iğfal eden tek kurum YSK'dır...Bugünkü belalar onların eseri..

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 23 Ekim 2008 Perşembe 01:06

kimki bu karar hukukidir diyorsa!!takiyenin kralını yapıyor.sezer doldurdu anayasa mahkemesine kendi kafasındaki yobazları,ne hukuk tanıyorlar nede yasa.babalarının yasalarını uyguluyorlar.her hareketleri ile hukuku iğfal ediyorlar.sen burada işine geldiği zaman hukukun iğfal edilmesini destekle sonra git ergenekon çetecileri için hukuktan bahset.ne güzel yaa.sizin zihniyetiniz işte bu yüzden asla iktidar olamıyor ve olamayacakta.sizlerde burada kendinizi yırtıp duracaksınız.müzmin muhalefetler.

Yorumu oyla      18      10  
yavuzer 23 Ekim 2008 Perşembe 00:49

Üniversite Kışla değil onu herkes biliyor;asker düşmanlığınız hukuki gerekçe de bile siyasi paye kapmak için öne sürülüyor... Ünv. Kışla değil, Medrese, Tarikat yuvaları, Cemaati temsil ve adam toplama merkezleri de değil... Ünv. işi kotarsalardı, liseler kışla değil, devlet daireleri kışla değil devam et git... Anayasa mahkemesi üyelerine siyasi karar veriyor diyenlerin bu siyaseti çok seven Özal mirasını nasıl Başkan seçtiklerini iyi düşünmeleri gerekir???AKP nin savunmasını muhalefet şerhi Haline getirmiş…Anayasanın temel ilkeleri sizi niye rahatsız ediyor??? Bir de onları açıklasanız…Hukukun etrafından dolaşıp, etkisizleştirdiğini zannedenlerin yasak alana girmeleri, Devletin ve Kurumlarının nefsi müdafa hakkı öncelik haline getirir tüfekle kovalamak meşru olur bunu anlayan hiç yok…Sonra hukuku devre dışı bırakanlar hukuka herkesden çok ihtiyaç duyarlar..

Yorumu oyla      18      10  
Kerpeten 22 Ekim 2008 Çarşamba 22:42

Bizim takım yalnız iki savunmaylan olmuyo ki.. Ha bire gol yiyoz da atamıyoz.. Bi forvet, iki açık ilen bi kaleci üyemiz daha olaydı, görürdünüz o zaman Babayı !... (Kör Kılıçlı Haşim Baba)

Yorumu oyla      18      10  
Ata Türkeri 22 Ekim 2008 Çarşamba 22:08

HER İKİSİDE İSTİFA ETSİN.MAHALLİ SEÇİMLER ÇOK YAKIN.AKEPE DEN BİR YERLERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIKLARINI KOYSUNLAR.BELEDİYE BAŞKANLIĞI DAHA ÇOK YAKIŞIR İKİSİNEDE.

Yorumu oyla      18      10  
güzide 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:24

sözde hoca erbakanın öğrencisi,milli görüşçü haşim kılıç,hukukun h sinden anlamayan birisi,olarak ne kadar çok konuştuğunuzun farkındamısınız ve adalı?yandaşlarının hesapları doğrultusunda,siz neden anayasal sınırları aştınız peki?büyük örnek kapatma davası..ne oldu çokmu gücünüze gitti?

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir-2 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:09

Bir önceki yorumumda açıkladığım Anayasa Mahkemesinin mevcut Anayasa hükümleri karşısında aldığı karara ilişkin görüş ve düşüncelerim yanında; gerçek din ve vicdan hürriyetine inandığımı; toplumsal, ahlaki ya da sosyal bir rahatsızlığa yol açacak nitelikte olmaması kaydı ile ister kamusal alanda, ister üniversitelerde dini inancının gereği turban ya da baş örtüsü ile örtünen kızlarımızın ya da kadınlarımızın bu özgürlüklerinin kısıtlanmasına da kesinlikle karşı olduğumu belirtmeliyim.. Anayasamız bu konuda bir kısıtlama getirmemektedir.. Kanunlar, tüzükler, yönetmelikler ya da genelgelerle bir takım düzenlemeler yapılmakta ve sorunlar bir kısım yöneticilerimizin yanlış, yanlı ya da maksatlı uygulamalarından kaynaklanmaktadır.. Buna rağmen Anayasa’da hukuk dışı anlayışlarla gedikler açarak konuyu çok farklı sahalara çekebilecek değişiklikler yapma gayretinde bulunmak, Yüksek Mahkemece haklı gerekçelerle önlenmektedir.. Ön yargısız, endişelere yol açmayacak, mantıklı, toplumsal ve partiler arası uzlaşı yolu ile herkesin mutabık kalacağı ve Anayasamızın temel ilkelerine aykırılık teşkil etmeyecek yasal düzenlemelerle bu konu kesinlikle halledilebilirdi..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talat, Rumlara Karşı Tavır Alacak
KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Rum lider Hristofyas'la Rum basınına sızdırmalar ...
Sarkozy'den Mali Kriz Sözü
Sarkozy, bugün kurtarma paketinin üçüncü bölümünde gelecek yıl 100 bin ...
Karaciç Ön Duruşmaya Çıktı
Savaş suçlusu zanlısı Sırp lideri Radovan Karaciç, Hollanda'nın Lahey ...
 
Ahmedinejad Bayramımızı Kutladı
Ahmedinejad, Cumhuriyet'in ilanının 85. yıldönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı ...
ALMANYA'DAN ŞOK AÇIKLAMA
Alman hükümeti, Roj tv'nin kapatılması konusunda Türk ya da Amerikan makamlarının ...
ABD'nin Hedefindeki İki Ülke
Başkan Bush giderayak iki ülkeye operasyon izni verdi. Son bir ayda iki ...
 
ABD: "Suriye’ye Operasyon Başarılı"
Amerikalı yetkililer, Suriye sınırları içinde yapılan ve 8 kişinin öldürüldüğü ...
Talat: Benim Hâlâ Umudum Var
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs müzakerelerinde tüm olumsuzluklara ...
ABD Obama'yla Kurtulur mu?
Barack Obama tek kurtuluş olarak pazarlanıyor şimdi. Ama acaba öyle olacak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
ygs
ygs 2015
Almazbek Atambayev
Ayşe Ersöz
madenci
FED
Duygun Yarsuvat
karadeniz