E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu 

CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.

5.04.2011 - 23:20
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu

Genel seçimler yaklaşırken CHP belki de ilk kez bu kadar ciddi hazırlanıyor iktidara. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla başlayan ‘Yeni CHP’ süreci vatandaş tarafından da yoğun bir ilgi ile izleniyor. Yoğun temposuna rağmen Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde yaptığım bir saati aşkın özel görüşmede bu süreci konuştuk.

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun yaptığı o özel açıklamalar…

 

 

 

 

 

TALAT ATİLLA

 

Seçim kapıya dayandı ve CHP’den beklenti hiç bu kadar yükselmemişti. CHP ve sizin için psikolojik oy sınırı nedir?

CHP kendisine biçilen elbiseyi yırtacak, dışına taşamadığı sınırları artık aşacaktır. Ben bu soruyu, ‘CHP’nin oy hedefi yüzde 40’tır” diye cevaplamak isterim. Örgütlerimizde, seçmenimizde ve ödünç oy verecek vatandaşlarımızda bu isteği fazlasıyla görüyorum. Bu millet psikolojik sınır tanımaz. Bu sözlerime inanmakta zorluk çekenlere, ‘bekleyin az kaldı’ diyebilirim.

 

CHP seçmeni olmayan seçmen size neden ödünç oy versin? CHP’nin biriktirdiği hafızaya ilgi duymayan geniş bir kitle durup dururken, niye size ödünç oy versin?

Biz durup dururken oy istemiyoruz ki! Köylü, işçi, esnaf perişan. Onların bu perişanlığını giderecek, sorunlarını çözecek bir yapı ortaya koyuyoruz ve projelerimiz açıklıyoruz. CHP artık çözüm üretiyor. Dolayısıyla sorunlarının çözümünü isteyen halk bize ödünç oy verecektir. Aslında bu ödünç oyun anlamı şudur; vatandaş, oyunu bizzat kendisine verecek. Biz halkın partisiyiz, egemenlerin değil.

 

HALKIN ÇIKARI BAŞKA, İKTİDARIN ÇIKARI BAŞKA!

 

Egemenler derken…

Halkın sırtından prim, şöhret ve para kazananları kastediyorum. Bu sözüme kimler muhatapsa onlar kendilerini bilirler. Biz, alnının teriyle kazanılmış servete saygılıyız. Bundan rahatsız olmadığımız gibi bunu bir milli servet olarak görürüz ama gücünü halkın çıkarları yerine kendi çıkarları için kullanan her türlü anlayı ve odağa itirazımız var. Biz halkın ta kendisiyiz. Bu yüzden vatandaşlarımızın bize gönül rahatlığı ile ödünç oy vereceğine inanıyorum.

 

Soruda anlam sapması olmuş olabilir. Şöyle diyeyim; seçmenin bir ideolojik duruşu ve bu duruşu besleyen mazisi var. Bu mazisini neden terk etsin?

Biz, yeni CHP’yiz. İdeolojisi ne olursa olsun vatandaşlarımızın yeni CHP’ye şans tanımasını istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, şimdi CHP zamanı. Toplumun her kesimini ön yargısız olarak kucaklıyoruz. Bunun karşılığını alacağımıza da inanıyorum.

 

“Benim adım Kemal” ne demek? Adı Kemal olanın farkı ne? Adı Kemal olan yırttı o zaman. Benim ismim de Talat mesela. Ben sınıfta mı kaldım bu mantıkla?

(Gülüyor…) Sözüme güvenin anlamında söylenmiş bir söz bu. Yani, sözünde duran, halkını düşünen, ona yalan söylemeyen Kemal Kılıçdaroğlu… Ben halkıma hiç yalan söylemedim. Neden söyleyeyim ki? Bu halk yalan söyleyeni gözünden tanır. Çekirge bir zıplar, iki zıplar, üçüncü de yakalanır. Bu milletin kavrayış ve zekâsına sonuna kadar güveniyorum. “Benim adım Kemal” sözünün içeriği budur.

 

Başbakan Erdoğan’ı yüce divana göndereceğinizi söylüyorsunuz ama ortada bir paradoks yok mu? Yargının siyasallaştığını söyleyen de sizsiniz. Madem yargı siyasallaştı, Başbakan’ı yüce divana gönderseniz bile bir şey olmaz. Bu mantıkla bakınca bu söylem pek gerçekçi durmuyor gibi.

Ortada bir paradoks olduğu doğru ama şunu da unutmamamız lazım; inkar edilemeyecek belgeler ortaya çıktığında hiçbir yargıç buna kayıtsız kalamaz. Alın teriyle kazanılmış tüm servetlere saygımız var. Hak eden güle güle yesin, içsin ama haksız kazanç bir başkasının hakkını gasp etmektir. Bir başkasına haksız kazanç sağlayan irade de, yine bir diğerinin hakkına el koyuyor demektir. Bu milletin fakirliğinin, kumanyalara mahkûm edilmesinin sebebi bu değil midir?

 

 

 

 

 

MİLYON DOLARLIK VİLLADA OTURAN HALKI ANLAR MI?

 

Başbakan Erdoğan deyince aklınıza ne geliyor?

İki tane Erdoğan var. Geçmişte hak arayan, mağdur bir insan. Ve daha sonra aşırı güç sahibi ve gücü içselleştiremediği için kibir sahibi olmuş bir Başbakan. Erdoğan’ı Başbakan yapan kim? Halk… Peki, nasıl olur da halkına karşı bu kadar pervasız ve kibirli olabilirsin? Sık sık, “Gideceğimiz yer belli. Altı üstü beş metrelik kefen” diyerek bir mütevazilik vurgusu yapmaya çalışıyor ama artık bu millet bu sözlere kanmıyor? Milyon dolarlık evlerde oturarak fakirlik edebiyatı yapmak bu milletin zekasına da hakarettir. Milyon dolarlık villalarda oturan Başbakanın bu halka empati yapmasını beklemek mümkün mü?

Erdoğan o koltuktan inecek. Daha doğrusu Başbakanlık koltuğunda şu anda kibir oturuyor. Kibir inecek, mütevazilik gelecek. Kibir ve din bir arada olur mu? Sen önce bu millete tepeden bakmayı bırak. Yalnızca bu millete değil, milletin seçtiklerine de kibirli Sayın Erdoğan. Buradan açıkça söylüyorum; Erdoğan haddini öğrenecek. Bu millet vereceği oylarla Erdoğan’a haddini öğretecek. Millete kabadayılık sökmez. Milletin şamarı en güçlü kabadayıyı muma çevirir.

 

Ecevit’i andırıyorsunuz. Ecevit’in de cemaatlere, özellikle Fethullah Gülen’e karşı geliştirdiği bir tolerans eşiği vardı. Siz de Gülen cemaatine karşı en azından sert bir söylem geliştirmiyorsunuz?

Cumhuriyetin temel dinamiklerini yıpratmadıkları sürece hiç kimseyle bir problemimiz olmaz. Bu Cumhuriyet’te herkese yer var. Demokrasi farklılıkları kabul etmek, anlamak, onların hukuklarını da korumak değil midir? Dediğim gibi; yeni CHP olarak ideolojisi ne olursa olsun toplumun her kesimini eşit olarak kucaklıyoruz. Cemaate bakışımızı da bu açıdan değerlendirmek lazım. Hiç kimse ve gruba karşı ön yargımız yok. Yeter ki, Cumhuriyetin genleriyle oynanmasın. Kısmet olur da Başbakan olursam Cumhuriyetin temel dinamiklerini içselleştirmiş herkesi kucaklayacağım.

 

 

 

 

 

GÜLEN CEMAATİ CUMHURİYET’LE OYNAMAZSA PROBLEMİMİZ OLMAZ!

 

Sınırınız nedir? Cemaat şunu şunu yaparsa olmaz diyeceğiniz somut bir örnek verebilir misiniz?

Gülen cemaati güçlü sermayeye dayanan kendi içinde disiplinli bir yapı olarak görünüyor. Kendileri için de, Türkiye için de doğru olan siyasetin dışında kalmalarıdır. Bir inanç grubunun siyasetle içli dışlı görüntü vermesi hoş değil. Sınırımız bu. Onun dışında bir karşıtlığımız söz konusu değil. Herkes sınırını bilmeli ki, bu topraklarda beraberce huzur içinde yaşayalım.

 

Baykal ve Kemal Derviş’i aday yapacak mısınız?

Müsaadenizle bu soruya yanıt vermesem olur mu?

 

Takdir sizin tabi ama cevap vermek istememenizden sanki bir sürpriz olacak gibi algıladım.

Yok, cevabım yalnızca yorum yapmayacağım anlamına geliyor.

 

CHP geçmişte SHP ile seçim ittifakı yapmıştı ve bu dönemde de solla bir işbirliği yapılacak mı diye merak ediliyor. Küçük sol partilerle işbirliği gibi bir projeniz var mı?

Hayır… CHP kimseyle ittifak yapmayacaktır. İktidara tek başımıza geleceğiz.

 

İnternet hayatınızın ne kadarını kapsıyor? Hangi haber sitelerini okuyorsunuz?

İnternet benim için de CHP için de çok önemli. Bu mecrayı en etkin bir şekilde kullanıyoruz. Haber sitelerinin çoğunu takip ediyorum ama her gün mutlaka bir şekilde girdiğim 4 haber sitesi var. Turktime.com, Gerçekgundem., Gazeteoku.com, ve Odatv’yi takip ederim.

 

YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
GençTÜRK 8 Haziran 2011 Çarşamba 23:41

Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU'NUN bence eksik yönleri var bir şu ana kadar kimsenin sözünü kestiğini görmedim.. saygılı insan güzel fakat bir lider artık halka malolmuş kişidir şu an kendisinin olduğu gibi bilakis tersine en son yine dün akşam Kılıçdaroğlu yine konuşurken araya girdi bir çok kez fatih altaylı bu her zaman kılıçdaroğluna yapılıyor... aynı şeyi aynı kişiler tayyip beye yapamıyorlar bu esnada artık sözünü kesen insanlara bir dakika demesini istiyorum zira demesse siyasi hayatı fazla sürmez

Yorumu oyla      23      10  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 19:39

tc de oy verecek parti yok derken ve chp aklımın bile ucundan geçemeyeck bir partiyken düşüncelerimi değiştirdi muharrem ince ve kılınçdaroğlu.ama kim olursa olsun kimseyi koltuğuna alıştırmamak gerekiyor.bu insan psikolojisi denetlenmek ve çalışmamak için gücü kulanmayı tercih edebiliyor.meb e muharrem inceyi,osym ye abbas güçlü veya ismail koncuk uda getirmeleri dileğiyle inşallah hak yoldan ayrılmadan iktidar olup ülkeyi yönetirler.

Yorumu oyla      28      14  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 02:08

Cok güzel yapilan bir röpörtaj buna bir diyecegimiz yok,sitemiz adinada gurur verici bir durum, diger taraftan Kilicdar Beyin siyasi sitratejisi hic ona yakismiyor, oysa kendisine yakisan iktidari elestirmektense kendisi ne yapacak olmaliydi.Tahmin ediyorum kendisinin görüsleride bu yöndedir,ne yaziki yanlis yönlendiriliyor,kimseyi kiramiyan güzel tarafi var.Allah askina birakin bu güzel insanida kendi dogrularini uygulasin.Yigitoglu

Yorumu oyla      29      15  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 01:05

Merkeze acilacagiz diye bize oy getirmeyecek yolu simdi CHP'den gecen yarin isine gelirse AKP'ye olmadi baska yere gececek kisileri listeye koymamasi lazim. Genc ve yeni isimler olmali. Kadinlara daha fazla yer verilmeli ve on siralarda genclere ve kadinlara yer acilmali. Biktik artik eski yuzlerden ve sagdan gelen yamama isimlerle de bu isi goturemez Kilicdaroglu. Genclere ve kadinlara guvenmesi lazim. Ancak oyle iktidar oluruz.

Yorumu oyla      27      11  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 00:36

Sayin Kilicdar,sizlerden rica yapsak Halk partisi adina bu milletten özür dilermisiniz.Bu millete kizilcik serbeti icirdiler, yeri geldi postallari devreye soktular solcu cakma köse yazarlainin tarafindan.Bugün Güneydoguda bir sorun varsa ki, vardir burda Halk partisinin vebali büyüktür.Bize,yani vatandasa degisim sözü veriyormusunuz?

Yorumu oyla      23      17  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 22:36

Bir zamanlara ümidümüz Karaoglan diye sokaklara dökülen millet,simdi ümüdümüz kilicdaroglan diye bagiriyor,Bu millet hem karaoglanlar ve kilicdaroglanlar cok gördü sizde göreceksiniz bom bos ayni balon gibi sönecek.Turgut BEY

Yorumu oyla      23      39  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:42

Aytun Çıray proje adamıdır.Kılıçtaroğlu turnayı gözünden vurmuş.CHP ye oy vermekte nasipmiş ne yapalım:)

Yorumu oyla      39      12  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:36

Bu yorumu yazan kisi hayatinin hic bir döneminde Halk Partisi ile barisik yasamis ve parti siyasetini benimsiyen biri degildir,isterseniz dikkate alirsiniz ister almazsiniz sayin Kilicdaroglu.Sizlerde yeri gelmis bizler gibi güneydogo meselesi icin göz yasi dökmüssünüzdür.Benim sizlerden istedigim Kürt halkinin isteklerinekulak vermenizdir, bunlari kamuoyu önünde tartismaniz su asamada mümkün degildir,arka planda iktidar, muhalefet, kücük büyük demeden bir araya gelin bir cözüm bulun lütfen.

Yorumu oyla      27      11  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:16

Kilicdaroglunun samimiyetini listelerde gorecegiz. Bulent Kusoglu ve Dr.Ali Arif Ozzeybek i merkeze aciliyorum yeni merkez artik CHP dir diyerek davet etti. Bu iki isim PM uyesi. Bakalim listelerde secilecek yere koyacak mi? Merkeze karsi samimi davranacak mi? Gorecegiz. Az kaldi. Sonra oy ve elestirimizi yapariz. 46 RUHU

Yorumu oyla      24      11  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:12

aile sigortası, kamuda taşeronluğun kaldırılması,gençlerin askerlik süresinin kısalması gibi projeler türkiye nufusunun neredeyse yarısını etkiledi.

Yorumu oyla      36      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
 
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Torku Konyaspor
Belçika
Eczacıbaşı
Tehdit
Afganistan
emrah yılmaz
Emre Belözoğlu
İtalya