E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Reuters'tan Referandum Analizi 

"Türkler belki de yıllar boyunca Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra Başbakan'ın hatıra defterine, "Huzur içinde uyu büyük kurucu" sözlerini yazarken aklından neler geçtiğini tartışmaya devam edecek."

6.09.2010 - 14:02
Reuters tan Referandum Analizi

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, Türkiye'deki referandum tartışmalarıyla ilgili çok ilginç bir yorumda bulundu. Ibon Villelabeitia imzalı ve Konya çıkışlı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

ERDOĞAN İÇİN BİR GÜVENOYLAMASI

Anayasa değişiklik paketi Başbakan Erdoğan için yeni bir test olacak. Referandum, Erdoğan için aynı zamanda bir güvenoylaması. Büyük ölçüde yüksek yargıya yönelik değişiklikleri içeren paket için Erdoğan AB standartlarını yakalayacağız derken muhalifler ise bunu yargıyı kontrol altına alma girişimi olarak görüyor. Eleştirmenler Erdoğan'ın giderek despotik hale geldiğini ve değişikliklerin de içten içe gelen bir İslamcı darbenin parçası olduğunu belirtiyor.
Ak Parti'yi sık sık eleştiren Doğan Grubu'na kesilen milyar dolarlık vergi cezası da Erdoğan'ın demokratik eğilimleri konusunda soru işaretleri yaratmıştı.

Türkler belki de yıllar boyunca Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra Başbakan'ın hatıra defterine, "Huzur içinde uyu büyük kurucu" sözlerini yazarken aklından neler geçtiğini tartışmaya devam edecek.


DAHA DA SERTLEŞECEKLER

Jerusalem Post Gazetesi'nde yayınlanan bir yorum yazısında 12 Eylül referandumunda evet oyu çıkmasının Türkiye'yi daha da İslamlaştıracağı öne sürüldü. Yazıda " AKP referandumu kazanırsa medya, ordu ve yargı üzerindeki baskılarını artıracak, İslamlaştırma çizgisini hızlandıracak ve İsrail'e karşı serteleşecek. Bunun ilk işaretini barış görüşmeleriyle ilgili mesajda verdi. Türkiye barış görüşmelerinin başarılı olmasını dilerken, Hamas'ın öldürdüğü dört İsrailli sivil için hiçbir ifade kullanmadı" ifadesini kullandı. . .
Gazeteye göre, AKP yönetiminden İsrail'e yönelik olarak gelmeye başlayan ılımlı mesajlar da ABD'nin baskısının sonucu.
Ely Karmon imzalı yazıda şu ifadeler kullanıldı: "AKP'den İsrail'e yönelik sert açıklamalarla birlikte ılımlı seslerin de yükselmesinin iki nedeni var. Birincisi Erdoğan İsrail'e sert çıkarak referandumdaki oyunu artırmaya çalışıyor. Ancak ABD'nin yaptığı baskı sonucu Türiye'den ılımlı sesler de geliyor. Obama Erdoğan'ı Kongre'nin Türkiye'den yana kaygılı olduğu yönünde uyarmıştı. "

VATAN

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 7 Eylül 2010 Salı 21:47

bu referandum bizi savaşın göbeğine de sokabilir AKP despot bir parti herşeyi yapar diye düşünüyorum. İsrail bunları isttiyor çünkü kaç defa bunların değirmenine su taşıdı şu alçak koltuk hikayesi bile AKP ye bilerek hizmetti.O nların en büyük istegi Kuzey ırak ile bizim güneydoğumuzda tarihlerinde yazdığı gibi büyük israil devletini kurmaktır. AKP bu hizmeti görmektedir.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 6 Eylül 2010 Pazartesi 22:18

görünen köy kılavuz istemez sözü ne kadar yerinde söylenmiş içeridede bunu söylayen az degil 6.9.2010 celali32

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 6 Eylül 2010 Pazartesi 17:31

İsrail de Hayır diyor..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Ak Parti
Sağlık
Torku Konyaspor
İran
ihracat
Maden Ocakları
karadeniz
Eskişehirspor