E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

YAPILANMADA FLAŞ İSİMLER: Kafes'te Tepe Yönetici Örnek mi?

'Kafes' iddianamesi, Deniz Kuvvetleri'ndeki cuntanın elemanlarıyla, Ergenekon davasının sanıkları arasındaki irtibatı ortaya çıkardı. Kafes iddianamesinde Deniz Kuvvetleri'ndeki yapılanmalarla ilgili çarpıcı iddialar var:

21.03.2010 - 14:51
YAPILANMADA FLAŞ İSİMLER:

Daha önce Poyrazköy ve amirallere suikast iddianamelerinde de ismi geçen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Kafes cuntasının tepe yöneticisi olmakla suçlanıyor. 3. Ergenekon iddianamesinin sanığı Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu da 'Kafes' sanıklarıyla irtibat halinde gösteriliyor. Kafes soruşturmasının derinleşmesine neden olan isimsiz ihbar mektubu, 3. iddianamenin ek klasörlerinde yer almıştı. Üçüncü iddianamede Erbay Çolakoğlu'yla ilgili değerlendirme yazısında, Deniz Kuvvetleri'nde, Karargâh Evleri tarzı bir yapılanmada kilit rol oynadığı iddia ediliyor.

Erbay Çolakoğlu'nun Kafes iddianamesindeki konumunu ise bahsi geçen ihbar mektubunun ilgili kısmı açıklıyor: "Erbay Binbaşı'nın arkadaş çevresinde kendisi gibi bu oluşumların içinde olduğu bilinen şu kişiler bulunmaktadır. Başta Alb. Levent Gülmen, Kur. Alb. Mücahit Erakyol Bnb. Ayhan Saraçoğlu ve Kur. Yb. Halil Özsaraç'tır. Bu kişiler de yıllardır benzer çalışmaları İzmir havalisinde sürdürmektedir."

Kafes operasyonu için oluşturulduğu iddia edilen hücre tipi yapılanmanın Ege komutanlığındaki hücre liderlerinden birisi olmakla suçlanan Erbay Çolakoğlu'nun Ergenekon tutuksuz sanığı Doç. Dr. Ümit Sayın'la 51 kez telefon konuşması yaptığı tespit edilmiş. Emin Gürses, Zekeriya Öztürk ve Erol Mütercimler'le de irtibatı saptanan Çolakoğlu'nun ismi ve telefon numarası, sanık emekli Albay Hüseyin Vural Vural'dan çıkan bir CD'de, "Bize İzmir ve civarı her konuda yardımcı olacaklarmış" ifadesinin altında yer alıyor.

Erbay Çolakoğlu, belgeleri karartmakla suçlanıyor

3. iddianamenin 39. klasöründe yer alan bir ihbar mektubu, soruşturma kapsamında evinde ve işyerinde arama yapılan Çolakoğlu'nun önceden baskını haber aldığını iddia ediyor. İhbarcı, dönemin Güney Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Erdal Bucak'ı ve bazı üst rütbeli subayları tüm mesailerini bu işe ayırmakla suçluyor. Savcılığın değerlendirmesine göre de, Erbay Çolakoğlu'nun evine ve işyerine gidildiğinde diğer donanımları olduğu halde bilgisayar kasalarının olmadığı ve savcıların uzun süre Foça'daki birliğin nizamiyesinde bekletildiği tespit edilmiş. Konuyla ilgili Güney Deniz Saha Komutanlığı Askerî Savcılığı'nda açılan davada, Kafes sanıklarından Albay Levent Gülmen'le birlikte Erbay Çolakoğlu da yargılanmış. Bu yargılamada askerî mahkeme 'kovuşturmaya gerek olmadığına' karar veriyor.

DHKP-C'deki ekibini hazır hale getirsin

Kafes Operasyonu Eylem Planı soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin 6. sanığı Tanju Veli Aydın'la ilgili düşülen not dikkat çekici. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan bir e-posta ihbarının ekinde gönderilen örgütsel dokümanda, Aydın'ın isminin karşısına şu not düşülmüş: "DHKP-C'deki ekibini hazır hale getirsin. Malzemeler eski yerde."

Kafes Operasyonu Eylem Planı, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın işyerinde ele geçen 3 No'lu DVD'de çıkmıştı. Tanju Veli Aydın'ın, bu planın eki niteliğindeki 'Görev Bölümü' başlıklı belgede, 'Marmara Bölge Komutanlığı, 1'inci Hücre Elemanı' olarak yer aldığı görülmüştü. İddianamede yer verilen bir e-postada da Aydın'ın Kafes Eylem Planı'nda yer aldığı belirtiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 24 Mayıs 2009'da 5309 tarihli e-postanın ekinde gönderilen örgütsel dokümanda Aydın'la ilgili tutulan notta isminin karşısına, "DHKP-C'deki ekibini hazır hale getirsin. Malzemeler eski yerde." ifadeleri yer alıyor. Aynı dokümanda İ.Y isminin yanındaki "Tanju Veli Aydın kontrolünde, sol bağlantıları güçlü." notu dikkat çekiyor.

Aydın'ın ismi 3 No'lu DVD'de, 'tn.txt' adlı örgütsel dokümanda, "T.Veli'nin son durumu? Bu mesele bir an önce netleşsin" diye yer alırken, "Fuhus_cetesi.pdf" isimli belgede 'Deniz Kuvvetleri içerisinde kurulu bulunan organize örgüt elemanları ve irtibatları' başlığı altında, "Sivil memur Zuhal Azeri'nin ilişki kurduğu kişiler listesinde" görülüyordu.

Terör örgütlerine yön verebilmek için 'naylon terör grupları' oluşturulmasını amaçlayan Ergenekon yapılanmasının diğer örgütlerle de temasa geçip yönlendirdiği iddiaları daha önce de kamuoyuna yansımıştı. Ergenekon terör örgütünün PKK, DHKP-C, Devrimci Karargah Örgütü, Hizbullah, Hizbuttahrir gibi örgütlere sızıp, kendi örgütsel faaliyetlerinde kullandığı aktarılmıştı. Birinci Ergenekon iddianamesinde gizli tanık 'Dilovası', ifadesinde "Ergenekon operasyonunda ortaya çıkan ilişkileri ve yaşadığım süreci değerlendirdiğimde DHKP-C örgütünün kullanıldığı kanaatine vardım." demişti. 'Dilovası', Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le bağlantı kurduğu Dev-Sol örgütünün Gazi Mahallesi'nde kahvehane tarayarak halkı sokaklara döktüğünü söylemişti.

Poyrazköy iddianamesindeki sanıklar arasında yer alan Tuğamiral Levent Görgeç'in Devrimci Karargah örgütü ile bağı üzerinde durulmuş, Görgeç, iddianamede 'Devrimci Karargah' örgütüyle bağlantıyı sağlayan isim olarak geçmişti.

Deniz Kuvvetleri'ndeki çete başka örgütlerle irtibatlı

'Kafes' iddianamesinin sanıklarından Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar tarafından yönetildiği belirtilen fuhuş çetesi ile ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, istihbari bir çalışma yapıldığı ortaya çıktı. Kafes iddianamesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu çalışma sonucu hazırlanan raporda bu çetenin milli güvenliği tehdit eden başka örgütlerle irtibatlı olduğunun değerlendirildiği anlatıldı.

Kafes iddianamesinde Deniz Kuvvetleri'ndeki fuhuş çetesiyle ilgili çarpıcı belgeler yer alıyor. Poyrazköy davası sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş'tan ele geçirilen 3 No'lu DVD'deki dosyada 'Dz. K.Komutanlığı içerisinde istihbarat amaçlı organize fuhuş çetesinin araştırılması' konulu rapor var. 12 sayfadan oluştuğu aktarılan raporun inceleme bölümüne göre, Deniz Kuvvetleri içerisinde görev yapan bazı sivil kadın memurların, subay ve astsubaylarla gayri ahlaki ilişki kurduğunun belirlendiği anlatıldı. Kurulan bu organize fuhuş organizasyonunun Deniz Kuvvetleri içerisinde 'istihbarat' amaçlı olduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.

Subay ve astsubayların dışarıdan bazı kadınlarla da ilişki kurduğu anlatılan raporda, subaylarla sivil memurlar arasındaki bu ilişkinin atamalarda da etkili olduğu ifade edildi. Önemli uyarıların yer aldığı raporda, bu organize yapının milli güvenliği tehdit eden başka organize örgütler ile irtibatlı olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. Raporda, "Bu örgütlerin faaliyetlerinin başında; yurtdışına bilgi sızdırma faaliyetleri, diğer fuhuş örgütleri, uyuşturucu örgütleri, bölücü bölgeci örgütler gelmektedir." denildi.

KADINLAR İSTİHBARAT AMAÇLI KULLANILIYOR

Deniz Kuvvetleri'ndeki fuhuş çetesine yönelik çalışma neticesinde hazırlanan raporun 'sonuç ve değerlendirme' bölümünde ise kadın sivil memurların subay ve astsubaylarla gayri ahlaki ilişkiye girmelerinin istihbari amaçlı olduğu, bu kişilerin organize bir yapının elemanı oldukları anlatıldı. Raporda, kadın sivil memurların ilişkiye girdikleri subay ve astsubaylardan ne tip menfaat sağladıklarının bilinmediği aktarılıyor. Bu istihbaratların Zuhal Azeri ile Fatih İlğar tarafından toplandığı, ne amaçla kullanıldığının da tespit edilemediği kaydediliyor. Fuhuş çetesinin Deniz Kuvvetleri'nin güvenliği açısından tehlikeli olduğu ifadelerine yer verilen raporda, örgütün boyutunun tam olarak anlaşılabilmesi için soruşturmanın genişletilmesi gerektiği ifade ediliyor. Kafes iddianamesine göre şüphelilerin bu rapordan rahatsız oldukları ortaya çıktı. İddianamede söz konusu raporun içerisinde bulunduğu klasöre 'Bu raporu kim hazırlamış' isminin verildiği kaydedildi.

Silivri'deki dava bizi zora soktu

Kafes soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan sanıklardan Tarık Ayabakan'a ait bir flash bellek ele geçirildi. Belleğin içerisinde bulunan 'ERUYGUR' isimli bir klasör ve onun da içerisinde "Eruygur Paşa ile eğitim komutanlığında yapılan toplantıda karargahımızı ilgilendiren emirler" başlıklı word belgesi olduğu görülüyor. Belgede aynen şu ifadeler yer alıyor:

"Durum değerlendirmesi: Devam eden dava, yapılarımıza önü alınamaz zararlar vermektedir. Birimlerimize dönük saldırılar Silivri'yi her geçen gün daha zor duruma sokmaktadır.

Acil önlemler: Silivri'nin geleceği, komutanlıkça görevlendirilen birimlere verilen emirlerin ve faaliyetlerin başarıya ulaşmasına bağlıdır.

Problemler: Güvenlik sorunları en önemli problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Çözülmelerin olmaması için emir komuta zinciri önem arz etmektedir.

Emir komuta: Oluşturulacak projelerin sevk ve idaresi üst kuruldan onaylandıktan sonra üç aşamalı emir komuta zinciri ile hayata geçirilecektir."

Belgede, 'toplantıya katılanlar' kısmında ise rahatsız olduğu iddiasıyla tahliye edilen Şener Eruygur, Kadir Sağdıç, Fatih İlğar, Levent Görgeç, L.E., D.C., T.E. şeklinde isimlerin yer aldığı görülüyor.

Söz konusu notlardan, toplantının Ergenekon davası başladıktan sonra yapıldığı anlaşılıyor. Şener Eruygur da davalar başlamadan önce sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişti. Avukatı da geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, müvekkilinin hafıza sorunu yaşadığını, hiçbir şeyi hatırlamadığını ileri sürmüştü. 'Hiçbir şeyi hatırlamayan' Şener Eruygur'un yukarıda görülen toplantıya nasıl katıldığı merak ediliyor.

Kıbrıs kaçamaklarının kaydı var, izlettirelim, ceza keselim

Azınlıklara yönelik kanlı eylemler düzenlemeyi öngören Kafes Eylem Planı'nın da bulunduğu DVD'de 'gündemlerim.doc' ve 'gündemlerim2.doc' isimli Word dosyaları da yer alıyor. Tamamı 3 sayfadan oluşan söz konusu belgedeki notlar dikkat çekiyor. Notlarda Özden Örnek'le ilgili bilgiler de var. Örnek için şu cümleler kullanılmış: "Parayı ve gücü sever. Cumhurbaşkanlığı hep hayali." İşte o notlardan bazıları:

"MSB'nin daha etkin kullanılması için M.S.O.'nun oraya gitmesini Özden Paşa emretti. Fabrikatör kabul etti. Engin'le iyi bir ikili oluşturacaklarını söyledi.

TÜBİTAK'ta Yetiş'leri daha iyi tanımalıyız. Rum olduklarını Özden Örnek bildirdi.

Y.K. (yan) Ermeni dostlarımızdan D.B. ile ilişkimizi zora soktu. Az kalsın ...Paşanın önünü keseceklerdi. Ayrılmalı, ayrılmaya razı olmazsa Levent Başkan çözecek.

Kadir Paşa iyi kâğıt oynar (borsa). Abisi üzerinden kooperatiflerine kolaylık sağlayalım. Bedrettin Dalan bu konuyu çözdü.

(Çocukları) Tolga'yı ve Burak'ı destekleyelim. Örnek Paşa bizi memnun etti. Parayı ve gücü sever. Cumhurbaşkanlığı hep hayali.

Fabrikatörle görüşüldü, Aydınlık gelecek hareketi daha aktif hale gelmeli. Şafak Yürekli kontrolü elde tutmalı, bahriyede tanıtım ve dağıtım daha fazla olmalı.

Dilek Bozkaya'nın elindekilerin avukat Serdar Öztürk üzerinden L. Göktaş'a gönderilmesi.

M.A., M.T. ve kardeşi de takip edilsin hesap içinde hesap yapıyorlar verdikleri kadar da kaçırıyorlar. (Kıbrıs kaçamaklarının kaydı var) İzlettirilebilinir. Ceza keselim.

Ankara'da A.S.Ç. ve F.G. çok iyi korunmalı, önümüzdeki dönemdeki yapılanmamızdaki en güçlü ayağımız. Takip ediyoruz. Çok iyi iz bırakmadan kendilerini gizleyebiliyorlar.

DARBE GÜNLÜKLERİ HALLEDİLMELİ

Belgütay Varımlı ile konuşmasının içeriğini değiştirmesi için görüşelim.

Darbe günlükleri halledilmeli (Sivil beyanat vermeli, Tolga'nın filmlerinin reytingleri yükseltilmeli vb...)

Tanıdıklarla ilgili olarak toplu e-maillerde "kurum yıpratılıyor" şeklinde kamuoyu oluşturulmalı, bunun için tanıdıklardan mağdur grup oluşturulmalı.

... Paşa bizi zorda bırakırsa karısının erkek arkadaşlarını, kendi partnerlerini ve N.'nin uyuşturucu dosyalarını ve görüntülerini önüne koyalım.

Cem Gürdeniz, S.O.K., Kadir Sağdıç olmazsa olmaz üç adamımız, bunlarla ilgili her türlü risk alınır.

Zaman

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
dilara pekcan 27 Mart 2010 Cumartesi 09:20

akpartinin 26 maddelik anayasa değişiklik paketini tek tek inceledim çok beğendim özellikle de ombutsmanlık bilgi edinme hakkı işten atılan memur un hak arama kanunu desteklenmiş.15 madde ile askere yargı yolu askere svil yargı yolu çok harika oldu en çok ta koskoca bir partiyi gazete küpürlerinden yola çıkarak istediği gibi parti kapatan savcılara hsyk ya yönelik değişiklikler vede parti kapatmayı zorlaştıran maddeler .dir bir kere partiyi halk kapatmalı dsp /21 den yüzde 2,8 olmuştu mesela

Yorumu oyla      18      10  
2o23 17 Mart 2010 Çarşamba 22:29

memurlar 8 yıldır hertürlü azarı işiten memur lar bakın agzınıza akp bir parmak bal sürüyor sakın kanmayın onlar için önemli olan HSYK memuru düşünse idi 8 yıldır bunu yapardı ha bunu anayasaya kor düzenlemeyi kanunu yapmaz memurda avcunu yalar

Yorumu oyla      18      10  
MSN 17 Mart 2010 Çarşamba 21:45

Ayrica, hükümet bunca sorunun(aclik-issizlik-yoksulluk) yaninda yargiyla neden bu kadar ugrasiyior acaba? Cok basit: Onlari aklayacak adamalar yerlestirilmeli bir yerlere. Onun pesindeler. Ama Korkunun ecele faydasi yok derler ya, iste onun farkina vardilar ampülcüler...

Yorumu oyla      18      10  
Metot 17 Mart 2010 Çarşamba 20:55

HSYK'nın (taslaktaki)bu yapısına;mevcut Anayasada yer alan *Yargı yetkisi,Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.* hükmüne (madde 9)istinaden itirazların olacağı kanısındayım.

Yorumu oyla      18      10  
net 17 Mart 2010 Çarşamba 19:51

lafa bak ya kafadan hükümetin güdümünde 9 oy muş...ne var olunca ? hükümet in ne demek olduğunu çeteler yüzünden öğrenemeyen bazı arkadaşlar var...hükümet in ne olduğunu öğrenmeyen bilmeyen zevat, fikir beyan ediyor :) hazmetmeyi öğrenecek ideolojik sapkınlar...nede olsa demokrasi soda gibi gelecek..hazmettirecek

Yorumu oyla      18      10  
MSN 17 Mart 2010 Çarşamba 18:20

Kafadan hükümetin güdümünde 9 oy. Digerlerinden de en az 2'yi garantilerler ve HSYK THSYK (TayyibanHSYK) olarak isim degistirir. Ondan sonra da atadiklariyla, Persil ile camasir temizler gibi, kendilerini bol-bol temizletirler. Bu da bizim cooook acilen bekledigimiz is-as-yoksulluk sorunumuzu aninda cözer(!) Ey millet, UYAN artik. Adamlarin gözü cok kararmis. Düsündükleri tek sey HALK yerine kendileri. Bu yapmaya calistiklari sey, korkunun, hesaba cekilmenin korkulari. Buna müsade etmeyin!

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 17 Mart 2010 Çarşamba 17:57

Biri de; mühendis, ekonomist ve doktorların da Yüksek Hâkimler ve Savcılar Kurulunda yer alması gerektiğini söylemiş. Bi tarafım hala garip seslerle gülmekte bu öneriye:))) Mühendis üye her halde HSYK nın yeni binasını inşa edecek, ekonomist hesapları tutacak, doktor da üyelerin sağlıkları ile ilgilenecek. Bence bir deprembilimci de ekleseydin önerine. Kurul binası tartışmalara dayanamaz sarsılırsa falan diye. Arkadaş sen o üç meslekten hangisindensin? Galiba kendine yeni iş sahası arıyorsun ha?!

Yorumu oyla      18      10  
Cıss! Akp= bizden olmayan yargı tu kaka, bizden yanası harika! 17 Mart 2010 Çarşamba 17:05

Nerde çokluk, orda b.kluk özdeğişimizin değerini bilelim lütfen. Hele de bu kadar üyenin hepsi hukukçu olunca bi kat daha fazla önem taşıyor özdeğişimiz.

Yorumu oyla      18      10  
gözcü 17 Mart 2010 Çarşamba 16:49

ideolojik olarak bakılmazsa, çok uygun ve işlevi güçlü bir sistem olucak yargıda. meclise ayrılan sayı biraz daha fazla artmalı TBMM=EGEMENLİK

Yorumu oyla      18      10  
Anadolu Kurt'u 17 Mart 2010 Çarşamba 16:33

Yazık olur HSYK ya, demokrasinin son dayanma noktalarından biri! HSYK güdüm altına girerse bağımsız yargıyı mumla ararız. Seçiciler listesi korkunç tuzaklarla dolu, inşallah vatandaşlarımız bu sefer dikkat ederler de referandumdan HAYIR çıkar. Hayır çıkarsa hükümetimiz de demokrasi etiğini ve kurallarını hatırlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
fransa
sınav stresi
premier lig
Vedat İnceefe
yargıtay
ROMA
Anayasa
Güney Osetya