E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Donanma'dan O Belgeler de Çıkmış Jandarma Rektörlere ve E. Komutanlara Emretmiş: TV'lere Çıkın ve Deyin ki...

Fuhuş ve casusluk çetesinin Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zulasından yakın dönemin karanlık yüzünü aydınlatacak şok belgeler çıkmaya devam ediyor.

13.12.2010 - 07:34
Donanma dan O Belgeler de Çıkmış

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre; Fuhuş ve casusluk çetesine yönelik soruşturma kapsamında arama yapılan Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zuladan çıkan belgelerin içeriği belli oldukça darbeci zihniyetin toplumu hedef alan operasyonları da tek tek deşifre oluyor. İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zemininden çıkarılan 10 çuval 'darbe arşivi' içerisinden emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) faaliyetlerini ortaya koyan skandal belgeler de çıktı. CÇG'nin darbeye zemin oluşturmak için yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vermek için Eruygur'a her ay düzenli olarak sunduğu 'devre raporları'nda yer alan şok bilgiler, 'ülke elden gidiyor' paranoyasının arka planını gözler önüne serdi.

İRTİCA PARANOYASI AFİŞLERDE

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde incelenen 10 çuval belge arasından çıkan CD'lerin birinde 'Devre Raporları' adlı bir dosya bulundu. Dosyanın içinde ise 'eylemler' başlığı altında 'görsel', 'yazılı', 'internet', 'akademik', 'afiş' ve 'mektup' şeklinde sıralanan alt başlıkların yer aldığı görüldü. Bu dosyalarda, CÇG tarafından yürütülen faaliyetlerin darbeye zemin oluşturma amacıyla 'ülkede irtica tehlikesi olduğunu belirten afişler hazırlanması' şeklinde direktiflerin bulunduğu belirtildi. Cumhuriyet mitinglerine katılın emrinin bulunduğu belgelerde bu emir doğrultusunda hazırlanan afişlerin mitinglerde açılması istendiği yer alıyor.

REKTÖRLERE EMİR

'Mektuplar" başlığı altında sıralanan bilgiler, 'Devre Raporları' dosyasının en çok dikkat çeken bölümü oldu. Bu dosyada üniversite rektörleri ile emekli komutanlara darbeye giden yolda yapılması gerekenleri anlatmak amacıyla yazılan mektuplar bulundu. Mektuplar, 'Ordu Göreve' pankartıyla yapılan gösterilerin nasıl organize edildiğini ortaya koydu. Mektuplarda rektörlere ve komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, 'Ülke elden gidiyor' imajı oluşturun" direktiflerinin yer aldığı öğrenildi.

2002 SONRASI KOLLAR SIVANDI

Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) 28 Şubat post-modern darbesinin ordu içindeki siyasi karargahı olan Batı Çalışma Grubu'na benzer bir yapılanmayla 2002'den beri Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı ortaya çıkmıştı. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelmesinin hemen ardından Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından kurulduğu belirtilen CÇG, siyaseti ve sivil toplumu yönlendirme faaliyetlerini sürdürdü.


Cumhuriyet mitingleri CÇG'nin işi


2003 başından itibaren bir dizi etkinliğe, rapora, ve oluşuma imza atan CÇG'nin, Türkiye çapında tüm illerde kişi, kurum, okullar, sivil toplum örgütleri, işyeri sahipleri ile bazı kamu birimleri ve burada çalışan kişileri de fişlediği ortaya çıktı. CÇG'nin, bu fişlemelerin yanı sıra sivil siyasete müdahale niteliğinde bir dizi olayı ve oluşumu da gerçekleştirdiği belirlendi. CÇG'nin 'Devre Raporları', Jandarma Genel Komutanlığı Planlama Koordinasyon ve Güvenlik Dairesi'nin yönlendirilmesiyle oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi'nin bizzat dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından kurdurulduğunu ortaya koydu. Eruygur'un emekli olduktan sonra da Ulusal Birlik Hareketi'yle ilişkisini, sürdürdüğü ve başta 2007'deki Cumhuriyet Mitingleri olmak üzere, benzer organizasyonların Cumhuriyet Çalışma Grubu'nca yönlendirildiği de değerlendirme raporlarında açık bir şekilde görüldü. (yenişafak)

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Aralık 2010 Pazartesi 22:36

iyide jandarma genel komutanlığı bana mı bağlı.içişleri dolayısıyla hükümete bağlı....iyi ki silahlı kuvvetler var.yoksa ne yeni şafak ne zaman ne de vakit'in eyyamcıları ağızlarına çiğneyecek sakız bulamayacaklar

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 13 Aralık 2010 Pazartesi 18:34

T.C. Savcıları Yenişafak Gazetesi'ne demeç mi vermiş? Halen devam eden bir dava ile ilgili çarşaf çarşaf bu haberlerin yayınlanması niçin soruşturulmuyor? Ve bir belge aktarımı varsa neden hep aynı medya üzerinden gerçekleşiyor?

Yorumu oyla      21      12  
Misafir 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:42

Bunlarin derdi läiklik elden gidiyor safsatasi degil,Devlet NEMALARI elden gidiyor korkusu var.CIGERLERINDE bile halä 3 kg devlet nemasi yagi var.

Yorumu oyla      21      14  
Misafir 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:24

irticaya karsi plan yapmak suçmu iran gibi olursa o zaman gorun .

Yorumu oyla      23      13  
Gerçekvatandaş 13 Aralık 2010 Pazartesi 15:48

Mış'lı Miş'li haberler sadece bu yandaş gazetede gırla gidiyor bu aralar.. Doğrulayan tek bir resmi açıklama yok.. Eğer doğru ise, neden sadece Akp yandaşı bir gazeteye servis edilir?.. Ya da gizli soruşturma bilgilerini dışarıya sızdıranlardan niçin hesap sorulmaz?.. Ayrıca niye Deniz Feneri soruşturması ile ilgili tek bir bilgi bile dışarıya sızmıyor?.. “Seninki de laf mı, aramızda bu soruların yanıtını bilmeyenimiz var mı?” desenize...

Yorumu oyla      28      11  
Misafir 13 Aralık 2010 Pazartesi 09:57

Türk Silahhlı Kuvvetlerini Alem edip kallem edip iftiralarla BÖLÜCÜ TEREÖR ve SERVci dış mihrakarın önünde DİZ ÇÖKTÜRDÜNÜZ ya PES VALLA !

Yorumu oyla      19      14  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
 
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
 
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Club Brugge
Gökhan Töre
Kobani
Adana Demirspor
sanayi
Almazbek Atambayev
THY
hukuk