E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHP Anayasa Değişikliğine Neden Karşı? İşte Bahçeli’nin Hayır Demesinin Nedenleri 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin referandumda izleyeceği yol haritasını açıkladı ve neden 'hayır' diyeceklerini anlattı. İşte Bahçeli'nin Balgat Anadolu Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları:

13.07.2010 - 12:27
MHP Anayasa Değişikliğine Neden Karşı? İşte Bahçeli’nin Hayır Demesinin Nedenleri

Bugünkü bilgi ve tecrübelerimizle sabittir ki bizim öngörmediğimizi bilenler ve çözülmenin şifrelerini içten içe elitlere sızdıran ve hatta dayatan yabancı başkentler vardır. Biz bu konuda ecdadımızın bu yıkımın en iyimser haliyle, istemeden ama gelişmeleri de hesaba katmadan yaptığını düşünmek istiyorum.

TEK KAVRAM İHANET

Bir asır sonra aynı küresel oyunlara bir kez daha düşenler için masum diyemeyeceğimiz gibi cahil tanımı bile bunları karşılamaya yetmeyecektir. Geride kalan yüzyıllarda başımıza ne geldiğini bilerek, bugün aynısını yaşatanları açıklayacak tek kavram kalmıştır o da ihanettir.

MİLLETİMİZ TECRÜBELİDİR

Milletimiz yeterince tecrübelidir.  Bunların bedelinin kan küçülme isyan savaş ve milli mücadeleyle ödendiği de bilinmektedir. Tanzimat ve meşruiyet yöneticilerinin yaptığı yanlışlarının tekrarının ne anlamı vardır ne de farklı bir sonuç karşımıza çıkacaktır.

Şimdi hataların bedelini ödemek için neleri feda edeceğiz? Hangi insanımızdan hangi toprağımızdan vazgeçeceğiz. Bir devlet bu hatayı bir kere yapar. Aydın ise bu şuursuzluğu şayet ders çıkarmamışsa tekrarlamaz. Yıkımın yenisine ne Türkiye’nin ne de Türk milletinin tahammülü vardır. 130 yıllık çözülmenin tüm aktörleri bugün de karşımızdadır. İşbirlikçi basın mensupları ve lobiler, batıya tapınan yerli misyonerler, geride kalmış olmayı milletine yakıştıran taklitçiler, kalkınmayı sadece parlamento, zenginliği lüks semtlerdeki vitrinlerde görenler, kurtuluşu dış dünyanın vizyonunda arayanlarla, el birliğiyle ülkemizi bölünmeye götürenler bugün de mevcuttur. O günkü aktörlerin hepsi şimdi de vardır. O gün bu yıkım yaşanırken olmayan tek güç bugün vardır. İftiharla söylüyorum ki buradadır. Bu muazzam kudretin adı milliyetçi hareket partisidir.

HAKLARIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ

Bugün partimizin hiç olmadığını, üç hilalin hiç parlamadığını düşünün. Ülkemizin en ücra köşelerinde bize gönül verenlerin hiç bulunmadığını sayın, Türkiye’nin hangi musibetlerle yüz yüze geleceğini, meydanı boş bulacaklarının nasıl at koşturacaklarını düşünün.

Biz başkaları, günlük birilik çıkarları peşinde koşuıyor diye, küresel bir sarmalın dibine çekiliyor diye, felaketleri ön göremiyor diye, siyaset olsun diye ülkemizin geleceğini ateşe atamayız. 12 Eylül 1980’le elbette hesaplaşacağız, çekilen çileleri hafızalarımızda taşıyacağız, haklarımızı asla helal etmeyeceğiz, bunlar bizim iki cihanda namusumuza emanettir. Ama bizim unutmayacaklarımız sadece bunlar mıdır?  Soracağımız hesaplar bu dönemden mi olmalıdır? Devrin şartlarında, en müşkül anlarda, gösterdiğimiz fedakarlıkları bir gün hatırlamayanların oyuncağı mı olacağız?

KİMSE BUNA KANMAZ

Kim bu can verenler diye merak edip, ardımızdan bir Fatiha okumayanlarla mücadeleye mi gireceğiz? Bunlar nasıl yaşıyorlar diye merak edip, hatırımızı bile sormayanların figüranı mı olacağız? Hayır. Yüreğinde millet sevgisi olan hiçbir arkadaşım buna kanmaz. 7.5 yıldır milliyetçi kadrolarda her görevde en az ihtilal hükümeti kadar kan kusturan bu alçaklara inanmaz.

Dün halklara özgürlük diyerek ülkücülere kurşun sıkan hainler karşımızdaydı. Bugün ise aynı sloganın yeni sahibi, milletimizi 36’ya bölmek isteyen Recep
Tayyip Erdoğan karşımızdadır. Milletimizi kimliklere ayırmak isteyen PKK ve uzantıları karşımızdadır. Vereceğimiz mücadele yine bu zihniyetledir. Geçmişte verdiğimiz şerefli mücadeleyi de hatırlayacağız. Hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz, ama ağaçlara tek tek bakarken önümüzde orman olduğunu da fark edeceğiz. Küçük hesaplara takılıp, büyük hesapların oyuncusu olmayacağız. Küresel güçlerin bölgemizdeki kanlı tezgahları dağıtacağız. Bize düşen öncelikli görev budur.

 ZEMZEMLE ZEHİRİ BİRLEŞTİRİYORLAR

İçine haklı ve masum gelişmeler olarak sinsice yerleştirilmiş hilelere takılmayacağız. Mekruh ile mubahın bir arada olmayacağını idrak edeceğiz. Zemzemle zehri birleştirip altın kasede içirmeye çalışanlara kanmayacağız.

Tüm yasalar millet için vardır. Millet devlet ile egemen olur. Milletini bölen ve parçalayan anayasa teklifi baştan yanlıştır. Kutsal olan Anayasa değildir. Anayasa eğer bir devlet ve millet varsa uygulanır. Tarihi ve toplumu dışlayarak sos

Anayasa değişiklikleri konusundaki gelişmelerin milletin bekası açısından düşünülmesi önemli olacaktır. Dikkat edeceğimiz önemli husus budur. MHP 21. yüzyılın ilk çeyreğinde üzerinde geniş mutabakatı sağlandığı yeni bir Anayasal yapıyla yol alınmasını arzulamaktadır. Ülkemizi içine kapalı, demokrasisini geliştiremeyen bir ülke haline getirerek yeni çağın dinamiklerini kavrayamayacağınında farkındadır.

PKK VE AKP HEDEFLERİ ÖRTÜŞÜYOR

Şimdi olduğu gibi bu sorulara verilecek cevap hayır olacaksa, kimsenin bizi taşeron olarak kullanmak istemesi, MHP’nin felakete çözüm ortağı olmasını istemek hakkı değildir.

AKP yıkımı kabul ettirmek için tehlikeli bir siyaseti tercih etmiştir. PKK ve AKP’nin siyasi hedef ve talepleri örtüşmektedir. Başbakan ve AKP zihniyeti yıkım denen açılımdan, kimliklerin kışkırtılmasından vazgeçmediklerine göre bunlar ileriki anayasa paketlerine bırakılmıştır.

Diyeceğim şudur ki hiç kimse MHP’den, yegane varlık nedenimiz ve bağlılığımızın kaynağı olan aziz millet bağlılığının aşamalı olarak tahrip edilmesine desteğe bekleyemez isteyemez ve MHP de bu talepleri sineye çekemez.

MHP SİNEYE ÇEKMEZ

Bildiğniz gibi AKP tarafından kabul edildikten sonra onaylanıp, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin iptali için yapılan başvuru sonuçlanmıştır. Mahkemenin yetkisini aşarak verdiği karar uyarınca, değişiklikler 12 Eylül 2010 günü referanduma başvurulacaktır. MHP hayır oyu kullanacaktır. Hayır kararının gerekçe nedenleri şunlardır:

1- Anayasa metinleri kutsal metin değildir, değiştirilmelidirler. 1982 Anayasa’sı değişmek zorundadır. Ancak anayasa kavramının anlamı gereği bu gelişimin toplumsal ihtiyaçları kendi talebinden karşılaması şeklinde olmalıdır. Geniş toplumsal mutabakatla hazırlanıp doğru zemine oturtulmadığı zaman anayasa’nın etkili olması beklenmemelidir. MHP, milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen Anayasa değişikliklerine Hayır oyu verecektir.

2- Anayasalar toplumsal mutabakatla, demokratik tartışma iklimiyle hazırlanmak durumundadır. Toplumu oluşturan herkesin azami taleplerini önce dinlemek sonra değerlendirmek esas olmalıdır. Bu durumda uzlaşma ahlakı kültürü, ortamı oluşturulmaldırı. Tek başımıza metin hazırladık, beğenen beğendi, beğenmeyen beğenmedi ne yapalım görüşü, kafalarda başka hesaplarda olduğu anlaşılmıştır. MHP olgunlaşırken, katkısının sorulmadığı ve başkası tarafından dayatılmış kararlara katılmayarak anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir.

3- Anayasalar siyasal ve toplumsal huzurun barışın, kardeşliğin işbirliğinin hiç değilse asgari düzeyde yaşandığı ortamlarda vücut bulan bir yapıda devam ederler. 1982 Anayasasının da askerlerin seçtiği sivil bir komisyon hazırlamıştır. Uygulanacak ortamın demokratik toplumsal zemine oturtulmasıdır. Bugün siyaset tıkanmıştır. Devlet kurumları arasında ağır çatışmalar vardır. Yasama yürütme ve yargıda gerilimler mevcuttur. Siyasal normalleşme süreci başlatmadan, bugünkü hükümete dayalı siyasi tablo değişmeden

Anayasa değişikliliğinin 24. döneme bırakılmasına yönelik söylemimizin gerekçesi de budur. Bu dönemde uzun ömürlü bir sonuca ulaşması için asgari moral ve huzur bulunmamaktadır. MHP, sağlıklı bir sonuç alınamayacağı için anayasa değişiklerine hayır diyecektir.

4- Anayasaların değişmesine ihtiyaç duyacak doğal ortam gerilimlerde uzak, kutuplaşmanın yaşanmadığı bir ortama ihtiyaç göstermektedir. Yıllarca toplumun yapay kamplara bölünerek siyasi rant sağlanmaya çalışıldığı da vakiidir. Toplumsal uzlaşmayı temsil etmesi gereken Anayasa, şimdiden tartışılmaya başlanmıştır.(hürriyet)

YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
29 Ağustos 2010 Pazar 14:03

Ramazan ve Selim kardeşler şimdi gerçekten mantığa umayan konuşmalar duyunca güleceğim geliyor diyorsunuz ki Bahçeli görmedi Tayyip Erdoğan çok mu yaşadı o işkenceleri.Diyorsunuz ki MHP nin çözüm önerisi yok TBMM nin kayıtlarına bakarsanız şayet olduğunu göreceksiniz.hem anlaşılmayan bir durum var MHP bütün maddelere değil belli maddelere karşıdır.İnanıyorum ki bu ülkeyi siz dahi bölemicksiniz.

Yorumu oyla      18      10  
Türkgücü 6 Ağustos 2010 Cuma 05:50

Aklınızın peşinden gidin ey insanlık aklınızın... Vatanı karış karış satanlar mı size demokrasi vaad ediyor? Akp nin sizlere getireceği demokrasi abd nin ırak a getirdiği demokrasiden farklımı olacak sanıyorsunuz...

Yorumu oyla      18      10  
Türkgücü 6 Ağustos 2010 Cuma 05:47

Artık vergi borcu olanlara maliye yurt dısı yasağı koyamayacak sadece mahkeme kararı gerekecek buda demek oluyor ki ülkeyi soyup sogana cevirenler rahatca ülkeden kaçabilecekler... YArgı tamamen hükümetin denetimine girecek kim hesap soracak 12 eylül darbecilerinden hükümetin boyundurugunda ki adalet mi? Admalar işi biliyor ne diyor Chp nin peşinden gitmeyin hayır demeyin ne kadar komik.

Yorumu oyla      18      10  
Türkgücü 6 Ağustos 2010 Cuma 05:44

İnanamıyorum bunların yazan ülkücüler olamaz bunları yazanlar olsa olsa AKP nin provakatörleridirler. 12 eylül deönemindekilerden hesap soralım deniliyor onlara yargı yolu acılsın denilyior da neden şuanki başımızda bulunanlara yargı yolu acılmıyor neden onlardan hesap soramıyoruz neden dokunulmazlıklara dokunulmuyor. Varsa yoksa 12 eylül bilmemne bu anayasa sayesinde artık millet verkilliği bile düşürülemeyecek daha önceden düşürülenler tererist bile olsalar bu haklarını geri alabilecekler

Yorumu oyla      18      10  
abdurrahman soysal 29 Temmuz 2010 Perşembe 00:19

sizler ne biçim konuşuyorsunuz anlamadım 12eylülde şehit olan ülkücülerin hesabını boynunda siyonist madalyası olan bi insanmı soracak yılın en büyük yahudisi seçilen bi insandan medet umuyorsunuz bide kendinize ülkücümü diyorsunuz sayın akbudak devlet bey,in mamak c5 hücrelerinde neler yaşadığını biliyormusun? konuşuyorsun ayrıca chp nin peşinden gitmek bişey kazandırmaz belki ama en azından vatan satanlara ışık tutmayız uyanın artık uyanınnnnnnnnn

Yorumu oyla      18      10  
asım vehbi örki 14 Temmuz 2010 Çarşamba 22:44

neden "evet" ya da neden "hayır" ın sebebini öğrenmeye çalışıyorum. "Hayır"cı olan bu limanda da hiçbir gerekçe yok.

Yorumu oyla      18      10  
yigitoglu 13 Temmuz 2010 Salı 17:30

Hayir oyu kullanmak icin ileri sürülen argumentlerin hepsi bir tane yapmaz.Bence en iyi argument söle olmaliydi:Biz MHP olarak(ülkücüler degil)chp nin pesinden gitmek,onlarla ayni siyasi fikri tasimak partimize ve devletimize yararli oölacagini düsünüyoruz.Muhtira ays lari denenmis ve cok hosumuza gidiyor,milletimize bu ays cok bile gelir.Ne güzel bir argument,simdi oldu haklisiniz efendim.

Yorumu oyla      18      10  
13 Temmuz 2010 Salı 17:04

terörbasi ile ayni fikirde oldogu icin.

Yorumu oyla      18      10  
aslı 13 Temmuz 2010 Salı 17:01

bir dönüp bakın etrafınıza, yıllardır size olmadık hakareti yapan, aşağılayan AKP ve yandaşları, medyası neden bir iki aydır eski ülkücü sevdalıları kesildi. Yazık, çok yazık ülkücüyü iki edebiyatla kandırılacak veya şahsi ikbal peşine düşerek evrilme sonucu kendisine eski payesi verenlerin peşinden gidecek kadar akılsız ve ruhsuz sananlara...

Yorumu oyla      18      10  
aslı 13 Temmuz 2010 Salı 16:57

Ramazan akbudak bu dediklerine bizatihi maruz kaldınmı bilmiyorum. Kaldıysan sana bir cift lafım var. Hiç bir ülkücü haketmediği, alcakca ve şerefsizce yapılan işkence ve cezaların hesabını, başkasına havale edecek kadar alcalamaz. Biz bozkurtuz derken, boynumuzun kalınlığıyla öğünürken, kendi göbeğimizi kendimiz kesdiğimiz içindi. Şayet bu gün cekilen acının hesabını dünün karpuzlarına havale edecek kadar düşdüysek, yazıklar olsun bize...Bu kadar alcalmaktansa ölmeyi tercih ederim.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
barcelona
seçim
CEV Şampiyonlar Ligi
Kızılyıldız
saldırı
yargıtay
Manchester City
ismail kartal