YORUMLAR
Toplam 53 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 21:55

Vah zavallı 03.22 vah.Çok zavallısın.Sana söylenecek söz sadece bu ,ZAVALLISIN:

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 21:44

Karşındakini nasıl bilirsin demişler; kişide kendim gibi demiş. Herkesi kendiniz sanmayın.millet sizi alaşşa etti halen arlanmadınız. Ar damarı çatlıyan birini arıyorsanız aynaya bakmanız yeterli olacak.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 19:40

17 aralıktan bir estantane, hani şu "Özal'ı zehirlediniz, Menderes'i astınız Türkiye'nin anasını ağlatıp 10 yıl geriye götürdünüz! Şimdi 11 yıldır Türkiye şaha kalktı önemli projelere imza attı yine kudurdunuz tabi ama şunu unutmayın Erdoğan'ı size yedirtmiyeceğiz!" diyenlerin partisinden Eski Bakan Bayraktar,"KAÇIN, POLİS GELİYOR" diye adamlarına telefon ediyor. ELBETTE YEDİRMEYECEKLER TOKATLADIKLARI PARALARI, Malezyaya taşıdılar hepsini kasalarla, bunlara da "paraları unutturmak" ihale edildi.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 19:13

Menderes çocuklarına ticaret yapmalarını yasaklamıştı, şimdiki ise "aldığı maaş yetmiyormuş" da kendisi götürüyor, çocukları donanma kurdu, şirket ortaklıkları topladıkları rüşvetin yanında çerez parası kaldı. Delik ayakkabıyla yola çıkmıştı, 17 aralık 25 aralık oldu da değirmenin suyu nerden geliyor anladık,TROLLERe anlatıyoruz lakin maaş tatlı. Akıllarınca gargaraya getirecekler,"Özal'ı zehirlediniz, Menderes'i astınız Türkiye'nin anasını ağlatıp 10 yıl geriye götürdünüz!" aynen PATRONUN LAFI.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 18:55

bir bilge kişi der ki "AR DAMARI ÇATLAMIŞSA BİRİSİNİN ONDAN KAÇIN, HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜ YAPAR, ONU KÖTÜLÜK YAPMAKTAN ALIKOYACAK HİÇBİR AHLAK-DİN-YASA KURALI YOKTUR". Çağımızda bu gibilerini AKPde maaşlımaşa olarak besliyorlar, bu sayfalarda kendilerince propaganda yapıp kafa karıştıracaklar. Şerefli insanlar bu kadar alçalamaz. Hem 300 küsur cinayet işleyip hem de cinayet ortaya çıkınca ona buna saldırmak, hem tokat parayla yakalanıp hem de "yakalayan polisi suçlamak" bunlara vergi.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 17:02

Adnan Menderes'in kesip attığı tırnağı kadar değeri olmayan birisini CB yapmak üzere MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPMAK için maaş alanlara, Menderes'in ailesiye şimdikinin ailesi arasında bir kıyaslama için haber linki vereceğim. Demokrat Parti milletvekillerinden birisi DEVLET ADAMI ile tokatçı-politikacı kıyaslamasını nazikçe yapıyor haberde, http://www.turktime.com/haber/DP-Milletvekili-Sayin-Iktidara-Yuklendi-/283250

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 16:37

Yalanını sevsinler yalansız dönmüyor değilmi? 90 yıldır bu ülkenin kanını emip kemiğini kemirenler, şimdi çarklarına çomak sokulduğu için isyan eder olmuşlar! Gökten taş düşşe AKP den bileceksiniz. Sizin karşınızda artık eski Türkiye yok! Özal'ı zehirlediniz, Menderes'i astınız Türkiye'nin anasını ağlatıp 10 yıl geriye götürdünüz! Şimdi 11 yıldır Türkiye şaha kalktı önemli projelere imza attı yine kudurdunuz tabi ama şunu unutmayın Erdoğan'ı size yedirtmiyeceğiz!

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 12:11

-sürüyor-Bu rakam AKP iktidarıyla beraber 2009’da 280’e ve 2010’da 240’a kadar geriledi. Oysa ki alanlar ileride dolmaması için boş kamu arazileri ve parklar seçilmişti. Ancak AKP bu parkları birer birer özel şirketlere hibe etti. Gezi Parkı da bunlardan biriydi. AKPnin Topçu Kışlası yaptırmak istediği parkta verilen mücadelenin nedenlerinden biri de bu parkın afet toplanma alanı olmasıydı. Talancı çekirgesürüsü HÜLOGAN OLMAKLA TOPRAĞINI kanıyla SAVUNAN ŞEREFLİ ÇAPULCU OLMAK ARASINDAKİ FARK BU.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 12:05

çekirge sürüsünden binbeter bunlar, boşuna değil bu laf. EGEde deprem oldu da aklımıza geldi, 17 ağustos1999 depreminden sonra neler yapıldı diye. Neler yapılmadı ki, dağ-taş AVM yapıldı HÜLOGANLAR MUTLU. Milletin yalnız bugününü değil gelecek nesillerin bile hayatını çaldılar oysa. 17 Ağustos depremi sonrasında İstanbul için 480 boş alan, afet toplanma yeri olarak belirlenmişti. Veee SIKI DURUN, hokus-pokus HAMHUMŞARALOP, bunlar yarıya düştü. Kim yaptı, kim kaptı yarısını?-sürecek-

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 11:49

çekirge sürüsü çok daha insaflı,ne bulursa toprak üstünde onu yiyor. BUNLAR yerin altındaki-üstündeki herşeyi TALAN EDİYOR. HÜLOGANa sorarsan "sayın başbakanımızı sadece Türkiye değil! Tüm dünya destekliyor"muş. Elbette, ondan iyisinimi bulacaklar,yerin altında-üstünde ne varsa alayını eloğluna peşkeş çekecek başka kim kaldı, cesaretmadalyalı. Perde ardında ticaret yaptığı israile MAVİMARMARAyı gönderip DOKUZ İNSANINI ÖLDÜRTEN, VANMÜNİT çekip sonra da MODERATORE DEDİM diye kıvıran kimdi.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 11:29

Diktatörler hep aynıyolu izlemişler, seçimle işbaşına gelip seçmeni korkutarak,kandırarak,YEMLEYEREK,seçim sistemlerini kendilerini hiç indirmeyecek şekilde değiştirerek seçimleri sabote etmişler, ama sonları hiç değişmemiş, değişmeyecek. Diktatörler hep aynı yalanlara sığınmışlar, "ben diktatör olsam bunları bana söyleyemezlerdi", aç-işsiz bırakılmış insanların zaten iflahı kesilmiş nasıl dirensinler? Ne sanayi kaldı satılmadık, ne bankacılık, çökmemiş ne tarım kaldı,ne de hayvancılık.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 11:10

neyin kimin şehidiymiş bu garibanlar? Hangi düşmana karşı neyi savunuyorlardı SOMAda işçiler? Sadece yoksul dulları, babasız kalan çocukları ve gözüyaşlı anababaları aldatmak için YALAN SÖYLÜYORSUNUZ, ALLAH ADINA. KAtlettiklerinize şehit diyen senin adamın DOĞUDA YURDUM İÇİN TOPRAĞA DÜŞEN MEHMETE ŞEHİTLİĞİ ÇOK GÖRÜP KELLE DEMİŞTİ. Bunca insanın kanı yeter yedi ceddinizi süründürmeye. AKPnin yandaşa peşkeş çektiği madende İDARENİN KATLETTİKLERİNİ HANGİ DİN ŞEHİT İLAN EDEBİLİYOR, AKP DİNİ Mİ?

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 03:22

Dünya'da kanunla (5816) korunan tek diktaröt M. Kamal'dır. Korktukları birşey varki onu kanunla koruyup tarihi arşivleri açmıyorlar ve Latife Hanım'ın vasiyeti gereği tarihleri doldugu halde günlüklerini açmıyorlar. Hodri Meydan. Yüreğiniz yetiyorsa kaldırın kanunu !

Yorumu oyla      54      55  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 03:14

Kural basit. Sömürmek istediğin ülkenin başındaki, sana itaat ediyorsa destekle. Etmiyorsa içerideki dışarıdaki adamlarını kışkırt. Basını kullanarak karalayabildiğin kadar karala. Bir şekilde darbe yap. Sonra ülkenin başına seçeceğin elemanınla istediğin anlaşmayı imzala. Ne güzel dünya!

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 02:57

Burdan çapulcu takımına sesleniyorum; sayın başbakanımızı sadece Türkiye değil! Tüm dünya destekliyor! Almanya Köln de miting açılışını ezan ve Kur'an ile yaptılar . Almanya'nın sokakları Türk bayrağı ile süslendi. İşiniz çok zor ! Karşınızda sadece T.C başbakanı değil, büyük bir ordu var! Istanbulun sokaklarındaki duvarlara zulüm 1453 de başladı diye yazan zihniyetlere ve beyaz Türklere bu ülkeyi yedirtmiyeceğiz !

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 02:35

Yalancılık kanınıza işlemiş! Dalga dümenle bir yere varamıyacağınızı halen anlıyamadınız değilmi? Bu nasıl bir çirkin iftira! Katlettiğiniz 300 küsür can da nedemek! Bu insanları hep aşşagıladınız şimdi ölümlerinden iş çıkarıp hükümeti devirmek istiyorsunuz! Bu halk artık bu tür oyunlara gelmiyor. Seçimlerde yediğiniz darbelerden ayakta duracak hâliniz kalmadı, halen azimle iftira ve yalanlarınızla birşeyler yapmaya çalışılıyorsunuz bu ne arsızlık! Bu ülkeyi it kopuk takımına yedirtmiyeceğiz!

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 25 Mayıs 2014 Pazar 00:29

21:59, sokakta çocuklar da aynen öyle yapıyor, "ama benim babam senin babanı döveerrrr". 17 aralık ve 25 aralık hesaplarını vermeden nereye USTA? KASALAR-AYAKKABIKUTULARI-SIFIRLANANPARALAR-BAKARAMAKARA hesaplarını unutturmaya yetmez katlettiğiniz üçyüzküsur canı "hatimlerle uğurlamak". Bunca insanın kanından bunca rezillikten sonra bu kadar lafı köpek yese kudurur ama AKPciler TINMIYOR bile, maaş tatlı elbet... Cenab-ı Allah'tan sizlere uzun ömür vermesini diliyorum. Hesap yarım kalmasın.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:59

Dinime küfreden Müsliman olsa bari:) 20:53 den 21:13 e kadar yazan yorumcu. Beni bilen bilir, bilmeyen ise kendisi gibi bilir. Anladınız başbakanı seçimle deviremiyeceğinizi kazalardan bile bahane edip darbe yapmaya çalışıyorsunuz. Bizler şehitlerimizi her yeri yıkıp yakarak değil, hatimlerle uğurladık.

Yorumu oyla      56      57  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:13

STALİN de aynen öyle yapmıştı, önce tüylerini yolup sonra da aç bıraktığı tavuğun önüne birkaç buğday danesi atıp peşinden gelmesini sağlamıştı."Bakan-Islam-dan-Erdogan-Guvencesi" aynen onun izinden gittiğinin ispatı, aç-çıplak bırak sonra azbirşey ver ki SANA TAPSINLAR. KEPÇEYLE götür, sonra da KAŞIĞIN SAPIYLA geri ver, peygamberliğini ilan et...

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:03

AKPcilerin insanlıktan, insaf-ahlak-hak-hukuk-adaletten ne kadar nasiplendikleri artık herkesin bildiği bir devlet sırrı. Vatandaşa değer vermeyen, her fırsatta soymak-aşağılamak-kandırmak gibi hünerleriyle dünyaca tanınmış birinin ne maaşlı maşalarından ne de gözü kapalı müridlerinden öğrenecek hiçbir şey yok. Onlar CAMBAZABAK oyunu sahnelemeyi ve akıllarınca kafa karıştırmaca gripropagandayı iyi bilirler. Onları daha fazla muhatap almayalım yeter.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:00

SOMAnın kattili günahını affettirmek için ulufe dağıtıyor, yerseniz, CB seçiminden sonra kesmeyeceğini söyleyebilecek bir babayiğit var mı? Sağlık sigortasında da aynı masalla uyutup oyları topladılar,sonra bilmemnekatkıpayı-estek-köstekparası, şimdi paran yoksa ölmüşsün. AKPden kim ki hayırlı bir iş bekliyorsa hep kazıklanmaya mahkum. Dağıttıkları "beleş" kömürün kimlerin kanlarıyla sulandığı SOMAda görüldü, bunları ortaya çıkması bile AKP TROLlerini kesmiyor, maaş tatlı.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 20:52

tayyipin medyayı esir alması yetmedi, havuz medyası da kesmedi, yorumlarda bile muhalefeti yasaklatacaklar, MAAŞLIMAŞALAR. sokakta bulmadık bu ülkeyi hele de satılmışlara bırakacak değiliz. yalanlarınızı zaten hergün televizyonlardan veriyorsunuz, bari yalanlarınızı yüzünüze haykıracağımız bu sayfalar kalsın, utanmayı silmişsiniz zaten...

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 19:48

Hulya hanım sayın kuşoğlunun köşesini yorumlarınızla katletmek Zorundamısınız ? İstanbul hükümeti dönemi cumhuriyet dönemi değil . Ne şimdi bu daha mantıklı bir cümle kuramıyorsunuz, Yorum yapıyorsunuz .

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:49

http://www.turktime.com/haber/Bakan-Islam-dan-Erdogan-Guvencesi-/283179. Hulya hanım bakın devlet mağdurların yanında. Bu çoçukları o küçük yaşta çalıştıran ailelerin ceza alması lazım. Devlet dullara, yaşlılara, yetim çoçuklara maaş bağlıyor, yaşlılara bakan ailelere, maaş bağlıyor. Devleti değil bu çoçukları çalıştıranları suçlayın.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:17

. Olayın iş kazası olarak resmiyet kazanma-sının hemen ardından süreç başlatılıyor ve gerekli işlemlerin ardından hak sahiplerine maaş ödeniyor. Daha bir çok banka ve GSM operatörü mağdurlar için yardım yapıp borçlarını sildi. Hulya hanım çırpındıkça batıyorsunuz.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:14

Hulya hanım ve misafir yorumcu bu haberi okuyun:ÖLENLERİN YAKINLARINA BİN LİRA ÖLÜM GELİRİ Sosyal Güvenlik Kurumu da facia sonrası Soma'yla ilgili incelemelere başladı. SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, ölen madencilerin ailelerine yaklaşık olarak bin lira ölüm geliri verileceğini söyledi. Sosyal güvenlik mevzuatına göre, iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerden dolayı ölen sigortalının hak sahiplerine, aylık kazancının yüzde 70'i, ölüm geliri olarak bağlanıyor. Olayın iş kazası -

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 15:32

maaşı hakedebilmek için gerçeklere takla attırarak padişaha, osmanlıya ve "padişahımız"a güzellemeler düzen, CB olabilmesi için MINTIKA TEMİZLİĞİ ile onu pir-ü pak yapan TROL kardeş'e yardımımız olsun,"Madende Çocuk Yok Yalanını Çürüten Rapor: Madenlerde 15 Yaşında 164, 16 Yaşında 334, 17 Yaşında 274 Çocuk İşçi Var!" bu da haberin linki http://www.turktime.com/haber/Madende-Cocuk-Yok-Yalanini-Curuten-Rapor-/283044

Yorumu oyla      56      52  
hulya 24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:24

"Soma faciasının sorumlusu alp Gürkan dır" öylemi? Peki neden özel "X" bir firmada ölen iş kazalarında ölenlerin ailelerine devlet para ödemiyor? Kader dir diye imam göndermiyor?

Yorumu oyla      58      49  
hulya 24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:19

İstanbul hükümeti dönemi cumhuriyet dönemi değil.

Yorumu oyla      55      50  
hulya 24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:18

12:51 size türk değilsiniz derken şaka yapmıştım, hakikaten türk değilsiniz:) Yorumlarımı "translate" kullanarak mı okuyorsunuz?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:53

Madem Atatürk ün ve şimdi dönemin hiçbir farkı yok, neden sürekli Hükümet'ten şikayet edip, Atatürk ve dönemini övüyorsunuz? Çırpındıkça batıyorsunuz hulya hanım.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:51

Hulya hanım, çevir kazı yanmasın. Yorumlarınızı bir okuyun şu cümleye bakarmısınız: "Soma'da alın teri ve namusu ile para kazanan insanları kim öldürdü, ondan bahsedin.Onları kim öldürmüş olabilir? Çok merhametli olduğuna inanmış olduğumuz ALLAH öldürmüş olamaz." Şu cümledeki mantığı bana anlatırmısınız. Hulya hanım yorum sayfası hiç bu kadar rencide edilmemişti. Soma faciasının sorumlusu alp Gürkan dır. Bazen saçmalamakta rekor kırıyorsunuz. Narsist olmuşşunuz haberiniz yok.

Yorumu oyla      55      51  
hulya 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:15

Atatürk'ün yaşadığı dönem ile bugün arasında bir fark göremiyorum.İstanbul hükümeti de türkleri kırsalda eziyor, şehirlere sokmuyor,eğitimi güç kılıyordu.Bugün de aynı, Ankara hükümeti türkleri (Soma'dır. Kars'dan Erdirne'ye kadar bu topraklarda yaşadığı için şükredenlerdir)eziyor.Şehirlere yetkili olarak sokmuyor ve eğitimi ölesiye zor kılıyor.Fark yok.

Yorumu oyla      55      49  
hulya 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:10

22:14 Bu günlerde dillere pelesenk olan "kes masalı!" ifadesini kullanmaya mecbur bıraktınız beni.. Siz bana Soma'yı anlatın; Soma'da alın teri ve namusu ile para kazanan insanları kim öldürdü, ondan bahsedin.Onları kim öldürmüş olabilir? Çok merhametli olduğuna inanmış olduğumuz ALLAH öldürmüş olamaz.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 22:16

Bu siteye hanım Efendinin yorumları için giriyordum, uzun zamandır ne totem nede frontal hanım yollar ve yazmıyorlar. Yalan yazan tarih utansın.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 22:14

Sayın Kızıl elma, bu sitede FRONTAL hanım gerçek tarihi hulya hanımlara aylarca anlatmaya çalıştı. Frontal hanımın yorumlarını okudunuzmu bilmiyorum ama, hanımefendi gerçekleri anlattığı ve ceddini savunduğu için İslam cumhuriyetçisi diye bazı yorumcular tarafından dışlandı. Ama hiç yılmadı ve aksine osmanlıyı ve islamı büyük bir şevk ile savundu 'destekledi ve de gurur duydu. Hulya hanımgiller böyledir sözde Türküz diye geçinir fakat Türkler in ceddi ve atası olan osmanlıyı karalarlar. Ben -

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 19:30

19.05 devam.. bundan böyle de bir NICK kullanarak araniza katilip eskiye dair ne varsa hepsine tarihi bir gerceklik katmaya calisacagim. Size yine yorumcunun bir tanesi 19.05 SIZ SAF TÜRKSÜNÜZ diye tarihi bir söz edip sizin irkciliginiza tepki göstermis ve cokta yerinde olmus. NICIN benim irkim bu de4nli popilist ve sövenist düsüne biliyor bunun cogulcu demokrasiye olan katkisini bir türlü anlamis degilim. K.Elma II

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 19:05

12.57 Hülya bakin bu firsati kacirmayin, yillarca tarih diye Türklük diye size yutturulan nesneleri bir tarafa birakmanin günü bugün. 11.34 yorumdan ziyade gercekleri ortaya koayn sahsiyet benim.Isterseniz bundan böylede bir NICK

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 13:59

Siz saf kan türksünüz değilmi hulya hanım:) bu yüzden türk olan OSMANLI yı red edip, karalıyorsunuz . Türk dediğin ceddini, aslını inkar etmez.Osmanlı türk değil ama atatürk türk öylemi:) FRONTAL hanımın artık neden yazmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. 11:34 deki yorumcu arkadaşımın yorumunun altına işmzamı atarım!

Yorumu oyla      61      55  
hulya 23 Mayıs 2014 Cuma 12:57

11:34 Siz türk değilsiniz! Yada devşirilmiş bir türksünüz.Türkleri düşünen ve türkleri seven herkesi seven Atatürk'ü biz seviyoruz ve kalbimize yaşatıyoruz ve her zaman yaşatacağız..

Yorumu oyla      57      55  
Misafir 23 Mayıs 2014 Cuma 11:34

Neyi tartisiyorsunuz, istiklal mahkemelerinde asilan insanlarin sayisi Canakkale de sehit olanlardan daha fazla.Ingilizlerin basaramadiklarini kahraman yapilanlar, itinali ve özenli bir sekilde basardilar. Tarih kitaplari ismarlama hikayelerle doludur.. bilmem anlatabildim mi Hülya hanim ve yoldaslari !

Yorumu oyla      56      55  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 19:10

hulya 22 Mayıs 2014 Perşembe 16:22 Atatürk ALLAH'ın emirlerini yerine getiriyorum diyerekten, astığım astık kestiğim kestik davranan kişilerin kalplerini hiç incitmeden nasıl bugün kadınların araba kullanmasının bile yasak sayıldığı ülkeler arasından sıyrılabilirdi? Allah aşkına bu cümleden birşey anlıyan varmı? Ne giriş var, ne gelişme,. nede sonuç. Hulya hanım Atatürk şapka takmayanlarıda astırmıştı. Buna nediyeceksiniz?

Yorumu oyla      59      56  
hulya 22 Mayıs 2014 Perşembe 16:22

Atatürk ALLAH'ın emirlerini yerine getiriyorum diyerekten, astığım astık kestiğim kestik davranan kişilerin kalplerini hiç incitmeden nasıl bugün kadınların araba kullanmasının bile yasak sayıldığı ülkeler arasından sıyrılabilirdi?

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 16:01

D kapkiner ,Atatürk'ün İhtilal Hukuku (Taha Akyol ) Okuyun Tavsiye ederim .O zaman Belki Şartlanmışlıktan kurtulursunuz .5816 nedir bu da sana ders çalış OKU ,ANLA ,Dünyada örneği varmı ,ha gayret olacak

Yorumu oyla      55      54  
Dkapkiner 22 Mayıs 2014 Perşembe 14:38

Kızmayayım diyorum,olmuyor!14.00 da yazan echel-i cühela,haklısın ilkokul seviyesindeki bilgi yetmez Atatürk ü anlamaya.Ben zaten sana yazmıyorum.Anlayana yazıyorum.Anlamamışsın zaten ki adını yazmayı bile beceremediğin bir kanundan bahsediyorsun.Önce o kanunun adını tam öğren;okumadığın belli de!..

Yorumu oyla      60      54  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 14:00

Takrir Sukun kanunu nedir Okumak LAZIM Misafir 13.15,İlköğretim seviyesinde Tarih bilgisi TARTIŞMAYA ve Anlamaya YETMEZ

Yorumu oyla      58      58  
hulya 22 Mayıs 2014 Perşembe 13:53

95 Senedir Atatürk'ün yerle bir ettiği iradenizi yeniden hakim kılmak için uğraşıyorsunuz.Bukalemun gibi kılıktan kılığa giriyorsunuz.Atatürk'ün açtığı kapıdan giren teknolojiyle baş edemedikçe dönüp dönüp Atatürk'e kızıyorsunuz.Siz davanızda yerden göğe kadar haklısınız.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 13:30

İleri Demokrasi(!) ile yönetilen günümüzde günahsız cezaevinde yatanları gördükçe o mahkemeler daha adilmiş diyorum.Tarih kendi metedolojisiyle incelenir.Aksi takdirde ortaya saçma sapan düşünceler çıkar.Kurtuluş Savaşı yıllarında M.Kemal ihtilalcıydı diye kabul ediyorum.Yanlışlarını eleştirmek başka,"Filistinde ağır yenilgi aldı."diye yalan söylemek başka şeydir.Yapılan yanlış ne ise onu da yazarın dediği gibi günün şartlarına göre değerlendirmek gerekir.

Yorumu oyla      58      50  
hulya 22 Mayıs 2014 Perşembe 13:17

09:55'lere cvp: Sizin yerinizde olsam bende Atatürk'ü sevmezdim.Ne güzel türklerin erkek çocuklarını savaşta kullanıp,kadınlarını şeriat'la zaptırap altında tutup yönetimin ulaşılmaz sanılan idaresinin,iradesini hakim kılmıştınız.Hatta halifelik makamının ALLAH'ın emirlerini yerine getiren makam diye yutturup, astığım atık kestiğim kestik mutluydunuz.Atatürk denen sıradan,saraylı değil,saray eşrafının kenarından geçmeyen biri çıktı herşeyi yerle bir etti, ne söyleseniz haklısınız...

Yorumu oyla      61      53  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 13:15

09. de yazan arkadaş,anladık da ne demek istiyorsun?O dönemde basın yoktu.Tabi ki Atatürk kurdurdu gazeteleri.Çünkü en büyük sıkıntısı mütareke basınının yalanları ve de derdini Anadoluya anlatamamsıydı."Cumhuriyet kendi basınını meydana getirecek."demekten daha doğal ne olabilir?Yeni bir rejim geliyor ve basını ile geliyor.Ayrıca kurtuluş savaşı yıllarında M.kemal ihtilalci M.kemaldir diye söylüyoruz.İstiklal Mahkemeleri dönemin şartlarında gerekliydi.Hataları olmuştur.

Yorumu oyla      60      53  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 13:13

Hic bir sey bilmiyorsan alisa gelmis tarihi yazacaksin ki suya sabuna dokunmayacaksin. Bülent Beyin yaptigi da aslinda bu.. Gercekler bir gün gelir Tarih i yargilar unutmayin..

Yorumu oyla      54      55  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 09:55

Taha Akyol: Amaç, muhalefetsiz bir rejim kurmak “Atatürk kendi medyasını kuruyor. Atatürk’ün, ‘Bu Cumhuriyet, kendi mizacında kendi basınını meydana getirecek’ diye de bir konuşması var. Nitekim 1925 ve 1926’daki yargılamalardan sonra ülkede basın sustu.” “Hüseyin Cahit, A. Emin Yalman gibi laik gazeteciler rejimi eleştirdikleri için suçlandılar. ‘Siz, hükümeti eleştirerek otoritesini sarstınız. Şeyh Sait de sizden cesaret alarak isyan etti!’ diye Şark İstiklal Mahkemesi’nde yargılandılar.” “İstiklal Mahkemesi, İzmir Suikastı davasından Sivas milletvekilini on yıla mahkûm ediyor. Adam, ‘Ben Atatürk’e nasıl suikast yaparım’ diye karara itiraz ediyor. ‘İtiraz mı ediyorsun’ deyip adamı asıyorlar.”

Yorumu oyla      59      56  
Misafir 22 Mayıs 2014 Perşembe 09:55

NEŞE DÜZEL: İstiklal Mahkemeleri önce firari askerleri yargılamak için kuruluyor. Daha sonra nasıl biçim değiştiriyor? TAHA AKYOL: İstiklal Mahkemeleri, Birinci Meclis döneminde (1920-23) Meclis’in denetimi altında bulunuyor. İki ayda bir Meclis’e rapor veriyor ve vatandaş şikâyet edebiliyor ve Meclis, gerektiğinde “sen adil davranmıyorsun” deyip mahkemeyi lağvediyor ve yerine başka bir mahkeme kuruyor. Fakat bu Meclis denetimi 1925’ten itibaren bitiyor. Artık bu mahkemeler İsmet Paşa’yı, Karabekir’i bile tutukluyor. Zira 1923’te seçimlerden önce Hıyanet-i Vataniye Kanunu değiştiriliyor.

Yorumu oyla      59      56