E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz! 

KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor. KKTC Başbakanı Eroğlu seçimlerden önce internet medyasında ilk kez Turktime’a konuştu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

6.03.2010 - 08:38
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!

İşte Eroğlu’nun Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla ve Turktime Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz’e yaptığı açıklamalar…

 

 

 

 

TURKTIME: KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şu an son durum ne?

DERVİŞ EROĞLU: Bizim değil, bir gazetenin yaptırdığı son ankete göre ben yüzde 54’lerdeyim.

 

TURKTIME: Mehmet Ali Talat “cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağımdan hiç şüphem yok” demişti. Şüphem yok ifadesini söyleten size göre nedir?

DERVİŞ EROĞLU: Her seçime giren seçimi kazanacağına inanarak girer. Kazanmayacağını düşünen biri neden aday olsun? O düşünce ve inançla aday olması gerekir ki kendisini destekleyen kişileri motive edebilsin.

 

TURKTIME: Mehmet Ali Talat’ın “Ben kaybetmem AKP’nin kaybetmesi anlamına gelir” mealinde bir açıklaması oldu. Bu açıklama Türk kamuoyunda örtülü bir tehdit olarak algılandı. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

DERVİŞ EROĞLU: Bence çok hatalı bir açıklama. Şantaj kokan bir açıklama. Bana göre cumhurbaşkanımızın böyle bir hata yapmaması lazımdı. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bugün tüm dünya ile politik ilişkiler içerisinde. Ve her bölgeye has politikalar üretmesini bilen bir Türkiye. Bu politikaları da üreten AKP hükümeti. Dolayısıyla böyle bir yorum yapmak bana göre son derece yanlış. Benim seçilmeme yardım ederseniz AKP politikaları kazanır, yardım etmezseniz AKP politikaları kaybeder manasında bir mesaj içeren açıklama yapmakla bana göre yanlış yapmıştır.

 

TURKTIME: Bu mesajı Türkiye aldı mı?

DERVİŞ EROĞLU: Aynı gün hem Cemil Çiçek hem Ahmet Davutoğlu açıklama yapmıştı. Türkiye’nin politikaları kişilere göre değil ülkelere göre planlanır şeklinde. Yani bu çıkışı cevapsız bırakmadılar.

 

TURKTIME: Bunu Türkiye’nin Talat’a örtülü bir tepkisi olarak da alabilir miyiz?

DERVİŞ EROĞLU: Tabii.

 

 

 

KORKUM YOK Kİ ERGENEKON ARAŞTIRMASINI GECİKTİREYİM!

 

 

TURKTIME: Ergenekon’un Kıbrıs ayağı da ortaya çıkacak dendi. Kıbrıs başbakanı olarak bu süreçle ilgili nasıl bir fotoğraf görüyorsunuz?

DERVİŞ EROĞLU: Bu 2009 seçimleri öncesi o zamanki iktidarın, şimdiki ana muhalefet partisinin ortaya attığı bir varsayımdı. Ben o zaman da “Bunu ciddiye almıyorum.” dedim.

 

TURKTIME: Neden ciddiye almıyorsunuz?

DERVİŞ EROĞLU: Kıbrıs’ta yaşayan bir kişi ya da kurumun Türkiye’deki hükümeti düşürmek için faaliyet içerisine girmesi için aklından zoru olması lazım. Kıbrıs’tan Türkiye’deki hükümeti düşürmek bana göre akıl karı değil. Ama bunu seçim malzemesi olarak kullanmaya, bizi bununla damgalamaya çalışıp biz oylarımızı düşürerek kendi oy potansiyellerini artıracaklarını zannederek o zamanki Başbakan tarafından ortaya atılan bir iddiaydı. Bunun doğru olmadığı zaten ortaya çıktı. Ama her şeye rağmen biz bir araştırma komitesi kurduk. Bu güne kadar da dişe dokunur bir şey ortaya çıkmış değil.

 

TURKTIME: Sizin bu araştırmayı yavaşlattığınız yönünde eleştiriler var…

DERVİŞ EROĞLU: Komisyonda sadece bizim değil, Meclis’te olan beş partinin de üyeleri var. Bu, meclis komisyonları dışında özel bir komitedir. Dolayısıyla herkes orada eşittir. Bunu geciktirme diye bir şey olamaz. Ayrıca benim bir korkum yok ki, niye geciktireyim? Beni Türk halkı da bilir, Kıbrıs Türk halkı da bilir.

 

TURKTIME: Bir dönem Türkiye’den çok sayıda isme KKTC vatandaşlığının verilmesi çok tartışılmıştı. Şu anda bu süreç nasıl işliyor?

DERVİŞ EROĞLU: KKTC’de büyük yatırımlar yapmış kişilere Bakanlar Kurulu kararlarıyla vatandaşlık hakkı veriyoruz. Ayrıca yıllarca KKTC’de oturan, hayatını burada kuran, çalışma izinleri olanlara da İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla vatandaşlık veriyoruz. Zaman zaman tabi ki verilecektir. Neticede bir Rum’u Türk vatandaşı yapmıyoruz. Yine bir Türk’e vatandaşlık hakkı veriyoruz. Bazen çok güzel şeyler de yapsanız birileri mutlaka eleştirir.

 

 

 

 

BEN TÜRKİYE’Yİ ANAVATANIM OLARAK GÖRÜYORUM… AMA TALAT BU CÜMLEYİ DAHA SÖYLEMEMİŞTİR!

 

TURKTIME: Bazı kesimlerde şöyle bir algı var: Biz KKTC’yi yavru vatan olarak görüyoruz ama Kıbrıslı Türkler aynı bakışı bizim için sergilemiyorlar. Siz bu görüşe katılır mısınız?

DERVİŞ EROĞLU: Bu biraz abartıdır. Mesela ben Türkiye’yi anavatan olarak görürüm. Benim partimin her ferdi de Türkiye’yi anavatan olarak görür. Kıbrıs’ın büyük bir çoğunluğu böyle düşünür. Ama bugün cumhurbaşkanımız Talat “Türkiye benim anavatanımdır” cümlesini daha söylememiştir. Türkiye’de de iller arasında birbirini sevmeyenler çıkabilir. Dolayısıyla Kıbrıs’ta da istisnalar olabilir. Bazen şöyle bir abartı olabiliyor. Türkiye’den gelen birisi Kıbrıslı bir Türk’le kavga etmiş, tartışmış, onu hemen Kıbrıslı Türkler bizi sevmezler şekline çevirebiliyorlar. Mesela alışveriş yapmaya gelirler, pazarlık yapmak isterler, satıcı pazarlığa yanaşmazsa “biz geldik sizi kurtardık siz bizi sevmiyorsunuz” der. Ama bunlar istisnai örnekler. Küçük bir azınlığın lokal düşünceleri. 

 

 

 

 

TÜRKİYE’YE ‘YABANCI DEVLET’ DEDİĞİM İDDİASI MUHALEFETİN ATTIĞI BİR ÇAMUR!

 

 

TURKTIME: Sizin Soyer’e gönderdiğiniz bir mektupta “Yabancı devlet TC” şeklinde bir ifade kullandığınız iddia edildi. Bunun aslı nedir?

DERVİŞ EROĞLU: Ben mektup yazmadım, avukatım yazdı. Hukuk dilinde öyle yazılır. Herhalde hukuk dilinde dava açılırken “Anavatan Türkiye” diye yazılmaz. Ama onu benim avukatım yazdı, benim okuduğum bir mektup değil. Bunu bile seçimler öncesinde istismar ettiler. Türkiye benim anavatanım. Hadi çıksın onlar da Türkiye benim anavatanım desin. Ben kimlik değil fikirlerle yarışmak istiyorum. Çamur atarak değil, fikir yarıştırarak. Ama şu anda muhalefetin esas görevi çamur atarak muhalefet etmek. Bunu görev bilmişler. Ben de sizin gibi Türkiye asıllıyım. Kayseri’den geldim. Beni de Türkiye karşıtı gösterirseniz Kıbrıs’ta sizin yanınızda kimse kalmamış demektir.

 

 

 

ANAVATANSIZ KIBRIS OLMAZ!

 

TURKTIME: Türkiye kelimesi sizin için ne anlam ifade ediyor?

DERVİŞ EROĞLU: Türkiye benim anavatanım. Önce anavatan aklıma gelir. Sonra Kıbrıs Türkü’nün vazgeçemeyeceği bir ülke. Anavatanımızın da Kıbrıs’tan vazgeçemeyeceği aklıma gelir.

 

TURKTIME: Türk siyaseti Kıbrıs’taki siyaset üzerinde ne kadar etkili?

DERVİŞ EROĞLU: Kıbrıs Türkü Türkiye’nin elini Kıbrıs’ın üzerinden çekmesini istemez. Türkiye için de Kıbrıs önemli bir politik malzemedir. Gerek Başbakan, gerek Dışişleri bakanı her gittiği ülkede önce Kıbrıs konusu masaya konur. Türkiye’nin en önemli konularından bir tanesi Kıbrıs. Türk hükümetlerinin Kıbrıs’la ilgilenmesi bizi mutlu eder. İlgisinin azaldığı zaman da özellikle biz rahatsız oluruz. Anavatansız Kıbrıs olamaz.

 

TURKTIME: 24 saatinizi nasıl geçiriyorsunuz?

DERVİŞ EROĞLU: 6 saatini yatakta, geri kalan zamanımı çalışarak geçiriyorum.

 

TURKTIME: Hangi takımı tutuyorsunuz?

DERVİŞ EROĞLU: Galatasaray…

 

 

RÖPORTAJ: TALAT ATİLLA&ERSİN TOKGÖZ-TURKTIME 

YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
davuttombul 7 Mart 2010 Pazar 23:29

talat gitsin rum larin cumhurbaskan olsun vede yakisir ona turkiyeyi sevmiyor

Yorumu oyla      18      10  
Fettullahçı olmayan sıradan vatandaş 6 Mart 2010 Cumartesi 17:35

Talata muhalif olanlara batı trakyadaki türkleri ziyaret etmelerini tavsiye ederim.Türkiyenin garantörlüğünden çiktığınızda din değiştirip ortodoks,etnik köken değiştirip rum bile olsanız sizi orada yaşatmazlar.Türk halkı sizden menfaat beklemiyor sevildiğinizi biliniz yeter.Ayrıca rumlar sizi ne kadar düşünüyorsa AKP'de bizi o kadar düşündüğüne inanıyorum.

Yorumu oyla      18      10  
MERAKLI 6 Mart 2010 Cumartesi 16:45

Meraktan sorayım, gerçek Kıbrıs'lı Türkler, sonradan gönderilen işsiz güçsüzler değil, acaba Türkiye'li Türk'leri seviyorlar mı? Eminim ki HAYIR diyecekler. Neden mi? "Biz eskiden daha rahattık" diyecekler. Sorun kendilerine.

Yorumu oyla      18      10  
meryem 6 Mart 2010 Cumartesi 14:15

valla eroğlu hep boş vaadtlerd bulunuyor zaten. Biz gençlere bir söz vermişti bakalım kıbrıs'a dönünce bu vaadini yerine getirecekmi? sanmyorum aslında. Bide talat2 akp'nin kıbrıstaki ayağı diyorsuuz. Ama yanılıyorsunuz. Çünkü talat asla türkleri sevmez. Hatta adadaki türkleri atmaya çalışıyor. Siz daha talat akp'nin adamı diyin bakalım....

Yorumu oyla      19      10  
soroscuların KKTC deki 6 Mart 2010 Cumartesi 13:12

turuncu devrimi AB nin ikiyüzlü tutumu ile bozguna uğradı. Talat gidecek KKTC 82. vilayetimiz olacak

Yorumu oyla      18      10  
6 Mart 2010 Cumartesi 11:52

denktaşın boşluğunu ancak siz doldurursunuz. durmak yok yola devam.

Yorumu oyla      18      10  
Fettullahçı olmayan sıradan vatandaş 6 Mart 2010 Cumartesi 10:19

Bence syn Eroğlunun, Erdoğanla Talatın kim olduğunu deşifre etmesinin KKTC halkı için faydası vardır. Bununda en güzel yolu,Aydınlık yazarları Deniz Akkayayla Ufuk Yıldırımın tutuklanmalarına neden olan,Erdoğanla Talat arasında geçen synDENKDAŞ'ı nasıl bitireceklerini konuştukları telefon görüşmesidir.Bu tüyü dökük mart kedileri başka dilden anlamaz.

Yorumu oyla      18      10  
veli karabozan 6 Mart 2010 Cumartesi 10:12

tebrik ederim sizi güzel bi röportaj olmuş ama gerçekten biraz kısa keşke daha fazla soru sorma imkanınız olsaydı daha zevkle okurdum

Yorumu oyla      18      10  
süleyman korkmaz 6 Mart 2010 Cumartesi 10:11

boş tehditlerle insanları korkutmaya çalışmasınlar önce kendi ülkemizde ki ergenekonu halledelimde ondan sonra kktc cumhuriyettinin çözülmesini sağlayalım yoksa seen önce kendine bi bak derler adama!

Yorumu oyla      18      10  
mehmet ali yılmaz 6 Mart 2010 Cumartesi 10:07

insanlar nasıl böyle ifadeler kullanabiliyorlar anlamıyorum gerçekten bir siyasi parti yıllarca hükümetin başında diye ona sıvaşarak bir şeyler mi yapmak lazım bunu tek yapan kktc de değil bu hep böyledi bu insanlar peki nasıl lider olupta yönetimi dev alıyorlar anlamak zor

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
 
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
 
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
Sağlık
İran
Ezgi Mola
Şota Arveladze
Necmettin Erbakan
pkk
Fernandao
Microsoft