E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Baykal'ı Susturan Soru Canalioğlu 'Bu Tüzüğü Değiştiren, Bu Hale Getiren Siz Değil miydiniz?' Dedi ve

Kulislere göre Baykal önceki gün Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini eleştirdi. CHP’li Canalioğlu ve Kaleli de “Tüzüğü bu hale getiren siz değil miydiniz?” dedi. Sohbet kesildi, grup dağıldı

2.02.2012 - 08:29
Baykal ı Susturan Soru

CHP’nin Salı günkü grup toplantısının ardından TBMM Genel Kurul toplantısına katılan CHP milletvekilleri arasında “havayı buz kestiren” ilginç bir tartışma yaşandı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın kurultay konusunda “Genel Başkan” diye söz ettiği Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve parti yönetimini eleştirmesine, iki milletvekili tepki gösterdi. Baykal ile bir grup milletvekili arasında ilginç diyaloglar, önceki gün Genel Kurulu’nda geçti. Oturumu yöneten Meral Akşener’in Genel Kurul çalışmalarına ara verdiği sırada aralarında Sena Kaleli, Melda Akar, Binnaz Toprak, Volkan Canalioğlu, Turhan Tayan, Aykut Erdoğdu, Aydın Ayaydın, Haydar Akar, Müslüm Sarı, Ercan Cengiz ve MYK üyesi Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili CHP grubuna ait arka sıralarda sohbet etti. Baykal, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve Aydın milletvekili Metin Lütfü Baydar ile birlikte milletvekili grubunun yanına gelerek milletvekillerinin yanına oturdu. Edinilen bilgiye göre milletvekillerine espriler yaptıktan kurultay konusunu açan Baykal, şunları söyledi:

Yönetim zaafiyet içinde

“Arkadaşlar, parti yönetimi zafiyet içinde. Böyle olmaz. Genel Başkan’ın yapması gereken ilk iş, 362 kişinin talep ettiği gündemi aynı gün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ilandaki gündemin önüne almak olmalıdır. O gündem saat 9.30’a konmalıdır. Çünkü bu arkadaşların talebi daha önce yapılmıştır. Çifte kurultay olacaksa, bunların talep ettiği daha önce olmalıdır. Bu arkadaşlar diyor ki, merkez yoklaması olmasın, ön seçim olsun. Bu arkadaşlar diyor ki, Parti Meclisi blok listeyle değil, çarşaf liste ile seçilsin. Bu arkadaşlar diyor ki, olağanüstü kurultay talebi yüzde 20 değil, yüzde 10’la yapılabilsin. Bu arkadaşlar Genel Başkan değişsin demiyorlar ki, demokratik ve özgürlükçü bir tüzük istiyorlar. Bunda ne var? Ama MYK’daki malum danışmanları Genel Başkan’ı yanlış yönlendiriyor. Onların tek isteği yerlerini korumak. Yazıktır bu partiye. Sırf onlar yerini korusun diye genel başkanı yanlış yönlendiriyor, bazı kişileri ötekileştirme gayreti içine giriyorlar. Bu doğru değil.”

Sözünü kesti

Baykal’ın bu sözleri üzerine MYK üyesi Tanrıkulu savunma yapmak istedi ve “Sayın Genel Başkanım” diye lafa girdi. Ancak Baykal “Sezgin geç, geç, geç...” diyerek Tanrıkulu’nun sözünü kesti. Bunun üzerine Canalioğlu devreye girerek “Bu tüzüğü değiştiren, bu hale getiren siz değil miydiniz? Çarşaf liste değil blok liste yapan siz değil miydiniz? Buna ne dersiniz?” sorusunu yöneltti ve ayağa kalkarak ortamı terketti. Kaleli de “Sayın Genel Başkan, tüzükler ne kadar demokratik olursa olsun, önemli olan o tüzüğü objektif kriterlerle uygulamaktır. Eskiden de bu tüzük uygulanıyordu. Demokrasi, özgürlük çağrıları neden yapılmıyordu?” dedi.

Kaleli’nin bu sözleri ortamı biraz daha gerdi ve buz gibi bir hava esti. Bu sırada basın locasındaki bazı gazetecilerin fotoğraf çektiklerini farkeden Baykal, iki milletvekili arkadaşıyla birlikte kalktı ve sohbetle birlikte grup da dağıldı.

İkinci kurultayın ilanı bugün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi gündemiyle toplayacağı 26 Şubat’taki “16. Olağanüstü Kurultay”ın ardından muhaliflerin talebiyle yapılacak 2. kurultayın ilanı bugün gazetelerde yayınlanacak. “17. Olağanüstü Kurultay”ı 1 Mart Perşembe günü Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak..

‘Yapmayın etmeyin delegelere dokunmayın’

CHP’de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığından alındıktan sonra kimseye küskün olmadığını açıklayan Tekin’in partide yapılan mahalli ve kurultay delege seçim sürecinden rahatsız olduğu iddia ediliyordu. Tekin, “Örgütü örselemek beni vicdanen rahatsız ediyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’nin Aralık’ta yapılacak olan Olağan Kurultay sürecinin başlaması ve mahallelerde yapılan delege seçimlerine ilişkin bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulundu. Tekin, şöyle dedi:

RAHATSIZ EDİYOR: Türkiye’de 300’ün üzerinde siyasi parti kuruldu. 50’ye yakını iktidar oldu. CHP’nin 50 yıldır iktidar olmamasına rağmen inançlı dirençli örgütü olan tek siyasi partidir. CHP iktidardan beslenmiyor, inançlarından besleniyor. Siyasi partiler bir dönem iktidardan çekilince darmadağın oluyor. Ama CHP barajın altında kalıyor iktidar olamıyor, içinde tartışmalar yaşanıyor bütün buna rağmen olağanüstü sabırlı sadakatli bir örgütü var. Bu örgütü örselemek vicdanen beni rahatsız ediyor.

AKP DAĞILIR: Yapı bozulmaz diye bir şey yok tavansal değişiklikler elbette yapılabilir. Ama o kadar partisine sadık insanlar var ki. Ben öyle insanlar bilirim, 30-40 yıldır belediye başkanlığı istemez, meclis üyeliği istemez, vekillik istemez, hiçbir şey istemez, onu onore eden bir şeydir mahalle delegeliğidir, kurultay delegeliğidir. Bunu onun elinden almayın, yapmayın etmeyin. AKP iktidarı bıraksın, 5 günde dağılır. Bütün arkadaşlarımıza sesleniyorum. Siz bu tabanı hiçbir siyasi partide bulamazsınız. Onların sadece morale ihtiyacı var.

Delegelerin seçimi Mart sonunda bitecek

CHP’de Aralık ayındaki “Olağan Kurultay” sürecine girildiğinden partide mahalle, il ve kurultay delege seçimleri yapılıyor. Muhalif kanadı harekete geçiren de bu delege seçimleri nedeniyle parti tabanında yapılan değişiklik. Mahalle delege seçimlerinde CHP üyelerinin oyu ile mahalle delegesi belirleniyor. Belirlenen bu delegeler daha sonra il delegesi ve kurultay delegelerini seçiyor. Mart ayı sonuna kadar mahalle ve il delege seçimleri tamamlanacak. Genel Merkez, tüzükte yer alan 12. maddeye dayanarak, MYK kararıyla istediği kadar parti üyesi yapabiliyor.

Normal üyelik süreci ise il ve ilçe teşkilatları üzerinden yürüyor ve buralarda yönetime muhalif olan insanlar birçok üyeye onay vermiyor. Üyeler mahalle delege seçimlerinde oy kullanıyor. Muhalif kanatta bu durum rahatsızlık yaratırken, “Partili olmayan isimler delegeleri belirliyor” görüşü ön plana çıkıyor. Muhalifler, Genel Merkez’in yaptığı üyelerin delege seçimlerinde oy kullanmamasını istiyor. Muhaliflerin tüzük değişikliği taleplerinde, “MYK kararıyla üye yapılanlar delege seçimlerinden 3 ay oy kullanamaz” düzenlemesi bulunuyor.

vatan

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 00:05

Ne de güzel vermişler ağzının payını.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 2 Şubat 2012 Perşembe 21:48

kandilci! sen chp ye son seçimde zaten oy vermedin, sıkma kendini:) senin gibilerin kafa yapısı nedeniyle %13 lerde gezdi bu parti. Hadi sen gerçek kandilci akp nin yanınaaaa:)))

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 2 Şubat 2012 Perşembe 14:34

baykal ne olur chp'yi bu pkklıların elinden kurtar! chp'yi tunceli ve kandil yönetiyor.

Yorumu oyla      19      16  
Misafir 2 Şubat 2012 Perşembe 09:32

baykal artk genelbaşkan olamazsın olursan benden sana oy yok.

Yorumu oyla      24      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
 
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Chelsea
Volero
mülteci
zonguldak maden
Milwaukee Bucks
iflas
kılıçdaroğlu
ösym ygs sonuç sorgula