YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 21 Kasım 2013 Perşembe 23:13

Hülya hala ne konuşuyorsun? 4.000 biraz abartı geldi bana da neyse,sonuçta Budizm Tanrıya dayalı bir din değil o yüzden senin Sayın Atillayı yersiz bulmanın yersizliğpi hala olduğu yerde duruyor ve bu yazdıklarına karşı söyleyebileceğim iki söz var ne alaka? ve eeee yani ne demek istiyorsun:)

Yorumu oyla      53      51  
hulya 21 Kasım 2013 Perşembe 13:25

Bugün dünyada 4000'e yakın inanma şekli vardır.Bunlar'ın her biri varlığını sürdürebilmek için diğerini yok sayar.Her biri'nin Tanrı ile irtibat kurma şekli ve vasıtası farklıdır sadece, neticede hepsi Yaradan'a sığınır,yakarır,af diler.

Yorumu oyla      54      49  
hulya 21 Kasım 2013 Perşembe 13:19

Teoloji Tanrı Bilimi'dir.Yani Tanrı'ya ulaşma,irtibat kurma yollarını araştıran bilim dalıdır.İnsanoğlu yapısı gereği bilmediği herşey'den korkar.Taş devrinde uzaktaki birinin sesini yanındaymış gibi duymayı tahayyül bile edemezdi insan.Bunu biri gizlice yapsa doğa üstü güçlere sahip sanabilirdi.İnsanlar korktukları herşeyden Büyük Yaradana sığınmışlardır ondan yardım almak için yakarmışlardır.İstekleri gerçekleşince irtibat kurduklarını düşünmüşlerdir.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 21 Kasım 2013 Perşembe 09:15

Ediyorsun diye tüm dinleri kabul etmek diye bir durum söz konusu olamaz eğer senin savın mutlak ve geçerli olsaydı tüm dünya Müslüman olmalıydı biz zaten tüm dinleri kabul ediyoruz tüm peygamberleri de ve en son peygamber HZ. Muhammettir diyoruz senin tezin üzerinden yola çıkarlarsa hırıstyanlar ve museviler Müslüman oldu gitti:) Zira Hz Muhammet i peygamber olarak kabul ettikleri an Müslüman olmaları kaçınılmazdır zira İslamiyet son din. yani neymiş?iki kelime öğrenip ahkam kesmeyecekmişsin.

Yorumu oyla      55      56  
TOTEM 21 Kasım 2013 Perşembe 09:11

Hülya kardeşim Teoloji tanrı bilimi dir yani içinde Tanrı bizim deyişimizle Allah yani yaratıcı olmalıdır ancak Budizm felsefedir ve mutlak bir yaratıcı düşüncesi yoktur yani teoloji denen bilim dalının kapsamında olmadığından bütünün içerisinde de değildir ve senin tabirin ile teolojinin herhangi bir kısmı da değildir. ve bu sebeple senin sayın Atilla nın tepkisini yersiz bulman çok yersiz olmuştur:) İkinci bakış açısı ile de teoloji tanrı odakları dinlere dayalı bir bilimdir bunu kabul-

Yorumu oyla      53      55  
FRONTAL 21 Kasım 2013 Perşembe 09:00

Sayın editör günaydın. Ben bu yazıya dün ilk yorumu yaptım. fakat görüyorumki kurallara aykırı olmadığı halde silinmiş. Peki neden sayın editör, dün sadece Özkök hakkında birçok yabancı ülkelerdeki insanlar müsliman olurken, bizim sözde Aydın yazarlarımız arakanda müslimanları katleten, budistlerin inanışı olan budizimi tercih etmesini kınadığımı yazmıştım. Sizden rica ediyorum lütfen bu yorumumuda silmeyin.

Yorumu oyla      55      60  
Misafir 20 Kasım 2013 Çarşamba 23:55

Hülya yine uçmuş bütün kutsal kitaplar "teoloji" tarafından yazılmış.Sanki teoloji bir şahıs...Kuran peygamberimiz zamanında yazıldı.Sonradan sadece derlendi...Hulya şu "teoloji tarafından yazıldı" cümlen bile ....Bu kadar kültür bizi aşar en iyisi seni yüksek entelektüel birikiminle baş başa bırakmak..Çünkü her cümlen yeni bir yanlışa kapı açıyor...Allah yolunu açık etsin..Gerçekten huzurlu bir ömür sana...

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 20 Kasım 2013 Çarşamba 19:56

Sn Atilla,Ankaranın CHP li Belediyelerinin yüzünden, kaç yıl daha Melih Gökçeğe katlanacağız.Allah aşkına bir Ankara gazetecisi olarak bu duruma lütfen el koyun.CHP Belediyelerinin İMAR MÜDÜRLÜKLERİ başta olmak üzere, tüm birimleri rezalet kokuyor.Yurtdışından döndüm.DÖNÜP DÖNECEĞİME pişman oldum.Bu ne rezilliktir arkadaş.İkibinli yıllarda KAĞNI arabası bile bunlardan daha çabuk iş görüyor.Bu ne rezilliktir yahu.?

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 20 Kasım 2013 Çarşamba 17:01

Ertuğrul Özkök Üzerinde konuşmaya değmeyen bir adam bakın gazeteci bile demeye dilim varmıyor.Münibüs olayı ise beni çokta ilgilendirmiyor Ankara dedikodusu beni pek sarmaz tıpkı başında Ankaralı lafı gelen şarkıcı türkücü takımı ve söyledikleri, bence abuk sabuk türkülerin sarmadığı gibi. Sayın Atilla Lütfen artık Ankaranın bağlarından çıkıp Türkiyenin geneline ilgi gösterin ve ben acaba ne zaman bir makalenizin altında GÜNEŞ GAZETESİNDEN ALINMIŞTIR ibaresini görmeme mutluluğuna erişeceğim?

Yorumu oyla      54      50  
hulya 20 Kasım 2013 Çarşamba 13:25

Talat bey teoloji bir bilim dalıdır yani "Tanrı Bilimi",bizler ne biliyorsak bu teoloji vasıtasıyla öğrenmiş bulunuyoruz.Kutsal kitapların hepsi peygamberlerin ölümünden yıllar sonra teoloji tarafından yazılmış bir gerçektir.Teoloji sadece tek tanrılı dinleri kapsamaz tüm Tanrı Bilimi'ni kapsar.Bu bağlamda teoloji'nin bir kısmına inanıp bir kısmına inanmamak,başkaları içinde geçerli olacağından bu çıkışınızı çok yersiz buluyorum bağışlayın beni...

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 20 Kasım 2013 Çarşamba 12:44

Bu adam baklava üzerine içilen turşu suyu gibi..Bazı yorumcular da öyle.dindar ama dindara karşı milliyetçi ama millete İllet olanlarla ....piyasada çok tipler var...Baklava üzerine kaymak değil de sarmısaklı yoğurt koyan...maksat farklılık olsun birey olalım monotonlaşmayalım.

Yorumu oyla      54      49