E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İYİ Parti Sözcüzü Kürşad Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz 

Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 12 şehit olmasının ardından ardından imzalanan ortak bildiri hakkında konuştu.

25.12.2023 - 19:12
İYİ Parti Sözcüzü Kürşad Zorlu: Teröristlerle poz veren vekiller, Türk milletinin temsilcisi olamaz

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında kameraların karşısına geçti.

Zorlu, Irak’ın kuzeyinde 12 askerin şehit düşmesinin ardından iki siyasi parti dışında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerin ortak bir kınama metni yayımladığını hatırlatarak, “Maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih etti” dedi.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Zorlu, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin haberini aldığımızda biz İYİ Parti olarak 'milli yas' ilan edilmesi çağrısında bulunduk. Ardından Meclis grubumuz adına Grup Başkan Vekilimiz Sayın Müsavat Dervişoğlu ortak bir bildiri yayımlanması için girişimde bulundu. İki parti dışında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerle ortak bir kınama metni yayımlandı. Siyaset üstü böyle bir konuda milletçe bir ver beraber olmamız gerekirken; maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih ettiler.

MİLLİ YAS İLAN EDİLMEMESİ

Öte yandan bu çağrımıza rağmen 24 saat içinde 12 şehit vermek; milli bir sorun değilmiş, milli bir acı değilmiş gibi hala milli yas ilan edilip edilmemesi gerektiği tartışmalarının yürüdüğü bir ülke haline getirildik. Hükümet yetkililerine soruyoruz; bu ülkede milli yas ilan etmek için kaç şehit vermek gerekmektedir? Buradan İYİ Parti adına bir kez daha ifade etmek isteriz ki Irak'ın kuzeyindeki operasyonların yanındayız ve destekliyoruz. Buradaki terör yataklarının ivedilikle kurutulması en büyük temennimizdir.

İYİ Partimiz 'hür ve müstakil' siyasetinde gücünü milletinden alan bir parti olarak; terörü siyaset üstü bir devlet meselesi olarak görür ve bu mücadelede devletinin ve Türk milletinin yanında saf tutar. Gelinen noktada milletimize siyasette yeni bir iktidar alternatifi, yeni bir yol açma konusundaki haklılığımızı bir kez daha görüyor ve aziz milletimizin bizi her geçen gün daha iyi anlayacağına inanıyoruz."

“TERÖRİSTLERLE POZ VEREN VEKİLLER…”

Yurdun dört bir yanında tarifsiz bir acı yaşandığını, 12 ailenin ocağına ateş düştüğünü ancak o ateşin bu ülkeye yürekten bağlı olan herkesin ciğerini yaktığını belirten Zorlu, şunları belirtti:

"Terörist başı Öcalan'a 'sayın' diyenler, terörü ve teröristi allayıp pullayanlar, Öcalan'a özgürlük isteyenler kuşkusuz bu örgütün kanlı eylemlerine ve fikriyatına hizmet etmiş sayılacaktır. Hal böyleyken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bir partinin yöneticilerinin bir süredir cüretini artıran bir biçimde terörist başı Öcalan'a övgüler düzmesi ve özgürlük çağrısı yapması dikkatten kaçmamalıdır. Bu tutum, en son mevcut siyasi iktidarla birlikte yol yürüdükleri sözde çözüm süreci ikliminde de gün yüzüne çıkmıştı.

Hiçbir modern demokraside bir siyasi parti, parlamentoda o ülkenin terör örgütü listesine aldığı ve halen büyük mücadeleler verdiği bir örgütü övemez, özendiremez, örgüt elebaşına özgürlük talep edemez. PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele, diz dize pozlar veren vekiller ise Türk milletinin Gazi Meclis'teki temsilci olamazlar."

Şehit ailelerinin maaşlarına da değinen Zorlu, "Bugün bir şehit er ailesinin aldığı maaş 11 bin 858 liradır. Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Açlık sınırı altındaki bu maaş kabul edilebilir değildir. Ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaş düzeyine taşınmasını teklif ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÖZEL’E YÖNELİK TUTUMU DOĞRU BULMUYORUZ”

Ortak bildiriye imza atmayan CHP’de, Genel Başkanı Özgür Özel’in konuya ilişkin açıklaması sorulan Zorlu, "Sayın Özel’e yönelik Manisa’daki bazı vatandaşlardan gelen tutumu doğru bulmuyoruz. Bunlar böylesine önemli bir günde görmememiz gereken bir fotoğraf. Aslında tam da İYİ Parti’nin duruşuyla alakalı bir değerlendirmedir. Biz terör meselesi başta olmak üzere milli güvenliğimizi ilgilendiren konuları partiler üstü görüyoruz. Bu hassasiyetle meselelere yaklaşarak politika üretiyoruz. Son olay da, bizim ötenden beri sürdürdüğümüz bir tavırdır. Cumhuriyet Halk Partisi bir süre önce başka bir bildiriye imza atmıştır örneğin. Orada da ortaklaşma alanı vardı. Doğru da yapılmıştır. Ancak bizim attığımız adıma dikkat ederseniz, biz elbette Mehmetçiğimizin, silahlı kuvvetlerimizin bu mücadelesinde onların yanındayız. Terör örgütlerine karşı böyle bir günde milletçe bir ve beraber olduğumuzu gösterebilmek, terör örgütüyle mücadelede, o propaganda sistemine karşı olmak için çok önemli bir noktadır. Bu noktadan asla taviz verilemez. Biz bu duruşu gösterdik ama bunu gösterdikten sonra da bu operasyonların daha güçlü, daha sonuç alıcı hale getirilmesi için de tespit ve önerilerimizi paylaşmaktan geri durmayız. Bu konuda İYİ Parti’ye getirilen eleştiriyi haksızlık olarak görüyorum” dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kacır: Terör eylemlerini imkansızlaştırdık
ANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Terör eylemlerini milli ...
Özgür Özel, Bahçeli'nin genel kuruldan ayrımasını yorumladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP ...
Bakan Özhaseki: Bir sürü örgüt emin olun aynı yerden besleniyor
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "DHKP-C ...
 
Bakan Güler, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı ...
CHP ve DEM Parti'ye tepki! MHP lideri Bahçeli Meclis'ten ayrıldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütçe görüşmelerini takip etmek için ...
Erdoğan'dan terörle mücadele vurgusu: Maskelerini indirmekte kararlıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış ...
 
Süleyman Soylu'dan, Sırrı Sakık'a sert tepki: Sen PKK’ya laf söyle!
DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Milletvekili Süleyman ...
İsmet İnönü mezarı başında anıldı
İsmet İnönü'nün vefatının 50. yılı dolayısıyla Anıtkabir'deki mezarı başında ...
Yavaş'ın eski başdanışmanı için Akşener'den talimat
İYİ Parti'nin Mansur Yavaş'ın görevden aldığı ülkücü kökenli başdanışmanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
MERSİN
Chelsea
sanayi
TV8
Brezilya
Aleksandr Lukaşenko
terör örgütü
terör