YORUMLAR
Toplam 29 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 19:33

Terörün silah gücü ile önlenmesi,Dünyanın hiçbir döneminde,hiçbir Coğrafyasında etkili olmamıştır.Buna dair bir tane örnek veremezsiniz.Silahlı önlemler veya asayiş önlemlerinin tamamı geçici önlemlerdir.Halk tabanına dayanmayan,halktan destek görmeyen,zihinsel İKNANIN tesis edilmediği önlemler, asla teröre çözüm olamaz.Afganistandaki terör,dünyanın en uzun süreli terörlerinden biri.Üstelik Dünyanın bütün büyük Güçlerinin bu terörü silahla ortadan kaldırmak için birleştiği bir sorun.Hani çözüm??

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 19:28

12 Eylül rejimi,1991 yılına kadar bir FİİL sürmüş,1991 den 2007 hatta günümüze kadar da 28 Şubat takviyeli olarak kısmen sürmüştür.Ermeni Xoybun örgütünün mutasyonu olan Asala ve pkk örgütleri, 12 Eylülün hemen öncesinde, aynı zeminde doğup,12 Eylül zemininde örgütlenip palazlanmıştır.Söylemek istediğim,Terörü besleyen doğuran zemin,ANTİDEMOKRATİK ortamlarda doğar gelişir ve büyür.Siz Demokrasiyi tesis etmezseniz,silahlı müdahale ve asayiş tedbirleriniz havada kalır.Geçici önlemler olarak kalır.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş-3 20 Nisan 2010 Salı 18:30

Dünyadaki değişmez kural, silahlı terör öncelikle silahtan ve cezalandırılmaktan anlar. Peşi sıra demokratik ve ekonomik çözümlerde mücadeleyi destekler tabii, en azından böylesi bi terörün tekrar türemesini engeller. Yoksa sadece demokratik açılımlar ile PKK gibi etnik ve ayrı bir Kürt devleti kurmayı hedefleyen örgütü asla ortadan kaldıramazsınız. Bu güne kadarki gelişmelerden hala bi ders çıkarılamamış olması ve yanlışta ısrar edilmesi anlaşılır gibi değil. Yok işte, görmüyor musunuz, sizin dediğiniz kesinlikle sorunu çözmüyor, tersine ülke çapında ayrışmayı yaygınlaştırarak içinden daha da çıkılamaz hale getiriyor.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş-2 20 Nisan 2010 Salı 18:29

12 Eylül öncesi de pek çok ilde sıkıyönetim vardı ama sıkıyönetim komutanlarının yetkileri bir yere kadardı, siyasi iktidar ellerini kollarını bağlıyordu. Zira terör, akademisyenleri, polisi, öğretmeni, mahalli idare yöneticileri, belediyeleri dahil tüm kamu kuruluşlarının da, siyasilerin de içerisine girip yerleşmişti. Eğer bu güne kadar TSK ya siyaset iktidarlar engel olmasalardı, havadan kör kurşuna talimle ya da karadan karaya şahin uçurmakla kalınmaz, önce ülkemiz sınırı dışındaki PKK terör merkezi Kandili mandili yerinde içindekilerle birlikte yok edilir ve takiben güneydoğusu dahil tüm illerimizde PKK silinip giderdi.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş-1 20 Nisan 2010 Salı 18:29

O saydığınız ülkelerdeki terör örgütleri fiilen ülkenin içerisinde konumlanmış ve oradan yönetiliyorlardı. Bizde de 12 Eylül öncesi sayılamayacak kadar çok ve farklı terör örgütü vardı, ülke kan gölüne dönmüş, insanlar sokağa çıkamaz hale gelmiş, kurtarılmış bölgeler türemiş, her yerde kaos hakim olmamış mıydı? 12 Eylül Askeri müdahalesi ve sıkıyönetim mahkemeleri nasıl kısa sürede teröre son verip bitirdi? Onu niye örnek göstermiyorsunuz? Dünyada hiçbir ülkede bu kadar yaygın bi iç terör bu kadar kıasa süre içerisinde kontrol altına alınıp yok edilememiştir.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin-1 20 Nisan 2010 Salı 16:03

Yorumcu arkadaşlar,Yıllarca terörle boğuşan Ülkelerin, terörü nasıl izale edip ortadan kaltığını neden incelemezler,neden merak etmezler.İngiltere terörü nasıl yenmiş, Fransa,Almanya,İtalya,İSPANYA,terörü nasıl yenmip,ortadan kaldırmış,neden merak edip araştırmazlar.Bu Ülkelerin Tümü,Demokrasi Standartlarını YÜKSELTEREK,Terörü ortadan Kaldırmışlardır.Bunu göremeyecek kadar Cahil olunduğunu sanmıyorum.Görmemekte ısrarcıların,KÖTÜ niyetli olduğunu düşünüyorum.Ne istiyorsunuz ÜLKEMDEN? Ne,Ne, Ne???

Yorumu oyla      18      10  
Yazar 20 Nisan 2010 Salı 15:56

Yumruğu atan kişi yorumunu da yaptı: "Ahmet Türk'e sahip çıkıyorsunuz,şehitlerimize sahip çıkmıyorsunuz.Bu yumruk,Türk Milletinin yumruğudur" diye söyleyerek iktidara çok anlamlı mesaj vermiştir.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Sabbah 20 Nisan 2010 Salı 13:43

Açılmada ölçüyü kaçırmamak lazım.Fazla açılan;üşütür.Fazla açılan;boğulur./Üşütmek ve boğulmak;-her anlamda da-kötüdür.

Yorumu oyla      18      10  
Emmi 20 Nisan 2010 Salı 13:36

Vanda yumurta atanlarin arkasinda kim var,dün biri istifa etti.Size göre Vanda olup bitenler halkin Demokratik tavri degilmiydi,buda onlardan biri...

Yorumu oyla      18      10  
MSN 20 Nisan 2010 Salı 13:27

Bu islerin arkasinda digerlerinin yaninda PKK da var diyor bir yorumcu. Peki PKK ile ABD, AB ve AKP görüstügüne göre mesela CIA, BND, MIT, MOSSAD da bu gruplari "kullaniyor" olamaz mi? Bu Yorumcu(!) onlarin adini-sanini agzina neden almaz? Onlar "iyi düsman" mi yoksa? Adamlar bizi birbirimize düsürmüs, bu yorumcu gibiler kafalarini kuma gömmüsler! Akil durmasini yasiyor TC hala...

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 12:31

Mevcut terörü"demokratik açılımlara ve Anayasanın Sivilleşme"çalışmalarına bağlayan,Koçak'tan isimli arkadaşa soruyorum,Türkiyede terör 1967 de başladı.ve aralıksız bugüne kadar da devam etti.Şimdi soruyorum, 1967 de 70 ile 80 arasında, 84 den 2010 kadar sürelerin tamamında "Demokratik AÇILIM mı" vardı.Size nasıl bir düşünce hakim,anlamakta zorlanıyorum.Terörü bitirecek olan Sivil ANAYASA ve Uygar Dünya Standartlarında DEMOKRATİKLEŞMEDİR.Bunu göremiyecek kadar bilgisiz olamazsınız,ama niyet KÖTÜ

Yorumu oyla      18      10  
hulya 20 Nisan 2010 Salı 12:29

Güç ve kudreti olan insanların karşı tarafı yatıştırması çok daha kolaydır.Eğer ortada devam eden bir çekişme varsa bu durum bir türlü yatışmıyorsa GÜÇ ve KUDRETİ olan kudretinin ya farkında değil, yada bu durumdan hoşlanıyor demektir.

Yorumu oyla      18      10  
garip 20 Nisan 2010 Salı 12:06

var,var kesinlikle var,kim var.?çağdaş firavunlar var,her kılıkta dinci,sağcı,solcu,vs eşi benzeri olmayan,dev,dehşet,vahşi sermaye var,esnaf ve sanatkarları kara delik gibi hergün yutan,bu firavunlar var,insanlığı köleleştirip,ahlaksızlaştırıp zombi haline getiren bunlar var,bilerek,bilmeyerek hizmet edenler var,asıl sorun bu,dünyanın her tarafındalar,dünya bir düzine FİRAVUNUN elinde istediğiniz kadar seçim yapın,kim gelirse gelsin DEĞİŞMEYECEKTİR.ancak halk sırtına aldı,o atmadıkça değişmez..

Yorumu oyla      18      10  
hulya 20 Nisan 2010 Salı 11:47

En tehlikeli insan "Kaybedecek Hiç Bir Şeyi Kalmamış İnsandır"...Sayın Başbakanımız bu yorumu ile bile TAHRİK ederek konuşuyor..."Yapanı Affediyoruz" deseydi, her şey çok daha farklı olurdu inanın.Kişinin hakkında ayrıca kamu davası zaten açılır.Kaşımayın artık, yoksa gerçekten bu durmlar çok acı veriyor...

Yorumu oyla      18      10  
HAMİ 20 Nisan 2010 Salı 11:42

Bu Ülkede vatanı için can veren Şehitlerimizin,ve gazi olan yurttaşlarımızın tamamını, Ülkenin Başbakanları da, Muhalefet Liderleride, arayıp taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletirler.Bunu bilmeyen yurttaşlarımız öğrensinler.Bu bir görevdir ve bu görevi, iktidar da, muhalefet de yerine getirirler.

Yorumu oyla      18      10  
KOÇAK !TAN 20 Nisan 2010 Salı 11:32

olayların önü ve arkası da mevcut iktidardır.açılım adı altında ne olduğu belli olmayan,birlik yerine sanatçıları dahi bölen bir ucube.bunun yanısıra pkk ile savaşanları bir bahane ile tutuklatmalar,tsk düşmanlığı,yanısıra bir de şehit cenazelerinde görünmeleri iki yüzlülük olarak algılanıyor halkta.tepkilerin nedeni iktitadır basiretsiz tutumu.

Yorumu oyla      18      10  
Ömer Kaya 20 Nisan 2010 Salı 11:11

Şehit ailelarinin feryat etmesi,Türk halkının bu acıyı paylaşması niçin istismar oluyormuş.Burnu kırılan bir adamı ABD den arayarak geçmiş olsun diyen Başbakan neden şehit ailesine başsağlığı dilemez.Esas istismar onun yaptığıdır.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 11:04

Prof.Halaçoğlu hoca, her fırsatta Kürt kılığına bürünen Ermeni yapılarını köylerine varıncaya kadar, aşiretlerine varıncaya kadar, her fırsatta söylüyor,dile getiriyor.Bunların sayıları Ülkede azımsanmayacak kadar bir çaptadır.Devlet bu yapıları neden sıkı takibe alıp, mercek altına almaz, anlamkta güçlük çekiyorum.1878 den sonra Osmanlıyı kaosa sürükleyen, Hunçakyan yapılanmalarını takibe almak çokmu zor.Bu yapı "XOYBUN-Asala-Pkk-Dhkp C-Tikko" gibi vs. örgütlerden müteşekkildirler.

Yorumu oyla      18      10  
eser eserce 20 Nisan 2010 Salı 10:59

haburun arkasındada bir güç vardı.

Yorumu oyla      18      10  
Vatandaş 20 Nisan 2010 Salı 10:49

Aysun Kayacının bir lafı vardı bilirsiniz. Benim oyum ile çobanın oyu bir olurmu diye.DAGDAKİ ÇOBANIN OYU BİZLERİN OYU İLE BİR OLURDA - ŞEHİRDE OTURUPDA GAZETE ALIP OKUYAN -TELEVİZYON DİNLEYEN-ELEŞTİRME YETENEGİ BİR OLMASINA RAGMEN BİR POŞET DOLUSU YİYECEK KARŞILIGI OYUNU SATANLARIN OYU BİZİMKİLERLE BİR OLAMAZ.Sosyal adalet kavramını oturtamayan iktidar Avrupa birligindeki yargı sistemini bizde uygulamaya çalışıyor. Siz önce kendi alt yapınızı güçlendirin.Sosyal adaleti -demokrasiyi yerleştirin.

Yorumu oyla      18      10  
başkent 20 Nisan 2010 Salı 10:44

yaklaşan sizinle partneriz diyenlere karşı sürekli mağlup olarak başlıyoruz.O zaman düşmanı sadece ideolojik belli kesimlerden yaratmak ne kadar doğrudur?Ajan Lawranje bir ingilizdi çok iyi derecede Arapça ve Kur an biliyordu.Arapları OSmanlıya ayaklandıracak kadar başarılı olmuştu onun içindirki görünenden değil görünmeyenlerden korkalım ve önlem alalım

Yorumu oyla      18      10  
Vatandaş 20 Nisan 2010 Salı 10:43

Bunların arkasında birileri var diyeceginize önce bir kendi politikanızı gözden gecirin. Eleştirilere aldırmazsınız-kendi söylediginiz dışındaki söylemleri kabul etmezsiniz, peki halk sizi buraya getirmedimi.Peki neden onların söylemlerine itibar etmiyorsunuz.Beyler temiz siyaset dürüst siyaset DOKUNULMAZLIKLAR arkasına sıgınarak yapılmaz.Eger delikanlı iseniz Anayasa degişikligi yaparken kaldırın şu DOKUNULMAZLIKLARI bizde bilelim bizi idare edenlerin temiz siyaset yaptıklarını.

Yorumu oyla      18      10  
başkent 20 Nisan 2010 Salı 10:40

Bunların hepsi aynı güç ise bizim elimizi tutup bizi bu kuklalara dövdürenler kimlerdir?Biz kendi kendimizi dövdürüyoruz yoksa dizinin dibine oturmaya gittiğimiz sözde dostlarımız mı dövdürüyor?Hayatta tek korkulmayacak düşman ben buradayım diyen düşmandır en tehlikeli düşmanda dost diye yanımızda taşıdığımız ama ne olduğuu bilmediğimizdir.OSmanlı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde kukla olan hiç kimseye ve kuruma karşı kaybımız yoktur; var ise söyleyiniz, fakat dost diye bu ülkeye

Yorumu oyla      18      10  
mahir çayan 20 Nisan 2010 Salı 10:37

hasan tahsin'e ("hunçakyan "nedir bilmiyorum ve onu ayrı tutuyorum)tamamen katılıyorum.yılmaz özdil gibi provakatörlerde mahkemelerde hesap vermeli.türkiye'yi muz cumhuriyeti gibi lanse etmeye kimsenin gücü yetmeyecek.bakan beye ve sayın türk'e geçmiş olsun diyorum

Yorumu oyla      18      10  
arkasında sadece Türkiye Cumhuriyeti var 20 Nisan 2010 Salı 10:34

sade ve sadece vatandaş,başka biri değil bu kişi...

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 10:29

İDDİA ediyorum, İspanya ziyareti esnasında, Türkiye Başbakanına ayakkabı fırlatan Suriye vatandaşı,Hocman Joma isimli Ermeni nin eli ile, kayseride bakana yumruk sallayan elin arkasındaki güç aynı güçtür.Samsundaki saldırının arkasındaki güç ile, vandaki saldırının arkasındaki güç aynı güçtür.Ladikteki hain pusu ile,Reşadiyedi hain pusunun arkasındaki güç aynı güçtür.Yeminle söylüyorum ki, bunların tamamı,Hunçakyan uşağı KUKLALARDIR.

Yorumu oyla      18      10  
MSN 20 Nisan 2010 Salı 10:10

Sizin de bir "ARKANIZ" var! Kimler acaba, aciklar misin? Biz biliyoruzda, bir de sen samimi sekilde söyleyiver...

Yorumu oyla      18      10  
başkent 20 Nisan 2010 Salı 09:56

Her söyleminizde halkın iradesinden bahsediyorsunuz;sizin partiniz haricindeki partililere yapılanları da halkın iradesi diyecek duruma geliyosunuz, iş kendinize gelince arkasında başka şeyler arıyosunuz ülkemizin delikanlı partisi ve delikanlı başbakanı olarak bunun içinde HALKIN İRADESİ demelisiniz.Yoksa sabah başka akşam başka konuşuyor görüntüsü ile karizmayı çizdiriyosunuz.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 20 Nisan 2010 Salı 09:18

"Bunların arkasındaki güçlerin", Tikko, Dhkp-c,pkk ve diğer HUNÇAKYAN güçlerini hala göremiyorsak söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Bunlar 1894 yılından bugüne bu ülkede sürekli olarak kılık değiştirerek, bu Ülkenin en enömli HÜCRELERİNE kadar "NUFUZ" eden Hunçak+Taşnak Örgütlenmeleridir.Bu Örgütlenmenin Kürtkimliğine bürünmüş olan ayağını XOYBUN örgütlenmesi,batıdaki diğer örgütlenmelerini ise,Dhkp-C ve TİKKO gibi her kılığa bürünebilen, taşeron Ermeni Hunçak örgütleri olduğunu artık Öğrenin.

Yorumu oyla      18      10