E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Yıldırım YouTube’a Savaş Açtı: Bu Site Hukuk Tanımaz, Bizimle Mücadeleye Girişti! 

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, YouTube’u sert eleştirdi: “Bu site Türkiye’yle mücadeleye girişti, ama bunu kabul etmeyiz. Bu site birçok ülkede yerli sürüm yapıyor, Türkiye’de yapmıyor, adli işbirliğine yanaşmıyor. Bir parti lideriyle ilgili videonun kaldırılması için arkadaşlarımız girişimde bulundu, telefonlara çıkmadılar.”

25.06.2010 - 08:19
Bakan Yıldırım YouTube’a Savaş Açtı: Bu Site Hukuk Tanımaz, Bizimle Mücadeleye Girişti!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, mahkeme kararıyla erişime engellenen paylaşım sitesi YouTube’un, Türkiye’de hukuki yükümlülüklerini yerine getirmemekte ısrar ettiğini belirterek, “Bu site, Türkiye Cumhuriyeti ile mücadeleye girişti ama Türkiye bunu kabul etmeyecektir” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Emrehan Halıcı, Türkiye’de internet erişimi ile ilgili özgürlüklerin engellendiğini söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, internetin ‘ilaç gibi, yararı olduğu kadar zararının bulunduğuna’ dikkati çekti. Yıldırım, bu nedenle internetin temiz kullanımını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, internette suç ve suça özendirici yayınların yüzde 98’inin dış kaynaklı olduğunu, bu tehlikeyi önlemek için bazı önlemler almak zorunda olduklarını dile getirdi.
YouTube paylaşım sitesinin Atatürk’e hakaret içeren yayınından dolayı, mahkeme kararıyla erişime engellendiğini anımsatan Yıldırım, buna karşın sitenin yetkililerinin, cezayı durdurmak için bir üst mahkemeye bile itiraz etme gereğini duymadığını vurguladı. Yıldırım, söz konusu paylaşım sitesinin birçok ülkede güvenlik belgesi almasına, vergi dairelerine kayıt yaptırmasına rağmen Türkiye’de bunları yerine getirmemekte ısrar ettiğini anlattı.
Türkiye’nin bunu kabul edip boyun eğmeyeceğini belirten Yıldırım, “Bu paylaşım sitesi birçok ülkede yerli sürüm yapıyor ama Türkiye’de yapmıyor. Yine dünyanın birçok ülkesinde adli makamlarla işbirliği yapıyor ama ülkemizde buna yanaşmıyor. Bir siyasi partinin genel başkanı ile ilgili yayımlanan videonun yayından kaldırılması için arkadaşlarımız girişimde bulundu, telefonlara bile çıkmadılar. Bu kadar hukuk tanımaz siteyi hararetle savunanlar var. Bunu kınıyorum” dedi.
Söz konusu sitenin, IP giriş numaraları aracılığıyla Google’a girişleri de yavaşlatmaya, bu yolla tepkileri artırıp Türkiye’yi dize getirmeye çalıştığını belirten Yıldırım, “Bu site, Türkiye Cumhuriyeti ile bir mücadeleye girişti. Türkiye asla bu durumu kabul etmeyecektir. Bu paylaşım sitesinin direktiflerine göre tavır almak yerine, bu sitenin hukuk kurallarına saygılı olmasını sağlamalıyız” dedi. 

Görüşme yapılmış
Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın bu tepkilerine karşın, YouTube yetkililerinin yasağın kaldırılması için geçtiğimiz günlerde Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ile bir araya geldiği ortaya çıktı. Sessiz sedasız gerçekleştirilen görüşmede iki taraf, Youtube’un engellenmesi ve arama motoru Google’un yavaşlamasına ilişkin karşılıklı kozlarını paylaştı. Taraflar arasında net bir uzlaşma sağlanamazken, tekrar bir araya gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. 

‘Lokal versiyonu Türkiye istemedi’
Bakan Binali Yıldırım’ın sözlerine bilişim hukuku konusunda uzman olan isimler katılmıyor. Görüşler şöyle:
Bilgi Üniversitesi Bilişim Hukuku öğretim üyesi Doç. Dr öğretim üyesi Yaman Akdeniz: “Bakan Yıldırım’ın söylediklerine katılmıyorum. Google ya da YouTube’un özellikle bizimle uğraştığını sanmıyorum. YouTube hakkında verilen mahkeme kararına iki hafta önce itiraz ettik. Mahkeme itirazımızı reddetti. Almanya, İngiltere ve Fransa’da Youtube’u test ettim. ‘Lokal versiyonu mu, global versiyonu mu kullanmak istiyorsunuz?’ diye soruyor. YouTube bu ülkelerde yaptığı anlaşmalarda hukuki olarak sadece lokal versiyondan sorumlu. Global versiyona karışmıyor. YouTube, bunu Türkiye’ye önerdi. Ancak Türkiye kabul etmedi. Türkiye, illa global versiyondan da bu videoların kaldırılmasını talep etti. Problem de buradan kaynaklanıyor. Türkiye, burada ofis açmalarını istiyor. Ancak hiçbir ulusla-rarası organizasyonda ‘gelip burada ofis açın’ diyemezler. Obama, ‘Koç, Sabancı gelip burada ofis açacak’ diyemez. Bu tartışma bu tip açıklamalarla çözülemez.”
Bilişim Hukuk konusunda uzman avukat Başak Purut: “Bakan Yıldırım açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Neden sadece Google’a bunlar yapılıyor. Türkiye’de yurtdışından iş yapan binlerce site var. Vergi mükellefi değiller. ‘Google yasaklayayım, hizaya getirelim, diğerlerine gözdağı olur’ diye mi yapılıyor bilmiyorum?” (Radikal)

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Gerçek Vatandaş 25 Haziran 2010 Cuma 18:53

17:11 yorumumda dosya adı arasındaki kesme işaretleri çıkmadığı için dosyan adını aralarında boşluk bırakarak yeniden yazıyorum; (C: WINDOWS system32 drivers etc hosts)

Yorumu oyla      18      10  
kartallıkazım 25 Haziran 2010 Cuma 18:47

bakanın becerikli zeki çocukları yakında kurarlar türk youtube yi.paraya para demezler.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 25 Haziran 2010 Cuma 17:11

Google le bağlantılı pek çok yararlı site ve örneğin Google Earth de kısıtlandı bu arada. Eğer Google Earth ı açamıyorsanız; C:WINDOWSsystem32driversetchosts dosyasına copy past yaparak şunları yazın ve kaydedin, düzelecektir: 74.125.43.103 maps.google.com 74.125.43.103 mt0.google.com 74.125.43.103 mt1.google.com 74.125.43.103 khm.google.com 74.125.43.103 khm1.google.com

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
Acun Ilıcalı
PETROL
Kayseri Erciyesspor
Akhisar Belediyespor
İtalya
muhsin yazıcıoğlu
Kredi notu
Ömer Demir