KAOS -2
M. Kürşat Türker

   Bir bütün içerisinde tek bir parçanın düzensizliği kabul etmesi ile düzensizliğin düzeninin hakim olması arasında geçen zaman göreceli olarak kaos himayesindeki gelişme sürecidir ve sürecin sonu entropi ile ifade edilse dahi yeni bir düzen kurulması sonlanma anlamına gelmez..
 
1-  15 Temmuz kalkışmasından 20 gün önce İsrailoğulları ile yapılan ve mütedeyyin kesim tarafından kırgınlıkla karşılanan antlaşma sadece İsrail siyasetçilerini Türk yargısından kurtarmamış ayrıca da dörtten büyük olmayan dünyanın müsabaka tarihinde 2-2 beraberlik neticesi maç uzatmalara kalmıştır..
 
2- Dünyadaki tek Kürdoloji kürsüsüne sahip Exeter üniversitesi patenti olanların hemen tamamının, son 15 yılda bürokratik ve diplomatik makamları işgal etmesi rastlantısal değildir.., Dil eğitimi için valiler, kaymakamlar, yüksek yargı mensuplarının başka çarelerinin kalmadığını düşünsek dahi ; Cumhurbaşkanı, merkez bankası başkanı ve maliye bakanının aynı döneme rastlamasına rastlantı diyenler evrimi reddederek varoluşsal çelişkiye düşerler..
 
3- Pentagon sayesinde Donald Duck 2 karakteri ile tanışan dünya halkları arasında , yurdum insanı ölçütünde lütuf ve himmet için göz içine bakan ve şefkat dilenen bir başka insan güruhu yoktur. Ki ;  Kaosun temel kuramı gereği süreç içerisinde,  yıkım için geçici yapılanmalar doğaldır..
 
4- Altı parçalı federasyon sonrası iki parçanın konfederasyon kararı ve akabinde irredentist politikalarla Irak ve Suriye içerisindeki federatif parça ve de kantonlarla devlet olma yolu ile birleşme fikri,  her ne kadar Birleşik ancak orgazm olamamış Krallığın fikri harcı gibi görülüyor olsa da  aslında ;  Arz-ı Mev'üd inşasının tuğlalarıdır.. ( Exeter Üniversitesi bahse konu krallığın tedrisat kurumudur )
 
5- İslam'ın ilk münafığı Abdullah İbn Ubeyy ;  Politik çıkarları için Yahudiler ve putperestlerle ortaklık kurduğu , onlara muhacirler ve Ensar hakkında bilgi pazarladığı , Uhud savaşından kaçtığı ve yüzünden Peygamberi övüp arkasından gammazlayıp aşağıladığı için lanetlenen bir şahıs olsa da, günümüz münafıklarının siyasi manevralarına bakıldığında neredeyse silik bir isim olarak tarihte yer almaktadır. Şayet sosyo-embriyolojik bir araştırma tezi sunmak zorunda kalsaydım, günümüzdeki  on binlerce İbn Ubeyy'in nasıl klonlandığını araştırır ve kaos kürsüsüne sunardım..
 
6- Kaos ;  maddesel düzeyde  çatışma, çarpışma, yeniden oluşum ve tekrardan yıkım süreçlerinin birbirini takip ettiği bir dizi reaksiyon olup politik düzlemde ; söylem, aksi söylem, kendini inkar ve kendiliği inkar şeklinde yansımasını bulur.., Layık olduğu şekilde yönetilen ve ellerinin yaptıklarından dolayı tüm beden ve ruhu ile acı çeken insanoğlu için kaos bir musibet gibi görünüyor olsa da çoğu yaratılan, musibetin ardındaki hayrı sezebilecek bir donanımda değildir.. Tasavvufi bir yaklaşımla; Yürekten başkasına sığmayacak büyüklükte iman için aklın almayacağı büyüklükte bir inkar gerekli olabilir..



Sayfa Adresi: http://www.turktime.com/yazar/kaos-2/5433