YORUMLAR
Toplam 74 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 18 Mayıs 2014 Pazar 21:45

Aman altı üstü 301 işçi..RIZA serbest dolaşsın gerisi kakara makara...

Yorumu oyla      56      49  
CISS 18 Mayıs 2014 Pazar 18:54

Kendi iç savaşlarında öldürülen elin Arapları için HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYAN Siyasi İktidar mensuplarından: örneğin PKK tarafından yurdun dört bir yanında, İsrail’ce Mavi Marmara’da ve yanlışlıkla Uludere’de katledilen; Gezi protestolarında polislerce öldürülen, nihayet Soma’daki faciada şehit olan emekçi vatandaşlarımız için tek damla gözyaşı dökenlerini gören var mı? Üstelik hiç utanmadan ve sıkılmadan, Soma faciasını “işin fıtratında var” diyerek olağan karşılayan, acılı vatandaşını “İsrail dölü” küfrüyle tokatlayan, C.Başkanınız da ben olacam diye tutturan, AKPostu giymiş bir KARA vicdanlı tarafından yönetiliyoruz! CISS!

Yorumu oyla      56      49  
Dkapkiner 18 Mayıs 2014 Pazar 11:56

Haklısınız arkadaşlar.Adam bu kadar acının arasına Atatürk düşmanlığını sıkıştırmış.Bir de bana belgeden bahsediyor.İstiyorsan sana elli tane belge yollayayım,:ikna olman mümkün değil.Çünkü sen görevini yapıyorsun.Teşekkürler misafir arkadaşlar ve sevgili cıss.

Yorumu oyla      55      49  
CISS 17 Mayıs 2014 Cumartesi 20:06

Köylüye: Lan ananı da al git küfrü; Gezideki gençlere: başörtülü kızımızı çocuğunun yanında dövüp üstüne işediler, camide içki içtiler, Berke çocuk poşulu ve polise taş atan teröristti tahrik ve yalanları; Bilal oğlana Oğlum soruşturma var, şu bizim evdeki milyonlarca avroyu sıfırla talimatı; Somadaki faciada bu işin fıtratında var sözleri ile vurdumduymazlık, bir gence tokat ve İsrail dölü diyerek küfür! Eğer bu millet, ağzı ve vicdanı kirli böyle birini Cumhurbaşkanı seçerse, yaşatacağı tüm musibetlere müstahaktır! CISS!

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 17:52

AKP'yi AKlamakla YÜKÜMLÜ VEFAlı CANlar buralarda CAMBAZABAK oyununa fazla odaklanmasalar da şu linkten biraz insanlık öğrenseler, http://www.turktime.com/haber/Ugur-Dundar-Soma-yi-Yazdi-/282040

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 17:43

Sevgili Dkapkıner, bırak şu AKPyiAklamaUzmanlarını, onlar CAMBAZABAK oyununu sahneleyemezlerse MAAŞLARI kesilecek. TOTEM de aynen öyle yapıyordu, EN KAZIK sorunlara mantıklı bir şey yazamayınca, ASIL TERLETECEK KONUYU UNUTTURUP UYUTMAK İÇİN EN ZAYIF ARGÜMANI ÇEKİŞTİRİP UZATIP HAKLILIK KAZANMAYA ÇALIŞIYORDU. Bugün de aynı numara, yoksa AKPnin yediği haltları savunamazlar.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 15:51

Değerli Dkapner, "Filistin yenilgisi"ni araştırırken, Sakarya Savaşında, Mustafa Kemal Paşa ve İnönü, (Yunanlıların ilerlemeleri karşısında) Ankara'yı, Kayseri ve Sivas'a taşımayı tartışırken, Savaş, Fevzi Paşa'nın gayretleri ile kazanılır. Bunu M. Kemal Paşa'da onaylamıştır. Farklı görüşler için "utan!" demeden evvel, bir belge isterseniz daha uygun olacaktır. Bu kadar "resmi tarih yalanı" karşısında tepkinizi anlıyoruz, ancak, adresiniz, biz değil, tarihi yanlış yazanlardır. (vefa can)

Yorumu oyla      53      57  
Dkapkiner 17 Mayıs 2014 Cumartesi 13:47

Vefa Can,ayıptır ayıp.Ayıp ki ne ayıp.Yüzün de mi kızarmıyor bu kadar yalanı yazarken?Zerre tarih bilgin yok.Zerre Devrim tarihi bilgin yok be müfteri adam.Atatürk'e ettiğin iftiralar için seni Allaha havale ediyorum maaşlı yandaş,RTE yalakası.Utan diyeceğim ama siz genelde utanmazsınız yüzsüzler.Filistindeki ağır yenilgi ha...Vah zavallı vah.Vah echel-i cühela seni vah...

Yorumu oyla      61      49  
hulya 17 Mayıs 2014 Cumartesi 11:43

17:18'e cvp:Ben sizin ironinizi anladım da, siz çokmu safsınız yaptığım ironiyi anlıyamıyacak kadar hemde? Her devlet kelimesini duyunca "Çayım çok demli olmuş hep Erdoğan yüzünden!" diyen size bende "Soma halkı'da her devlet kelimesini duyunca nedense boğazlamalar,tekmelemeler,tokatla tehdidler ve görmediğimiz bir çok şey sayesinde Erdoğan akıllarına gelir olmuş diye ironi yaptım, gördüm ki anlamamışsın:)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 05:47

kıyaslama akla zarar, AKPciler alenen savunamıyorlar yedikleri haltları ya, çocukların kavgasına çevirdiler, "ama senin baban benim babamın topunu kesmiş yaaa". Herkesi kör, alemi salak sanıyorlar, haklılar bir ölçüde. TEHDİT-rüşvet-VAAT-YALAN-DOLAN-TALAN-SEÇSİS takviyeli %43 oranında k.y.n destekleri var. 400'Ü AŞKIN İNSANın ölümü var gündemde, hala 38'lerde mi kaldın? KASALAR-KUTULAR-PARALARISIFIRLA-BAKARAMAKARA var gündemde, onları açıklığa kavuşturalım, DOKUNULMAZLIKLAR VAR KALDIRILACAK.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 05:44

kıyaslama akla zarar, AKPciler alenen savunamıyorlar yedikleri haltları ya, çocukların kavgasına çevirdiler, "ama senin baban benim babamın topunu kesmiş yaaa". Herkesi kör, alemi salak sanıyorlar, haklılar bir ölçüde. TEHDİT-rüşvet-VAAT-YALAN-DOLAN-TALAN-SEÇSİS takviyeli %43 oranında k.y.n destekleri var. 400'Ü AŞKIN İNSANın ölümü var gündemde, hala 38'lerde mi kaldın? KASALAR-KUTULAR-PARALARISIFIRLA-BAKARAMAKARA var gündemde, onları açıklığa kavuşturalım, DOKUNULMAZLIKLAR VAR KALDIRILACAK.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 03:15

Bizans yıkılırken kiliseler meleklerin kanatları olup olmadığını tartışıyormuş, bizler de burada 60 yorumla "asıl felaketi unutturma şampiyonları"na çanak tutmuşuz. Okuduğum makalenin başlığı da aynen "asıl felaket kapıda" çok yakında yaşanacak çok ağır sorunlara dikkati çekiyor. AKPcilerin CAMBAZABAK numaralarına boşverin de daha ciddi konulara odaklanalım derim.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 00:29

SOMAda betona gömülen Suriyelilerin hasıraltına süpürüldüğü bir zamanda elbette AKPyiAKlamaUzmanları hertürlü marifetlerini sergileyip gündemdeğiştirme uzmanı başbakanın yolundan gidecekler. Daha önce de TOTEM nam şahıs muhatap olduğu en kazık soruları bırakır, en zayıf argümanı çekiştirip uzatıp asıl konuyu unutturur, sonra da "bakbenhaklıymışım" havasını basardı. Aynı tezgah başka NİCKlerle devam ediyor, maaş tatlı elbet... "ELMOR YETİİİŞŞ". bezgetir cafere

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 17 Mayıs 2014 Cumartesi 00:13

TOZ-dumanlı havada ferman okunmaz, hele de işin içinde kömürmadeni sahibinin önüne yatan bir uzun şahıs varsa, troller CAMBAZABAK oyunun en ısrarlı alkışlayıcıları olurlar. Birkaç kere yazdım ama yorumlarımı inek içti-ineknerde-dağakaçtı-dağnerede-yandıbittiküloldu. Madeni babasının hayrına mıverdi biruzunşahıs? Varmıogözonda? "Yüzdeyirmibeştenaşşaolmazabisermayesinikurtarmaz". Neden mevzular hepdumanaltıoluyor? Daha önceki örneklerde gördükki AVANTASIZLAVANTA olmuyor, mutlakabaltutanparmakvar.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 20:37

Konuyu bağlarken;bir kadın araştırması yapan sosyolog, çeşitli ülkelerin kadınlarına sormuş:"kocanızı bir başka kadınla yakalarsanız ne yaparsınız?" -rus, evi terkederim. -italyan, kadını vururum. -ispanyol, kocamı vururum. -Türk, "Benim kocam aldatmaz."der. M.Kemal Paşa, İş bankasını kurmuş ve CHP'ye miras bırakmış. müthiş servetini saymıyoruz. Siz "inanmam" diyorsunuz. Kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen biri kadar sağır değildir. Bizimde ikna etmek gibi bir derdimiz.(vefa can)

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 17:18

Hulya hanım siz çokmu safsınız yaptığım ironiyi anlıyamıyacak kadar saf hemde:)

Yorumu oyla      54      52  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 17:05

Vefa Can Abdurrahim Tunçak Atatürk'ün ölüm kalım savaşında son kez görmek istediği ve annesiyle birlikte gelmesini arzu ettiği kişidir.Eğer o sayılı zenginler içinde değilse hiç kimsenin hikayesini bana anlatmayın ikna olmam.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 17:01

Sayın (kendine) Bir bilen Süleyman Demirel, Ecevit'le, Vahdettin konusunda tartıştığında; "Halk gerçeklere hazır değil!" derken, aslında söylemek istediği; "İşgalciler geleneklerine göre bir devlet kurdular! bunu açıklamak doğru olmaz" diyecektir. Biz demiş olduk. Ol hikaye budur. Samimi olan bu konuları kavramak için 1000 (bin) kitap okumak zorundadır. İngiliz-Alman-Fransız-ABD-Rus yazarlar dahil. Meraklılarının tüm sorularına 1.dereceden belgeli cevap verilir. tartışmak gelişmektir. Vefa Can)

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:55

Yakın tarihimiz hakkında (maalesef) sansür olduğu için bir şey bilmiyoruz. Bilenler (akademisyenler-yazarlar) "işimden olmayayım, mimlenmeyeyim!" anlayışı ile yazmamaktadır. Örnek; Atatürkün serveti ve Fikriye-Afet İnan vb hakkında kim ne bilmektedir? merak edenler, "Atatürk'ün Vasiyeti, Mazhar Levendoğlu," okumalıdır. Özetle, ilkokulda ezberletinleri tekrar ediyor, bilmediğimiz için her sıkıştığımızda, "Seni Cumhuriyet-Laiklik-Atatürk düşmanı-Hain!" etiketi ile kaçmaya çalışıyoruz. (vefa can)

Yorumu oyla      55      53  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 16:49

16:23 Soma'da Marketteki vatandaşlarda sizin gibi olmuşlar.Bir türlü kasiyerin başını koltuğuna sıkıştıran Erdoğan'ı unutamıyorlarmış:)

Yorumu oyla      55      49  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 16:41

Atatürk bu ülkeye bir ışık getirebilmek için verdiği tüm gayretleri tek tek yazmıştır.Atatürk sevgisi aslında onun verdiği bu gayretleredir ve artıları eksilerinden fazladır.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:41

vefa can kardeşimiz sanki FRONTAL hanım gibi yazıyor. Kutlarım sizi.en azından hanımefendi gibi düşünene yorumcularda varmış. tebrikller...

Yorumu oyla      55      51  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 16:37

Atatürk'e sandığınız gibi tutkulu filan değilim.İnsanlığı aydınlatan filozofların ışığını ülkemize çevirme gayretini taktir ediyorum.Ama sizlerin kini başka, çünkü sizler materyalistsiniz.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:25

Tartışmalarda, "Kin" değil "ilim-bilgi" olur. a) Yunanlıları denize dökmedikte (İngilizler İzmir'den anlaşmalı mı götürdü?)b) Çanakkale'de 1916'da kazandıkta, İngilizlerin 1918'de İstanbul'da ne işi var? c)Mustafa Kemal Paşa'nın Filistindeki ağır yenilgisinden sonra Mondros (aslında devletin teslim belgesi) antlaşmasının imzanlandığı doğru mudur? d) Mustafa Kemal Paşa, İng. gazeteci grace ellison'a (1922 aralıkta) "Sultanı biz uzaklaştırdık" dedi mi? Hepsi ı.ci derece belgelidir. (vefa can)

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:23

Çayım çok demli olmuş hep Erdoğan yüzünden!

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:21

hulya hanım sizde bence atatürk tutkunuzu gözden geçirin:)

Yorumu oyla      54      51  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 16:08

Vefa Can kininizi anlıyorum:) Atatürk Hayri ile işbirliğimi yaptı demek istiyorsunuz?

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 16:06

vefa can kardeşim kısaca ne demek istediğinizi açıklarmısınız?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:53

Konu "işadamları"na geldiğinde, meraklılarına, bugünlere nasıl geldik?" sorularına cevap olabilecek, iki isim; İttihatçıların I. Dünya Savaşı'ndaki iaşe müfettişleri, Emanuel Karasu ile, Mustafa Kemal Paşa dönemi zengini (Atatürk'ün müteahhidi)("affairisme" kahramanlarından) Şeker kralı Hayri İpar'ı araştırmalıdır. Okudukları karşısında küçük dillerini yutmamak için lütfen okurken su içmesinler! "Neler geldi neler geçti felekten, un elerken deve kaçtı elekten!" (vefa can)

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:51

Devlet tüm işadamlarını kötü niyetli kişiler olarak düşünür ve ona göre tedbir alır, :9 size sadece gülüyorum hulya hanım o sabit fikrinizi kendinize saklayın.devletide ne güzel izah ettiniz öyle:) ilkokul seviyesindeki bir çoçuk düşünmez bu saçma düşünceyi, ilkokul seviyesindeki insanlarla burda yorum yapıp tartışmak ise bambaşka bir olay: siz önce sabit fikirlerinizden kurtulup 3 maymunu oynamayı bırakın.)bir yorumcu arkadaşımıza katılıyorum FRONTAL hanımı mumla arar olduk.

Yorumu oyla      55      51  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 15:36

15:22 Devlet tüm işadamlarını kötü niyetli kişiler olarak düşünür ve ona göre tedbir alır, siz önce Erdoğan tutkunuzu gözden geçirin bence..

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:36

Muhalefet ve Muhalif Medya nın adını dahi !!!"ANAMADIĞI"!!! adam: Madenin sahibi Alp Gürkan, Beyoğlu Mason Locası üyesi ve KOÇ gurubunun enerji ortağı bir CHP li. Başbakanımıza maden sahibi muamelesi yapan, kandan memelanan , puslu havaları seven guruh, BUYRUN SİZE KATİL...

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:22

Soma holding koça ait neden kimse maden sahibini eleştırmiyor Erdoğan'ın üstüne gidiyor?

Yorumu oyla      54      51  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 15:11

Ak Parti komlikasyonu ortadan kaldırmak şöyle dursun her şeyi daha komplike hale sokmuştur, tıpta komlikasyon ölüm getirir.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:11

Kazanın Asıl Sorumluları olan, Şirket Ve Sendikanın Aklanarak, Bütün Olanaklarını Seferber Eden Devlete Çatılmasına 'Devrimcilik' Diyoruz.. Tabii Yersen !!

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:09

çakallık yaptığınız günler geride kaldı.!

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 15:06

Hulya hanım Totem haklı, siz iflah olmazsınız.Soma'daki maden ocağının patronu Recep Tayyip Erdoğan değildir.!Kimse maden ocağının sahibi patronu konuşmuyor neden acaba?Muhafazakar dindar bir insan sahibi olsaydı maden ocağının sahibi ,o zaman vay haline..Bu durumda bile kan emici vampirler gibi ölen insanların üzerinden siyaset yapan başbakana hükümete saldıran kanı bozuklar,Eviniz başınıza yıkılsa sorumlusu nerdeyse Başbakan diyecek duruma gelmişsiniz..Muhafazakar kesimi her olayda sindirip -

Yorumu oyla      54      52  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 15:03

Vefa Can samimi yorum yaptığını düşünerek size tşk.ediyorum.Ülkemizin sorunu komplikasyon'dur.Ak parti hükümeti de bu sorunu bilmeden ve anlamadan bir şeyler yapmıştır.Evet mide'yi ve ciğerleri korumuş ama beyne ve kalbe ciddi hasar vermiştir.O yüzden bşarısızdır.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 14:53

Soma'daki kaza ile ilgili; Tarım toplumları'ndan insanlar olayı anlamadan ve arka planını öğrenmeden duygularına göre; Bilgi toplumlarında konu le ilgili uzmnaların yaptıkları araştırmalarına göre değerlendirirler. Bu durumda bizler, bilgi sahibi olmadan olaylara yorum getirdiğimizde hangi toplum sınıfına giriyor; "Çapsız Abidin!" misali boş boş mu konuşuyoruz?

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 14:47

Gelelim AK parti meselesine; Bizim olan bu ülkedir. Siyasi partiler değil. Tarafsız bir gözle bakıldığında; AK parti, 2002'de ordunun yüzde 22 olan yerli üretim karşılama oranını, 2013'de yüzde 60'a çıkarmış; Milli gelirin yönü, zenginden fakire dönmüştür. (uluslararası kuruluş bilgileri) Ne yapmışlar? Ordunun ihtiyacını yerli üretime döndürmüş, zenginden alarak fakire vermişlerdir. (meraklısına konu ile ilgili tüm veriler verilebilir) Sevmek zorunda değiliz. Ülkeye hizmeti varsa! (vefa can)

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 14:42

“İlluminati” İnsanları anlayışımızda, bir çatı altında toplayalım.." manasından dünyada bir örgüt yoktur. Bunlar fantezidir. Peki neden? ABD, AB, Rusya, Çin, Japonya, hanedanlıklar, cumhuriyet ve komünizmin yaşandığı (çok farklı beklentiler ve çıkarların olduğu) bir dünyada insanları bir araya getiremezsiniz. Habil ve Kabil’in hikayesini bilenler bunun neden olamayacağını kavrarlar. Bunlar birilerinin gönül eğlendirmesi için ortaya atılır. Bitmiş maçları yorumlara göre boş işlerdir. (vefa can)

Yorumu oyla      54      50  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 14:40

13:33-13-42'ne cvp:2014 de ölen 19 yaşındaki gencin 2011 de işe girdiği ve o gün 16 yaşında çocuk işçi olduğunun ortaya çıkması tesadüf diyelim..

Yorumu oyla      55      49  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 14:38

13:33-13-42'ne cvp:Maden ocağı meğer Allaha emanetmiş,denetlemeler yüzeyselmiş,yarım yamalak eğitimle insanlar km.lerce yerin altına çalışmak için sokulurmuş tesadüf diyelim.

Yorumu oyla      55      49  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 14:29

13:33-13-42'ne cvp: Özel bir maden ocağında madenciler toprak altında kalıyor Apk ile bağlantısı çıkıyor hadi tesadüf diyelim.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:42

kadar çok kısa devre. Olayın,vardiya değişiminde olduğu söyleniyor,o halde hiç patlamaması gereken bir anda patlamış.Yani en az yüklenmenin olduğu anda ! Birileri çok büyük operasyon yapıyor isteyen inansın istemeyen inanmasın ama tarih bunları yazar. Birgün bunlar ortaya çıkar. Ayakta uyutulmaya çalışılıyoruz. Izzet Akar / GIZLI ARŞİV. (bir dost)

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:42

Dün A haberde birisi çıktı telefonda enteresan şeyler söyledi.Madende tuhaf şeyler var böyle modern bir madende bu kadar büyük ihmallerin üstüste olması tesadüfi olamaz diyor ! BİZ TESADÜF DİYELİM. Şimdi, 29 Nisan öncesi, trafo kameralarının tümü incelenecek.Savcılar harekete geçti ve olay yeri inceleme ekipleri göreve başladılar.İşin ucu nereye varırsa varacak. Böyle bir trafo,durup dururken patlamaz.Bir trafonun patlaması icin,çok aşırı bir yüklenmenin olması gerekir veya trafoyu patlatacak -

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:41

i yavaş yavaş ortaya çıkıyor) gibi. Binlerce pankart kısa süre içinde nasıl basılır ve dağıtılır. DİKKAT EDİN HİÇBİRİ ŞİRKETİN SAHİBİNE SALDIRMIYOR BAŞBAKANA SALDIRIYOR. TESADÜF DİYELİM. Soruşturma başlatılıyor ve hemen ardından Cumhuriyet Baş Savcılığı sorumlu olan herkesin madende olduğu ve sorumlu tutulacak kişilerin öldüğünü bildiriyor.TESADÜF DİYELİM. Ve Mehmet Baransu'nun Twitter hesabına bakın olaydan önce neler yazmış.Sanki birilerine talimat verir gibi.

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:40

daha şiddetli çıkıyor.TESADÜF DİYELİM. Başbakanın kendisini geçenlerde rezil ettiği ve 2009'da, Bursa'da 19 kişinin öldüğü maden ocağı sahibi Nurullah Ercan'ın avukatlığını yapan Feyzioğlu olay akşamı Soma'ya gidiyor ve insan haklarından dem vuran açıklamalar yapmaya çalışıyor ! TESADÜF DİYELİM. Ve bir kaç saat geçmeden ellerinde pankart bazı insanlar SOMA' da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydanlara fırlıyorlar.TESADÜF DİYELİM. Tıpkı Hrant Dink cinayeti (Failleri -

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:39

.Böylece topluma zihinsel ve psikilojik olarak hazırlayıcı etkilerde mi bulundular? TESADÜF DİYELİM. Köylülerin iddialarına göre bir kaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını idda eden bazı kişiler geliyor.TESADÜF DİYELİM. Tam mesai değişimi esnasında yani bütün çalışanlar aynı anda içerdeyken ne hikmetse trafo patlıyor.TESADÜF DİYELİM. İşçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkıyor. Yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra-

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:38

SOMA TESADÜFLERİ.. Olaydan iki hafta önce Mecliste kimse yokken CHP Milletvekilleri SOMA' da ki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi Akparti li vekiller görmeden hemen geri çekiyor..! TESADÜF DİYELİM. Ve sürekli ülkeyi karıştıran derin odaklar tarafından yönlendirilen bu grubun siyasi kolu neden Zonguldak Kozlu değilde Soma için soru önergesi veriyor ? TESADÜF DİYELİM.Milletvekili ve madenci maaşı karşılaştırması yapan foto birkaç haftadır sürekli sosyal medyada servis ediliyordU.

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 13:33

Zaten Japonya'yı vuran tsunami de Ak Parti yüzündendi, hatta kutuplarda Ak Parti yüzünden eriyor, hatta ve hatta fok balıklarıda Ak Parti yüzünden yalnız...

Yorumu oyla      54      50  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 13:24

Ak parti seçmeninin cehaletine ve günahlarına asla ortak değilim.Gençlerin "öbür dünyada ne olacağını ancak ALLAH bilir" dediğiniz halde,eğitimlerinin ve kafalarının %70'ini öbür dünya işleri ile meşgul eden ben değilim.Bizleri ara eleman ülkesi seviyesinde tutan eğitim sistemi düzenleyenler ortadayken görünmeyen ve bilinmeyen suçlu aramak şeytani bir düşünce..

Yorumu oyla      55      49  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 13:13

Sorsam cevaplamazsınız, bu ülke 12 yıldır Ak Parti seçmeninin istediği gibi yönetiliyor.İlluminati örgütü bunun neresinde? Eğitimi cahil bırakan illuminati örgütü ak Parti'yi hangi gedikleri kullanarak etkisi altına lmıştır? Ak parti seçmeni istiklal savaşına ne derece sahip çıkmaktadır da parçalanmayı buna bağlamaktasınız?

Yorumu oyla      54      49  
hulya 16 Mayıs 2014 Cuma 13:06

Vefa Can özeleştiri yaparken kurunun yanında yaşta yansın misali buldozer gibi herşeyi ezip geçemezsin.Seni çok iyi anladığını beni ise hakir gören yorumcunun beni neden hakir gördüğünü anlayabilirmisin? Anlayamazsın.Kendisi ve sizin gibiler her şeyi illuminati gibi görünmeyen garip örgütlerin yaptığını dikta ederler.Görünen örgütleri ÖRTMEK için.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 12:28

En büyük sorunumuz ülkede (gerçek manada) Düşünce ve ifade hürriyeti'nin olmamasıdır. Ülkemizde farklı düşünen tüm kesimler sindirilmiş, öne çıkarılmamıştır. Geldiğimiz noktada "yetişmiş insan" sıkıntısının arkasında bu vardır. Burada evvelce yazmamıza rağmen, "uğur dündar" ile ilgili bir yorumumuz yayınlanmadığı için uzaklaştık. Topluma öğrendiklerini anlatıyor, bilgi veriyorsunuz ancak, "Doğan grubu" dahil, çeşitli hesaplarla yayınlanmamaktadır. Galiba ülkenin, işçi cenneti" olsun istenmekte

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 11:49

Çok haklısın vefa can kardeşim. Frontal hanım da hep sizin dediklerinizi savunurdu. Sürekli : " bu millet özüne dönmeli " derdi aslımıza dönmeliyiz derdi. Kendileri osmanlı sevdalısıydı. Gercekte bir Türk kadınına yakışan düşünceye sahipti. Yazık şimdilerde yazmıyor. Küstürdüler galiba hanımefendiyi. Totem de yok yazık.

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 11:13

Ülkemizde maalesef görünürde "okumuş" çok olmasına rağmen, "okuduğunu anlayan"lar azınlıktadır. Bu manada yetişmiş insanımız yoktur. Neden? Eğitim, ailede; öğretim okulda verilir. Ailesinde eğitilmeyen birisine, okulda hiçbir babayiğit bir şey öğretemez. Sorun, öğretim değil, ailenin vermesi gereken eğitimdir. Annelerimiz, "bir çorba" için tarife ihtiyaç duyarken, Kainatın en değerli varlığı "insanın eğitimi" için tarife ihtiyaç duymamaktadır. Bu nedenle okuyor, anlayamıyoruz. (vefa can)

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 10:39

Mevcut ÖZEL SEKTÖR e denetim sıklıkla yapılmalıydı .bir özürle geçiştirilecek mesele değil ,Büyük bir facia yaşandı.Sivil toplum kuruluşlarından olan İşçi Sendikaları ,taleplerini her platformda dile getirmeliydi .NEREDELER ,TAKSİMDE 1 MAyıs kutlamaları mı mantıklı ,MADENLERDE gerekli olan taleplerde ISRARCILIK MI ,İŞÇİLERDEN kesilen Sendika Aidatlarının karşılığı bu olmamalı ,KIRMIZI KAZAKLA ,KAZANCI YOKUŞUNA KARANFİL bırakmak YETMEZ .'SENDİKA ' nedir ,ANLAMAK LAZIM ,neredeler

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 16 Mayıs 2014 Cuma 10:37

"Devlet madenleri çalıştıramıyor!" mu? Peki, Devlet Kim? Devlet, okumayan siz- biziz. Bu ülkede, "aydın!" kara cahil! "Kara cahil!" denilen halk, "Basiretli-aydın"dır. Bunun dahi farkında değiliz. Bu ülke, "İstiklal Savaşı" adı altında parçalanmıştır. Kaç kişi bunun farkındadır? Bizde tarih, çocuklar; Medya, çocukluğunda (yalanlardan) kurtulanlar için vardır. Bakınız. "Medya"ya; gençliğe sunulan model; üç beş boyalı resim, üç beş amerikalı (aykırı!) sanatçıdır. İşte bizim hikayemiz. (vefa can)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 19:25

vefa can kardeşim siz hulya hanıma hiçbirşey anlatamazsınız. kendileri anlamını dahi bilmediği örgütü savunan bir hanımefendi. sözüm ona türkiyeyi ve yönetimide beğenmiyen biri.Bir hanımefendi daha yorumcumuz vardı,FRONTAL hanım o nedense ortalıklarda yok. Hanımefendiyi mum ile arar olduk doğrusu. Yorumlarını özledik. Ne hikmetse TOTEM DE YOK. Site en iyi iki yorumcusunu kaypetti, yazık.

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 17:27

"Neden acaba?" Bizler halk olarak okumuyor bu nedenle kazançlı/yüksek teknolojiye sahip mal üretemiyoruz. (Örnek; 100 Ton Çelik-Plastik satıyor, 100.000 Dolar alıyor; 100 Ton ağırlığındaki uçak için, 100 milyon dolar ödüyoruz.) Bu şekilde sürekli cari açık veriyoruz. Okumadığımızın bir işareti de, burada "yorum" adı altında, "kahve muhabbeti" yapılmasıdır. Bizler okumadığımız için, bilgi değil, "Tarım Toplumu" gibi "domates-patates" üretiyoruz. Anlaşılan bunun da farkında değiliz.(vefa can)

Yorumu oyla      54      49  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 17:21

Devlet madenleri çalıştıramıyor,neden? Doğru elemanı,doğru yere yerleştirme kapasitesinden yoksun iktidarları seçen halkımız olduğu için.Öyleyse kendisi çalıştırma kapasitesi olmayan devlet işi özel sektöre veriyor.Nasıl ihaleyi verdiğine hiç girmiyeceğim.En ucuz teklifi veren işi alıyor.

Yorumu oyla      53      50  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 16:48

"Gelişmekte olan ülkeler bunları uyguladığında maliyetleri artacak".. Bunları kaldırımların üzerindeki satıcılarda söylüyorlar "Ne kazanıyorum ki? Dükkan tutsam, vergiydi,işçiydi,elektrik-su-tel. derken maliyetler artacak!" Ben hiç sokaklarda satıcılık yaparak çok kar ettiğini sananların lüx içinde yaşadığını görmedim. Neden acaba?

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 16:24

Konuyu biraz açmak gerekiyor; Gelişmiş Batı, Kendi halkını ve diğer ülkeleri sömürerek ve çevresini katlederek zenginleşmiştir. Geldiği noktada, düşük maliyetleri nedeniyle(Çin-Hindistan-Türkiye vb) rekabet edememektedir. Bulduğu çözüm; bu ülkelerde üretim yapmanın yanında, kendi ülkesindeki şartları (ki doğrudur) dayatmaktadır. Ancak; Gelişmekte olan ülkeler bunları uyguladığında maliyetleri artacak, rekabet edemeyecektir. (Kapitalizm, sömürü üzerine kuruludur) umarım anlaşılmıştır. (vefa can)

Yorumu oyla      56      49  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 15:32

Vefa Can çok komik birisin:) Bize,"işçiye-çevrene sahip çık!" derken, kendisinin sanayii kirliliğinden nehirlerinde zehirlemediği bir tane dahi balık kalmamıştır...Çözüm? diye de sormuşsun.Çözüm:Doğru nerede olursa olsun ister çöplükte,ister sarayda tek tek eleyerek ülkenin menfaati için kullanacaksın...

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 14:51

Peki, çözüm ? (2) Gelişmiş ülkeler, pahalı üretimlerine rekabetçi çıkarmamak için insanlık-çevre adına bir sürü şart sürmektedir. (gerçeğinde sürdükleri şartlar yanlış değildir.) Ancak, burada bir "samimiyet" değil, bir "cinlik vardır. Çin'i görenler bilirler, batılı şirketler oradaki fabrilakarının üretimlerinde ne çevre, ne de insanın sağlığı önemli değildir. Çünkü orada kazanmaktadır. Özetle; Meselelerin arka planını öğrenmeden olaylara iyiniyetle yaklaşmak, tuzağa düşmektir. (vefa can)

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 14:46

"Maden Güvenlik Sözleşmesi" ve bekara kadın boşamak! İngiltere, (Latin Amerika dahil) Almanya, Japonya, ABD vb. Sanayi Devrimi (sermaye birikimi) için kendi halklarının (ve gelişmemişlerin) kanını emmişlerdir. Bunun yanında bu ülkeler sanayileşme aşamasında topraklarını, çevreleri katledilmiştir. Bize, "işçiye-çevrene sahip çık!" derken, kendisinin sanayii kirliliğinden nehirlerinde zehirlemediği bir tane dahi balık kalmamıştır. Bunlar Şimdi bize pahalı akıl satmaktadır. Çözüm? (vefa can)

Yorumu oyla      57      49  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 14:17

14:05 Türkiye'nin Maden Güvenlik Sözleşmesini imzalamasına Emanuel Karasu ve Hayim Nahum'un düşüncesi mi engel oldu? Ak Parti seçmeni bundan ne şekilde etkilenmiştir.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 14:05

Sayın Bülent Kuşoğlu sormaktadır? "Ne zaman sorumlu bir devlet anlayışına sahip olacağız?" Bir devletin gücü, halkının niteliği ile doğru orantılıdır. Halkı nitelikli eğitilmiş, sorgulayan bir öğretimle yetişmiş ise, (kendine göre) tüm yanlışları sorgulayacak ve yönetenlerini (dünü ve bugünü) ile doğru öğrenecektir. Bu ülkenin önündeki en büyük engellerden birisi, "31 Mart 1909" Tarihi ile gelen süreçtir. Emanuel Karasu ve Hayim Nahum'u öğrenmeyenlerin gerçeklerimizi bilmesi mümkün değildir.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 13:21

Gelişemememizin "aydınlanma Çağı" ile ilgisi; Gelişmenin tek şartı eleştiri/sorgulamaktır. Ancak; M.Kemal Paşa'nın, Filistinde'ki ağır yenilgisi ile, Uğur Dündar'ın sermayenin sesi olduğunu; Küresel sermaye uzantısı, yerli sermayenin tesislerindeki sendikacıları (1 Mayıs'ta) artistlikle suçlayamaz; Halk parti'sini bir siyasi parti olarak kurulmadığını söyleyemezsiniz. Bunlar "ama"sız sorgulandığında, O gün bu kazalar (en az olacak) olmayacak ve Sermaye medyası' halkı aldatamayacaktır.(vefa can)

Yorumu oyla      55      52  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 12:48

Soma faciası %100 karar verme iradesini elinde tutan ve Türkiye Maden Güvenlik Sözleşmesini bir türlü imzalamayan Devletindir.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 12:43

Bir ülkede Nüfus kalabalıklaştıkça yönetmeside zorlaşır.Çin bizden 18 kat fazla nüfusa sahip.Bizim gibi çok partili sistemi yok(!) Tek parti ile yönetiliyor.Halkın %99 Müslüman değil,hatta %42'si Agnostik,bizim kadar şanslı değiller, sağ parti ile yönetilmiyorlar,sol bile değil KOMİNİST PARTİ yönetiyor onları.Buna rağmen maden ölümleri aynı oranda çıkarılan madene göre bizde 7 onlarda 1'dir.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 15 Mayıs 2014 Perşembe 12:36

Erdoğan'nın 19 yıl önce Ü.Zileli ile tv.de yapılan bir programını izledim.İst.Belediye Başkanı kendisi, o gün nasılsa bugün de aynı şekilde kabadayı.Tabanı yüzünden bu kadar egosu şişkin ve narsist olduğunu sanmıyorum.Fıtratı böyle.Görmezden gelinen asıl konu ise demokrasi kulvarında KABADAYILIĞIN sökmeyeceğidir.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 15 Mayıs 2014 Perşembe 11:12

İngiltere'nin Sanayi Devrimi'ni ve kömür ocaklarında yaşananları bilmeden yazmak, Okyanusu, üzerinde yüzen kayıkla açıklamakla eşdeğerdir. Sanayileşme ve Gelişme bir süreçtir. "Ort.Endüstri Devrimi"nden; "cam ve demir sanayii ihtiyacı için Londra'da kesilmesinden dolayı adam asacak bir ağaç, The thames nehrinde zehirlenmemiş bir balık kalmamıştır." İngiltere'de Sanayi Devrimi'ni devlet değil (okuyan)halk yapmıştır. Gerçeklerimizi bilmiyor, kulağa hoş gelenlerle gönül eğlendiriyoruz.(vefa can)

Yorumu oyla      55      50