E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu! 

14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok TURKTIME Genel Merkezi’nde Yönetim Kurulu Başkanımız Talat Atilla ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ersin Tokgöz’e konuştu...

18.02.2008 - 00:07
TURKTIME ı Ziyaret Eden  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!

18 Şubat 2008

İşte Turgut Altınok’un TURKTIME’a yaptığı değerlendirmeler…

 

TURKTİME: 26 yaşında MHP Ankara İl Başkanlığı, 28 yaşında MYK Üyeliği, 29 yaşında da MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevleri gibi baş döndürücü bir hızda yükseldiniz siyasette. Bu hızla başlayıp sonra 14 yıldır hep bir ilçenin belediye başkanı olarak kalmak sizi kesiyor mu?

TURGUT ALTINOK: Türkiye’de siyaset zor şartlarda gidiyor. Zemini farklı. Her şey sizin istediğiniz gibi olmuyor. Herkesin gönlünden çok şey geçer ama her zaman gönülden geçenler olmuyor.

 

TURKTİME: Gönlünüzden hangi görev geçiyor?

TURGUT ALTINOK: Gönlümden geçeni Ankara kamuoyu biliyor. Ama şartlar ne gösterecek onu hep birlikte göreceğiz.

 

TURKTİME: Başbakan’a belediyecilik konusunda danışmanlık yaptığınız söyleniyor, doğru mu?

TURGUT ALTINOK: Bildiğimiz, gördüğümüz bir şey varsa bunları başbakana söylüyoruz.

 

 

 

“KAVGANIN TARAFI DEĞİLİZ”

 

 

TURKTİME: Ankara uzun zamandır aynı partiden iki belediye başkanın kavgasını izliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le neden kavgalısınız? TURGUT ALTINOK: Ben hiçbir zaman kavganın tarafı olmadım. Aslında kamuoyu yanlış anlıyor, sanki kavga yapıyormuşuz gibi. Biz hep itham ve saldırılara maruz kaldık ve onlara cevap verdik.  Yoksa biz işimize bakıyoruz. Kavgadan yana değiliz. Kaldı ki bu makamlar kimsenin kinini, hırsını deneme pisti değildir. Birisini seversiniz yada sevmezsiniz. Ama şehrin menfaatleri, vatandaşın alması gereken hizmetler, doğru projeler varsa buna destek olmak lazım. Biz, bizi sevsin sevmesin bütün vatandaşlarımıza hizmet götürmekle yükümlüyüz. Bizim kavgayla işimiz yok.

 

TURKTİME: Uçan kuşa borcunuz olduğu söyleniyor. Var mı gerçekten?

TURGUT ALTINOK: Hayır. Biz Türkiye’de en çok yatırım yapan belediyeyiz. Ve bu yatırımları öz kaynaklarımızla yapıyoruz.

 

TURKTİME: Ak Partili belediye başkanı olarak Keçiören’e yaptığınız eserlere baktığımızda hep ülkücü motifler var. Ülkücü geçmişinizin bir etkisi mi yoksa başka bir anlamı mı var?

TURGUT ALTINOK: Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Herkesin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması en asli görevlerimiz arasında. Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun milletin değerleri hepimizin değerleridir. Çok zengin bir tarih ve kültürümüz var, bunlara da sahip çıkacağız. Bütün belediyelerin, bütün kurumların sahip çıkması lazım. Bu bir Türkiye projesidir. Komünizm çökmesiyle birlikte dünyadaki ekonomik ve siyasi coğrafyalar değişti. Bir çok Türk devlet çıktı. Buradaki kardeşlerimize el uzatmak, kesilmiş olan bütün kardeşlikleri yeniden kuvvetlendirmek lazım. TC vatandaşı olan herkesin yapması gereken en asli görevdir bu. Dolayısıyla ben de bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum.

 

 

 

“BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI İÇİN GÖREVE HAZIRIZ”

 

TURKTİME: Önümüzdeki seçimler için de Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığınızı açıklayacak mısınız?

TURGUT ALTINOK: Bunun için daha erken. Partimizin yetkilileriyle konuşacağız, onların söyleyecekleri önemli. Görev verilirse vizyon olarak, proje olarak bu göreve hazırız. Başkenti biliyoruz. Kentimizi çok iyi tanıyoruz. Başkentimizi kısa sürede dünya başkenti yaparız.

 

TURKTİME: “Dünya başkenti yaparız” sözünüzden şu an dünya başkenti değil anlamını mı çıkarmalıyız?

TURGUT ALTINOK: Ben “değil” demiyorum, Ankara’yı bir dünya başkenti yapacağız diyorum. Keçiören’de bizden önce de belediye başkanları vardı. Daha çok paraya ve daha çok imkana sahiptiler. Ama aldığımız Keçiören ile geldiğimiz Keçiören ortada. Bu projeler Keçiören belediyesinin bütçesi ile yapıldı. Ama daha büyük bütçeli bir görev nasip olursa görelim Başkent ne oluyor. Şimdi Ankara’ya gelen hemen İstanbul’a gidiyor. Burada protokol görüşmeleri yapılıyor hemen İstanbul. Acı ama bu gerçek.

 

 

 

“SİYASİ HESAP YAPSAYDIM SUSUZLUKTA SU DAĞITMAZDIM”

 

 

TURKTİME: Ankara’da su sıkıntısı ağırlaşınca sizin şelaleleri akıtmaya devam etmeniz, bahçeleri sulamanız Melih Gökçek’in zedelenen imajını daha da batırma çabası olarak yorumlandı. Böyle bir ters PR kaygısı var mıydı?

TURGUT ALTINOK: Keçiören’deki bütün su ihtiyacımızı kuyulardan karşılıyoruz. Bizim suyumuz yıllardır Büyükşehir tarafından kesilmiştir. Şu an bütün şelalerimizde kuyulardan aldığımız suları kullanıyoruz. Ayrıca su probleminin olduğu dönemde biz şelalelerimizi durdurduk. Burada artık bunun istismarı da, siyaseti de olmaz. Olursa etik de değil. Tam tersi, biz vatandaşa dağıttığımız sudan dolayı teşekkür bekledik. Çünkü sudan dolayı yetki bizde değil. Bunu vatandaş biliyor. Tepki olacaksa Büyükşehir Belediyesi’ne olmalıydı. Siyasi düşünseydik suları dağıtmazdık. Baktık ki vatandaş bidonlarla havuzlardan su almaya başladı. O su içilmez, kullanılmaz. Almayın dedik ama tuvaletimizde su yok dediler. İşte burada söz bitiyor. O zaman şelalelerin hepsini durdurduk, bütün kuyularımızdan vatandaşlarımıza, Keçiören dışındaki birçok hastanelere, kamu kurumlarına su gönderdik. Burada bizim siyasi bir amacımız olsa bunu yapmazdık. Böyle bir ortamda siyasi bir hesap yapmak, nemalanmak benim hesabım olmaz hiçbir zaman.

 

 

 

“TEHDİTLERE KAPALIYIZ…”

 

TURKTİME: Siz daha önceki partinizde çok güçlü bir konumdaydınız ama Ak Parti’ye geçtiniz. Sizi Ak Parti’ye geçiren etken neydi?

TURGUT ALTINOK: Belediye başkanları kurucu olamıyorlar, parti yönetimlerinde de görev alamıyorlar ama ben fiilen ilk kuruluş aşamasından itibaren Ak Parti’deydim. Türkiye bunalımlı bir dönem yaşıyordu. Yeni bir sese, yeni bir vizyona ihtiyaç vardı. siyaset yıpranmıştı, liderler yıpranmıştı. Böyle bir taze kana ve heyecana ihtiyaç vardı. biz de bu hareketin bu anlamda yararlı olacağını düşündük ve hareketin içinde yer aldık. Bu işin sonu ne olur, biraz bekle diyenler oldu ama biz “bekle gör siyaseti bizde yok” dedik. MHP’de Türkeş beyin vefat etmesiyle birlikte sonra benim amacım aday olmamak ve ticaretime dönmekti. O zaman Abdullah Bey’in ısrarı ile Fazilet Partisi’ne girdik. Sonra Fazilet Partisi kapandı. Ben Ak Parti’ye ilk giren belediye başkanıyım. Ankara’da bir tek ben vardım metropol belediye başkanı olarak. Daha Ak Parti kurulmadan Tayyip Bey beni ziyarete geldiğinde kurulacak yeni partide, yeni harekette beraber olacağımızı açıklamıştım. Ak Parti kurulduğu zaman ilk mitingini de Keçiören’de yapmıştır.

 

TURKTİME: Bu süreçte sanırım tehdit de edildiniz…

TURGUT ALTINOK: Hayır… Bizi kimse tehdit edemez. Tehditlere kapalıyız.  

 

 

 

“VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIM DİYE İDAM EDECKLERSE, ETSİNLER!”

 

TURKTİME: 14 yıldır belediye başkanı olduğunuz Keçiören'e ne verdiniz, neyi veremediniz?

TURGUT ALTINOK: Biz göreve geldiğimizde Keçiören Ankara’da en çok gecekondusu olan ilçeydi, kentin 6’da 5’i gecekonduydu.. Mamak ve Altındağ’dan daha fazla gecekondusu vardı. Benim başkan olduğum 14 yılda çok hızlı bir dönüşüm ve değişim süreci yaşadı Keçiören. Biz hem belediyeciliğe hem de kamuya birçok yenilikler ve ilkler kazandırdık. Bu kurumların sahibi insanımız oldu. İlk defa bir kamu kurumunda “buyurun, hoş geldiniz, çayınızı kahvenizi için, simidinizi yeyin” denmeye başladı. Bu, kamu hizmeti anlayışında bir devrimdir. Kamuda çalışanlar halkın verdikleri vergilerle maaşlarını alırlar ama koltuğa oturanlar mahkeme duvarı gibi suratlarla olmaz diyerek başlar işe. İnsanımız kamu kurumuna gitmekten imtina eder hale gelmişti. Biz bunu değiştirdik. Pazardaki kargaşayı bitirdik. Gecekondu dönüşümü ile ilgili kamuoyunun ve belediyelerin duyarlılığının artmasında belediyemizin öncülüğü vardır. Kentte şelaleler ilk bizim fikrimizdir. Çirkinliklerden güzellik nasıl meydana gelir, Keçiören bunun da örneğidir. Şelaleyi ilk biz yaptık şimdi şelale sektörü doğdu Türkiye’de. İlk defa Cumhuriyet tarihinde bir kale yaptık. Ankara, devletimizin başkenti. Ama kendi tarihimizi, kültürümüzü, mimarimizi yabancılara göstereceğimiz yada ileriki nesillere aktaracağımız bir eser yoktu. Kale bu önemli boşluğu doldurdu. Kaleyle birlikte Ankara’nın dengesi de değişti. Her gün kalede yerli ve yabancı ziyaretçiler var. Ayrıca Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdik ve kent içerisindeki en uzun teleferiği yaptık. Avrupa başkentleri arasında da şehir içerisindeki en uzun teleferik olma özelliği var. Yine Türkiye’de ilk defa mimari proje zorunluluğu getiren belediye biziz. Bundaki amacımız da yaşadığımız kentin kimliği olsun, ruhu olsun, her bina tablo gibi, sanat eseri olsun istedik. Bunda da başarılı olduk. Dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve dünyanın en büyük açık alan akvaryumunu inşa ettik. Şu an Türkiye’nin en yüksek kulesini inşa ediyoruz. Bu yılın sonunda kulemizi açacağız. Atakule’ye göre daha fonksiyonel bir kule. Burada uzay terası var. Dünyada iki yerde var, üçüncüsünü yapıyoruz. Bununla çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Boing firmasıyla konuştuk ve bir uzay bölümü de yapacağız. Ayrıca havuzları ile sular ve güller kentine dönüştürdük. Binlerce gül dikiyoruz ve çöplükler gül bahçesi oluyor. Bu sene 15 bin gül dikeceğiz. Bulmaca gibi emlak vergisi beyannamesi vardı. Onun kalkmasına da biz vesile olduk. Biz emlak vergisi beyannamesini almayacağız dedik. Dediler ki bu kadar mükellef var, bizi idam ederler. Vatandaşın işini kolaylaştırdığım için idam edilecekse beni idam etsinler dedim. Vatandaş geliyor, çayını kahvesini içiyor ve birkaç dakikada belediyemizde işlemlerini bitirip gidiyor. Ve bizim uygulamamızdan sonra emlak vergisi tahsilat ve beyan yönetmenliğinde gelirler genel müdürlüğü bir değişiklik yaptı ve bütün belediyelere gönderdi. Ve bilmece gibi emlak vergisi beyannamesini biz bitirdik.

 

TURKTİME: Hep ilk yapma gibi özel bir gayretiniz mi var?

TURGUT ALTINOK: Evet… Birileri bir yol yapıyorsa o yoldan gidip gelmek yerine sizin de yeni bir yol açmanız lazım. Bakın, yabancılara ecdadımızın yaptığı eserleri gösterip övünüyoruz. Peki, bizden sonraki nesil bizim yaptığımız hangi eserleri gösterecek? Bizim de eser bırakmamız lazım. Estergon kalesi yapılırken bana ait olan bir slogan vardı; “tarihe atılan imza.” diye. O gün o sloganı birçok insan anlamadı. Bugün yeni yeni anlamaya başladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÖPORTAJ:TALAT ATİLLA&ERSİN TOKGÖZ/TURKTIME

YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
murat kalender 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:45

Turgut Altınok Büyükşehir adaylığına soyunup duruyor bu nedemek oluyor yeter artık benim KEÇİÖREN'e verecek hizmetim kalmadı demek herhalde

Yorumu oyla      18      10  
yunus çakmak 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:56

AKP Ankara Büyükşehirden Melih Gökçek'i Keçiören'den Turgut Altınok'u ADAY göstermekle Keçiören'e 5 Yıl daha ceza kesmiştir, çünkü 5 Yıldır aralarındaki sürtüşmeden dolayı zaten adam akıllı Keçiören'e hizmet vermemişlerdir, durum onu gösteriyorki 5 Yıl daha bunlar sürtüşecek Keçiören yine hizmet alamayacak yeni kan lazım kan oda gelecek inşaallah ben diyorum ki şimdi CHP zamanı DİLAVER GANİ ADAY olacak CHP nin 6 oklu bayrağını Keçiören'nin burçlarına dikecek.

Yorumu oyla      18      10  
Faruk Namdar 31 Aralık 2008 Çarşamba 04:33

Turgut Altınok artık Keçiörende misyonunu tamamlamıştır. Kimse ben kötüyüm demez. Elbette yaptığı güzel işler var ama onca eksiği koyunca çok parlak bir icraatıda yok.Örneğin Kalabaya bi sürü park yapıldı ama pislik kokan, hastalık yuvası dere görmezden gelindi.Yıllardır Gökçekle didiştiler. Sayın Başbakan Ne Gökçek'i , ne de Altınok'u aday yapmamalıdır. Ankara'nın ve Keçiören'in yeni yüzlere ihtiyacı var.

Yorumu oyla      18      10  
keçiörenli fatih 19 Ekim 2008 Pazar 21:25

Ankara'yı bilmem ama Keçiören'e YENİ BİR HEYECAN LAZIM......PROJE İNSANI OLMALI....GEÇEN SEÇİMDE A.ADAYI OLAN 'AHMET TEZCAN' VARDI.GERÇEKTEN DONANIMLI İNSANDI ,İNSANA GERCEKTEN HEYECAN VEREN BİRİ KEÇİÖRENE ÇOK HİZMET VEREBİLECEĞİNE İNANIYORUM...İNŞALLAH TEKRAR ADAY OLUR.OLURSA ÇOK RAHAT % 60 OY ALIR.HERKESİN BU İNSANI TANIMASINI İSTERİM...

Yorumu oyla      18      10  
osman ünlü 28 Ağustos 2008 Perşembe 

eğer gerçekten bir icraat yapmak istiyorlarsa sokak düğünlerini durdursunlar.artık çekilmez bir hal aldı.oy kaybından korkmadan bunu yapmalarını bekliyoruz.keçiörene hiç yakışmıyor.

Yorumu oyla      18      10  
orhan ünal 26 Ağustos 2008 Salı 

artık akp hem keçörene hemde büyükşehire yeni adaylar bulmalı çünkü ikiside üç dönemdir başkanlık yapıyorlar ve hizmetler yavaşladı kan değişikliği hareket getirir altındağda ziya kahramandan sonra ne olur diye herkes soruyordu yeni başkan çıtayı daha yükseltti yenimahallede ahmet duyar seçilemez deniliyordu ama şimdi chpliler bile hakkını veriyor.o yüzden ikiside başka illere gitmeliler

Yorumu oyla      18      10  
Keçiören 7 Mart 2008 Cuma 

Akp Turgut by artık aday göstermez.Sn Gökçek Altınok artık emekli olsunlar.Keçiören yeni yüzler istiyor adayımız da hazır.Nihat Özçelik adam gibi adam

Yorumu oyla      18      10  
ilker 19 Şubat 2008 Salı 

röpörtajda hizmetleri az bile söylemiş,40 yıldır k.örendeyiz verilen yapılan hizmetleri kimse inkar edemez,ne kadar akp ile zıt görüşte olsamda oyum her zaman turgut altınok a, büyükşehire yakışacak tek isim altınok dur, zamanı çoktan geldi yakışır sayın altınok a

Yorumu oyla      18      10  
OLMAZ 18 Şubat 2008 Pazartesi 

ALTINOK, KEÇİÖREN7DE YAPACAKLARINI YAPTI. MİSYONU SONA ERDİ. BÜYÜKŞEHİR O'NUN ALTINDAN KALKACAĞI BİR GÖREV DEĞİL BENCE. BİR DÖNEM DAHA KEÇİÖRENDE BAŞKAN OLURSA NE MUTLU ONA.BÜYÜKŞEHİR7İ GÖKÇEK7TEN BAŞKA KİMSE DAHA İLERİ GÖTÜREMEZ.

Yorumu oyla      18      10  
yazaristan.com 18 Şubat 2008 Pazartesi 

Sn Altınok, MHP nin Büyükşehir adayı. Sn Gökçek yine AKP nin Büyükşehir adayı. Bu dönem CHP de güçlü bir adayla yarışa girecek. Anlaşılan bu sefer Ankarada Kıyasıya bir yarış var. Hadi hayırlısı.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
CHP'DEN GENELKURMAY'A SERT CEVAP: HAKARET EDEREK HAKLILIĞINIZI KANITLAYAMAZSINIZ!
TSK'nın muhalefet partilerini uyaran açıklamasına CHP'den yazılı cevap geldi.
'ZAP'TA BİR GECE DE SİZ SABAHLAYIN'
Baykal ve Bahçeli'yi öküz altında buzağı aramakla suçlayan Ertuğrul Özkök, ...
 
CHP ÜSTÜNE ALINMADI: MUHATABI BİZ DEĞİLİZ
CHP'li Öymen, Genelkurmay'ın açıklamasını “muhatabı biz değiliz” sözleriyle değerlendirdi.
MHP VAKIFLAR KANUNU'NU MAHKEMEYE TAŞIYOR
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, azınlıklara önemli imtiyazlar tanıyan ...
DTP'Lİ BELEDİYEDEN PROVOKATİF PROTESTO
ABD'ye götürdüğü çocuk korosuna PKK'nın da kullandığı Kürtçe bir marş ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Netanyahu
Çankaya
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
A) Milli Futbol Takımı
mülteci
çin
islam kerimov
Balıkesirspor
Saadet