E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHP 23. dönem milletvekili Yunusoğlu'dan yerel seçim mesajı: AK Parti- MHP İttifakı Türkiye vizyonu açısından önemlidir! 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon 23. dönem milletvekilli Süleyman Latif Yunusoğlu Turktıme'a konuştu. Yunusoğlu gazetemize yaptığı çok özel açıklamalarla özgeçmişinden, 2024 Türkiye yerel seçimlerine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

26.12.2023 - 11:10
MHP 23. dönem milletvekili Yunusoğlu dan yerel seçim mesajı: AK Parti- MHP İttifakı Türkiye vizyonu açısından önemlidir!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon 23. dönem  milletvekilli Süleyman Latif Yunusoğlu Turktıme'a konuştu. Yunusoğlu  gazetemize yaptığı çok özel açıklamalarla özgeçmişinden, 2024 Türkiye yerel seçimlerine ve Trabzon ulaşımına  kadar birçok konuya açıklık getirdi.

-Süleyman Latif Yunusoğlu'nu hatırlayalım

25 Nisan 1953'te Trabzon'da doğdu.  Fatih Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve özel dershanelerde görev yaptı.

Gençlik kuruluşları, yapı kooperatifi, esnaf odaları, sosyal yardımlaşma ve sanat muhtevalı derneklerde yöneticilik görevi üstlendi. Özel bir şirkette müdürlük görevinde bulundu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Yunusoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP'den Trabzon milletvekili seçilmiştir.

Yerel seçimler yaklaşıyor sizce yerel seçimlerde seçmenin tercihi üzerinde aday imajı mı belirleyici oluyor, yoksa parti adı önemli mi?

Her ikisi de belirleyici olur. Parti adı da önemlidir seçmenler açısından, adaylarda önemlidir. Çünkü seçmenlerin hemen hemen büyük bir çoğunluğu herhangi bir partiye sempati duyan kişilerdir.  Dolayısıyla kendi partilerinin çıkartmış olduğu adayı desteklemek isterler.  Tabiki her seçmen de çok fanatik partili değildir . Bazı seçmenlerde adaya yönelik oy verirler. Partili değillerdir onlar adaylar üzerinde değerlendirme yapıp oy verirler onun için her ikisi de seçmen bazında önemlidir. Bazı seçmenler aday üzerinde çok dururlar ,daha fanatik partiler kendi partisinin adayının seçilmesini belediye başkanı olmasını arzu eder ve partiyi tercih eder. 

AK Parti ve MHP'den 30 Büyükşehirde yerel seçim iş birliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her iki siyasi partide bir vizyon belirlemişti biliyorsunuz. 2000li yılların başında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın dr. Devlet Bahçeli 2023 yılında bölgesinde ve ülkesinde lider bir ülke türkiye vizyonu çizmişti. O vizyona yönelik olarak her iki siyasi partide bir ittifak içerisinde hem genel seçimlerde hemde mahalli seçimlerde ittifak içerisinde oldular tabi büyükşehirlerde bir çekişme söz konusu karşıda ki siyasi partilerin bu ittifak dışında kalan siyasi partilerde daha önceki seçimlerde ittifak yapmak suretiyle bazı büyükşehirlerde belediye başkanlıkları kazanmıştı. O bakımdan ben büyükşehirlerde her iki siyasi partinin yanlarına belki başka diger siyasi partilerin de desteğini almak suretiyle ittifak yapmalarını kendileri açısından ve 2023 yılı ve sonrasında ülkesinde lider ülke Türkiye vizyonu yakalamak için doğru bir yöntem kullandıklarını  düşünüyorum.

Trabzon’da uzun yıllardır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı. Trabzon’un gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlaması hakkında neler söylemek istersiniz?

Trabzon'da iki tane demir yolu projesi söz konusu. Bir şehirler arası  demiryolu bir de Trabzon içerisindeki raylı sistem diye tabir ettiğimiz şehir içi ulaşım durumu şimdi Cumhuriyet'in ilk yıllarında demiryolları Samsun- Hopa arasında hatta, Samsun- Batum arasında planlanmış ama bu demiryolu Çarşamba'ya kadar gelip orada kalmıştı. Karadeniz sahil yolunda Sarp' a kadar gidecek olması bir daha Trabzon ve diğer Doğu karadeniz şehirleri için ekonomik açıdan da ve vatandaşlarımızın rahatlıkla ve daha ucuza seyahat edebilmesi için çok önemli bir projedir.  Bunun dışında birde Mersin- Trabzon  demiryolu yolu bağlantısı Erzincan üzerinden kurulma fikri vardı buda Trabzon merkezli olarak Akdeniz bölgelerinde gelecek olan bir takım sebzeler ve meyvelerin nakliyesinde önemli bir ekonomik katkı Trabzon ve çevre illerine sağlayacaktır diye düşünüyorum .

Trabzon çok yoğun trafik var 
Trabzon mevcut yolları karayollarında seyreden vasıtalar için yeterli değil. Vatandaşlarımızın çok büyük zorluk ve sıkıntı içerisinde kalıyorlar. Bu bakımdan şehir içerisinde bir raylı sistemin yapılması uzun yıllardan beri görüşülüyordu. Mesela daha uzun yıllarda bi ara Trabzon sanayi odasında ki bir toplantıda böyle bir proje getirildi. Bu İskandinav ülkelerinde birinin müteahhit ,fakat biz beğenmemiştik.  Onun çok fazla ise yaramayacağını düşündük ama Trabzonda'ki raylı sistem vatandaşların yoğun olarak gidip geldikleri hat üzerinde yapılır ise hem vatandaşlarımızın daha ucuz hemde daha kaliteli zaman israfı önleyici şehir içi ulaşım sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çok faydalı olacaktır bu iş için yeni bir girişim yapılmış olmasıda çok yerinde bir durum olarak görüyorum.

Eklemek istediğiniz birşey var mı?
2024 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerini bir Trabzonlu olarak hem Trabzon'umuza hem de ülkemize hayırlı bir netice ile sonuçlanmasını diliyorum .

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTIME

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA Partisi'nden seçim kararı
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart ...
Meclis'te yılın son mesaisi: Grup toplantıları yapılacak
Türkiye Büyük Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yoğun bütçe maratonu sona ...
Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye ortak bildiri tepkisi: Utanmadan, sıkılmadan...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde ...
CHP'li Yücel: Şehit varken Meclis'te mangal partisi yapanlar bize bildiri dayatamaz
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 12 askerin şehit olmasının ardından yaşanan 'ortak ...
İYİ Parti'de bir istifa daha! 1 ay önce belediye başkan adayı olarak açıklanmıştı...
İYİ Parti'de 'Şeyh Said' ve 'İmamoğlu' tartışmalarının ardından bu kez ...
 
İYİ Parti Sözcüzü Kürşad Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz
Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında gündeme ilişkin ...
Bakan Kacır: Terör eylemlerini imkansızlaştırdık
ANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Terör eylemlerini milli ...
Özgür Özel, Bahçeli'nin genel kuruldan ayrımasını yorumladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
konya
voleybol
BBP
kardeş
konuk oyuncu
Çanakkale Savaşı
anap
çözüm süreci