E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fenerbahçe İkinci Başkanı'ndan Transfer Açıklaması 

Fenerbahçe İkinci Başkanı Abdullah Kiğılı'dan önemli açıklamalar

11.08.2013 - 18:18
Fenerbahçe İkinci Başkanı ndan Transfer Açıklaması

Fenerbahçe İkinci Başkanı Abdullah Kiğılı, Galatasaray maçı öncesi FBTV'ye önemli açıklamalar yaptı:

"KUYT, WEBO VE SOW ÇOK İŞ YAPAR"
"Şanslar eşit, gönlümüz kupayı almak istiyor. Bizim ileri üçlüye çok güveniyorum. Kuyt, Webo ve Sow çok iyi işler yapar. Geride de takviyelerle çok iyi olacağı kanaatindeyim. Orta sahada gecikmeli olarak oturacağı inancını taşıyorum. Orta sahanın tam oturabilmesi için zaman lazım. Zamanı iyi değerlendirip, şans da bizden yana olursa bu süre kısa olur, o arayı da galibiyetle kapatırız. Bunlar benim fikrim. Arsenal'i yenip gruplara kalmamız Arsenal'e kalmamızdan daha önemli. 21-28 Ağustos'ta bu süreç bitecek. Bu 17 gün zarfında Fenerbahçe'nin çok önemli sınavı var. En önemli sınav budur. Bu Galatasaray maçı sınav değil. Bu maçtan da önemli."

"ŞANSIMIZ YÜZDE 51"
"6 kez bu elemeleri geçmiş, hiç takılmamış. İngiltere'nin marka değeri en yüksek kulüplerinden biri. Ben yurtdışında gözlemliyorum. İnsanlar Londra'ya gittiğinde Arsenal'in kulübünü ziyaret ediyor, stadı geziyor, alışveriş yapıyor. Bizim en büyük eksiğimiz bu. Hiçbir kulübümüz böyle değil, dünya markası olamadı. Dünya markası olmak böyle bir şey. Mağazalarda doğru dürüst yabancı turist var mı, bence yok. Stadı gezdiriyorlar, para alıyorlar. Barcelona forması 75 euro, Messi yazdırdınız 17 euroya, stadı gezdiriyorsunuz 25 euro. Barcelona stadını gezdiniz, 117 euro bırakıyorsunuz. Kişi başı aşağı yukarı 300 lira. Arsenal'de. Karşınızdaki rakip önemli bir rakip. İyi hazırlanır, rakibinizi ciddiye alır, şans da yanınızda olursa Allah'ın da yardım etmesiyle, şöyle bir ittirmesiyle başarabilirsiniz. Geçen sezon Benfica maçında şans bizimle olsaydı, farklı olurdu. Her şeyde hayır var. Oraya kadar gelmekte bir başarı. Ben inanıyorum, dün söyledim bugün de söylüyorum, şansımız yüzde 51. Bunu iyi değerlendirebilirsek gruplara kalırız. Kalmamız çok önemli."

"TRANFERİ KAPATTIK, BİR KİŞİYİ GÖNDERECEĞİZ"
"Emenike'den sonra transferi kapattık. Teknik heyetin seçeceği 1 kişiyi de göndereceğiz. Yabancı transferi mümkün değil. Yerli transferinde de şu an bir transfer söz konusu değil. İyi bir kadromuz, yeni bir teknik ekibimiz var. Teknik ekibimize inanıyoruz, önemli işler başaracağını düşünüyoruz. Her girdiğimiz kupada, o kupaya uzanmak istiyoruz."

"KİMSEDEN ÇEKİNECEK HALİMİZ YOK"
"Bugün inşallah kupayı alır, ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Galatasaray'ı yenmenin keyfine varırız. Şımarmamamız lazım. Çünkü, lig başlıyor, Arsenal maçları var. Allaha dua ediyorum, rabbim inşallah bizi mutlu ediyor. 17 gün sonra bütün keyiflerin hazzı içinde, Fenerbahçe taraftarlarına daha güzel mesajlar vermeyi istiyorum.

Açıkça ifade edeyim, gururla söylüyorum. Kimseden çekinecek halimiz de yok. Ben 4 yıl evvel Fenerium'ların başına geldi. Benim mesleğim tekstik. 50 yıldır kendimi ispat ettim. Başkanın ricasını kırmadım, geldim. Feneriumların idaresi benim ve yönetmiş olduğum harikulade kadroda.

"TARAFTARIN İNANILMAZ DESTEĞİ VAR"
"Rakamlarla açıklayayım, geçtiğimiz seneyi 80 milyon ciroyla kapattık. Kulübe ciddi bir karımız var. 5 binin üzerinde ürün çeşidimiz var. Taraftarımızın inanılmaz bir desteği var. Bütün ürünlere karşı inanılmaz bir talep var. Geldiğimizde sadece maç forması, maç kıyafeti satılıyordu. Bunu değiştirelim dedik. Maça gitmeyenler için bu sefer hafta sonu giyilebilecek kıyafetler hazırlıyoruz. Hafta sonunda eşorfman, tişört, kaban, mevsimine göre, uygun kıyafetler hazırlıyoruz. Bir Fenerbahçelinin günlük giyeceği kıyafet yapıyoruz. Blazer ceket, pantolon, beyaz, renkli gömlek, ona göre kravatı... Dışarıdan görünmüyor ama ceketi açınca Fenerbahçe'yi görüyorsunuz. Gömlek cebinde, kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde alameti farikamızı yayınlıyoruz. Yeni doğmuş bir çocuk için kıyafetimiz var. Sarı lacivert ürünleri verebiliyoruz. Bunun haricinde yılda 5 milyon lira gelir sağladığımız, lisanslar var. Bisiklet mesela. Dışarıdan malı satma imkanı veriyoruz, bu lisansta hem her satıştan hem başta lisanstan para alıyoruz. Tost makinası var, ekmeği koyuyorsunuz, FB işareti çıkan ekmek çıkıyor. Daha da gelişecek bu işler."

"AVRUPA'DA BÖYLE BİR MAĞAZA YOK"
"Avrupa'da bu kadar çeşitli mal satan hiçbir kulüp mağazası yok. Bu kadar çeşidi alan başka bir taraftar kitlesi yok. Türkiye'de diğer kulüplerle aramızda açılan ciddi bir makas var, Allah nazardan saklasın. Taraftarın bize verdiği destek artıyor. Kıskanılan durumdayız. Böyle muvaffak olan kulüplere bazı şeyler yapıştırılır, önü kesilir. Forma kötü, taraftar almıyor falan bu amaçta. Ben yetkili olarak söylüyorum, forma yetiştiremiyoruz.Mağaza sayımız 4 yıl evvel 20-21'di. Bugün 55 tane mağazamız var. Bu mağazaları kulüp kendi yönetiyor. 25'in üzerinde bayimiz var. Bir sürü spor mağazasında da Fenerium kıyafetleri var. 150'nin üzerinde böyle mağazaya mal satıyoruz. Bu sene hedefimiz 100 milyon lira. Görüntü itibariyle bu ciroya geleceğiz. Formada hedefimiz 500 bin forma. Bunların hepsi gerçekleşecek. Kimse Fenerbahçe'ye çamur atmasın. Taraftarın desteği devam ettiği müddetçe, bunlar bize şevk ve azim veriyor."

CARDOZO AÇIKLAMASI
Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike'nin transfer edilmesi ile birlikte transferi rafa kaldırılan Oscar Cardozo ile ilgili tüm gerçekleri Abdullah Kiğılı açıkladı. Benfica'da başkanın transfer sürecinde isteksiz davrandığını belirten Kiğılı, "Allah Benfica başkanından razı olsun" ifadeleri ile Cardozo transferinin gerçekleşmemesinin kendileri açısından daha faydalı olduğunu vurguladı.Emmanuel Emenike'nin daha genç olduğunu ve Cardozo'ya göre avantajları bulunduğunu ifade eden yönetici, 3 Temmuz sürecinde Emenike'nin takımdan ayrılmasının da kendilerini üzdüğünü belirtti. İşte o sözler...

"CARDOZO'NUN SÖZLEŞMESİ BİTİNCE PARA ETMEZ"
"Şu son 1 aydan Cardozo aşağı, Cardozo yukarı. Bizim taraftarlarla karşılaştım. Abdullah Bey, niye Cardozo'yu almıyorsunuz da, Emenike'yi alıyorsunuz. Bu teknik heyetin kararıdır. Cardozo 31 yaşında, 15 milyon euroyu verirsiniz. Mukavelesi bittikten sonra para etmez. 31 yaşındaki birinin futbol oynamasıyla, yıllar boyu Türkiye'de oynamış, ligi bilen, yurtdışı tecrübesi olan 26 yaşındaki Emenike'yi karşılaştırmayalım. Emenike'nin kontrat bitiminde verdiğin parayı alma imkanın var. Bir fotoşop yapmışlar. Cardozo Benfica kulübüyle sözleşme imzalamış. Oradaki yöneticinin kafasının yerine benim kafamı koymuşlar. O gün telefonum susmadı. Lüzümsuz işler oluyor."

"ALLAH BENFICA BAŞKANINDAN RAZI OLSUN"
"Allah Benfica başkanından razı olsun. Çok ağır davrandı, kendini ağırdan sattı, nazlandı. Sonra Emenike gündeme geldi. Başkana teşekkür ediyorum. Emenike için yoğun emek sarfetti. Emenike'de Fenerbahçe'yi seviyor. 3 Temmuz'dan önce 9 milyon euroya transfer etmişti. Allah nasip etmedi, şartlar el vermedi. 3 Temmuz süreci başlayınca gitti. 4-5 gün içeride tuttular. Yemek vermediler. Morali bozuldu. Kampa geldi, Topuk Yaylası'nda geceleri uyuyamıyordu. Bize geldi rica etti, burada kalmak istemedi. Psikolojisi bozulmuştu. Spartak geldi, bu paraları teklif etti. Biz de gönderdik. Bizim için prestij meselesiydi, içimiz cız etmişti. Şimdi 3 milyon fazla verip aldık, helali hoş olsun."

habertürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Galatasaray Maçı İzle, Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Maçı İzle, GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI İZLE
84 günlük hasret nihayet sona eriyor ve Türkiye'de futbol geri dönüyor... ...
Fenerbahçe Galatasaray Maçı Saat Kaçta? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?
Galatasaray - Fenerbahçe, 2013 Süper Kupa final maçı hangi kanalda yayınlanacak ...
Süper Kupa Finali Fenerbahçe Galatasaray maçı hangi kanalda (Süper kupa finali derbi ne zaman 2013)
Dev derbiye artık sayılı saatler kaldı ve Fenerbahçe Galatasaray maçı ...
 
Sergen Yalçın Süper Kupa'yı Galatasaray Alır Dedi!
Sergen Yalçın, Habertürk Gazetesi'nde yeni sezonun ilk derbisini masaya yatırdı
İşte Galatasaray'ın Süper Kupa Forması!
Galatasaray'ın Süper Kupa'da hangi formayla mücadele edeceği belli oldu.
Aziz Yıldırım Süper Kupa için Kayseri'ye Gidiyor
Futbolseveler nefeslerini tuttu, akşam oynanacak dev derbiyi bekliyorlar. ...
 
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Maçı saat 20.30'da
Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın ...
Süper Kupa Maçı Öncesi Fenerbahçe'de Son Dakika
Gökhan Gönül'ün dün ilk kez takımla birlikte antrenmana çıkması yüzleri güldürdü
Süper Kupa Maçı Öncesi Galatasaray'da Son Dakika
Sarı-Kırmızılılar, Süper Kupa öncesi son antrenmanını dün sabah yaptı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
NBA
TÜFE
Cüneyt Çakır
yakmak
Okan Buruk
zonguldak maden
Emre Belözoğlu
Duygun Yarsuvat
deprem