YORUMLAR
Toplam 8 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 18 Aralık 2017 Pazartesi 15:20

"aklin_gozu" ne kadar da haklıymış, şimdi anladım, aşağıdaki yorumları okuyunca...

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Aralık 2017 Cumartesi 14:30

3- Emre'ye son tavsiyem, İslamı veya inancı bilime ters göstermeye çalışan zihniyeti sorgulaması. Dünyanın en gelişmiş ülkesi ABD, bir tarikatlar ülkesidir. Patent şampiyonu İsrail katı bir din devletidir. Dünyada büyük buluşlara imza atan mucitlerin büyük çoğunluğu inançlı dindar insanlardır. Müslümanların dinde yükselişleri ile bilimde yükselişleri, dini çöküşleri ile bilimsel alanda çöküşleri bir biri ile doğru orantılıdır. Yani gerçek bize anlatılanların tam tersidir.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 16 Aralık 2017 Cumartesi 14:17

2-Şimdi ben bu kainatta olan biten her şeye dair 'neden' sorusunu soruyorum. Ateizm doğru cevabı veremiyor, resim var ama ressam yoktur, ya da resmi yapan fırçanın kendisidir diyor. Diğer dinler de doğru cevabı veremiyor. Taşları yerli yerine oturtan din İslam. Emre kardeşimiz de inşallah doğru yolu bulacak, aramaya, sorgulamaya devam etsin. Allah zaten inananların da , inanmayanların da delil üzerine bunu yapmasını istiyor. İnsanın aklını kullanmasını istiyor.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 16 Aralık 2017 Cumartesi 14:01

1-Fen biliminin temel öğretilerindendir: Kainatta var olan bir şey yok edilemez, yok olan bir şey de var edilemez. Ateizmin 'İlah' yerine koyduğu insan aklı aslında ne yaratabilir, ne de yok edebilir. Sadece Allah'ın kendisine (İmtihan için) verdiği sınırlı zaman, sınırlı akıl, sınırlı yetenekler dahilinde kendisi gibi 'Yaratılmışlarla' uğraşır durur. Mesela insanın yaptığı en korkunç şeylerden olan atom bombası, aslında var olanı yok etmez, sadece dönüştürür.

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 10 Aralık 2017 Pazar 15:01

Nasreddin Hocanın bir fıkrası aklıma geldi, makaleyi okuyunca. Yorum yazmanın çekiciliğiyle hatırlatayım. Nasreddin Hoca komşu köye gidince etrafını köpekler sarıp havlamaya başlamışlar, o da eğilip yerden taş alıp kovalamaya kalkmış ama nafile. Taşlar tere yapışık sanki, alamamış taşları . O da öfkeyle homurdanmış, "ne ters insanlar, taşları başlamışlar, köpekleri salmışlar".

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Aralık 2017 Perşembe 06:36

"Yeryüzünde ne yazıldıysa insan yazdı,ne söylendiyse insan söyledi "

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 4 Aralık 2017 Pazartesi 17:04

Hiçbir kutsal kitap ve resuller Allah'ın varlığını ispatla uğraşmamıştır. bu zaten akıl sahiplerinin kendi melekeleri ile vardığı bir sonuçtur, Allah'ın insanlara uyarısı hep; Allahın yanında başka varlıklara ilahi güçler ve sıfatlar yüklenmemesi, oteritesine ortak koşulmaması yarattığı herşeyi bir ölçüye göre yaratan Allahın en ideal ve huzurlu yaşam formülünü tebliğ etme konusunda olmuştur. ve tercihi kullarına bırakmıştır.

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 4 Aralık 2017 Pazartesi 13:18

Emre adlı okurunuza bir kıyak da benden, twitter'da hesap açmadan izleyebilir, "aklingozu". Orada aradığı sorunun cevabını bulabilir. Saygılar.

Yorumu oyla      53      49