E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

IMF'YE MECBUR DEĞİLMİŞİZ! Türkiye Dayanıklılık Testini Geçti 

Ekonomi yönetimi IMF ile anlaşma yapılmaması ihtimali üzerine "IMF'siz Türkiye" testi yaptı. Test sonucu Türkiye'nin IMF'siz kendi ayakları üzerinde durabileceğini ortaya çıkardı.

2.06.2009 - 11:12
IMF YE MECBUR DEĞİLMİŞİZ! Türkiye Dayanıklılık Testini Geçti

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "IMF şartlarımızı kabul etmezse, anlaşma imzalanmaz" açıklamaları ile yeniden gündeme gelen "IMF ile anlaşma yapılmama ihtimali" ekonomi yönetimi tarafından test edildi. Yapılan testlerde, IMF ile yapılacak anlaşmanın Türk ekonomisine yapacağı katkının, 2009 yılı başına göre azaldığı belirlendi. Ekonomi yönetimi bu sunuc "Türk ekonomisi IMF’siz de ayakları üzerinde durur" şeklinde yorumladı.
SİMÜLASYON YAPILDI

SÖZ
konusu test için Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve BDDK  IMF anlaşmasının olmama ihtimalini de "veri sepetine" koyarak simülasyon yaptı. Hazine Müsteşarlığı Risk Merkezi, TMF anlaşmasının olmaması ihtimalinin borçlanmalar üzerindeki etkisini, Merkez Bankası da enflasyon ve faizler üzerindeki etkisini hesapladı.


SONUÇ: KIRILGANLIK AZALDI

Dosya:/dosya/icerik/090601-114414-e04k1.jpg  BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu da olumsuz      
  senaryolar baz alınarak bankacılık sektörüne uygulanan testlerde, 
  IMF anlaşmasının yapılmama ihtimalini dikkate aldı. 
  Ekonominin üç kilit kurumunun yaptığı testler, Türk ekonomisinin 
  IMF anlaşmasına olan ihtiyacının 2009 yılı başına göre azaldığını 
  gösterdi. 
  Ekonomi bürokratlarının ifadesi ile, IMF ile yapılacak bir anlaşmanın 
  Türk ekonomisine yapacağı katkı, 2009 yılı başına göre azaldı. Yani 
  IMF ile anlaşma yapılmasa bile, Hazine’nin borçlanmalarında, 
  bankaların dış borçlarını ödemelerinde bir olumsuzluk ortaya 
  çıkmayacak. 
  Ekonomi bürokratlarının, IMF anlaşması ile ilgili görüşleri şöyle: 

ANLAŞIRSAK ARTI DEĞER

"ANLAŞMA,
2009 yılının ilk çeyreğinde yapılmış olsaydı, Türk ekonomisine katkısı bugünkünden çok fazla olurdu. Geldiğimiz noktada yılın ilk beş ayı geride kaldı. Yılın son çeyreğinde ise tüm dünyada bir toparlanma bekleniyor. Türkiye’nin de, dünyadaki toparlanmayla birlikte hızlı bir şekilde büyümeye geçeceğini tahmin ediyoruz.

Dolayısıyla burada dört aylık bir yaz dönemi var. Gerek tarım kesimindeki canlanma, gerekse turizm sektöründeki hareketlilik, yaz aylarında da ekonomide bir sıkıntı olacağını öngörmüyoruz. Bu şartlarda IMF anlaşması olmadan da Türk ekonomisi, küresel krizi atlatır. Ancak anlaşma yapılırsa sadece artı değer sağlar."

IMF'SİZ YOL HARİTASINDA BÜTÇE HEDEFİ DEĞİŞECEK

Yurtiçi ve yurtdışından gelecek her türlü olumsuz şoka karşı alternatif plan hazırlayan ekonomi yönetimi, IMF ile anlaşma yapılmaması halinde, de izleyeceği yol haritası belirlendi. Buna göre izlenecek yol haritası şöyle:

2009 yılı bütçe hedeflerinde yeni bir revizyon yapılarak, yeni bütçe hedefleri kamuoyuna açıklanacak.

Üç yıllık hedefler yeniden gözden geçirilecek ve bu hedefler kamuoyuna duyurulacak.

2010 yılı için gerçekçi bir bütçe hazırlanacak. Bütçenin hazırlanmasında mali disipline önem verilecek.

Vergi, sosyal güvenlik ve yerel yönetimlerle ilgili reformlar IMF anlaşması yapılmadan da gerçekleştirilecek.

 Ekonominin canlandırılmasına yönelik tedbirlere devam edilecek.


DÜNYA EKONOMİSİNDE TOPARLANMA İŞARETİYLE BORSA 36BİN PUANI GEÇTİ

KÜRESEL ekonomide toparlanma işaretlerinin alınması risk iştahını artırınca yurtdışı borsalarda yükseliş yaşanıyor. Dolar değer kaybederken altın ve petrol yükseliyor. Haziran ayına iyi bir başlangıç yapan yurtdışı borsaları ABD otomobil devi GM’in iflas başvurusundan etkilenmedi.

Yurtdışı borsalarını izleyen İMKB 35 bin 500 seviyesini geçerken yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İMKB endeksi günü yüzde 2.85 yükselişle 36.001 puandan kapattı. Dolar uluslararası para piyasalarında zayıf bir görüntü ortaya koyarken Euro/dolar paritesi gün içinde 1.4218’e kadar çıkarak son beş ayın yeni zirvesini gördü. Dolar içeride de değer kaybetti.

Bankalararası piyasada dolar 1.5250 liraya kadar geriledi. Öte yandan dünya ekonomisine yönelik iyimser beklentiler yatırımcıların emtia piyasalarına yönelmesine neden oldu. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları dün 985 dolar 30 sentle son üç ayın en yüksek düzeyine çıktı. Ekonominin daha iyiye gideceği beklentisi petrol fiyatlarını dün yedi ayın zirvesine taşıdı. ABD ham petrolü 67 dolara kadar yükseldi.

YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ramazan Akbudak 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:44

Susurluk meselesinin bas aktörlerinden Sasi besi Sedat bucak.Mahkemeye iki gün kala bellegikayboluyor.Daha sonra akli yine toplaniyor.Bunun asiretinde 20000 korucu var.Ayda bilmem ne kadar aylik .Paranin yarisi daga gönderilir yarisi sedat efendiye.Payini alan pkk o bölgeye ugramaz.Devlet nasil olsa Dayisi,topraklari hergün küresel büyür.iki ates arasinda kalan kürt ne yapacak?Önce cözümisteniyorsa buna cözüm bulun.Korucu ve uzman cavuslari hizaya getirin.Mühendisleri Israilden.

Yorumu oyla      18      10  
Ramazan Akbudak 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:37

TRT Ses (6) bölge halkini sasi yapti. Halkin cogu kürtce bilmedigi icin bir türkce kanala,bir sese bakarak cogunun gözleri kaydi.Kas yapayim derken göz cikardik.Bir ülke düsününki,Haburdan giris yapan onlarca tankeri ,on kilometre sonra gözden kaybediyoruz.Bu nasil bir sinir koruma? bu nasil bir ekonomi düzeltme?Dügünde takilan kilolarca altini Marabami takiyor,yoksa kacak petrolmü takiyor.Bahcemiz var duvari yok.

Yorumu oyla      18      10  
Ramazan Akbudak 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:29

Konusana degil,konusturana bak.Kürt sorunu yoktur,kürdün kendisi bir sorundur. Cözüm kolay; Sartsiz teslim,silahlar bize teslim edilecekGizli sakli kalmayacak.Yilanlar kac kisi ise ücüncü bir ülkeye defolup gidecek,Orada haklamasi kolay.(Varmi öyle bunca sehitten sonra rahat uyusun) En iyisi Ermenistana.Birde Arsivleri.Üc arsiv var,biri,Samda,ikincisi Kandilde,ücüncüsü Almanyada Ali Gazi denen iranlida.Yalcin Kücük iyi bilir nerde oldugunu.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:34

YAA ARKADAŞLAR BU ÇAKAL İÇİN YAZDIĞINIZ HER HARFE YAZIK!!KAALE ALMAYIN,DAĞDA ULUYAN HER ÇAKALA CEVAPMI VERECEĞİZ....

Yorumu oyla      18      10  
Recep 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:11

yilanin basi Kara bizim Ankaradakinin basi ondan da kara.

Yorumu oyla      18      10  
KARA YILAN YILAN KARA 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:08

Sana o adı koyan ne güzel koymuş, bir sefer türk ve kürt iç içe geçmiş kardeş ayrılması zor halende iç içe geçiyor aile oluyorlar,istanbul yarısı kürt hakeza ankara , emperyal akıl ile yaşayan fazla yaşamaz, güvendiğin ingiliz,çanakkalede, fransız urfada itlaf edildi. bak bekir coşkun açıkladı ermeni olduğunu, sıra sen ve apoda bu kadar bebek, ve halkın kanı yakanızda nasıl hesap vereceksiniz elinizdeki silahlar kimin size niye verdiler MAŞALAR HAİNLER SİZİ GİDİ

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 27 Mayıs 2009 Çarşamba 07:11

şu kürt açılımı da iyi oldu bir taraftan! kimi ağzıyla konuşuyor kimi karnıyla konuşuyor kimileri de böyle kıçıyla konuşuyor! kimi gazeteci eskileri de kandil'e gidip bunlar konuşurken kıçlarına mikrofon uzatıyor! şimdi anladınız mı kürt açılımını? insan hakları diye diye yollara düşenler bunları duyduktan sonra da kaldıkları yerden devam ederlerse biliniz ki onlar da karayılan mı karaköpek mi neyse işte onun sağ koludur!

Yorumu oyla      18      10  
kılıç 27 Mayıs 2009 Çarşamba 06:49

herkes konuşana kızıyor sevgili yorumcu arkadaşlar o yılanın başı pkklı lanette değil onu konuşturana yüz verene muhatap alana kızalım kim bu lanet pkklı hainleri bu kadar şımarttı taviz verdi elbette akp hükümeti başbakan ve noteri abdullah gül şımartmıştır

Yorumu oyla      18      10  
kılıç 27 Mayıs 2009 Çarşamba 06:45

malesef üzülerek söylüyorum bir zamanlar ırak halkıda umursamaz bir haldeydi taki emperyalist kefere vampir amerikalılar ülkeyi yıkıp yakıp işgal etti ondan sonra anladılar ama iş işten geçmişti malesef emperyalist kefere amerikalılar aynı sinsi oyunu ülkemize ulusumuza taşeronlarınıda kullanarak oynuyor ama kimsenin umurunda değil kürt açılımından bahseden kuklalar acaba yılanın başı olan pkklı lanetlerin bu küstah sözlerine ne diyecek hala hangi yüzle cumhurbaşkasnlığı makamında oturacak

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 27 Mayıs 2009 Çarşamba 05:43

OLDU CANIM, BAŞKA EMRİN! Rezil teröristler artık dalga geçmeye başladılar... Tabii adamlar fazla yüz buldu, astarını da isteyecek... Belli mi olur, biz böyle konuşurken BÖLGESEL KÜRT PARLAMENTOSU AÇILIMI için düğmeye basılıverir... "Öteki bir kısım medya" birden bire fikir pompalamaya başlar... "Taraf" oldukları görüşleri veren medya platform oluşturuverir... "Olmaz olmaz" demeyin, olmaz olmaz... NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IRAK’IN KUZEYİ TÜRKİYE’YE PETROLLE BAĞLANDI! VANADAN BARIŞ AKAR MI?
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetim, Erbil'den çıkardığı petrolü ihraç ...
EPDK'dan Akaryakıt Şirketlerine Rest
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ülkenin sürekli gündeminde olan ...
Akaryakıt Fiyatları Kanuna Aykırı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarının kanuna ...
 
30 Bin İşsize Müjde !
Finans kuruluşları ve bankaların ardından, kamu kurumları da çağrı merkezleriyle ...
ABD'DE BİR DEVRİN SONU
ABD'nin en büyük otomobil üreticisi General Motors, ABD iflas mahkemeleri ...
Kuzey Irak Petrolü Yöre İnsanına Ümit Oldu
Irak'ın kuzeyindeki petrolün, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı ile ...
 
İstanbul'da Enflasyon Arttı
İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı verilere göre Mayıs 2009’da perakende ...
KALKINMA BANKASINDAN MÜJDE
Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lere 2009'da 1 milyarlık kaynak kullandıracak.
İhracatta Düşüş Devam Ediyor
Türkiye'nin 2009 yılı mayıs ayı ihracatı, yüzde 39,97'lik düşüşle 7 milyar 354 milyon dolar oldu.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Güney Kore
Acun Ilıcalı
Adana Demirspor
sınav stresi
Çankaya
ütopya
ygs soru ve cevapları
anayasa mahkemesi