Turk Time
DOLAR
48,7713 %0.08
EURO
56,0537 %-0.08
ALTIN
6865,8860 %0.94
BIST-100
13284,42 %-1.67
PETROL
99,7200 %-0.86
BONO
40,1100 %-1.23
ISTANBUL
BUGÜN
17/24°
ISTANBUL
YARIN
18/25°

Bilim Kurulu'ndan koronavirüs kararı! Bir hafta karantina

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı yeni tavsiye kararlarına göre, sadece koronavirüs tanısı konanlar değil temaslı olanlar da en az bir hafta izole edilecek.

  • Son Güncelleme:
Bilim Kurulu'ndan koronavirüs kararı! Bir hafta karantina

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs karşısında, "Başlangıçtan daha zor durumdayız" derken, Bilim Kurulu giderek ağırlaşan tablo karşısında yeni tavsiye kararları aldı.

BİR NEVİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Buna göre, artık sadece Kovid-19 pozitif tanısı konanlar değil, temaslı olanlar da en az 1 hafta izole edilecek ve PCR testine tabi tutulacak. İzolasyonlarının 7 veya 8’inci günü uygulanacak testin sonucunun negatif çıkması ve semptomlarının da olmaması şartıyla bunların izolasyonlarına son verilecek. Vaka ve temaslı sayısının yüksekliği dikkate alındığında bu yolla aslında binlerce kişi için bir anlamda, "sokağa çıkma yasağı" uygulanmış olacak.

AKILLI BİLEKLİK DÖNEMİ

Bu arada karantina koşullarına uyum konusunda HES mobil uygulamasının açıklarını fark eden Sağlık Bakanlığı, "akıllı bileklik" formülünü devreye sokmaya hazırlanıyor. İzolasyon yani karantina koşullarına uyulup uyulmadığını denetleme imkanı tanıyan HES mobil uygulamasını indirmeyen ya da cep telefonunu evde bırakma gibi yollarla HES denetiminden kaçanlara karşı ise gelecek dönemde akıllı bileklik uygulaması devreye konulacak.

 

KAYNAK: MİLLİYET GAZETESİ

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz