E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Meclis’te Gergin Gece: BDP’li Tuncel ‘Bu Ülkede Savaş Var’ Dedi, Genel Kurul Karıştı 

Anayasa değişiklik paketinin Meclis Genel Kurulu’ndaki 2’nci gün görüşmeleri sürerken, gerilim iyice arttı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “Bu ülkede savaş var. Savaşı destekleyen bir parlamentoda konuşmaktan utanç duyuyorum” sözleri Genel Kurul’u karıştırdı.

21.04.2010 - 08:21
Meclis’te Gergin Gece: BDP’li Tuncel ‘Bu Ülkede Savaş Var’ Dedi, Genel Kurul Karıştı

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tuncel’in sözlerini düzeltmesini istedi. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, AKP’li Gökhan Sarıçam’ın üzerine yürüdü. AKP sıralarından “Şerefsizler”, “Defol buradan” ve “Savaşını yerim ben” sesleri yükseldi.

TSK’yla savaşan ülke yok


Anayasa değişikliğinin 4. maddesi üzerinde önerge veren BDP grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” sözleri sert tartışmalara neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun “Savaş değil terör var” demesi üzerine, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tuncel’e müdahale etti. Şahin, savaşın iki ülke arasında olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle savaşan bir ülke olmadığını söyledi.

Başkan Şahin: “Ben tarafım”

Tuncel’in “Tarafsız olun” sözlerine Şahin, “Ben tarafım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarafındayım. Biz bu ülkeyi yolda bulmadık” karşılğını verdi. Tuncel, “Kabul etmiyorum. Çünkü biz bu ülkede demokrasinin teminatıyız. Üç maymunları oynayabilirsiniz” dedi.

Bu sırada BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ayağa kalkarak AKP sıralarına tepki gösterdi. Tuncel’in, “Bu ülkede savaşı destekleyen bir parlamentoda konuşmaktan büyük utanç duyuyorum” sözleri üzerine ortalık karıştı.

Şahin, “Bu parlamento milli kurtuluş savaşını başlatmış, ve cumhuriyeti kurmuş bir parlamentodur. Bu parlamento ’yurtta sulh cihanda sulh’ilkesiyle kurulmuştur” diyerek, milletvekili yeminini hatırlattı ve Tuncel’in sözlerini düzeltmesini istedi.

’Defol’, ’Şerefsizler’ sesleri

Bu sırada BDP’li Yıldız, yerinden kalkarak, kendisine laf atan AKP’li Gökhan Sarıçam’ın üzerine yürüdü. AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Ayşe Nur Bahçekapılı araya girdi. Bu arada diğer BDP’liler de AKP sıralarına yürüdü. AKP sıralarından “Defol buradan”, “Şerefsizler”, Senin savaşını yerim ben “ sesleri duyuldu.

Meclis Başkanı Şahin oturuma ara verirken, ortam araya giren vekiller sayesinde yumuşadı.

NOTLAR... NOTLAR...

Meclis’te çiğ köfte ve işkembeli oturum


AK Parti’li Zülfikar İzol Meclis lokantasında bin kişilik çiğ köfte yaptırarak bütün milletvekilerini çağrı yaptı. İzol, Genel Kurul’da MHP’li lideri Bahçeli’yi de çiğ köfte yemeye davet etti. İzol’a daveti için teşekkür eden Bahçeli, “Bravo, harika. Urfa’nın çiğ köftesi harika olur” dedi. CHP Grubu da işkembe çorbası, börek, dondurma ve tatlıdan oluşan bir mönü hazırladı. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın organizasyonunda hazırlanan 120 kişilik mönü, muhalefet kulisinde dağıtıldı.

AYSEL TUĞLUK DA ÇAĞRILDI: 3. Madde’nin oylamasına geçildiği sırada kürsüden, kapatılan DTP’nin Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un da ismi okundu.

BOZDAĞ, BAHÇEKAPILI’YI ARADI: Oy kullanma işleminin bitmesine birkaç dakika kala, AKP Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın oy kullanmadığı fark edildi. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, o sırada solonda bulunan milletvekillerine dönerek “Ayşenur nerede..” diye sordu. Bazı AKP milletvekilleri kulise çıkarak Bahçekapılı’nın Genel Kurul Salonu’na girerek oy kullanmasını sağladı. Bu sırada Bekir Bozdağ’ın oy kullanan milletvekillerine, eliyle, “yavaş olmaları” uyarısında bulundu. Bozdağ’un uyarısına CHP’liler tepki gösterdi.

AKP’Lİ GÜNEY’E ALKIŞ VE TEBRİK: Anayasa paketinin TBMM’deki oylamasında pakete ilişkin endişeleri kamuoyuna yansıyan AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, grubu adına bir konuşma yaptı. Güney, konuşmasının ardından AKP’liler tarafından önce alkışlandı ardından da tebrik edildi. (vatan)

YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
hasan hüseyin kök 21 Nisan 2010 Çarşamba 21:08

TBMM de bu şekilde konuşan h...ne nedn müsade ediliyor. yeter artık. Şehitlerimiz ve aileleri adına lütfen bu h...leri bu şekilde konuşturmayalım.

Yorumu oyla      18      10  
yeşilovalı 21 Nisan 2010 Çarşamba 19:56

bazı yorumlar acayip üç beş dakikada her yöne eğile biliyor kardeşlerim bu vekili vekil yapan ysk zihniyeti değilmi sokaktaki oy kullanmayana ceza yollayan iş bu takıma gelince tııslayan hantal seçim yasaları ve liyakatten yoksun yönetimler değilmi kadın içerde vekil oldu demokrasi averisi kesilenler yine tıııssssssssssss.

Yorumu oyla      18      10  
garip 21 Nisan 2010 Çarşamba 19:14

kimse yanlış anlamasın,öteye,beriye çekmesin,savaş cephede olur,düşman,karşı taraf net,bariz,yeriyle,yurduyla belli olur,o zaman adına SAVAŞ denir.o zaman çok tan belli olurdu sonuç..?eşkiyanınki ise bilenler bilir,coğrafi şartlar,sınır ötesi belirsizlik ve boşluk,halkın kandırılması sonuçu yıllarça sürdü.samanlıkta iğne aramak gibi,yüksek güvenlik beraberinde,ekonomik tedbir özel teşebbüslere yazılı ve görsel yayın hakkı,güvenlik şemsiyesi altında mutlaka olmalı,eşkiyaya taviz vermeden.........

Yorumu oyla      18      10  
teyze 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:39

Bu konuda yorum yazmayacağım çünkü yazsamda yayınlamayacak Türktime yorum ilkelerine aykırı yazacağım için.Yorumcu bekir tuncay 17:55'in yazdıkları görüşlerimin bir kısmı ona ilave edilecek daha çok şey var.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin-1 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:37

CHP nin sıkıntısı vesayeti altındaki,Devlet Oligarşisini ve Jüristokratik yapıyı kaybedecekler.CHP yıllardır İktidar olma adıma, hangi yeniliği planlayıp programladı?sorusunun cevabında bu açıkça ortaya çıkmaktadır.MHP nin durumu ise Anti Demokratik zeminden kaynaklanan,"TEHDİT UNSURLARI"ortadan kalkıp,MHP ye artık ihtiyaç duyulmayacaktır korkusudur.Uygar Zeminlerde,MHP gibi kendisini GÜNCELLEYEMEYEN yapılar yaşam şansı bulamazlar.Bu nedenle TBMM de terörü yapanda, karşı duranlarda el eleler.???

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:32

Bekir Tuncay arkadaşıma, katılıyorum.Çok güzel tespitlerde bulunmuş.Kendisine teşekkür ediyorum.İşte tamda bu noktada dananın kuyruğuna basıldığı yerdeyiz.Demokratikleşme ile, "sözde hak arama adına istismar edebilecekleri, ensturmanlar ve argümanlar" ellerinden alınıyor.TBMM deki BTP nin tutumundan bunu açıkça görmekteyiz.Oyuncakları ve yaşam kaynağı olup terörün varlığını besleyen ZEMİNİ kaybedecekler.Sıkıntıları bu.Tabi diğerlerinin sıkıntıları daha farklı,CHP ve MHP nin sıkıntıları farklı.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:29

Bu ülkede savaşın dik alası var. Bu dış düşmanla değil, iç düşmanla bi çeşit "iç savaş". Ölü sayısı 40.000 i aştı. "Ne savaşı, savaş iki devlet arasında olur" safsatası ile kendinizi kandırmayın. Savaş değilse ölen askerimiz, güvenlik görevlimize neden şehit diyoruz? Tanklar, toplar, piyade güçleri ve uçaklarla yapılan oldukça sıkı bi iç savaş bu hem de! Kürdistan devletinin silahlı gücü olduğunu iddia eden iç düşman PKK nın temsilcileri de Akp sayesinde TBMM nde.

Yorumu oyla      18      10  
bekir tuncay 21 Nisan 2010 Çarşamba 17:55

bu ve aynayı görünce miğdem bulanıyor valla

Yorumu oyla      18      10  
bekir tuncay 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:25

bu ülkede hak arayacam diye serap eseri yakmak var bu ülkede hak arayacam diye güngörende bomba patlatmak var bu ülkede hak arayacam diye başbağlar katliamı yapmak var bu ülkede barış ve kardeşlik için türklerin ölmesi gerektiğini söyleyenler var. bu ülkede sadece siz kaybedeceksiniz o kişi ne demek istediğimi anlamıştır.

Yorumu oyla      18      10  
eser eserce 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:44

buda dokunulmazlığın eseri.kartal cezaevinden alıp mecliste oturmasına izin verirseniz olacağı bu.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Belçika
barcelona
Cüneyt Çakır
işte benim stilim
survivor all star
Abdullah Ercan
Maden Ocakları
Sırrı Süreyya Önder
iett