YORUMLAR
Toplam 37 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 26 Ağustos 2012 Pazar 15:20

Ben bazen insanların neyi savunduğunu ve neyi kanıtlamaya çalıştığını anlamakta zorluk çekiyorum.birbirine laf sokmak herşeyin üzerinde olmuş.Sizin fikriniz ne?Ne anlatmak yada neyi kanıtlamak istiyorsunuz.Eğer bir hikre karşı iseniz fıs mıs diyeceğinize alternatif fikir üretip öyle cevap vermelisiniz.Türkiyenin sorunları ile ilgili elinizde mucizevi bir formül olan varsa buyursun yazsın yoksa sadece eleştirip saldırmak çözüm değildir.Buyurun önerilerinizi ve çözüm formüllerinizi bekliyorum.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 26 Ağustos 2012 Pazar 12:10

21:08 Dayı şu ekonometri modelini açıkla artık. Ne oldu dosyaların mı silindi. Sen bu modelle Oskar neyim alırsın.

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 26 Ağustos 2012 Pazar 10:34

22:31'e cevap: Çıt Pıss Tıss...h.tashin

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:31

H.Tahsin Emice, Bu matematiksel ispat işi nasıl olacak? Batıda ortalama yaşam süresi 75 yıl müslüman ülkelerde 300 sene mi olacak. Ortalama eğitim süresi, kişi başına çelik-aliminyum kullanımı, yılda okunan kitap sayısı, yayımlanan bilimsel makale sayısı, alınan patent sayısı....yıllık kişi başına taze hamsi tüketimi, yılda guymak yenen gün sayısı....Sen hangi kıriter ve değişkenleri baz alıyorsun. Mevcut değerlerin nedir bunu 3-4 misline nasıl çıkartacaksın. Aydınlat bizi merak içindeyim.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 25 Ağustos 2012 Cumartesi 21:08

Hiçkimsenin şüphesi olmasın ki,bugün birbuçuk milyarı aşkın Müslüman geçinen topluluklar,gerçek anlamda MÜSLÜMAN olmayı başarabilmiş olsaydı,gelişmiş BATININ yakalamış olduğu refahın en az üç döt misli daha REFAH içerisinde yaşayabilme imkanına da ulaşmış olacaklardı,keza gelişmiş batının MEDENİYET yönünden de en az ikiyüz yıl daha önünde bir çizgiye ulaşmış olacaktı.Bunu matematiksel değerlerle ıspata hazırım.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 25 Ağustos 2012 Cumartesi 20:35

Cumartesi 18:35 de yazan Sevgili dostum,vallahi kaçmış değilim.Bu hafta işlerim çok çok yoğun bu bir.Bu aralar Evletlardan büyüğünün HAYIRLI işleri ile uğraşmaktan fazla vakit bulamıyorum.Diğer bir husus ise, vallahi sn yazarımız Bulent Kuşoğlu bey mensubu olduğumuz toplumun en önemli rahatsızlığına parmak basmış ve adeta ben ne düşünüyorsam,benim düşündüklerime adeta tercüman olmuş.Bu bizim toplumumuzun en önemli yarası.Bu yarayı behemahal tedavi edip,gerçek İSLAMI yakalamalıyız.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 25 Ağustos 2012 Cumartesi 18:35

Teyze, sizin oranin o meshur bali var.. "ANZER" ...gelirken biraz bal getirirmisin söyle üc bes kg olsun.Bu soralar agizimizin tadi baygi kacti.a kacti.H.Tahsin abimiz de kacmis ortalikta görülmüyor.G.Y Yönetmenin kösesini gözetim altin da tutuyorum en ufak bir satasma da yorumsal infaz yapacagim.Bir de gelirken Trabzonspor formasi getirirsen cok sevinirim.Iyi tatiller, babamizin memleketin de...

Yorumu oyla      55      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 23:11

18:36 Genel Yayın Yönetmenimizin yazısına yorumcular aleyhinde çok sert bir yorum yaptım işe yarar mı?Sanmıyorum.Yarın ben saat 19:00 da Kadıköyde önce Antepli kadınlarla birlikte teröre lanet bağırması yapıp,sonra Saraçoğlunda olacaktım,maalesef rota yarın Trabzona çevrildi ordan Rize.Ne zaman dönerim dönebilirmiyim Allah bilir.Ben yokken Genel Yayın Yönetmenimizin köşesine aleyhimde yorum gelirse gereken cevabı ver,teyzeni savunmasız bırakma,yorumcularada eksi vermeyi unutma.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 24 Ağustos 2012 Cuma 22:03

@ TEYZE-Haksızlık etmeyiniz lütfen.E.Tokgöz yazısında yazar edebi dili bırakıp,omuzları hafif yana eğik şahsiyet gibi,amiyane tabirle, yekten dese ki"manyakmısınız",herkes soruya net yanıt verirdi; ama owleyenin karakter tanımlamasının hakkını vererek ama hülyanın "ben kendimden biliyorum, bütün insanlar özde iyidir.öyle olmalılar,olacaklar" şevki ile...Soru çok aldatmacalı.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 24 Ağustos 2012 Cuma 18:36

Genel yayin yönetmeninin yazisina baktim TEYZE,orada konu ile ilgili tek bir yorum bile azilmamis.Konu onlari her halde teyet gecmis.Konu cok anlasilir ve toplumun her kademesini ilgilendirmesine ragmen kelimenin tek anlamiyla cakmislar.Ben begenmedim onlari sizi bilmem..

Yorumu oyla      57      50  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 14:38

12:43 yorumcu normal hayatta da hep başıma gelir bu durum.Anlatmak istediğimi anlatabildim sanırım,anlatamamışımdır oysa.Ama yinede OWLEYELEŞTİM sayılmaz.OWLEYE-HULYA-TOTEM arasındaki nöronlar hortumlar çarklarla ilgili yorumları anlamak için yanında en az 5 müsteşar bulundurman gerekir.Bakınız E.Tokgöz yazısı:Yurdumun İnsanları Mazoşistmi diye sormuş.Cevap vermek isteyen yorumcular ya evet ya hayır demeleri yeterliyken yorumların içine Moskofları bile dahil etmişler.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Ağustos 2012 Cuma 12:43

La hevle vele kuvvete ya rabbim.TEYZENIN yorumlarini okumaya calistim,sanki 5ßß sayfalik bir kitap okumus gibi hem gözlerim hemde beynim yoruldu.Daha bir baska ifadeyle OWLEYE yi bize arattin.Simdi tekrar yorumlarini okuyup daha fazla yorulmak istemiyorum söyle bir hava alayim tekrar gelipokuyacagim, belki sucun yarisini üstlenebilierim.

Yorumu oyla      59      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 01:15

Yorumları çöpe atmada dünya rekoru kıran EDİTÖRLER yan tarafta Yorumcuların dikkatine… de,son madde:Bir ya da iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar yayımlanmayacak yazıyor ya,4 NOLU YORUMUM o maddeye aykırı değil durduk yere Messi den bahsetmedim,konumuz çok zenginleşecek,sakın çöpe atmayın e mi?

Yorumu oyla      57      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 01:10

2012 bugünlere gelince ne yazacağımı unuttum.Messi nin maçını izliyorum bir yandan yine gol atabilir oraya odaklandım.Bu da bir örnek olabilir.Müslümanlar olarak Lüzumsuz şeylerle meşguliyetten dolayı mühim şeylerden bozguna uğruyoruz.(4)

Yorumu oyla      56      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 01:07

Peygamberimizin henüz cenazesi kaldırılmadan yapılan halife seçimi belki o günün şartlarında öyle gerekiyordu diye geçiştirilebilir.Cemel Savaşı: Kısaca, HZ Ayşe ve HZ Ali arasında geçen İLK müslümanlar arası iç savaş.Kolay kolay kimse bu savaşı tarafsız gözle yazamaz.Ünlü biri 'bu savaşa kanımız bulaşmadı,dilimizde bulaşmasın'dedi kestirip attı.Adlarını anarken dahi incitmekten titrediğimiz bu iki müstesna insanı eleştireyim diye bir amacım yok,haddimde değil zaten.Sadece incelemeye düşünmeye değer buluyorum siyasi açıdan(3)

Yorumu oyla      54      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 01:03

Kitabın YEZİTle ilgili bu yönüne inanıp inanmamam veya bunun doğru olup olmaması şimdilik önemli değil. ŞAŞIRMAya adım atma, araştırma, gerçeği öğrenemesemde vay canına sayın seyirciler neler olabiliyormuş hayatta,tarih tekerrür mü ediyor acaba geviş mi getiriyor diyebilmem yeterli.Bunu diyebildiğim için teşekkür ediyorum size .Cihan padişahları hakkında birkaç kitap okudum diye eleştiri yorumu yazmayacağım KUTSAMA da yapmayacağım. Bu girişten sonra İslamın ilk dönemlerine bağlantıya geçiyorum.Nasip olursa ordanda 2012 yılına geleceğim.(2)

Yorumu oyla      55      49  
teyze 24 Ağustos 2012 Cuma 00:58

Bülent Bey ilk yorumu biraz şifreli yazacam yorumculardan çekiniyorum mevzumuz bozguna uğramasın diye.Beyazıt olarak bildiğimiz kişinin babasının adını taşıyan kitabı aldım.Benimki son baskı olabilir üçüncü ÖNSÖZünden alıntı yazıyorum şimdi: Öğrenmek şaşırmaktır ve en çok çocuklar şaşırıyorlar,şaşırma yeteneğini yitirenlerin öğrenme alışkanlıklarını kaybedeceğine inanıyorum,böyle bir durumda yaşama zahmetine değer mi,tartışılması gerekiyor,yazmış.Bu önsözden birkaç sayfa öncesine kadar Beyazıt'ın isminin BAYEZİT olabileceği ne aklıma geldi ne de duymuşluğum vardı.(1)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 20:35

Bugün Avrupa ülkelerin de Osmanische Reich hakkin da yazilan kitaplarin icerik olarak Türkiye de yazilanlar dan daha adil ve tarafsizdir.Cumhuriyetin ilanin dan sonra bir kisim beyaz Türkler ellerine kalemi alip kilic olarak kullandilar.Halbuki Osmanli yikilmamk icin 50 sene mücadele verdi hem iceride ki beyhudelere hemde disarida ki zevatlara.Osmanliyi anlamak icin ilk olarak yikanmamis bir beyin cerekir..Makarnaci 2

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 20:28

Anladigim kadariyla yine konu sarmisaklasakta mi yesek yoksa sarmisaklamasakta mi yesek..son zamanlarda mübarek moda olmus"ülkemizi ve islam cografaysini islam analyisi mi geri birakti ? )...bardagin bos tarafin dan bakan birilerini ikna etmek imkänsizdir.Osmanliyi anlamak istemiyene islami ve onun degerlerini de anlatamazsin.Anlatmaya kalksan sadece onun anliya bildigi kadar anlativerirsin.Makarnaci (1)

Yorumu oyla      55      50  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 19:46

Şimdi durum değiştimi?Akp farklı mı derseniz birçok şey değişmesine rağmen Bu hükumetin de Emperyalist çetenin tahakkümünde olduğunu net olarak söyleyebilirim tabi sizin partinizin yada diğerlerinin de farklı bir çizgide olmadığını ilave ederek.Şimdi son darbeler vuruluyor Türk ve İslam alemine Tüm değerleri yok edilmeye çalışılıyor.bir halkı öldürerek,işkence ederek bitiremez sindiremezsiniz,Ancak Onu tüm değerlerinden uzaklaştırarak köleleştirebilirsiniz. Ve yapılmak istenen de tam olarak bu.

Yorumu oyla      58      51  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 19:42

Farklı bir yapı Türkiyede gelişme ve ilerleme konusunda tökez oldu.Osmanlı ve islam alemi bne keşfetti ve neden geri derken birazda 80 yıllık Cumhuriyet döneminide sorgulamak gerekir ve bu sorgulamada İslam ve dini yobazlıktan bahsedip suçu ona asla atamayız bu kez devreye giren başka bir yobazlıktı.Evet sayın yazar İslam alemi ve Türkiye geri çünkü İslam ve arap ülkelerinin yönetimlerinde Emperyalist çetenin kuklaları onyıllarcada bizin yönetimimizde yine aynı çetenin kuklaları oldu.Şimdi-

Yorumu oyla      55      50  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 19:40

Bağımsızlık vadettiler tabi şimdi Libyalılara,Mısırlılara ve dahi Suriye halklarına söyledikleri gibi yalan söylediler.Birinci dünya savaşı sonrası Osmanlıdan kopartılıp başlarına kukla diktatörler yada krallar getirilen bu Arap ülkeleri sonun başlangıcına girdiler tabi her ne kadar bir zafer kazanmış olsak ta Genç Türkiye Osmanlıdan kalan fakirliğin ve çöküntünün mirası ile başını kaldıramadı.Sonraki yıllar Türkiye yine iyi yönetilemedi Atatürkün başlattığı tüm atılımlar rafa kalktı ve bu kezde

Yorumu oyla      56      49  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 19:37

Güç kaybetmesi ile İslam alemide beraberinde gerileme ve bozulma dönemine girdi sayın yazarların söylediğinin aksine Osmanlı son dönemlerde yobazlaşmak şöyle dursun Avrupalılaşma uğruna şekilden şekile girdi Abdülaziz dönemi ve sonrası Fransız modelleri ve avrupalılaşma çabaları had safhalara ulaştı yani Rahmi Turanın söylediği gibi Dini bir yobazlaşmaya girdiği için bilimden uzak kalmadı.Birinci dünya savaşı sırasında İngilizler İslam ve arap ülkelerini Osmanlıya karşı kışkırttılar ve-

Yorumu oyla      55      50  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 19:34

Şimdi islam alemi neden geri kaldı sorusuna gelelim aslında cevabı basit ve tarihin sayfalarında gizli ancak bizde İslam eşittir yobazlık pis araplar söylemleri herkesin kolayına gelir.Osmanlı dünya imparatorluğuna gittiği dönemlerde yani Yavuz selim ve sonrasında Kanuni dönemlerinde nerede ise tüm İslam coğrafyasını Osmanlı topraklarına dahil etti.Osmanlı güçlü iken İslam alemide alimler sanatçılar şairler üretti ancak Osmanlının tarihte detaylandırılan onlarca sebepler zincirinin sonucunda-

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 17:52

dinimizi içselleştirmemiz gerektiğine değinmişsiniz evet doğru söylüyorsunuz fakat namaz kılanların yada kapalı bayanların dini 'dışsallaştırdığını'söylemek bir genellemeden ibarettir kimsenin niyetlerini okuyamayız kurallara uyar gibi görünüp oyunlar oynayanlar olduğu gibi kuralları bütün benliğiyle yaşayanlar da var önemli olan bazı şeyleri onaylamasak bile anlamaya çalışmaktır mesela başörtüsüne siyasal simge olarak bakan biriyle inançsal simge olarak bakan birinin ne kadar başka gördüğü gibi

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 16:23

Sayın vekilim olumsuz örneklerle ne aile reisleri ne vaziler ne eğitimciler kalıcı başarı sağlamışlardır.Yozgat vaizini değil Türkiyeye uluslararası arenada birincilikler kazandıran gençleri üç dil bilen mahallenin Hırıistiyanıyla da Musevisiyle de iyi ilişkileri olan örnekleri anlatırsak daha faydalı olacaktır. Tartışma tarzı İslami meselelerde metot değidir. Güzeli yaşa ve örnek ol tarzı kazandırır.Yeterki bu insanlar karalanmasın engellenmesin iyiler varken neden hep yanlışları konuşalım

Yorumu oyla      61      50  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 14:47

Gibi olalımİslamı boşver,Atalarını ret et!Geleneklerini boşver eee geriye bizden ne kalacak beyler bayanlar?Söyleyin tüm bunlardan vazgeçersek biz nasıl bir ulus olacağız?olamayacağız ve Emperyalist çete bizi istediği gibi parçalara bölüp afiyetle yiyecek.Şimdi bana bin tane eksi verebilir saldırabilir hakaretler edebilirsiniz ama bir kez olsun düşünün sakince ve her şeyden arınmış bir şekilde düşünün.Sayın yazar bu ülkeye zarar veriyorsunuz bu ülkenin çimentosuna zarar veriyorsunuz peki neden?

Yorumu oyla      55      54  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 14:44

Ortaklığındaki bu Emperyalist çetenin Dünyaya yaşattığı Barbarca kıyımın derinliklerine neden inmek istemezsiniz?Hırıstyanlık yada Musevilik sömürü ve kıyım emreden dinler mi ki bunlar bu derece açgözlü barbar ve kıyıcı.Yoksa sizler bu çetenin istediği ni yaptığınızın farkında değilmisiniz?Evet İslam bize engel çağdaşlaşmak istiyorsak İslamdan vazgeçelim.Atalarımız mı?Onlar zaten bizim atalarımız değil!Geleneklerimiz ve yaşam tarzımız?Onlarda demode ee ne yapalı?bu Emperyalist çetenin istediği-

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 14:41

Ancak öncesinde sizlere daha farklı bir tartışma konusu getirmek istiyorum.Hırıstyanların ve Yahudilerin Dünyayı böylesine kan gölüne çevirmelerinin dinlerle bir alakası var mı?Neden saldırıya uğrayıp sömürülenler genelde İslam ülkeleri oluyor?Şuan Dünyada en adi cinatetlerin müsebbibib hangi dine inananlar.Yahudilerin başında olduğu ve dünyayı sömürdüğü Emperyalist sistemle Musevilik arasında bir bağ olması ile ilgili konuyu gündeme getirmek neden aklınıza hiç gelmez?Yada Hırıstyan Yahudi-

Yorumu oyla      56      53  
TOTEM 23 Ağustos 2012 Perşembe 14:38

İslamı doğru yorumlamak mı öneriniz?Satır aralarında vermek istediğiniz mesaj ne?Neyi anlatmaya çalışıyorsunuz?Hani dedikoducu insanlar vardır da lafın yarısını söyler ve gerisini söylemez< çünkü spekülasyona açık bırakmak amacına daha çok hizmet eder sizlerin tarzı da tam anlamı ile bu.Ben size İslam aleminin neden geri kaldığını açıklarım sizden ve başkalarından daha zeki olduğumdan görmüyorum ben yazacağım gerçekleri sadece sizden daha iyi niyetli olduğum için görebiliyor,ifade edebiliyorum.

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 14:00

Sayın vekilim Menderesi asan Demireli defalarca deviren Özala kurşun sıkanlar Süleyman Hilmi Tunahana Bedizüzzamana Esad Coşana Fethullah Gülene memleketi dar edenler bu milletin olması gereken yerde olmamasının gerçek müsebbibleridir. Her toplumda fanatik örneği bulabilirsiniz önemli olan tablonun tamamaını görmek. Türkiye yeni nesillerle her şeye rağmen iyi yolda yeterki birileri ellerindeki ve kafalarındaki balyozları bıraksın milletimize engel olmasınlar

Yorumu oyla      64      55  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 13:30

Sayın Kuşoğlu İslam dünyasının başına getirilen Saddamları, Kaddafileri Mübarekleri Esad ailesini ve vesayetçi yapıları bunların Batılı hamilerini düşündüğümüz zaman meselenin İslamla değil İslamı yaşayamamakla ilgili olduğu anlaşılır. Bu ülkelerde isimleri Ahmet Mehmet olup Batıdan çok İslam düşmanı olanlar Müslümanlara hiçbir sahada göz açtırmamışlardır. Menderes asıldı Özal zehirlendi... Menders yaşasaydı darbeler olmasaydı herhalde her sahada farklı olurduk... Bir de böyle düşünelim...

Yorumu oyla      64      51  
hulya 23 Ağustos 2012 Perşembe 13:19

Kur'an evrensel din olarak indiyse evrendeki tüm ırklar kendi paylarına düşen mesajları alıp,başka ırkların paylarına düşen mesajlarla kafalarını bozmasınlar derim.Misal,Türkler hiç bir zaman kız çocuklarını diri diri gömmemiştir,kadınlarını pazarda hiç bir zaman satmamıştır.Bu bağlamda kur'an daki bu tür mesajlar onları bağlamaz.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 12:48

Osmanlı ordusu İstanbul önlerindeyken kilisenin meleklerin cinsiyetinin tartışılması gibi bir konu olmuş. Milletvekilim! Güneydoğu yanıyor. Bu terör belası, dış politika gibi konular duruken suya tirit konuları tartışmayı bırakalım.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 23 Ağustos 2012 Perşembe 12:21

'Din Allah 'a Karşı kişinin Mükellefiyetidir Demiş değerli yazar Dostoyevski bu bağlamda bu sadelikte anlayabilsek sorun çözülecek ,Ne parti tekelinde ,nede şahıslara bağlı ,Din Yaşamaktır.Hayattaki davranışlara kılavuzdur.Yada Çok Sade Anlatımla İlkokulda Din Ve Ahlak Bilgisi Dersi okutulur.herkes dini ahlakla örtüşen kişinin KAMİL bir müslüman olacağını anlamak istemez.Din ahlakla örtüşmedikten sonra; borcun asgari tutarını ödeyip ana tutarını ödememek ve çıkmazda kalmak gibidir.Azıcık İZAN

Yorumu oyla      59      49  
OWLEYE 23 Ağustos 2012 Perşembe 11:09

Allah verdiği rızıktan putlara pay ayıran müşrikleri hesaba çekeceğini sölemektedir (Nahl süresi 16 )Bunu yorumlarken birçok din alimi ayetin geldiği dönem ve olaylara odaklanabilir..Oysa açıkça peygamberin yıktığı putların dünyada son putlar olmayacağı, insanların put inşasına veya somut sublimasyon sujelerine açık zaafının kıyamete kadar süreceği ve müslümanın bundan imtina etmesi gerektiği anlaşılmaktadır.Günümüze de ciddi uyarıdır..Şirk ebedi cehennem anahtarıdır..

Yorumu oyla      61      49  
OWLEYE 23 Ağustos 2012 Perşembe 10:50

Ses kaydedilmiş bir kaseti karşısına alıp muhteviyatı hakkında tartışmayı deneyen birine şizofren diyebilirsiniz..Dolayısıyla bir ezber ehlinin içtihata yeltenmemesi gerektiği aşikardır..Oysa durum, din hakkında atadan,töreden ve gelenekten gelen öğrenilmişliklerin din öğesi olarak algılanmasının önüne geçilememesi durumudur.Yaratan tek bir kitap ile de uyarısını yapabilecekken farklı dinlerin kıyamete kadar devamının yolunu açarken çok önemli bir mesaj verir..

Yorumu oyla      59      49