YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 9 Mart 2013 Cumartesi 14:12

Dün radyoda mevlitten rahatsız olanlar ne kadar değişti acaba???? Hırka-i şerif sokağı isminden rahatsız olan silivri sakinleri... değişen bir şey yok.Fabrika ayarları aynı.Öyle yetiştirdiler aslında onlara da yazık hedef olarak kendi milletini gören bir grup boş hedeflere odaklı insan...

Yorumu oyla      56      56  
Misafir 9 Mart 2013 Cumartesi 12:57

Taha AKYOL:"Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ki en sembolik olanı Dil Tarih Coğrafya Fakültesidir..1932-1933'de açıldı. Ne için, yeni kurulan Cumhuriyetin, resmi ideolojisini dil ve tarih çalışmalarıyla takviye etmek için. Kültür devriminin simgesi bu. Ankara da Tıp Fakültesi kaç yılında açıldı? Otuz bin doktora ihtiyaç var İnönü'nün ilk iktidar döneminde topladığı bir maarif şurası var. Özgürce düşüncelerin konuşulduğu, orada Türkiye'deki sakat sayısının, kör topal, yahut savaştan dolayı sakat sayısının bir milyona yakın olduğu belirtiliyor böyle hastalıklı bir toplumda Tıp Fakültesi 1945'de akla geliyor.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 9 Mart 2013 Cumartesi 10:45

Kırallık isteyen var mı demişsin Totem bak 2002'de adam "İstanbul'un üzerine çökerim komutanım" diyor kendi halkının tepesine çökmeye hevesli ne vatandaşlar var.2052'de de bunlardan olacaktır.Krallık ne ki buna süperfaşizm denir.

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 9 Mart 2013 Cumartesi 10:42

Totem, o dönemde Avrupa'da Türk veya Arap müziği hayranlığı mı vardı.Kendi müziklerine kota uygulayıp illa ki fidayda dinleyeceğiz mi diyorlardı:)

Yorumu oyla      59      49  
TOTEM 8 Mart 2013 Cuma 22:36

Bu köşeye fazla yorum yazma gereği duymadım zira yorum yapan arkadaşlar birçok şeyi çok güzel özetleyip gereğini yapıyorlar.Ancak dönemin şartları herzaman göz önünde bulundurulmalı yanlış yanlıştır demek tam olarak doğru değildir.Mesela şimdi Krallığı savunacak biri çıkarmı aranızdan?ancak geçmiş dönemde başka alternatif mi vardı şimdi siz hangi devleti tarihte krallıkla yönetildi idye eleştirebilirsiniz? Ve bahsi geçen dönemlerde avrupadyı diktatörlerin yönettiğini de unutmamak gerekir.

Yorumu oyla      57      55  
Misafir 8 Mart 2013 Cuma 20:17

Orhan Hançerlioğlu bir köy okulunda saçsız bir köy çocuğunun piyano tuşlarına rast gele dokunduğunu görünce duygulanmış ve kalkınmadan gelişmeden ümitliyim demiş.Dünyada bizim gibi modernleşmeyi ve gelişmeyi böyle değerlere bağlayan başka bir millet var mıdır??? Saz Out piyano in.Bence müziğin dili ve entstrümanı yoktur.Ses sihir gibi insana tesir eder.İster Hintçe ister İngilizce ister Arapça veya Türkçe...Boş şeylerin neresini savunacaksın üzüm bağcı meslelesi de değil bu eğri oturup doğru...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 8 Mart 2013 Cuma 20:01

1970'li yıllara kadar sadece törenlerde İstiklal Marşını yönetecekleri için öğretmenlere öğretilen marşımız dışında Türk müziğine dair üniversitelerimizde bir şey öğretilmemiştir.Her yapılana bir hikmet bulmaya gerek yok.Atatürk de Rumelinden gelen ekibin nağmelerine dayanamammıştır.Müziğin dili yoktur.Düne ait yanlışları dönemin şartları diye düzeltmeye de gerek yok.Yanlış yanlıştır.Sinan Çetin'in klibi harikaydı.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 8 Mart 2013 Cuma 13:40

Yazinizda cok ta güzel ifade ttiginiz bagnazligin temelinde ülkemizin geri kalmisligini sözde, % yüz tespit ettiklerini zannedenlerin(tespitcilerin) VEBALI COK BÜYÜKTÜR.Bunlarin bir ara uzay dan ya da birileri tarafin dan bilincli olarak secildigini düsünenlerdenim.Bunlar bazen Atatürk milliyetcisi bazen de beyaz hatta ben beyaz T

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 8 Mart 2013 Cuma 00:06

Tarihi devrininkojonkturune gore degerlendirmek gerektigini her zaman savunan biriyim. Gecmiste var olan bitaakim yanlislari one surerek o donemi ve o donemlerdeki bazi insanlari karalamaya calismak bence de ahlaki degildir ancak savunup dogru gibi gostermeye calismakta yanlistir.

Yorumu oyla      56      52  
Dkapkiner 7 Mart 2013 Perşembe 23:27

Konunun aslı budur.Bu saz çalmayı gündeme getirerek siz yorumculardan vaz geçtim,RTE ye ne kazandırıyor Allah aşkına.Konu siyaset olunca siyasi yorum yazıyorsunuz.Tekrar soruyorum ne dir amacInız?Bu konu ile ilgili bir KLİP yapmıştı Sinan Çetin;Ertuğrul Özkök ona "Haklısın da,amacın nedir,ne gereği var?"demişti.BEN O ZAMAN ŞU SONUCA VARIYORUM Kİ ATATÜRK Ü ELEŞTİRMEK AMAÇ,YANİ BAĞCIYI DÖVMEK.Bu kafatasını ölçtü demek,sazları kırdı demek, bahsettiğiniz çözüm sürecine müspet ne gibi etki yapıyor?

Yorumu oyla      60      50  
Dkapkiner 7 Mart 2013 Perşembe 23:21

ikide bir gündeme getirmenin iyi niyetle bağdaştığını düşünmüyorum.Başbakanın bütün hedefi tek parti dönemini ve özellikle de Atatürk dönemini karalamak olduğunu anlamamak için saf olmak lazım.ELEŞTİRİLEN DÖNEM KURULUŞ DÖNEMİDİR,KURTULUŞ DÖNEMİDİR VE ADI ÜZERİNDE BÜTÜN DENEMELERE RAĞMEN TEK PARTİ DÖNEMİDİR.DOĞRULARININ YANINDA YANLIŞLARIYLA DA ÖYLE BİR DÖNEMDİR.Bu dönemi böylesine eleştirirseniz biz o dönemi savunmak zorunda kalırız.Çünkü o dönemin yaptıkları yapamadıklarının çok üzerindedir.

Yorumu oyla      59      50  
Dkapkiner 7 Mart 2013 Perşembe 23:16

Bülent bey o cümleyle bir yanlış uygulamayı zaten söylemiş.Doğru söylemek ayağa kurşun sıkmak mı oluyor.Bu müzik işi günümüze abartılarak getiriliyor.Bu işin aslı Atatürkün DEVRİMCİ düşüncesinin sonucudur.Batı müziğini de dinlesin anlasın gibi gayet saf bir düşünce ile girişilen bu olay yanlışlıklara neden olunca yine bir toplantıda"Paşam millet bu konudan çok rahatsız kendi müziğimizi dinlemek ve söylemek istiyoruz."sözü ile sona erdirilen adeta bir şaka dönemidir.Kafatası olayındaki gibi

Yorumu oyla      57      50  
Dkapkiner 7 Mart 2013 Perşembe 23:11

yukarıda çok önemli bir cümle var aslında.Bu cümle atlanarak yazıyı yorumlarsanız sağlıklı bir sonuç alamazsınız diye düşünüyorum.O cümle;"Cumhuriyet başlangıçta bazı konularda araştırma içerisinde olmuşsa da sonuçta halkın talepleri, geçmişi ve değerleri doğrultusunda gelişme göstermiştir.".Bir arkadaşımız bana 09 Eylül 1922-1950 Mayısı arasını;yani KURULUŞ VE KURTULUŞ DÖNEMİ hatalarını nedenlerini araştırmadan hiç alakası yokken gündeme getirip eleştirmenin bize getireceğini açıklar mı?

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 7 Mart 2013 Perşembe 15:02

Aşık Veysel'e yapılanların dillendirilmesi ,normal şartlar altında herkesi rahatsız etmesi gerekliydi ,Ama siz farklı değerlendiriyorsunuz,'Cumhuriyet Bazı konularda başlangıçta araştırma içinde olmuş' diye duruma kendi bakış açınızca açıklama getirmişsiniz.Başlangıçta Zaten hep araştırıldı ,Yargıda teklik vardı ,İlçe Başkanlarınız belediye başkanı İl Başkanlarınız Vali idi,Çok Partili hayat oda araştırıldı oda olmasa daha iyiydi ,Şimdi İktidardaydınız dimi,Biraz Zamana göre GELİŞİM ve İZAN

Yorumu oyla      55      54  
TOTEM 7 Mart 2013 Perşembe 14:36

Sayın vekil,Sürekli kendi kalesine gol atan futbolcular gibisiniz.Bu yazıyı yazdığınıza da inanamıyorum.Vallahi sürekli bana bu suçlamayı yaparlar ancak Başbakan size para verse bu kadar onun lehine çalışamazdınız:) Yapmayın sayın vekil yapmayın bu noktaya zaten sürekli, yanlışları ve eski baskıcı devlet politikalarını savunarak geldiniz hala buna devam ederek daha ne kadar batmayı planlıyorsunuz? Sözüm ona bir dikta yapıyı eleştirecekken başka ve beter diktayı savunmaya çalışıyorsunuz.

Yorumu oyla      54      55  
TOTEM 7 Mart 2013 Perşembe 14:33

Sayın Kuşoğlu attığınız başlık Aslında tamda bahsi geçen yıllara hitaben söylenmiş bir slogasn olmamış mı? Koyu kalemle yazılan kısımları okurken ne kadar doğru ve güzel tespitler demiştim oysa ki bunlar sizin tespitleriniz değil tam tersi eleştiri konunuzmuş! Ne olmuş ki devlet o dönem belli araştırmalar yapmışsa diyerek bu büyük yanlışı savunma refleksi gösterip tarihimizin enbüyük ozanlarından birine yapılan çirkin ve aşağılayıcı tavrı desteklemişsiniz? Ben sizleri gerçekten anlayamıyorum-

Yorumu oyla      53      55