E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sergen Yalçın Süper Kupa'yı Galatasaray Alır Dedi! 

Sergen Yalçın, Habertürk Gazetesi'nde yeni sezonun ilk derbisini masaya yatırdı

11.08.2013 - 16:56
Sergen Yalçın Süper Kupa yı Galatasaray Alır Dedi!

İşte Sergen Yalçın'ın yazısı:

Bir kere şunu çok net olarak söylemek gerekiyor; iki takımda kadro olarak Türkiye Ligi’ndeki diğer takımlardan çok farklı. Hemyerli kalitesi hemde yabancı kalitesi anlamında çok daha öndeler. Süper Lig’in yine iki takımarasında geçeceği görünüyor. Takipçileriyle aradaki puan farkı, geçen yıla göre daha da artacaktır.Maça gelince... Bu derbiyi, oyuncuları çok da fazla sıkıntıya sokmayacak bir hazırlıkmaçı gibi düşünüyorum. Evet, kupa önemli ama sonuçta iki takımda oynamak isteyecektir. Bu damaçı çok güzelleştirecek. Ligdeki derbilere benzemeyecek. Ligde derbiler çok daha gergin oluyor, Ama Süper Kupa mücadelesinde güzel bir futbol olacağını düşünüyorum.


YANAL, BÜYÜK TAKIM HOCASI DEĞİL
Ersun Yanal, F.Bahçe’yi biraz korkak oynatıyor. Büyük takım teknik direktörü değil bence. Küçük takım hocası. Büyük takımda teknik direktörlük yapabileceğini sanmıyorum. Bu durumda hem ligde hem Avrupa’da F.Bahçe’yi sıkıntıya sokacaktır. Ersun Yanal’la F.Bahçe’nin işi zor. Çok katkısı olacağını düşünmüyorum. F.Bahçe zaten çok zor bir caima. Çok kaliteli oyuncuları var. Bunları idare etmek kolay değil. Yanal’ın bunları idare edecek kapasitesi yok.

F.BAHÇE’NİN KADROSU ARSENAL’DEN AZ MI?
F.Bahçe’de şöyle bir sorunu var; henüz hazır hale gelemedi. Sezon başı olduğu için bu durum çok fazla yadırganamaz. Salzburg maçlarını izledim. Avusturya ekibi fizik olarak iyi, çok koşan, baskı yapan bir takım. Ama bir Şampiyonlar Ligi takımı değil. Tecrübesi yok, flaş oyuncusu yok. F.Bahçe’nin Salzburg’a karşı böyle kötü oynaması ister istemez kafaları karıştırdı. Şimdi Arsenal ile eşleştiğini de düşünürsek Şampiyonlar Ligi’ne katılma konusunda biraz sıkıntı var. Ancak şunu belirtmek gerek; ben, Fenerbahçe’nin tur şansını düşük görmüyorum. Arsenal son senelerde İngiltere’de hiçbir başarı elde edemeyen, öyle aman aman oyuncuları olmayan bir takım. Kadro kalitesi olarak F.Bahçe’den çok yüksek bir ekip değil.

SALZBURG ATAMADI G.SARAY AFFETMEZ
Her şeyden önce teknik adam farkıyla Galatasaraymaça 1-0 galip başlıyor. Fatih Terim kulübede olamasa da fark etmez. Kesinlikle bumaç bol gollü geçer. İki takımın da gol bulacağını düşünüyorum. Salzburg’a verilen fırsatların bu maçta da tekrarlanmaması için F.Bahçe’nin biraz daha kontrollü oynaması lazım. Salzburg maçlarında verilen pozisyonları rakip acemi olduğu için değerlendiremedi. Ama aynı durum bugünkü derbide ortaya çıkarsa Drogba, Sneijder, Hamit gibi oyuncular affetmez. Daha oturmuş bir takım oluşu, daha iyi bir görüntü vermesi itibarıyla şanslar yüzde 60-40

Galatasaray’dan yana. Ama sonuçta bumaçın bir derbi olduğunu da unutmamak gerekiyor.

G.SARAY’IN YABANCILARI FENER’DEN DAHA ÖNDE
Galatasaray’ın Emirates Cup’taki maçlarını takip ettim. Şunun altını çizmek gerek; özellikle Arsenalmaçında izlediğim Galatasaray çok net bir şekilde Şampiyonlar Ligi ayarında bir takım. Bazı yabancılarını ligde kullanamayacak ama tam bir Şampiyonlar Ligi takımı. Oturmuş bir kadroya sahipler. 2 yıl neredeyse aynı kadroyla alınan 2 şampiyonluk, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final başarısı var. F.Bahçe’nin kadro kalitesi de rakibine yakın ama yabancılar konusunda Galatasaray’ın 1-2 basamak daha yukarıda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Drogba, Sneijder,Melo veMuslera... Yeni transfer Chedjou’nun da kumaşı çok iyi. Oturmuş kadro avantajı, aynı teknik adamla yola devam edilmesi hep G.Saray’ın avantajları.

EN BÜYÜK SIKINTI TAKIM SAVUNMASI
Fenerbahçe’nin Salzburgmaçlarında gördüğün en büyük sorunu savunma. Bu takım çok pozisyon veriyor. Defansif anlayış olarak çok düşük seviyede. Takım savunması yapılamıyor. Takım halinde hücum, takım halinde savunma futbolda çok önemli. Bunu iyi yapanlar çok iyi yerlere geliyor. F.Bahçe dönüşlerde sorun yaşıyor. Bu açığı kapatmak için orta sahadaki oyuncuların hemfizik hemde motivasyon anlamında çok iyi ve hazır durumda olmaları lazım. Emre’nin, Cristian’ın,Mehmet Topal’ın bu maçta oynamayacak olsa da sezonun devamında Meireles’in her şeyini vererek oynamaları lazım. Yoksa F.Bahçe hermaç çok pozisyon verir. Futbolda en önemli şey savunma oldu. F.Bahçe geçen yıl niye başarılıydı? Özellikle UEFAmaçlarında takım savunmasını çok iyi yapıyordu. Bu sezona öyle başlamadılar.

ALVES TAM İSABET KADLEC DÜZ OYUNCU
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Alper Potuk; genç ve yetenekli bir oyuncu. Ancak Salzburgmaçını izlediğimde Alper’de şunu gördüm; çok acemi. F.Bahçe için biraz zamana ihtiyacı var. Özellikle ilk Salzburgmaçında çok kritik hatalar yaptı. Eskişehir’de oynadığın gibi oynayamazsın Fenerbahçe’de. Biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Michal Kadlec gördüğümkadarıyla düz oyuncu. Fark yaratacak bir futbolcu değil. Bruno Alves ise agresif ve sert bir oyuncu. F.Bahçe için iyi transfer olduğunu gösterdi.

DROGBA&SNEİJDER BU YIL DAHA FAZLA KATKI VERİR
Galatasaray geçen sezon çok önemli iki transfer yaptı. Öncelikle Drogba’yı farklı bir yere koymak gerek. Çok özel bir oyuncu. Böyle bir futbolcunun sizin kadronuzda yer alması çok önemlidir. Hem rakiplere saldığı korku hemde takıma kattığı özgüven anlamında fark yaratır. Sneijder de çok iyi oyuncu. Böyle bir futbolcuyu transfer edince herkeste büyük beklenti oluyor. Ancak Sneijder geçen sezon beklenen performansın çok altındaydı. Bu yıl yeni sezon kampına katıldı, fizik olarak daha iyi hale geldi, takıma uyum süreci tamamlandı. Umarım onu bu yıl beklediğimiz şekilde görürüz. Bence hem Drogba’nın hemde Sneijder’ın bu yıl G.Saray’a vereceği katkı artacaktır.

milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Galatasaray'ın Süper Kupa Forması!
Galatasaray'ın Süper Kupa'da hangi formayla mücadele edeceği belli oldu.
Aziz Yıldırım Süper Kupa için Kayseri'ye Gidiyor
Futbolseveler nefeslerini tuttu, akşam oynanacak dev derbiyi bekliyorlar. ...
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Maçı saat 20.30'da
Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın ...
 
Süper Kupa Maçı Öncesi Fenerbahçe'de Son Dakika
Gökhan Gönül'ün dün ilk kez takımla birlikte antrenmana çıkması yüzleri güldürdü
Süper Kupa Maçı Öncesi Galatasaray'da Son Dakika
Sarı-Kırmızılılar, Süper Kupa öncesi son antrenmanını dün sabah yaptı.
Fenerbahçe Galatasaray Maçı Saat Kaçta? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?
Galatasaray - Fenerbahçe, 2013 Süper Kupa final maçı hangi kanalda yayınlanacak ...
 
Fenerbahçe Galatasaray Maçı İzle, Gaşatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Maçı İzle, GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI İZLE
84 günlük hasret nihayet sona eriyor ve Türkiye'de futbol geri dönüyor... ...
Fenerbahöe Galatasaray Maçı Saat Kaçta? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?
Galatasaray - Fenerbahçe, 2013 Süper Kupa final maçı hangi kanalda yayınlanacak ...
Galatasarau Fenerbahçe Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda? Süper Kupa Fenerbahçe Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?
Süper Kupa maçı saat kaçta hangi kanalda? Fenerbahçe Galatasaray Süper ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
şampiyonlar Ligi
Kızılyıldız
haberler
Brezilya
saldırı
Melo
Fernandao
anap