E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DAVUL ZURNAYLA MI DÖNECEKTİK? 

Erdoğan AK Parti Grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

4.03.2008 - 11:51
DAVUL ZURNAYLA MI DÖNECEKTİK?

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor.
Başbakan Erdoğan TSK'nın kara kışta gerçekleştirdiği operasyonun başarılı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
Bir diğer başarı sivillere zarar gelmemiş olmasıdır. Tek bir sivil hayatını kaybetmemiştir.  Sınır ötesi operasyonun bitirilmesi de bilgimiz dahilindedir. Herhalde dönüş işlemi davul zurna ile duyurulamaz."


BAYKAL NE ZAMAN ÖĞRENECEK


"Sınırötesi harekat iç politika malzemesi yapılacak bir konu değil" diyen Erdoğan, Baykal'a seslendi:


"Baykal oydan daha çok önemli şeyler olduğunu ne zaman öğrenecek. Bu konudan gelecek oyu Allah bize nasip etmesin..."


"Bu harekatın siyasi sorumluluğu bize ait" diyen Erdoğan şöyle devam etti:  "Kimse ordumuza eleştiri yapıp Silahlı Kuvvetleri yıpratmasın. Harekat TSK ile mükemmel bir işbirliği içinde icra edildi. Kara ve hava harekatı ve askeri önlemler teknik konulardır. Hükümetimiz sınır ötesi operasyon yetkisini Meclis'ten almış, Ordumuz da bu konuda görevlendirilmiştir. İşlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar.


FİLİSTİN'DEKİ ŞİDDET SONA ERMELİ


Konuşmasında İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıya değinen Erdoğan,  Bu kadar kan ve şiddeti kabul edemez. Filistin halkının acılarını bitirecek çabalara her zaman katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.


YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ


Belediyelerle ilgili yeni düzenlemeleri içeren yasa tasarısının Meclis'e getirildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. Siyasi rant hesapları yapmıyoruz. Yerel yönetimlerin sıkıntı içerisinde. Nüfusu 2 binin altına düşmüş olan 500-600 nüfuslu belediyelerimiz bir tane mühendis, bir tane arkeolg çalıştırabiliyor mu? Oysa yeni dünya düzeninde yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Bu belediyelerimiz hangi kadro ile yeni dünya düzenine uygun hizmet verebilecek? Bazı siyasiler halkı yanlış bilgilendiriyor. Bizler daha verimli yerel yönetimler oluşturmak istiyoruz. Yerel yönetimlerde yeniden yapılanma uzun zamandır konuşuyluyor. Bizden önceki hükümetler de konuştu ama hiçbir adım atılamadı.


Muhalefetin milletvekilleri kulislerde arkadaşlarımıza bunu onayladığını belirtiyor, ancak kürsüde, meydanda farklı konuşuyorlar.  

Sorunların çözümü için attığımız adımlara ek olarak daha cesur adımlar atılacaktır.


GÜÇLÜ BELEDİYELER İSTİYORUZ


Yerel yönetimlerimizin mali yapısını güçlendirmek öncelikli görevimizi. kendi sorunlarını çözemeyen bir belediye halka yeterince hizmet verebilir mi? Personelinin maaşını ödeyemeyen bir belediye halka nasıl hizmet edebilir? Yerel hizmetlerin aksamaması için güçlü belediyeler olması şart.


YENİ DÜZENLEMELER


Belediyelere nüfusa göre yardıma ek olarak performansa dayalı ödenekler yapılacak. Az gelişmiş belediyelere bütçeden daha fazla pay verilecek. Denkleştirme ödenekleri yapılacak.
Vergi ve harçlar yeniden düzenleniyor. Belediyeler 5 gruba ayrılacak, her belediye içirisinde bulunan sınırlar da gelişmişlik durumuna göre 3 grupta toplanarak harç alınacak. Vergi ve harç uygulamalarında daha adil olunacak.
İller Bankası'ndan yapılan kesintiler de gözden geçirilerek Bu uygulamalar bu yıldan itibaren başlayacak. İl Özel İdaresi Kanununu temmuzda çıkarmayı planlıyoruz. Köy Kanunu'na ilişkin de yeni düzenlemeler yapılacak.


Yerel yönetim reformuna ilaveten yapılacak düzenlemelerle yerel yönetimler daha etkin ve güçlü olacak.


KAPATILAN BELDELER DAHA İYİ HİZMET ALACAK


Yerel yönetimlerin parçalı olması reformları olumsuz etkiliyor. bu sebeple nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyeleri kapanacak. Vatandaşlarımız telaşa kapılmasın. Her türlü temel altyapı hizmetleri daha kaliteli olarak gerçekleştirilecektir. Gerektiğinde İl Özel İdaresi tarafından buralarda birimler açılacaktır. Tıpkı bazı belediyelerin şube belediyesi uygulaması gibi. Bu beldeler cazibesini yitirmeyecek belki de artacaktır.


Büyükşehir Belediye teşkilatı içerisinde yer alan alt kademe belediyelerimiz de aynı ihtiyaç var. Nüfus yoğunluğu ele alındığında bazı hizmetlerin aksamasına neden olmaktadır. Buralarda ilçe kurulması zorunlu hale gelmektedir. 239 adet ilk kademe belediyesi en yakın ilçe belediyesi ile birleşip ilçe olacak. Örneğin Eskişehir'de 5 tane ilk kademe belediyesi var idi bunlar birleştirilip 2 tane ilçe belediyesi kurulacak. böylece toplam 43 yeni ilçe kuruyoruz. Mesila koskoca Kocaeli merkezinde ilçi yok idi. Artık büyükşehirlerde ilk kademe belediyesi olmayacak.

SİYASİ RANT DEĞİL

Muhalefet bunun siyasi rant olduğunu öne sürüyor. Hayır, siz bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktan korkuyorsunuz. siz hangi belediyede bunu başardınız gösteriniz. Yok. Kazandıkları her yerde hüsran vardır. Bu bir sevdadır. Bunu siyasi malzeme yapmamalı.

Ben tam tatmin olmuş değilim aslında. Belediyelerimizde plan bütünlüğü açısından tek belediye olmalı. Antalyamız niye bu hale geldi. Bütün belde belediyelerinden atık sular denize akıyor. Niye, çünkü o belde belediyenin atık su kollektörünü kurması mümkün değil. Ne mali gücü, ne de beyin gücü olarak bunu gerçekleştirebilir. Çok şükür Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kazandık ve bu atık su sisteminin kurulması ile sıkıntı giderildi.

KİMSEYE ÖZEL KOLTUK TAHSİS EDEMEYİZ

Artık küçük küçük belediyeler hizmet getirmez, ancak halkın sırtında yük olur.

Kapanacak beldelerin belediye başkanları bunu koltuklarının elinden gitmesi olarak görmesinler. Gelin ilçe belediye başkanlığı için yarışa girin. Kabiliyetinize güveniyorsanız bu mücadeleye girin. Ama aksi taktirde kimseye özel koltuk tahsis edecek değiliz.

Bu yeni yerel yönetimler yasa tasarısıyla çarpık kentleşme önlenecek. kapanan belediyelerde çalışanların bütün özlük hakları korunacak, hiçkimse mağdur edilmeyecek. Kimse meseleyi farklı noktalara çekip halkımızın hissiyatını sömürmeye kalkmasın. milletin yararı için bütün bedelleri ödemeyi göze aldık.

Popilist siyaset yapmıyoruz. Bugüne kadar seçimlerde, köyleri belde, beldeleri ilçe, ilçeleri il yapma sözü verenler ne oldu. Tabela hizmet vermek için yeterli değil. 'İl' demekle, 'belde' demekle çözüm olmuyor.

EN ZARARLI ASLINDA AK PARTİ

Ak Parti hükümetlerinin popilizmle işi yoktur, olmayacaktır. Belediyeciliği kaldıracak olan alt kademe belediyelerin yüzde 59'u Ak Partilidir. biz siyasi rant hesabı yapmış olasak bunu yapmazdık. Kapanacak beldelerin yüzde 57'si de yine Ak Partilidir. En büyük kayba uğrayacak parti Ak Parti'dir. Ama biz hesabı biz bu açıdan yapmıyoruz.  buna rağmen biz bu düzenlemeleri gündeme getirdik. Bunda memleketimizin faydası olacaktır. Biz sıkıntılara çare üretmenin, gecikmiş hizmetleri gerçekleştirmenin hesabını yapıyoruz. Belediyecilik Ak Parti'nin işidir. milletimiz razı görürse biz memleketin her köşesinde hizmete devam ederiz.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Profosör EROL 16 Şubat 2008 Cumartesi 

HA HASAN KEL HA KEL HASAN...SEN BARİ YAPMA SAYIN ŞENER..NERDEN TUTACAĞINIZI ŞAŞIRDINIZ..SAYGIN BİR KİŞİĞİNİZ VAR ONUDA KÜÇÜK MEVZULARI DİLİNİZE DOLAYARAK KAYBETMEYİNİZ...SAYGILAR

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
MESUT YILMAZ 28 ŞUBAT'I SAVUNDU
Mesut Yılmaz, Hürriyet'te süren 28 Şubat yazı dizisinin son gününde ilginç ...
BAHÇELİ: BARZANİ'DEN ÖĞRENDİK
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Org. Büyükanıt'ın dünkü çıkışına rağmen, "operasyondaki ...
 
"DANIŞTAY YETKİSİNİ AŞIYOR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Danıştay'ın ...
TÜRBAN DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR! NURAY BAŞARAN YAZDI: BAŞBAKAN MADRİT'TEYKEN MHP'NİN TÜRBAN PAKETİNİ ÖĞRENDİ VE DÜĞMEYE BASTI!
Referans Yazarı Nuray Başaran, "MHP türban ile ilgili atak yapmak için ...
KUTAN’DAN BAŞBAKAN’A BÜYÜK TEPKİ...
İsrail’in Filistin’e yönelik şiddet politikaları üzerine Başbakan Erdoğan’ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Torku Konyaspor
Abdullah Ercan
yargıtay
Ahmet Kaya
anap
kazakistan
türkiye
Houston Rockets