YORUMLAR
Toplam 30 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 14 Temmuz 2013 Pazar 15:17

11 Temmuz 2013 Perşembe 18:03 demokrasi ile yönetilen ama krallık olmayan bir ülke göster çünkü ülke beğenmiyorsun.Demokrasi bir yönetim biçimidir sihirli değnek değildir.Şöyle yapalım seni çelişkilerinle başbaşa bırakıp örnek ülken üzerinde konuşalım.Demokrasi o kadar mükemmel ki biz ona layık olamayız dersin diye korkuyorum

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 11 Temmuz 2013 Perşembe 22:17

Cirkin insanlari ve cirkin ithamlari artik dikkate almiyorum. İnsanlar kendi cirkinliklerini gosteriyorlar sadece. Gercekten boyle hastalikli ve huzursuz insanlara cok aciyorum. Herzaman soylerim ; insani hickimse kendisi kadar kucuk dusuremez...

Yorumu oyla      56      56  
hulya 11 Temmuz 2013 Perşembe 18:03

00:43 İngilterede demokrasi varmış! Gazeteye yansıyan küçük bir haber gibimi? Haber: "Kraliçeyi taklit ederek hastaneye telefon edip Prens William'ın eşi Kate'nin hamileliği hakkında bilgi almaya çalışan Avustralyalı radyocular, telefona cevap veren hemşirenin 2 gün sonra evinde öldürülmesinden büyük üzüntü duydular" Normal halkın hiçbir zaman kral olma ihtimali dahi olmayan,hayalini bile kuramıyacağı demokrasi.Ruhun besini yapabilme ihtimalinin olmasıdır.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 11 Temmuz 2013 Perşembe 15:16

Burası da kokmuş.Bu Totem gibi megalomanlar(Bire bir klonlandığı için aynısıdır.)olduğu sürece bu ülkede insanların iki yakası bir araya gelmez.Vay arşivci vay.Doğru yahu senin arşivleyen ajan olduğunu unutmuştuk.CISS dikkat et bu adam tekin değildir.Eski asker olduğunu iddia ediyor;ki savcılara"Vatansever bir Türk Subayı"diye ihbar mektupları yazan kişi olma ihtimali kuvvetli.Tayyip severlikle Vatansever olmayı karıştırıyor.

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 11 Temmuz 2013 Perşembe 00:48

09 Temmuz 2013 Salı 15:50 "Demokrasi Darbeyle güçlenebilir.Aynı 1960 da olduğu gibi" diyor.Öyle güçlendi 11 Mart muhtırası oldu.Oniki eylül darbesi oldu.28 şubat post modern darbesi oldu.Ak parti iktidarında sayısız darbe girişimi oldu kimini duyduk kimi suyu yüzüne çıkmadı.Hala topluma inandırabileceklerini sananlar var.Sen mutlu olacaksan he he öyledir.Özkökte öyle söylüyor demek ki toplumsal kanaat var. :))

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 11 Temmuz 2013 Perşembe 00:43

09 Temmuz 2013 Salı 12:36 Dünyanın en demokratik ülkesi İngiltere monarşi ile yönetiliyo ve bu ülke laik değil... İngiltere kraliçesi aynı zaman anglikan kilisesininde başıdır.Klişe ezberlerle yola çıkıp ancak kaybolursunuz.Kayıp ilanlarınınçokluğuna şaşırmaalı

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:46

Kurulmuş plak gibi Totem senin samimiyetine inanmıyorum yada akp yalakaları yine iş başında der sen en temel etik kurallarından bahset farketmez,istersen insani değerleri analiz et fark etmez vatandaşın değerlendirme kriteri KİM SÖYLÜYOR a odaklanmış eğer bizden algısı gitmezse beyne senin ne söylediğinin beş kuruşluk değeri kalmaz bildik saldırı ve söylemleri devreye sokar.Şimdi ben üzülüyorum ancak kime ve neye daha çok üzüldüğüme karar veremedim! ama sanırım ençok bu ruh halinde olanlara.

Yorumu oyla      53      50  
TOTEM 10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:43

Hatta gözün gördüğünü bile yok sen yanlış görüyorsun diyerek farklı tasvir etmeye çalışıyorlar.Artık tüm etik kurallar insanların taraf güdüleri ve çıkar denklemlerine göre eğilip bükülüyor. Darbenin bile iyisi kötüsü olduğunu öğrendim 45 yaşımdan sonra!!eylemler artık kimin yaptığına göre farklılık gösterir halde ne olmuş sorusunun yerini artık kim yapmış aldı zira artık olayın ne olduğu değil,kimin yapptığına bakılarak analizi yapılır oldu. Ben yazıyorum bunca şey iki dakika sonra biri çıkar-

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:39

Doğru yanlış,vicdan,ahlak,sağduyu,adalet,hak hukuk yada demokrasi kimsenin umurunda değil ama gerçekten umurunda değil bu erdemler insanların nazarında önemini ve itibarını kaybetmiş,insanlar içşin artık bizimkiler ve onlar diye bir kavram hakim düşünce ve duygu olmuş ne sosyal medyada,ne haber sitelerinde ne yorum köşelerinde nede günlük hayatta adil ve vicdanlı insanlara rast gelmekte zorlanıyorum. gerçekten şaşkınım İnsanlar en temel değer yada kavramları bile kendilerine göre esnetiyor-

Yorumu oyla      53      49  
hulya 10 Temmuz 2013 Çarşamba 12:32

Sıradan bir vatandaş olarak bana göre Özkök bir şirketin müdürlüğünü yapmış sıradan bir kişidir.Bir filozof bir aydın,bir bilim adamı değildir.Türkiye gibi siyasilerin basını özgür bırakmadığı bir ülkede yazılı basın yapmak hem okuyucuyu hem siyasetçiyi memnun etmek imkansızdır.Ya biri mutsuz olacak yada ikiside tatmin olmayacatır.Özkök iki tarafıda tatmin etmemeyi tercih etmiştir.

Yorumu oyla      53      49  
hulya 10 Temmuz 2013 Çarşamba 12:23

E.Özkök'ü sevmeyenlerin sevmeme nedenleri eskiden özel bir basın yayın kuruluşunun başında olmuş olmasından ötürü ülkede yaşanan olaylara çok daha fazla duyarlı olmasının beklenmesinden kaynaklanıyor.Peki aynı insanlar çeşit çeşit güçlüklere rağmen ülkede olup biteni tüm çıplaklığı ile anlatmaya çalışan yayın yapan basına neden duyarsız davranıyorlar ve tıpkı Özkök'ü sevmedikleri gibi onlarıda neden sevmiyorlar?

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 9 Temmuz 2013 Salı 23:11

Demokrasi darbe ile güçlenirmiş bizim baş dansoz Özkök attı bu sözü ortaya şimdi tarihe bakalım demokrasileri güçlü ülkelere bir bakalım hangisi darbe sonucu güçlenmiş? Peki soruyu başka şeşilde sorayım,Darbe ile güçlenen bana bir tek demokratik ülke söyleyin! Gerçekten artık insanları hayret ve dehşet ile izliyorum,Ne olmuş bu insanlara?Görüyorum ki Türkiyede hala darbe olsa sevinç gösterileri yapacak aklıevveller var ve bunlar kendilerine,aydın,demokrat yada solcu diyorlar yazık çok yazık.

Yorumu oyla      53      52  
TOTEM 9 Temmuz 2013 Salı 23:08

son zamanlarda insanları artık gülümseyerek izliyor ve dinlşiyor ve dahi okuyorum..insanlar ne zaman bu kadar omurgasız oldu?duruma göre,adamına göre ve anlayışına göre benzer olaylarda nasılda farklı manevralar yapıyorlar. Dedim ya litaratürümüze birde iyi darbe kötü darbe kavramları girdi:) Gerçekten bazı sözler ve düşünceler vardır ki oturur tartışırsın ama bu tür söylemlerin neyini tartışacaksın?O yüzden gülüp geçmek vardır.Demokrasi benim içinse demokrasdi,darbe bana karşı olursa darbedir-

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 15:50

Demokrasi Darbeyle güçlenebilir.Aynı 1960 da olduğu gibi.1960 da Darbeyi davet edenlerden daha hayasız üstünden 50 yıl geçmesine rağmen daha bağnaz ve daha dış destekli ve bağımlı bir yönetim olursa herkes sonuçlarına katlanır. Kimse Unutmasın 1960da Darbeyi Gn Kurmay yapmadı.İnsanların tek güvencisi Yargı sistemi İktidarın faşizmine basamak yapılarak bu yolla en büyük kanun anayasa tanımazlık yapılıyorsa zaten MEŞRUİYET OLMADIĞI için yapılan MÜDAHELE DE DARBE OLMAZ, Karşı Devrime dur demek olur

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 13:45

bende size yakışdıramadım olayların içine girmeden oturduğunuz yeden yazmak çok kolay.

Yorumu oyla      56      50  
hulya 9 Temmuz 2013 Salı 12:41

Demokrasiyi güçlendirecek tek şey demokrasi aracını süren sürücünün yakıtına güvenerek,içinde bulunan her türlü dinsel düşüncedeki yolcularını taraf tutmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde daha da ileriye götürmektir. Başka hiç bir şey demokrasiyi güçlendiremez.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 9 Temmuz 2013 Salı 12:36

Demokrasi bir araçtır,yakıtı laik'liktir onsuz çalışmaz.Araca binenlerin dinsel düşünceleri sürücüyü etkilemez.Çünkü aracı yürüten yakıttır.Sürücü kontrolünü araçtakilerden birine kaptırırsa uçuruma sürüklenir.Çünkü yolcunun bakış açısı bulunduğu koltuktan gördüğü kadardır.Önüne değilde durmadan arkaya bakarak yolcunun birinden alacağı drektifle giden bir aracın bir yerlere toslaması kaçınılmazdır.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 9 Temmuz 2013 Salı 12:18

CHP Milletvekili milletin bir kısmına orantısız güç kullandığını düşündüğü kişilere küfür etmiş dikkat nerede SOKAKTA.Kime küfür etmiş? Millete eziyet ettiğini düşündüklerine.Akp Milletvekili ise bulundukları yerin kurucularına duyarsızlıklarını dile getiren Kamer Genç'e küfür etmiş dikkat nerede TBMM'de.Kime küfür etmiş? Millete eziyet etmeyen milletvekiline.Küfür'ün hepsi pis ama TBMM'de olması bence çok çok çok daha pis.Çünkü orada saatlerce ayakta kalan polis ve gaz yiyen vatandaş yok.

Yorumu oyla      56      50  
hulya 9 Temmuz 2013 Salı 12:15

Küfürbaz akrabamız öylede yufka yüreklidirki balık bile tutmaz balığın hayatına son veriyorum diye.Şiddetini küfürlü pis sözleriyle bastıran bir tip işte.Böyle bir çok insan var.Küfürbaz birinin pis sözleri bitene kadar kimse müdehale etmesin derim.Bitince utancıyla başbaşa bırakın en büyük ceza budur küfürbaz için.

Yorumu oyla      54      49  
hulya 9 Temmuz 2013 Salı 12:07

Kamu çalışanları soyut'tur.Birey olarak düşünülemezler.Orada yapılan küfür orantısız güç gösterisinedir.Küfür bizim kültürümüzde ne yazıkki var olan durumdur.Kimse kimseyi kandırmasın.Hepimizin evinde tanıdığı bir küfürbaz akrabası vardır.Benim tanıdığım küfürbaz bir akrabam var,yaptığı küfürleri kağıda sıraladım önüne koydum kıpkırmızı oldu.Küfür ederken dans ediyor sanki öyle kendinden geçiyor.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 11:49

Hiçbir imparatorluk sonsuza dek sürmez.Çünkü Baki olan ALLAH (C.C)dır.Devletler insanlar gibi kendileri tayin edilmiş bir ömürleri bir ecelleri vardır.Kavimlerde böyledir.En köklü devletlerden hititler ,Mısırlılılar yok artık yerlerinde yeller esiyor.Doğru söylüyorsun ama niyetin bozuk :((

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 10:27

Gülay/Türkiye bu vasatlıktan bıktı artık yahu!Eğitimi bilimsel ve yaygın uygulamayan tüm gelmiş geçmiş zevata yazıklar olsun diyorum.Aynı dili kullanıyoruz ancak değerlerimiz ne kadar farklı.Millet olmanın unsurlarından biri de ortak insani değerler değilmidir?

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 02:14

Hiçbir imparatorluk sonsuza dek sürmezzzz..

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:42

Millet Ak partiye değil Tayyip Erdoğan'a oy veriyor.Tayyip Erdoğan Ak partiyle ilişkisini bitirse o zevatı muhterem acaba oy alabilir mi?Ak parti oyları değil ancak nalları toplar.Bu gerçek böyleyken siyasi hırs peşinde koşmak akıl karı değildir.Veren de Alan da Allah'tır.Nasibinizde varsa size gelir.Aslolan gelmesi değil nasıl geldiğidir Helal yoldan mı haram yoldan mı?

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:17

Sivil /civic/civil sözü şehre ait olan, uygar , medeni anlamına gelir. Sivilin karşıtı Barbarian / berberi / gayrimedeni/uygar olmayan/bedevi demektir. Batı dillerindeki yurttaş kelimesi de ci.vil ile aynı kökten gelir : ci.tizen. Barbar yağmacıdır , kanun nizam tanımaz . Bu manada TSK siyasetçilerle kıyaslanırsa -darbe dediğiniz için söylüyorum TSKyı- sivil olan taraftır Türkiye'de.

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:11

Kimlere kaldık

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:10

d- hükümeti yıkma gibi bir suç icat edilmiş durumda. oysaki demokratik her ülkede iktidarı yıkmak için faaliyette bulunmak serbesttir. bunda kastım eline silah almak değil , gösteri olsun toplantı olsun fikrini görüşünü açıklamak bu yönde kampanya yapmak vs en tabii insan hakkıdır. e- anayasa ve yasalar bizzat iktidar eliyle çiğnenmiştir ve çiğnenmeye de devam etmektedir. f- kendini T.C. Anayasası ve kanunlarından muaf zanneden herkes çok ynaılmaktadır. Son olarak Sivil ne demek ona bakalım :

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:07

olduğunu iddia eden bir hükümetin darbe dönemini yaşamaktayız ve durum 12 Eylül 1980 gününden vahim. 12 Eylül'ü bizzat görmüş yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Gazeteci olarak sizin gerçekleri yazmanızı beklerdim. a- TBMM işlemiyor , zira iktidar parmak kaldırmak suretiyle muhalefetin hiç bir teklifini kabul etmiyor. b- Basın işlemiyor c- dünyanın en çok polis mevcuduna sahip ülkelerinden biriyiz , korkunç bir fişleme ve izleme dinleme başladı

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 9 Temmuz 2013 Salı 00:02

Türkiye'de şu an demokrasi var mı ? HAYIR. Çünkü toplumsal mekanizmalar ve devlet mekanizması bizzat "seçilmiş iktidar" eliyle işlemez hale getirildi. Şu an halihazırda "sivil"

Yorumu oyla      59      51  
TOTEM 8 Temmuz 2013 Pazartesi 23:50

Hep yorgunum diyorum bu sıralar hemde insanlığa ve insan oğluna kırgınım,insanların riyakarlığı,ikiyüzlülükleri ve insana pes dedirtecek kıvraklığı benim konuşma isteğimi köreltiyor.ancak Sayın atilla,yazınızı okurken keyif aldım ve gülümsedim adeta benim üşendiğimden kalkıp alamadığım çayı bana getirmişler gibi mutlu oldum hislerimin büyük kısmına tercüman olmuşsunuz benim derleyip yazıya dökemediğim düşünceleri çok güzel ve apaçık bir şekilde ifade etmişsiniz. Ne diyeyim elişnize sağlık.

Yorumu oyla      55      54