 |
|
Erdoğan’ın “Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan sert tepki geldi: Başbakan bölücülük yapıyor. Daha önceki nesil dinsiz miydi peki?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Ateist bir gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun?” sözlerini “Tam tipik bölücülük” şeklinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Dindar bir gençlik yetiştirme istiyoruz” ifadesine karşılık da “Bu nesilden öncekiler dinsiz miydi peki?” diye sordu. Katıldığı CNNTürk yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “Ateist bir gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Dindar bir gençlik yetiştirme istiyoruz” açıklamalarına yanıt verdi. “Tam Recep Tayyip Erdoğan’a uygun açıklamalar” diyen Kılıçdaroğlu, Allah aşkına kendisi söylemedi mi ’siz dindar bir neslin yetişmesine mi karşısınız’diye. Biz ne zaman karşı olduk. Ben kendisine şunu sordum; ’Bu nesilden öncekiler dinsiz miydi peki?’bu o anlama geliyor. ’Biz dindar nesil yetiştiriyoruz. Demek ki bizden öncekilerin tamamı dinsiz bir nesil yetiştirdi.’Böyle bir şeyi bir Başbakan nasıl söyleyebilir. Tam tipik bölücülük. Böyle bir şeyi söyledikten sonra o Başbakan’ın artık bu ülkede Başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım “ dedi.
Din ticareti yapıyor
Erdoğan’ın CHP’yi “ağza alınmayacak şekilde” suçladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Dindar adam yüreğinde sevgi olan insandır, kamu malına el sürmeyen adamdır, ahlaklı adamdır, dindar adam Deniz Feneri olayını savcıların ensesinde boza pişirmeyen adamdır, yolsuzlukların ortaya çıkmasını sağlayan adamdır, bunu söylediğiniz zaman ben sizin ahlakınıza da inancınıza da saygı duyarım. Ama onun dışında siz din ticareti yapıyorsunuzdur. Ben kesinlikle inanıyorum Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede inançları sömürüyor. Böyle bir şey olabilir mi?” Başbakan Erdoğan’ın demokrasi kültürünün eksik olduğu gibi eğitim kültürünün de eksik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başbakan her konuyu siyaseten istismar etmeyi kendisine görev edindiği için eğitim konusunu da istismar ederek ’oradan da acaba ben bir siyasi rant sağlayabilir miyim kendime’diye düşünüyor. Bu yanlış bir anlayış, yanlış bir düşüncedir. Toplumu ayrıştırır böler” şeklinde konuştu.
CHP’de kurultay gündemi ilan edildi
CHP, 1 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek 17. Olağanüstü Kurultay’ın gündemini gazete ilanı ile duyurdu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla yer alan ilana göre kurultay, Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak. Kurultayın gündemi, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurultay başkanlık kurulunun seçimi, genel başkanın açılış konuşması, olağanüstü kurultay çağrısı yapan delegeler adına konuşma yapılması ve 362 delegenin 10 maddelik tüzük değişikliği taleplerinin oylanması ile kapanıştan oluşuyor. CHP’li muhaliflerin, tüzükte istediği değişiklerin başında, 54. maddenin 4. fıkrasında yapılması istenen genel başkan seçimli kurultay için gerekli olan 650 imzanın (delegelerin yüzde 51’i), 256’ya (delegelerin yüzde 20’si) çekilmesi oluşturuyor. CHP yönetimi ise bu değişikliğe olumlu bakmıyor. Muhaliflerin istediği diğer değişikliklerden bazıları şöyle: Genel Başkan adaylığı için delegenin yüzde 20’si yerine yüzde 10’unun önerisinin yeterli olması ve kurultay sırasında imzaların Başkanlık Divanı önünde beyan edilmesi şartının kaldırılması. Parti Meclisi (PM), başta il ve ilçe yönetimleri olmak üzere tüm organların seçiminde çarşaf liste yönteminin kullanılması.
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Yorumcuların dikkatine…
• İmlası çok bozuk,
• Büyük harfle yazılan,
• Habere değil yorumculara yönelik yazılan,
• Diğer kişi ya da kişilere hakaret niteliği taşıyan,
• Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
• Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,
yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
 |
 |
 |
Toplam 9 yorum var, 5 adet görüntüleniyor.
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|
|
 |
 |
|