E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dink Cinayetinde Skandal Bitmiyor DDK Tespit Etti: Belgeler Yok Edilmiş!

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda, cinayetin aydınlatılmasında önem taşıyan evrakta tahrifat yapıldığı belirtiliyor.

27.01.2012 - 12:30
Dink Cinayetinde Skandal Bitmiyor

Hrant Dink cinayetiyle ilgili çalışmalarını tamamlama noktasına gelen Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), önemli verilere ulaştı. Köşk, özellikle konuyla ilgili bazı belgelerin ortadan kaybolduğunu, bazıları üzerinde de değişiklikler yapıldığını saptadı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine göre, raporla birlikte bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma talep edilmesi bekleniyor.

DDK, Dink cinayetiyle ilgili çalışmasını tamamlama aşamasına geldi. Yaklaşık 1 yıl boyunca İstanbul-Trabzon-Rize hattında yoğun bir çalışma yürüten Köşk, yaklaşık 50 bin sayfalık bilgi ve doküman topladı. Kurulda iki üyenin koordinasyonunda Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan görevlendirilen müfettişlerin de katılımıyla yapılan çalışmalarda tüm bu dokümanlar elenerek bir rapor oluşturuldu. Araştırmalarda Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2007’de, Dink cinayetine ilişkin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün bazı görevlileri hakkında açtığı soruşturmada “kovuşturmaya yer olmadığı” yönündeki kararı başta olmak üzere, süreçte verilen kararlar masaya yatırıldı.

Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, raporda cinayetin ardından bazı evrakın ortadan kaybolduğu, bazılarının ise orijinal olmadıkları saptandı. Cinayetin aydınlatılmasında önem taşıyan belgelerden bazılarının tarihlerinin değiştirildikleri de DDK’nin saptamaları arasında.

O cep mesajı da incelendi
Süreçle ilgili tartışma yaratan iki konu da Köşk’ün gündemine girdi. Bunlardan birincisi, Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci’nin cinayetten önce Temmuz 2006’da Hayal’in Hrant Dink’i öldüreceği konusunda jandarma istihbaratına verdiği ileri sürülen istihbarat. Bu konuda eleştirilerin hedefi haline gelen jandarma, istihbaratın cinayetten önce değil, sonra geldiğini savunmuştu. Kamuoyunda tartışma yaratan diğer bir konu da savcı Hikmet Usta’nın da gündeme getirdiği Erhan Tuncel’e Tuncay Uzundal’dan geldiği belirtilen cep mesajıydı. İçeriği normalde “Yasin Hayal geldi, 7.65 mermi soruyor” şeklinde olan mesajın Trabzon Emniyeti’nde “Yasin abi geldi, erken gel” şeklinde değiştirildiği ileri sürülmüştü. Köşk’ün diğer idari işlemlerin yanı sıra bu konularda da saptamalara raporunda yer vereceği belirtiliyor. Köşk ayrıca TİB’nin, cinayet bölgesinde telefon kayıtları ile kamera kayıtları konusunda da eleştirilerini raporda sıralayacak. (Cumhuriyet)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
 
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
 
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Türkmenistan
ygs
Kobani
Cüneyt Çakır
Çankaya
Ferit Şahenk
Beycan ÜÇKARDEŞ
Fatih Erbakan