E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan 28 Şubat Yorumu Cadı Avına Çevirmek Yanlış ama Adalet de Yerini Bulmalı!

Doha’da gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Başbakan Erdoğan, “28 Şubat soruşturmasının kapsamı ne olmalı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

22.04.2012 - 08:18
Erdoğan dan 28 Şubat Yorumu

“Biz darbenin askeri olanına da sivil olanına da karşıyız. Yargı nereye varacaksa varsın, çıkının içinde ne varsa ortaya çıksın. Cadı avına çevirmek yanlış ama adalet de yerini bulmalı.”
BAŞBAKAN Erdoğan 28 Şubat soruşturması konusunda cadı avı olmasın ama “Yargı nereye varacaksa varsın, çıkının içinde ne varsa ortaya çıksın” diye konuştu. Suriye, PKK ve Maliki hakkında sert açıklamalarda bulundu. Sınır ihlali konusunda NATO’nun “müdahale” maddesini hatırlattı. Doha’da görüşmeler sürerken Başbakan Erdoğan gazetecilerle bir sohbet toplantısı yaptı. Sorumuz üzerine Başbakan, Türkiye’nin Suriye politikasını ABD’nin isteğiyle yürüttüğünü söyleyenlere sert tepki gösterdi, “Bunu söylemek Türk milletine hakarettir” dedi. “Suriye meselesinin lokal değil uluslararası bir sorun olduğunu”, Rusya ve Çin’in de Suriye ile ilgilendiğini hatırlattı.

Türkiye sınırı NATO sınırı

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Suriye’nin Türkiye’ye karşı yaptığı sınır ihlalleri konusunda, NATO Sözleşmesi’nin 4. maddesine göre “bilgilendirme” hakkı olduğunu söylemişti. Bunu hatırlattığımızda Başbakan şöyle konuştu:
“Bu bilgilendirmeyi yapacağız ki NATO üyeleri konu hakkında yeterince bilgilensin. NATO’nun sınır güvenliği konusundaki yaklaşımı tek sınır anlayışıdır. Türkiye’nin Suriye sınırı aynı zamanda NATO sınırıdır. Eğer buradan sonra ikinci bir sınır ihlali olursa uluslararası hukuktan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanırız. NATO’nun 5. maddesi devreye girer.”
Bilindiği gibi 5. madde bir NATO üyesinin bir saldırıya karşı bütün NATO üyeleri tarafından savunulmasını düzenliyor.
Ben Başbakan’ın bu sözlerinin İran’a da verilmiş bir mesaj olduğunu düşünüyorum.

Maliki’ye mezhepçilik uyarısı

Irak’ın Şii Başbakanı Maliki, Barzani ile Haşimi’nin Türkiye ile ilişkilerini kastederek ‘Türkiye düşmanca davranıyor’ demişti. Başbakan, Irak’la 48 anlaşma imzaladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “O zaman iyiydi, hatta Türkiye bizim ikinci evimiz diyorlardı. Şimdi rahatsız olmak niye? Ekonomik olarak Türkiye’nin Irak’a girmesini isteyen sendin ey Maliki! Biz yabancı değiliz, Irak’ın sınır komşusuyuz. Ama 10 bin km. öteden başkaları gelip Irak’a müdahale ediyor, sen Maliki gidip hesap veriyorsun. İran çağırınca gidiyorsun. Türkiye’ye gelince bu lafları söylüyorsun! Maliki ne derse desin, Iraklı kardeşlerimizle aramıza giremez! Irak halkının fikri bu değil.”
Başbakan Erdoğan, Maliki’nin sözünü tutmayan, “ceberut anlayışta” bir politikacı olduğunu, bunun demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek şunları söyledi: “Maliki mezhepsel çatışmadan bahsediyor, bizim böyle bir derdimiz yok. Ama onun belli ki var. Mezhep ayrımı yapmamak konusunda Maliki Türkiye’yi örnek alsın.”

28 Şubat soruşturması

28 Şubat soruşturmasının kapsamı ne olmalı? Başbakan’ın cevabı şöyle: “12 Eylül referandumunda verdiğimiz sözler yerine geliyor. Yargı, adil uygulamayı yapıyor. İşin asıl sorumluları tutuklandı, soruşturma sürüyor. Biz darbenin askeri olanına da sivil olanına da karşıyız. Demokratik parlamenter sistem bizim için esastır. Yargı nereye varacaksa varsın, çıkının içinde ne varsa ortaya çıksın. Millet kim kimdir bunu bilsin. Cadı avına çevirmek yanlış ama adalet de yerini bulmalı. İş gidebildiği yere kadar gitmeli. İşin içine kimler karışmadı ki... İş dünyası, basın, sivil toplum, rektörler... Kimler neler yaptı... Mesele sadece askerle bağlantılı değil. Bunlar ortaya çıksın.”
Başbakan’ın ‘sivil darbe’ derken kastettiği, partisi hakkında kapatılma davasının açılmış olmasıdır. Sorduğumuzda bunu kastettiğini doğruladı.

Suriye-PKK ilişkisi

Suriye ile Türkiye’nin ilişkileri iyi iken PKK konusunda Şam’ın olumlu yaklaştığını, sayıları az da olsa bazı teröristleri Türkiye’ye teslim ettiğini belirten Başbakan bugünkü durumu şöyle anlattı: “Suriye şimdi ise örgütü kullanmaya başladı. O bölgede bir hareketlenme var ama PKK’ya destek noktasında çok etkili değil. Suriye rejimi PKK’yı kullanma niyetinde ama bu Suriye için sıkıntı yaratır...”
Barzani’nin Türkiye’ye geldiğinde PKK’dan rahatsız olduğunu söylemişti. Başbakan’ın bu konudaki açıklaması şöyle:
“Barzani’nin biz PKK’dan çok rahatsızız ifadesini çok önemsiyorum. Yakında bir Kürt konferansının toplanması söz konusu. Konferansın ana gündemini büyük ihtimalle bu teşkil edecek; demokratik çözüm için bütün Kürtlere çağrı yapılması söz konusu. Barzani bizim Kürt kökenli vatandaşlarımız hakkında da iyi bilgi sahibi. Bölgede birinci parti bizim partimizdir. Bu önemlidir.”
Başbakan Erdoğan, Barzani’nin “Bizim huzurumuz sizin için önemli, ama sizin huzurunuz da bizim için çok önemli ve bizi çok olumlu etkiler” şeklindeki sözlerini olumlu bulduğunu belirtti.

Doktorlara saldırılar

Başbakan Gaziantep’te doktorun öldürülmesi olayında “hem doktoru öldüren zihniyeti, hem ardından yapılan yürüyüşteki zihniyeti kınadığını”, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin yüzde 40’tan yüzde 76’ya çıktığını söyledi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in bir doktora saldırması konusunda ise “Bu onun ilk yaptığı değil, milletvekili nezaketinden yoksun; yaptığı saldırganlık mensup olduğu zihniyetin uzantısı” diye konuştu.

hürriyet

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Nisan 2012 Pazar 16:02

Yigit adammissiniz vesselam.Dediklerinizi bir bir yapmissiniz.Oyum size bundan böyle.Eski bir bagnaz Halk partili.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 22 Nisan 2012 Pazar 11:59

Sus be adam sus sen konuştukça medya ne yazacağını şaşırıyor. söylediğin iç bir lafın tutarlı yanı yok oy aldığın %50 kandırılmış seçmen kadara bu ülkede %50 de aklı başında insan var ve artık sana tahammül edemiyor.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
 
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
 
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
galatasaray
şampiyonlar Ligi
Recep Tayyip Erdoğan
yangın
Suudi Arabistan
Çankaya Köşkü
burçin terzioğlu
yakmak