YORUMLAR
Toplam 72 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 9 Şubat 2012 Perşembe 02:54

Necmi kardes, gelecek secimlerde seni büyük ihtimalle ampül partisinde görecegiz büyük olasilikla..simdiden yikama yaglama islerine baslarsaniz sansinizi o denli yukarlara tasimis olursunuz.Bu devletin senin fikirlerine ihtiyaci var.Nede olsa 8.00000 bin Rumeli Türkü yaninizda.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 22:23

Necmettin,"ampul" sana ekmek vermedi galiba.Çiller ablana veya chp ye transfer olan Rıfat ağabeyine gideceksin be anam.Sancaklı.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 20:37

sapına kadar türk.elhamdülüllah müslüman.atatürkçü.demokrat.cum.misak milliciyiz...ampülcülerin gectiği sokaktan bile gecmem mecburkalmasam va mı itirazı olan? din ve darbe tücacrlarına yandaşlara.azman jıpli trıpleks havuzlu vilacıklı gemicikli yeni jet sosyete....necmettin dönmez

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 12:39

28 Şubat sürecinde,Refah ve Istanbul Belediyesine "bana göre" HAKSIZ saldırılar yapan.Y.G.Özden ve V.Savaş,ekranlarında beyanatlar verdikçe,benim aklıma sürekli olarak,"Acaba diyordum,Y.G.Özden ve V.Savaş Refah dan gizli "MAAŞ mı" alıyorlar diye düşünür dururdum.Sosyoloji ve özellikle siyaset Sosyolojisini iyi bilen herkes bu durumun mutlaka farkına varmıştır.Demem o ki,C.Özdemir,B.Coşkun,Y.Özdil,C.Ataklı gibi yazarlar "akp ye olur olmaz çaktıkça",Akp nin bişey yapmasına da gerek yok.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      52  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 12:33

Sn Kuşoğlu.TBMM deki yoğun tartışmanın yanında demogogların karşılıklı bunaltıcı havasından çıkıp, biz yorumculara tahammül ettiğiniz için,eminim ermiş bir yapıdasınız.Bugünkü yazınız ile ilgili son söz,Cüneyt Özdemir gibi B.Coşkun gibi yazarlar ve tv ciler var olduğu sürece,yeminle söylüyorum sizler Akp nin karşısında bir adım mesafe katedemezsiniz.Sn başbakan birkaç yanlış yapıyor,anında karşıt medya YANLIŞIN daha büyüğünü yapıp,başbakanın döktüklerinin toplanmasını sağlıyor.H.Tahsin-1.......

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 11:37

Çarşamba 00:50, Sevgili dostum, "Rusya Uzaya çıkmış" diyorsun ya...Sen bizim LAGARİ Hasan Çelebi efendiyi bilirmisin.1633 yılında o da kendi füzesini yaptı ve UZAYA doğru yola çıktı.Bir hayli de yol aldı.Sonunda ne oldu biliyormusun.Kırıma sürgüne gönderildi.Yani MODERN Füzenin atası olan türk bilim adamı deli diye sürgüne gönderildi.Ukrayna Lagarinin temeli üzerine Füze konusunda çok gelişmiştir.Şimdi 10.55 yaptığım yorumda sorduğum sorulara yanıt vermeni istiyorum.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      53  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 10:55

Rusya gelişmiş mi tartışmasına dair tek SORU....Bana rusyanın dünya pazarlarındaki gelişmiş teknoloji ÜRÜNLERİNDEN birinin, tek birinin MARKASINI şuraya yazıverin...Gelişmişlikden maksadınız sosyolojik gelişme ise, neden on yıllardır AİHM denilen Dünya Yüksek mahkemesine yapılan başvuru davalarında RUSYA sürekli olarak Türkiye ile birlikte ilk İKİ sırada yer alıyor."Takıntısı olmayan" dostlarım bu iki soruya cevap vermek zorundadır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      54  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 10:19

Bir gezintiye çıkalım! (3) “Doğru insan” ile “iyi dindar ” vasıflarının başlangıcı, eğitim-öğrenimdir. Başarılı olmuş insan ve milletlere bakıldığında ortak noktalarının; özgürce düşünen ve düşündüklerini korkusuzca ifade edebilenler olduğu görülür. Bahsedilen bu uygulamalar, bir süreç ve uzun vadeli planlarla olabilecektir. Olmazları nelerdir? Devlet, özgür düşünce ve girişim ortamı sağlamalı ve halkın kültürleri ile oynanmamalıdır. Ailesini, devletini seven daha üretken olmaktadır. (canmehmet)

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 10:05

Bir gezintiye çıkalım! (2) Doğru eğitilmemiş, öğrenim görmemiş insanlardan, kastedilen manada "İyi bir Müslüman-Hıristiyan-Musevi ve Budist" olamayacağıdır. İnsan; edindikleri ve özümsedikleri ile inandığıdır. Duygusal bir varlık olan insan, uygulamalarını duygularının ışığı altında yapmakta bu nedenle olumlu duygulara sahip insanlar, diğerlerine yarar sağlamaktadır. Düğüm bu noktadadır. Kime göre, "İyi insan!" ve bu tanıma, ideale hangi yazılımla (eğitimle) ulaşılacağıdır. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 09:41

Bir gezintiye çıkalım! (1) İnsan, bağımsız bir sistem midir, bir sistemin bir parçası mıdır? Öldüğünde ışıklar kapatıldığına göre kendine özgü bir merkez; içerisinde bulunduğu çevreyi ve toplumu etkilediği için de bir sistemin parçasıdır. Bu manada düzgün işleten bir parça, bütüne kalite getirecek, işleyemeyen de zarar verecektir. Din, uygulamaları ile kişiyi, yansımaları ile toplumu ilgilendirmektedir. Burada atlanılmaması gereken husus, din ve sistemlerin bilinçli insan istemesidir.(canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 09:09

Tabi sana taktığımı düşünmen ve bunun fikri bir ayrılık olmadığına dem vurman, benimkinden çok senin önyargılarını ortaya koyması bakımından önemli. Bugünün resmi ideolojisi ve statükosunun yiğit ve sınır tanımaz savunucularından birisi olman sebebiyle, Sn Başbakan'ın tam arzuladığı gelecek nesilleri temsil eder çıkışların, fikren ayrı da olsak da, oldukça keyif veren ama beyhude denemeler. En dara düştügünde de işi kişiselleştirmenle değişmeyeceğinin teminatını bir kez daha sunduğun için tşk.TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 08:56

Bu mesele samimi dindarların yetiştirilmesi, hatta senin iddianla "kendi ideoloji mentalitesinin" sürdürümü meselesi olunca o ideolojinin dindarlık veya demokratlık veya hak ve özgürlükler açısından bugün neyi ifade ettiğini gösteren güzel örneklerden birisidir gemicik. Özellikle mesele dindar bir nesil olunca "halen bunu diyen" değil bunu unutturmaya çalışana ne söylenebilir. Peygamber efendimizin mülk anlayışını kendi ideolojisi için unutan dindara ne denir? Bu kafayla daha çook yorulursun. TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 00:50

Bayılıyorsunuz.Neden objektif olamıyorsunuz bu bu kadar mı zor.Hasan kardeş rusyaya takık bu sebeple nerede ise üçüncü dünya ülkesi ilan edecek bir diğeri bana takık allah bir desem haşa iki olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Hala gemicik muhabbeti yapan biri ile ne tartışılabilir ki?Allah biri Erdoğan söylese hayır deyip Kılıçtaroğlu dese doğru diyecek bir mantaliteye ne söylesen boş.Rusya uzaya çıkmış,uçağını uydusunu herşeyini yapıyor ama gelişmemiş neden çünkü ben gıcığım!!Ya yormayın insanı.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 8 Şubat 2012 Çarşamba 00:46

TOTEM-Vallahi artık sıtkım sıyrıldı!!Herkes bir düşünceye ve ideolojiye saplanıp kalmış bunun dışındaki hiçbirşeyi kabul etmiyor.Rusyanın gelişmişmi yoksa gelişmemişmi olduğunu tartışacağım aklımın ucundan geçmezdi!Kardeşim G-7 size birşey anlatmıyorsa ben ne anlatsam boş.Din diyoruz adam Erdoğan diyor çünkü siyasi hırsına odaklanmış o yüzden ışık görmüş tavşan gibi başka birşey göremiyor.Erdoğan islam beygamberi değil yada islamın ve dindarlığın sembolüde değil.Herşeyi saptırıp soyutlaştırmaya-

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 21:41

Rusyanın geri kalmışlığının nedeni tek tip nesil yetiştirmeye çalışmasından kaynaklanmıştır.80 Yıl özgürlüklerden mahrum kalışından kaynaklanmıştır.Rusya kadar olmasa da benzer durumu kısmen bizde yaşadık.Yıllarca Askeri ve totaliter rejimler içerisinde yaşadık.Bu yüzdendir ki,Türkiye bugün BİR Güney Kore olamadı,1/2 Güney Kore konumu ile yetinmektedir.Tanrıdan dileğim, bir an önce Birey hak ve Özgürlüklerinin tavan yaptığı bir Ülke konumuna gelelim ki bizde toplumsal refaha kavuşalım.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 21:37

Tartışma Rusya gelişmişmi,gelişmemiş mi konusuna kadar geldi.Rusya GELİŞMİŞ bir ülke değil.Gelişmiştir diyenin AKLINA şaşarım.Rusyanın Doğalgaz ve Petrolunu elinden al,RUS HALKI açtır-sefildir.Rusyanın silah sanayi felanda 19 asrın hantal sanayisidir.Rus silahının MARİFETİNİ 1991 de 2003 de IRAKTA gördük.Birkaç ay içinde de SURİYEDE göreceğiz.Rusya STRATEJİK bir güçtür.Dikkate alınır,zira Dünya Enerji kaynaklarının önemli bir bölümü Rusyadadır.Aksi halde dünya ekonomisi çöker.Olay bu.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 19:37

Rusya gelişmiş bir ülke midir? İşimiz gereği, Rusya, Çin, Kore, Tayvan vb. ile Avrupayı görenlerdeniz. Rusya'nın yüksek askeri teknolojiye sahip olduğu ifade edilir. Ancak, bu da kapalı kutudur. Sanayisi bir Batı Avrupa ülkesi ile karşılaştırıldığında gelişmemiştir. Örneğin, Fransa ve Rusya'da metroya binmişseniz bu farkı açık olarak görürsünüz. Halkının da, sabah metroya elinde içkisi ile binmesi de ilginçtir. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 18:53

Bir taraftan bizim rehberimiz millettir diyeceksiniz, diğer taraftan kendi mentalitemi savunacak nesiller yetiştireceğim diyeceksiniz. Hadi gelin demokrasi gereği oya sunalım: hangisi takiyye?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 17:59

Bu arada şunu da belirteyim, güzel dinimizin samimi gereklerini yerine getirecek nesiller keşke yetişse. Ama bu hamaset Sn. Başbakan'dan gelince tereddüt oluşuyo. Namazlı niyazlı olsalar da, inşallah maşallah diye konuşsalar da, mevcut iktidar icraatlarıyla, zenginlik peşinde koşmakta. Ve değerli dostlar düşüncem odur ki Sultan sofrasına oturan alim fetva veremez. İhtiyacı kadarını alıp gerisini ihtiyacı olana dağıtacak bir neslimiz yetişse keşke. Ama öneren Gemicik kelimesini bilmese mesela. TS

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 17:30

"Sizler ister kabul edin ister etmeyin her ideoloji ve hareket kendi mantalitesini savunup geliştirecek nesiller yetiştirir.haa birinin başarılı birinin başarısız olması bu gerçeği değiştirmez ... ama iki kesimde kendi ideolojisine uygun nesil yetiştirmeyi başlıca politika olarak belirler." Soğuk savaş dönemini çok güzel anlatan bu yorum korkarım içinde bulunduğumuz çağ için sentezi kesinlikle anlatamıyor, kısır ve ideolojik kalıyor. Biliyorumki sıkıntın dar düşünce değil, savunma psikolojisi.TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 17:26

Rusya herşeyden önce çok büyük bir kültür. En büyük gücü bu. Silah gücü de benzer şekilde kesinlikle hafife alınamaz. Fakat diğer taraftan, H.Tahsin dostun söyledikleri de gerek Rusya gerek diğer Ortadoğu coğrafyası açısından haklı. Zira bu ülkelerin teknoloji patentleri, (Rus silah sanayi dışında) dünya çapındaki markaları üzerinden bile bakacak olursanız ekonomik gücünü doğal zenginliklerinden aldığı ayan beyan ortadadır zaten. Ama tekraren Rusya'nın asıl zenginliği kültür noktasında. TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 17:21

Totem dost, var olan var olan demişsin de birşey diyememişsin. Zaten yok olanı yaratmak herhalde başka birşey. Nesil yetiştirmeyi bebek büyütmek sanıyorsunuz diyorsun da sen de ABD'nin eski SSCB'yi karalama filmlerinde ajan yetiştirme sahnelerinden öteye bir vizyon sunamıyorsun. Dayat ideoloji, gelsin nesiller. O senin dediğin kumaş bu elbiseye uymuyor. Hak ve Özgürlükler bilinci oluşturmak, tercihleri sunmak esastır. Tavuk mu yumurtadan tersi mi gibi ebeveyn yetiştirme sentezin de tutmadı. TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 17:12

Yorumcu arkadaşların tümüne bir soru,tabi özelliklede TOTEM kardeşe...Rusyanın yıllık toplam İHRACATI=476 milyar dolar.Türkiyenin ise 135 Milyar dolar.Rusyanın ihracaatının %8 i işlenmiş sanayi ürünü.Türkiyenin ihracatının ise %95 i işlenmiş sanayi ürünü.SORU:bu iki Ülkeden hangisi daha gelişmiş.Üstelik Rusyada kişibaşı GSMH=15 bin dolar,Türkiyede ise 11 bin dolar.Rusyamı yoksa Türkiyemi daha gelişmiş ülkedir.Gelişmişlik ne ile ölçülür arkadaş.Yoksa KATAR dünyanın en gelişmişimidir(!).H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 16:55

Sevgili totem kardeş,senin ölçülerin ile bakarsak,Kazakistan Rusyadan çok daha "GELİŞMİŞ(!)" bir ülke.Ayrıca Suudi Arabistan ve KATAR Dünyanın "EN GELİŞMİŞ(!) ÜLKELERİ".Öylemi? Çünkü Milli gelirleri hele kişibaşı GSMH ları en yüksek ÜLKELER.Sen bu tespite ne diyeceksin.Rusyanın DIŞ TİCARET Rakamlarına bakıver,detaylıca incele,sana FOTOĞRAFI net olarak ortaya koyar.Rusya Gelişmiş bir Ülkeymiş,güldürmeyin bizi arkadaş.Kuzey Korede Dünyanın en etkili FÜZELERİNİ yapıyor,üstelik Nükler başlıklı.H.Tah

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 15:57

TOTEM- Hasan kardeşim beni hayretlere düşürüyorsun!!Kazakistan farklı bir ülke ve Rusya son derece gelişmiş bir ülke G 7 ülkesi birkere nasıl bu derece hatalara düşersin?Dünyanın enbüyük silah satıcılarından biri dünyadaki petrolleride çıkartan büyük şirketlere sahip milli geliride çok iyi.Rusya ile eski bağımsız devletleri karıştırma birbirine.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 15:22

"Rusya gelişmiş Batıdan 50 yıl geride değilmişşş".....Defalarca Rusyaya gittim.Akrabamın yakın dostumun Rusyada Mağzası var,Onlarca yakınımın çocukları Rusya ve Kazakistanda çeşitli şantiyelerde iş yapıyorlar.Bir Ülkenin gelişmişliği ne ile ölçülür.KATAR,Bahreyn,Suudi Arabistandan Petrol ve DOĞALGAZ gelirlerini saf dışı bırak bakalım,bu Ülkeler dünyanın en zengin on Ülkesi arasına girebiliyorlarmı?Rusyanın GSMH sının %95 i Petrol ve Doğalgaz ile diğer madenlerden.Biraz inceleyelim.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 15:08

TOTEM-2 yetiştirir.Sizler ister kabul edin ister etmeyin her ideoloji ve hareket kendi mantalitesini savunup geliştirecek nesiller yetiştirir.haa birinin başarılı birinin başarısız olması bu gerçeği değiştirmez yani SSCB nin yetiştirdiği nesil Batının yetiştirdiğine yenilmiş olabilir ama iki kesimde kendi ideolojisine uygun nesil yetiştirmeyi başlıca politika olarak belirler. bunu neden anlayıp kabul etmek yerine yan yollara sapıyorsunuz?Başbakanda açıkça bunu ima etti.artık anlayın lütfen.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 15:05

TOTEM-Ben sadece yorumcu arkadaşların yorumlarını çürütsem bu bile başka yorum yapmama engel olacak kadar zamanımı alır.başlayalım!Rusya batdan 50 yıl geridemi?Hasan dostum sen bir git istersen oraya asla geri değil!!rusyada bir çeşit emperyal devlet zaten Ts rumuzlu arkadaşa gelince Devrim ne demektir?Var olan ideolojiyi ve yönetim şeklini değiştirmek yani var olan var olan var olan anlıyormusun?Nesil yetiştirmeyi bebek yetiştirmek sanıyorsunuz hala!Ebeveyn yetiştirirmiş çocuğu!Ebeveyni kim-

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 15:02

Dindar ve adam olabilmek! Siz bir iş ortağı edinecek olsanız veya bir kardeş, bir ağabey veya bir anne-baba... Nasıl bir kişiliğe-karaktere sahip olanını seçerdiniz? Özü ve sözü bir olan, uçurumun kenarında sırtınızı tereddütsüz dönebileceğiniz birisi mi, yoksa bir rüzgar gülümü? (canmehmet)

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 14:45

Adamlık ve Dindarlık! Dindarlık; İnandığı dinin kurallarını yaşamında uygulamaktır. Adamlık; kendin olmak, nefsini terbiye ile, iradesini kontrol edebilecek olgunluğa erişmek, düşündüklerini bal şerbeti eşliğinde ifade edebilmektir. Bilinenlerin aksine birkaç tane din yoktur.Tek (semavi)din vardır, Allah'ın bildirdiği. Sırası ile gönderilenler, insanlığın ulaştığı noktalara cevap verebilmesidir. Bildirim, İslam dini ile sonlandırılmıştır. Din,insanlığı kucaklar; Irk, bir kavmi (canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:59

Atatürk ve ideolojileri deyince bir de şu şekilde düşünmek lazım: o dönem devrim dönemi. Mecburi bir devrim dönemi ve ideolojiden yoksun devrim olamaz. Dostum, devrimler 3 aşamadan oluşur: 1. Tez 2. Anti_tez 3. Tez ile anti-tez çatışır ve ortaya "sentez" çıkar. Şimdi de bu ideoloji olacak diyenler Anti-tez savunucularıdır. Bunun da yeterince maşası var zaten. Senin gibi düşünebilen dostların HAK ve ÖZGÜRLÜKLER çağının gereği olarak aslen SENTEZi savunması gerekir. Yontmak çözüm değildir. TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:37

Totem'in yorumları geçmişte yapıldığı iddiasıyla bir kesimce yoğun eleştirilere sahip mantığı aklıyor olsa da ben niyetinin bu olmadığından eminim. Eğitimli toplum ve eğitimli ebeveynler, evrensel ve manevi değerler, ulusal çıkarlar neyi gerektiriyorsa bu yönde evlatlarını yetiştirebilme yeteneğine sahip olurlar. Bu konuda halka güvenmek, onu donatmak devletin işi. Ama tercih hakkı prototipi oluşturup dayatmakla asla olmaz. Demokrasiye, bireysel hak ve özgürlüklere inanmayana ne desen tutmaz. TS

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:31

SSCB Dünyanın en zengin yeraltı kaynaklarına sahip ülkesi idi.1917 den itibaren yerinde saydı Gelişemedi,Kalkınamadı.Sebebi mucibesi tek tip ve devletin inançları doğrultusunda bir nesil yetiştirdi.Sonunda 1991 de ÇÖKTÜ-ÇÖKTÜ.Enkazın altından çıkmak içinde,sürekli olarak saldırdığı Batının MODELİNİ almak zorunda kaldı.SSCB nin devamı olan Rusya bugün BATIDAN 50 yıl geride,üstelik Batının tüm Enerji kaynaklarının VANASI Rusyanın elinde olmasına rağmen.Hadi bunun cevabını birlikte arayalım.H.Tahsi

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:26

Sıkıntı tek tip, belli kalıplar çerçevesinde nesiller yetiştirmeye KALKIŞMAK.Bu ABESLE iştigaldir.Günümüz dünyasında Kuzey KORE de kendi anlayışına göre kendi dini çerçevesinde "DİNSİZ ve ATEİST nesiller yetiştiriyor".K.Korenin durumu ortada.Güney Korede Özgür ve Demokrat,Hür nesiller yetiştiriyor,Güney Korenin durumu da meydanda.Yetmedimi? SSCB de 1917 den itibaren Ateizim dinine göre nesiller yetiştirdi.Yani tek tip dinsiz ve Ateist yetiştirdi.Durumu ortada.Bizdeki Dindarnesille aynı.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:22

Sevgili TOTEM kardeşim,ben dinsiz değilim,üstelik Ateizmi reddeden bir inanca da sahibim.Sn Başbakanın bir çok söylem ve icraatine katılırken bu söylemine katılmam mümkün değil.Zira "Dindar nesiller yetiştireceğiz" sözünü,yarın İktidara gelen K.Kılıçtaroğlu söylese,bundan ne anlıyacağız?Kılıçtaroğlu iktidara geldi ve Milli Eğitim Bakanlığına da K.Gençi oturtu.K.Gençin hazırladığı proje çerçevesinde,sn K.Kılıçtarolu,"dindar nesiller yetiştirmeye" koyuldu.Buyur buradan yak bakalım.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:12

TOTEM-3 istiyoruz senin prototipini beğenmedik deyin ve kıvırmayın allah aşkına.Vicdanlı,özgür gibi yuvarlak söylemlere sığınmayın dürüst olun dürüst.Söyleminizle tavrınız hiç örtüşmüyor.Devletler ideolojilerini tüm dünyaya yaymak için gelecek nesillere aktarmaya çalışır Atatürkünde bu konuda birçok söylemleri vardır.Atatürkte kendi düşüncesindeki nesli yetiştirmekle ilgili söylemlerde bulunmuştur.TOTEM e çakacağım hevesi ile mantığınızı çöpe atmayın. Biraz düşünün öyle yazın ama ne desem nafile

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:08

Totem-2 Akp de müslüman,geleneksel kültürüne bağlı bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyor.Yani kimse palavra sıkmasın.herkes kendi prototipinin seri üretimini yaymaya çalışıyor.Başbakan sadece gerçek niyetini açıkça beyan etmiş olay bu.Şimdi ona şiddetle muhalefet edip siyasiler gençliğin yetişme şekline karışmaz çocuğu aile yetiştirir diye kıvıranlarda gençliğin kendi yaşam biçimi ve ideolojilerine göre yetiştirmek için çaba gösteriyor.Hiçolmazsa mertçe çıkıp hayır biz farklı bir nesil-

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 13:05

TOTEM-Sürekli olarak kağıt üzerindeki süslü ama gerçeklikten uzak söylemlerle kendinizimi kandırıyorsunuz?Hükümetler HÜR VE ÖZGÜR NESİLLER yetiştirmek için seçilirlermiş hem palavra hemde hür ve özgür birbirinin muadili kelimeler.Demogoji asıl budur.Dünyanın hangi ülkesinde siyasiler bu amacı temel alırlar.Hiçbiri!!Sürekli popülist ve sahteliği herkesçe malum söylemlere yaslanıyorsunuz?Chp Avrıupa benzeri islam ve geleneklerden uzak batı modeli bir gençlik yetiştirmek için çaba gösteriyor-

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:31

Mesela Başbakan keşke, dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz demek yerine dinimizi de, çağdaş bilimleri de anlayabilen algılayabilen, üzerine düşünebilen, bunlarla da fikri ve maddi şekilde üretim yapabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz deseydi. Ama hepsinden çok, BİZ VİCDANLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ deseydi. Bir kez daha dinimizi siyasete alet ettiler ya en çok ona yanarım. Ben dürüstüm diye sürekli övünenin en profesyonel sahtekar olduğuna inanırım. Bence olay bu. Kusura bakmayın TS

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:25

başbakan demiş kı dındar gençler yetiştırmeyelım de "tınercı" mi olsunlar.. dogru tınercılerı biz zaten dışardan ithal ettık.insan iki düşünür bir kere laf eder.onlar bu toplumun duyarsızlıgının göstergesi.onları bu hale getırenleri uzakta aramamak lazım. dinle imanla olmuyor bu işler.para ile imanın kımde oldugunu sorgulama.....

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:15

Telif hakkı H. Tahsin dostumda olmak üzere ve onun yazdığını bir kere daha hatırlatmak adına "Başbakanlar,"dindar nesiller yetiştirmek" için seçilmezler,ya ne için seçilirler sorusuna cevabımız,HÜR ve ÖZGÜR NESİLLER yetiştirilmesine imkan sağlamak üzere seçilirler." Olay bu kadar basit. Ama saptırma tamamen kasıtlı. Kısır kavga esası gözden kaçırır, manevi değerleri yüksek ama eğitim düzeyi az bizim gibi toplumlarda çakma kahramanlar, hak etmeyen düşmanlar yaratır. Nemayı da demogog götürür. TS

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:10

Kültür oluşturamamamızın sebeplerinden birisi de bugün Sayın Başbakan ile en mükkemmel örneğini gördüğümüz demogoglar ve sahte kahramanlar ülkesi olmamız; kendimize ana-babamız yerine hep önümüze atılan çakma kahramanları örnek almamız. Müspet nedir hep birisinin bizim yerimize karar vermesine müsade etmemiz, hatta bunu alışkanlık edinmiş olmamız. Dün başka birşey, bugün dindar gençlik. Tamam onlar bunu dediler ve diyorlar ama senin fikrin ne, sen ne istiyorsun diye kendimize soramıyoruz. TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:03

TOTEM-söylediklerin!!Amerikada sistemin aleyhine birşeyler söyle bakalım nasıl sesin kısılıyor!Avrupa keza öyle dünyanın en büyük barbarlarını demokratik ve özgür ilan ettin sen.Bunlar kırk haramiler devletler reisleri jalkıda haramilein üyesi halkları ganimetten pay alıp susuyorlar sadece.Dünyanın neresine bakarsan bak kan,şiddet ve ölümümn arkasında senin demokratik ve özgür devletlerin var.Sence avrupa bizi neden birliğe almıyor?Sadece müslüman olduğumuz için.artık ezberden konuşmayın lütfen.

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:02

Ama biz tüm bunları bu sebeplerden tartışmıyoruz. AKP her daim yaptığı gibi, sıkıntılı bir süreç ortaya çıktığında gündemi bulandırmak için bu manevrayı yapıyor. Müslüman'ın Müslüman'ı vurduğu Suriye meselesinde Hristiyanlar ile ortak proje yürüttüğümüz ve bunu toplumdan kaçırmak için yapıyoruz; ABD İran'ın tüm uluslararası hesaplarını dondurdu, duyan var mı? Varsa, biz bu olayın neresindeyiz bilen var mı? Coğrafyamız yanıyor, o bizim muhteşem sıfır sorun olayında neredeyiz bilen var mı? TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 12:00

TOTEM-Dini öcü gibi gösterme aşısı tutmuş!!Bir toplumun geri kalmasının ana nedeni hiçbirzaman din olmamıştır tam tersine geri kalmış toplumlarda din sürekli olarak suistimal edilip sömürülmüştür.Yoksa sizler Batının size özenle aşıladığı tezimi savunuyorsunuz?İslam dini çağ dışı ve saldırgandır mı diyorsunuz?Bu dünyada bir din devleti var İsrail!!Ama hiçbiri cahil değil,geri değil.Yahudiler dünyanın en tutucu dindarları.Demokrasi özgürlük falan demiş Hasan kardeşim Amerika ve batıdamı var bu-

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 11:56

Şimdi hangi çağdayız, belirleyici unsur ne? Bilgi çağı diyenler olur, teknoloji çağı diyen vardır, ama bence en belirleyici unsur BİREYSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER çağı olmasıdır. Artık devletlerin görevi, seçenekleri dayatmak yerine, seçenekleri sunmak olmak zorundadır. Bu konu özelinde, ailelere çocuklarını kendi uygun gördükleri ama ÇOCUK HAKLARINI korumak esasıyla ailelerin bireysel tercihleri üzerinden seçim yapabilmesi için ÖZGÜR bir alan yaratmaktır devletin görevi. TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 11:51

İşte burada bizim eleştirdiğimiz nokta, bizim toplum geçmişten bugüne (hemen CHP'de şöyle böyle yaptı demeyin, sorun o kadar kısır değil, geçmiş de bugün gibi temiz filan değil) her daim bir torna tezgahından geçirilmesi gereken bir meta olarak görüldü. Toplumun kendi kültürünü oluşturmasının önünde hep engeller oldu. Toplum bu yönüyle hep büküldü. Geçmişte bu sadece bizim ülkemize ait bir tablo da değildi ayrıca. Dolayısıyla asıl olan geçmişle uğraşmak yerine bugünü okuyabilmek meselesi. TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 11:47

H.Tahsin dostuma katılıyorum. Bu arada Totem arkadaş ile fikir ayrılığı yaşıyorum, üzülerek. Gerek noel baba, gerek kilise, sonra Cami örneği, resmi ağzı aklayabilmek için kullanılan bel altı sporundan öte değil. Önce bize bazı şeyler bu kadar kolay dayatılıyorsa hata nerede diye bakmalıyız. Bireysel olarak çok net fikirleri olduğunu iddia eden bireylerin, bir toplum halinde ele alındığında bu kadar kolay manipüle ediliyor olmasında hata sadece nesillerin dindar olmamasından mı kaynaklanıyor? TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 10:36

%99'u müslüman olan ülkemizde din bir partiye bırakılırsa böyle olur.Yabancılar KURANI KERİMİ bizden iyi inceleyip ileriyi görmede kalkınmada kullanıyor,pazar günü İNCİL'ini alıp kiliseye gidiyor.İlerici olan geleceği en iyi gösteren İslam dini yobazlardan kurtarılmalı,dinimizi herkes iyi bilmeliki yalan yanlış hurafelerle millet kandırılmasın.Bu millet yalın ayak memleketi kurtarmaya çalışırken de hainler vardı, ATATÜRK yüce TÜRK milletine önderlik etti,dinimizi rahatça yaşayabiliyoruz.M.A.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 09:50

İnsanların ne kadar dindar nekadar dindar olmadığını sorgulamak hiç kimsenin haddi de değil hakkıda değil.Din Allahla kul arasındaki bir bağdır üçüncü bir kişiyi ilgilendirmez.Toplumun dindar gençlik yetiştirmesi değil dürüst,akıllı,birey olabilmiş gençler yetiştirmesi önemlidir.Dindar yetişen gençlik her zaman birilerinin buyruğu altında kalmaya mahkum edilmiş gençliktir.Böyle bir gençlik ancak boyun bükmeyi bilen kendi duygu ve düşünceleri bastırılmış gençliktir ki gerçek tehlikede budur.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 7 Şubat 2012 Salı 09:02

ABD ve AB Hıristiyan diye,gelişip KALKINMADI.Tam aksine Dini taasuplardan uzak yönetimler sayesinde kalkındı gelişti.Ne kadar ÖZGÜRLÜK=O kadar zenginlik tir.Bu kuralın aksini iddia eden ile,benim kavgam bitmez.Demokrasi+ÖZGÜRLÜK=Rfeah ve ZENGİNLİK denklemini hala göremiyorsak,kendimizi birtakım testlere tabi tutalım.Batıyı kalkındırıp geliştiren, Ortaçağ KİLİSESİ değil, Kilisenin tahakkümünden kurtuluşudur.SSCB de de kilise ve din yasaktı,fakat ÖZGÜRLÜK yoktu.Tablo ortada.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 21:58

TOTEM-3 Ve emin olun hırıstyan modelini benimsemiş bir nesilde salt hırıstyan oldu diye medeniyete ve bolluğa kavuşmaz eğer öyle olsaydı afrikanın yarısından fazlası hırıstyan ama açlıktan ölüyorlar.Vesselam devlet gençleri yetiştirmez palavrasını bırakın.Yeni nesilleri yetiştirip yönlendirmek asırlardır devletlerin öncelikli politikasıdır.Detaylara ve içi boş söylemlere kapılıp ana merkezi göremiyorsunuz.

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 21:55

TOTEM-2 yetiştirmeye çalıştılar,avrupa ve maerika kapitalist bir gençlik ve nesil yetiştirmek için çalıştılar ve bunun için sanat,müzik,akademik çevreler ve basın yayın kuruluşlarını örgütlediler halada örgütlüyorlar.Yani anlayacağınız muktedir devletler kendi gençliklerini yetiştirirler yani bunu aileler yapmaz,yaptıklarını sanarlar ama yapamazlar.Ayrıca İslam ülkelerinin geri kalmasının sebebi islam değildir tıpkı ortaçağda hırıstyanların geri kalmasına nedenin hırıstyanlık olmadığı gibi-

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 21:52

TOTEM-Hasan kardeşim Sivil toplum kuruluşları da siyasi yada etnik amaç güderler ve hizmet hareketini devletin bir organı yönlendirdi ve şimdi devlet oldular ve kendi siyasi ve dini ideolojilerini sivil toplum kuruluşları kanalıyla yaymaya çalışıyorlar.Avrupa laikmiş hadi canım sizde misyonerlik avrupanın icadıdır ve hala kendi kültür ve dinlerini yaymak için her türlü enstrumanı kullanıyorlar.Her siyasi düşünce ve ideoloji kendi modelini ihraç edip yaymaya çalışır.Ruslar kominist bir gençlik-

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 18:26

Dindar ne demektir? Dindar, kesinlikle dinci demek değildir. Dindar kişi, dinin gereklerini göstermelik, çeşitli grupların teveccühünü kazanmak için değil, kalbinden geldiği için yerine getiren kişidir. Komşusu açken tok yatmayı turistik umre gezileriyle affettiremeyeceğini bilen insandır. Asgari ücret tutarında Versace eşarp takıp, Louis Vuitton çantayla dört çeker arabalarda göz süzmez dindar kişi.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 16:39

Sn Totem kardeş,beni anlamaya çalışırsanız,duyduklarınızdan "üzülmez" memnun olursunuz,bundan eminim.Dünyada Hür ve Demokratik Devletlerin Nufuslarını yazın, karşısına da,Demokrasi olmayan islam Ülkelerinin nufuslarını yazın,Bi alt satıra geçin,Demokratik Ülkelerin mevcut nufusları ile ürettikleri KATMA DEĞERİ,GSMH toplamlarını yazın.karşısınada Demokrasi olmayan İslam Devletlerinin GSMH rakamları toplamını yazın.hele birde Petrol ve Doğalgaz rezerv gelirlerini çıkarıp yazın.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 16:33

"ABD ve Avrupa laik değildir" görüşüne katılmak mümkün değil.Bu tespitiniz son derece yanlış Totem kardeşim.Diğer bir yanlış tespit ise,"Devletler Sivil toplum kuruluşlarını örgütler" tespitinizdir.Devletler sivil toplum kuruluşlarını örgütlüyorsa,nerede kaldı SİVİLLİK.Yani siz diyorsunuz ki Gezegenimizde Yüzyılın Ekonomik Krizinin yaşandığı 2008-20012 arasında Dünyada İhracatını artıran NADİR ülkelerden biri olmamıza vesile olan HİZMET hareketini,devlet örgütledi öylemi?Perinçekde öyle diyo.H.T

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 16:11

TOTEM-Gerçekten bu derece yanlış analizleri senden duymak beni üzdü Hasan tahsin.Devletler sivil toplum kuruluşlarını örgütler ve kendi siyasetleri doğrultusunda yönlendirirler.siz bunları tesadüfmü sanıyorsunuz?Filmlerde bu serpiştirmeler tesadüfen yada yönetmen insiyatifindemi?Hayır tüm bunlar devlet politikaları doğrultusunda planlanır ve hayata geçirilir.Ne amerika ne de avrupa ülkeleri laik değildir ve anti islam propogandalarıda devlet politikasıdır.bu dünde böyleydi bugünde böyle.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 15:14

ABD ve Batıdaki sinema veya muhtelif filimlerdeki, "masum yahudi simgesini veya islam dışı propaganda enstrumanları içeren yapıtları" üretip yapan sivil toplum örgütleri veya ticari firmalardır.Devlet bu işlere bulaşmaz.Bulaşırsa,ya SSCB olur,ya İRAN olur veya İsrail olur.Türkiye bu yapıların hiçbirini örnek alamaz,Aldığı taktirde Ülke felakete sürüklenir.Devletin görevi,2000 li yıllara yakışır şekilde,HIZLA ÖZGÜRLEŞMENİN önünü açmak ve bu meyanda bulunan BARİYERLERİ yok etmek olmalıdır.H.Tahsin

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 15:09

"Bir Millet dinine örfüne kültürüne sahip çıkmalı" sözüne katılmak mümkün değil.Bu cümleyi şöyle değiştirmeliyiz.Bir Millet,dinini,Kültürünü ve örfünü anladığı gibi ÖZGÜRCE yaşayabilmeli.Devletin görevi,halkına,milletine bu imkanı sağlamak olmalıdır.Dini ve Kültürel eğitimi DEVLET değil,sivil toplum örgütleri vermelidir.Devlet vermeye kalkarsa kaos çıkar,yeni pkk lar doğar.Dostlarımız,19 asrın totaliter rejimlerini,günümüze uyarlamaya kalkarsa,bizi yeniden 1915 ler yaşatmaya sürükler.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 15:02

ABD eğitim sisteminde,devlet okullarında hangi DİNİ öğretiler ön planda var? veya Gelişmiş batı demokrasilerinin hangisinde Devlete ait eğitim kurumlarının hangisinde din eğitimini çağrıştıracak uygulamalar var? Bu soruların cevabını arayalım lütfen.Sevgili TOTEM kardeş,Osmanlının çöküşü bizlere "1700-1800 lerde Gerileme dönemi ile başlar" şeklinde öğretildi.Oysa gerçek çok daha farklıdır.Osmanlının çöküşü KANUNİ dönemindeki Ebu-Suud Fetvaları ile başlar.......H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 15:00

Evet bu ülkede Hasan Ali Yücel okestra sefliginde dinsiz bir genclik yetistirilmistir, yillarca bunun zararlarini hep birlikte gördük.Haci Hoca cocuklarinin bile kafalarini yikayip ateist bile yapmislardir.Dindar insan bankalarin icini bosaltmaz, dindar insan eksik gramajli ekmek firina vermez, dindar insan süte su karistirmaz.Dindar insan annesini babasina moruk, kocakari deyip en müsgil olduklari zaman getirip ihtiyarlar yurtlarina birakmaz.Dindar insan ebeveynlerine öff bile söylemez.-3-

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 14:55

kimse aksam üstü mesayi saatinden sonra dükkanini kapatmaz, Cumya giderken kuyumcu bile olsa dükkanina kilit vurmaz.Bunlari niye örnek olarak veriyorum her kesin icinde Allah korkusu oldugundan mütevellit buna ihtiyac duymaz, iste bu örnek dindae nesilin neden zaruri oldugunu gösterir, dindar olmayan bir nesil Bankalarin önünü Asker, Polis doldurmus olsaniz dahi bir yolunu bulur orayi soymaya kalkar.Yine sözde daga cikip hak arayanlarin arasindada bir tane bile IHL mezunu bulamazsiniz. -2-

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 14:51

Bizde artik MODA olmus birinin söyledigi sözü biraz basindan birazda sonundan kirpip kirpip kusa benzetmek.Basbakanin söyledigi sözü sadece "dindar nesiller yetistirmeliyiz" olarak görmemeliyiz.Yüce Allah Kuranda bir cok ayetinde TAKVA sahibi olun diye buyururken biz hala dindar olalimmi lmaylimla ugrasiyoruz.Evet bizde dindar denince ISLAM akla gelir.Ilk önce islam nedir bunu tartisalim daha sonrada dindar nesili masaya yatiralim.Size dogdugum ve büyüdügüm bir kasabadan örnek vereyim hic -1-

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 14:41

TOTEM-İnançlı nesiller ile din devletini birbirine karıştırmamak gerek!Tüm ülkeler kendi kültür ve inançlarına uygun nesiller yetiştirmek ister.sizler amerikalıları,avrupalılar ve diğer ülkeleri laikmi sanıyorsunuz?Seyrettiğiniz amerikan filmlerin nerede ise hepsinde bir yahudi söylemi geçer.Sevimli sempatik ve inançlı bir yahudi tipi belirir.bunların hepsi kendi inanaç pazarlamalarıdır.Bir millet dinine,ceddine ve kültürüne sahip çıkamıyorsa millet olma özelliğini kaybeder.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 13:45

Her türlü DOĞMALARI,yetiştirmekte olduğumuz nesillerin,kafalarından silemez isek,yetişen nesiller sağlıklı olarak yetiştirilemediği gibi,Ülkelerin gelişmeside topal kalmak zorunda kalır.Düşüncenin önüne konulmak istenen engeller,ister din yolu ile olsun,isterse de muhtelif sosyolojik nedenler itibarı ile konulsun,insanlığa yapılacak olan en büyük kötülüktür.Bu yöntemler, "NURUN kendisini tekamül etmesini engeller ve Tanrıya giden yolun önüne bariyerler koyar.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 13:36

TEOKRATİK rejimlerde var olan uygulamaları,"Emperyalizimden kurtulacağız" diye yutturarak,Ülkemizde uygulamaya kalkmak,bu Ülkeye ve Türk Milletine yapılacak en büyük kötülüklerden biridir,sn TOTEM kardeşim.Benim bildiğim ORTADOĞUDA üç tane TEOKRATİK Din Devleti var.1-İRAN,2-İSRAİL,3-Suudi Arabistan.Biz bunlara mı özeneceğiz?.Pess derim.Elhemdülillah MÜSLÜMANIZ.Dinimize güvenmiyormuyuz ki DAYATMA yöntemlerine başvuracağız.Fikri HÜR-Vicdanı HÜR nesiller,Teokratik rejimlerde yetiştirilemez.H.Tahsin

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 13:05

TOTEM-3 batılı ve hırıstyan geleneklerini yaşamıyormuyuz?Noel baba hiçbirinizi rahatsız etmiyor bir filmde ailenin çocuklarla kiliseye gitmesi sizleri hiç rahatsız etmiyor ama bir filmde bir aile camiye gidip namaz kılarken görseniz hemen dinci bir film önyargınız oluşur.Gördüğünüz gibi size ve çocuklarınıza islama hırıstyan gözü ile bakmayı aşılamışlar.Siz sayın yorum yazan arkadaşlar islam deyince tutucu bir hırıstyan gibi hoplamıyormusunuz?Bu tavrınız kimin başarısı acaba?Açın gözünüzü artık.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 13:03

TOTEM-2 Emperyalist devletlerden bahseden sayın arkadaşlar sizin çocuklarınızı sizmi yetiştirdiğinizi sanıyorsunuz?Yaşam tarzlarından dünya görüşlerini inançlarından insan ilişkilerine tv sinema ve diğer etkenler belirliyor.Amerika yada avrupa bizim çocuklarımızı bile kendi değerleri ile yetiştirmiyorlarmı?O yüzden bakanın söylemine hiç muhalif olmayın.haa beğenmezsiniz o başka ama çocukları aşleler yetiştirir palavrasınıda anlatmayın bana.Dilimizden,yaşam tarzımıza inançlarımıza kadar-

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 12:58

TOTEM-Her konuda kutuplaşmakta üzerimize yok!Kavramlar ise resmen tecavüze uğramış her sözü herkes işine gldiği gibi anlıyor.Dindar yada inançlı olmak kötü birşey değildir ve kimse yok çocukları aileler yetiştirir demesin dünya siyasetei kendi istedikleri şekilde bireyler yetiştirmek üzerine kuruludur.Hatta siyasiler kendi ülkeleri ile yetinmeyip diğer ülkelerede rol modellerini pazarlarlar.Sizler çocuk ve gençlerin psikolojik gelişimlerine ailelermi yön veriyor sanıyorsunuz?Burada sürekli-

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 11:59

Gelişmiş Dünya toplumlarında Başbakanların işi,ebeveyinlerin çocuklarını ÖZGÜRCE,istedikleri türden yetiştirmelerine imkan sağlamaktır.Başbakanlar,"dindar nesiller yetiştirmek" için seçilmezler,ya ne için seçilirler sorusuna cevabımız,HÜR ve ÖZGÜR NESİLLER yetiştirilmesine imkan sağlamak üzere seçilirler.Umud ederimki,sn Başbakan da bu görüştedir,değilsede,tıpkı TAHRİR meydanından seslendiği LAİKLİK çağrısı gibi,önümüzdeki günlerde,yıllarda değişime uğrar.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 6 Şubat 2012 Pazartesi 11:53

Baştan belirteyim,sn Kuşoğlunun çoğu yazısında olduğu gibi bu yazısının da altına İMZAMI atarım.Bir önceki yazıdaki eleştirilerim, sn yazarın yazısına değil, bazı yorumcu dostlarımın tespitlerine idi.Bu günkü yazıda konu edilen,"dindar nesiller" konusu,sn Başbakanın işi olmadığı inancı içindeyim.Dindar veya ATEİST nesiller yetiştirmek,Başbakanların işi değil, Nesillerin EBEVEYİNLERİNİN tercihidir.Gelişmiş dünya toplumlarında bu böyledir.....H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49