E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Meclis'te Doğalgaz Zammı Tartışması 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgaz fiyatlarının yüksek olduğu yönündeki eleştirilere, ''Doğalgaz çok pahalıysa millet niye doğalgaza geçmek için birbirini yiyor? Millet enayi mi bu pahalı şeyi alacak?'' karşılığını verdi.

17.10.2008 - 22:05
Meclis te Doğalgaz Zammı Tartışması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgaz fiyatlarının yüksek olduğu yönündeki eleştirilere, ''Doğalgaz çok pahalıysa millet niye doğalgaza geçmek için birbirini yiyor? Millet enayi mi bu pahalı şeyi alacak?'' karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulunda, Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının 7. maddesi görüşülürken Hükümet adına söz alan Güler, Türkiye'nin, elektrik ve doğalgazı en ucuz kullanan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Güler'in sözlerine CHP ve MHP milletvekilleri tepki gösterince Güler, ''Eski bilgileri söylemeyin, Türkiye'de çok şey değişti'' dedi.

Göreve geldiklerinde elektriğin pahalı, doğalgazın ise çok daha pahalı olduğunu ifade eden Güler, ''Eğer pahalıysa millet niye doğalgaza geçmek istiyor, millet doğalgaza geçmek için birbirini yiyor? Siz bile 'bizim vilayete de getirin' diyorsunuz'' diye konuştu.

Güler, göreve başladıklarında 9 ilde doğalgaz bulunduğunu, bu yılın sonunda sayının 63'e çıkacağını belirterek, bunun çok büyük başarı olduğunu vurguladı. Güler, CHP'lilerin, ''Milleti aldatmaya hakkınız yok, devlet ciddiyetiyle konuşun'' sözlerine, ''Millet enayimi, bu pahalı şeyi alacak. Ben vesikalarla konuşuyorum. Doğalgazın başındayım, gökyüzünden gelmedim'' diye karşılık verdi.

-''BAKAN'IN, AVUKATLIĞINIZA İHTİYACI YOK''-

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, ''Bakan yalan söylemez. Zam yaptınız mı yapmadınız mı?'' sorusu üzerine Güler, ''Bu konuşmalar zapta geçiyor, mahkemede görüşürüz'' dedi.

Karşılıklı sataşmaların devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, iktidar ve muhalefet milletvekillerini uyararak, grup başkanvekillerinden, milletvekillerine ''hakim'' olmasını istedi. Akşener, Güler'in, ''belagatinin güçlü'' olduğunu, iktidar milletvekillerinin avukatlığına ihtiyacı olmadığını söyledi.

-''ZAM YAPMADIĞIMIZ İÇİN...''-

Bakan Güler, Türkiye'nin daha önce elektrik ve doğalgazı pahalı kullandığı için yatırımcıların Bulgaristan ve Romanya'ya gittiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Artan petrol fiyatları sonucunda şimdi durum değişti. Rusya, Türkmenistan gibi kaynak ülkeler, fiyatlarını artırdılar, yeni anlaşmalar yaptılar. Elektriğe zam yapmadığımız 5,5 yıl boyunca IMF bize 6,4 milyar dolar kredi verdi. Elektrikte 5,5 yıl zam yapmayışımızdan sağladığımız kaynak 20 milyar dolardır. 5,5 yıl boyunca 20 milyar doları sanayicimize, imalatçımıza, turizmcimize, dar gelirli vatandaşlarımıza verdik.

Biz, hem konutta hem sanayide elektrikte indirim yaptık. Elektrik Mühendisleri Odası ve TOBB da yanlış yapıyor, halkı yanıltıyorlar. Sanayide elektrik tek bir fiyat değil, 6 çeşit fiyat var, siz hangisinden bahsediyorsunuz? Detaylarını bilmeden, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma durumuna düşmemek lazım. Şimdi artık millet Romanya'ya gitmiyor, bize geliyor. Gelmesinin nedeni, istikrar olması ve fiyatların düşmesi.''

-''NİYE ZAM YAPMADINIZ SORULARIYLA KARŞILAŞTIM''-

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Niye zam yapmıyorsunuz?'' sorularıyla karşılaştıklarını dile getirerek, zam yapmadıkları için de hiçbir şirketin zarar etmediğini belirtti.

''BOTAŞ şu anda bizim gururumuzdur'' diyen Güler, BOTAŞ'ın, zararının bulunmadığını, ancak nakit akışından dolayı sıkıntısının olduğunu bildirdi.

Güler'in konuşmasının bitirmesinin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, ''Sayın Bakan, söylediklerinize siz inanıyor musunuz? Sayın Bakan, şaka yapıyor herhalde'' diye laf attı.

TBMM Başkanvekili Akşener, bakana konuşmasından dolayı teşekkür ederek, ''Herhalde dünya parlamentoları arasında birbirlerine samimiyetle hitap eden tek parlamentoyuz'' dedi.

Akşener, çalışma süresinin tamamlanması nedeniyle, birleşimi 21 Ekim Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

 

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
TOTEM 13 Ekim 2008 Pazartesi 

ulusalcı geçinen zevatın hoşlanmamasının sebebi bellide buradaki arkadaşlar neden eleştiriyor anlamadım daha önce keyifle izleyenler,şimdi birileri hedef gösterdi diye eleştiriyor.bu halk iyice şaşırdı baksanıza çetecilerin bile avukatlığına soyunduğuna göre.

Yorumu oyla      18      10  
oya turan 13 Ekim 2008 Pazartesi 

filmi oryantalist gözle seyredenler ancak sayın güzel kadar anlayabilirler.filmde herhangi yeni bir unsur yoktur.kadro ,müslüman türklerin yönetiminde tarih boyunca devlet kuran kadrodur.bkz.alpaslan,osman gazi vs. vs

Yorumu oyla      18      10  
Kemal Güzel 11 Ekim 2008 Cumartesi 

Oryantalist mantık ile film yapanlar milletin dini duygularını kullanıp ordusunu yıpratanlar vatansızların takendileridir. Her kurumda yanlış yapan olur ama o yanlışları alıp da bütün kuruma film yoluyla maletmek sanki bütün askerler öyleymiş gibi göstermek hainliktir. bunun bedelini Türk adaletine ileride ödeyeceklerinin farkında değiller...

Yorumu oyla      18      10  
Kemal Güzel 11 Ekim 2008 Cumartesi 

Kurtlar Vadisi maalesef Cemaatin ve AKP nin güdümüne girmiştir... İlginç nokta ise yeni bölümün Bakara suresinden ayetler ile başlaması... Verilen bir mesaj var Allah bizimle bize dokunmanız zor... Hemen hatırladım Yezid ordusu da ehlibeyte karşı ilan ettiği savaşta kur'an surelerini kılıçlarının kalkanlarının önüne koymuştu göya Allah bizimle biz doğru yoldayız onlar değil imajı vermek istediler... Halbuki. onlar yanlışta ve gaflettelerdi. doğrular karşı taraftaydı.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
CHP'den Ergenekon Komisyonu
CHP, Ergenekon davasını izlemek için milletvekillerinden oluşan bir komisyon ...
Kılıçdaroğlu: AKP'nin Gerçek Yüzü!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri ...
Toptan'dan Teröre Karşı Demokrasi Vurgusu
TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''(Terörü yenmek için demokrasiden vazgeçelim) ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
DEAŞ
konuk oyuncu
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Fatih Erbakan
bodrum
Şota Arveladze
Binyamin Netanyahu
serdar ortaç twitter